Gönderen Konu: 15 GÜNLÜK AVENSİS'İME LPG TAKTIRACAĞIM  (Okunma sayısı 24385 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 15 GÜNLÜK AVENSİS'İME LPG TAKTIRACAĞIM
« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2011, 20:05:36 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

Bence lpg taktırmayın illa taktıracaksanızda 10.000 km den sonra taktırın .

Birde mesaj yazarken küçük harf kullanmaya özen gösterelim büyük harf bağırmak anlamına geldiğinden forumda kullanılması yasak mesajınızı düzelt linkine tıklayarak düzenleyebilirsiniz.

Tam site yöneticisi olacak adamsın Mahmut

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 02, 2011, 20:05:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Eylül 02, 2011, 20:11:12 »
tolga bey..
benim çalıştığım esnaflar bakkal, büfe, market vb gibi tekel satan esnaflar sahaya personellerim çıktığı için kendim onlarıda şahsen tanımam onlarda beni. biz şarap bayisiyiz. kendim plasiyerlik yaptım ama 5 yıl sürekli muğla merkeze dağıtım yaptığım için buranın esnafı ile tanışıklığım var.

Eeee artık bi şişe şer-ab gönderirsin banada heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Eylül 02, 2011, 20:16:42 »
Lpg taktırıpta pişman olan varsa yanlış ustaya taktırmıştır.Hatalı montajdan kaynaklanan sorunlar hariç ne çekişte düşme, ne stop etme, ne yüksek devirde benzine geçme gibi sorunlar kesinlikle yok. Ben de LPG yi aracıma 1 yıl 13.000 km bindikten sonra taktırdım, taktıralı 1.5 yıl 17.000 km oldu. Önceden verdiğim benzin parasına yanıyorum.  Bu arada KHEIN marka enjektörlerden bahsetmişsiniz, benim aracımda KITMTM marka kit takılı, KITMTM de KHEIN marka enjektör kullanıyor. MtmSRL  firmasının ürünü yani BRC yi üreten firma, fiyat olarak BRC den biraz daha yüksek ama ben KITMTM tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 02, 2011, 20:26:54 »
genede benzinlinin yerini hiç bir şey tutamaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 02, 2011, 20:39:56 »
Eeee artık bi şişe şer-ab gönderirsin banada heralde

kemal hocam desem kızmazsınız inşallah. ben sevdiğim ve protokolü kaldırdığım dostlarıma hocam ve müdür ifadelerini kullanırım.
tek bir yanıt var oda hocam ayıp ettin. ben senede 2-3 defa izmir e geçerim elide boş gelmem. merak etme istersen güzel bir sohbetle bi güzel ezeriz.
kanım kaynadı size ama beni bir tanıyan bide tanımayan pişman olur.
 demedi deme...
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 02, 2011, 20:45:32 »
Kemal  abi 3 gün frankfurtta kaldım...bayramda....
Abi 1 tane bile toyota yok ya. Porshe , Mercedes ve BMW her yer... Fiat Punto 5500 Euro...
Yeni aldığım avensisten bile soğudum ya....
Şuda dikkatimden kaçmadı WV türkiyede araba, passat tek tük, jetta hiç yok abiii....
Bu ne ya.... Türkiye araba çöplüğü ya... Pahalı satılan çölük....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 02, 2011, 20:55:31 »
Bana sene sonu plaket verecekler Ankarada:

1973 model modifiyeli Amerikan V8, 6600 cc, 10.5:1 sıkıştırma, 1500-2500 rpm dereceli egzantrik ve aluminyum manifold, 4 ileri kısa oranlı şanzıman vs vs vs  :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
Hedefim kmde 1.5 TL tüketim ::) ::) ::) ::)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 02, 2011, 21:34:33 »
Bana sene sonu plaket verecekler Ankarada:

1973 model modifiyeli Amerikan V8, 6600 cc, 10.5:1 sıkıştırma, 1500-2500 rpm dereceli egzantrik ve aluminyum manifold, 4 ileri kısa oranlı şanzıman vs vs vs  :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:
Hedefim kmde 1.5 TL tüketim ::) ::) ::) ::)

allah sabır ve kesenize bereket versi zor baş olur valla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 02, 2011, 21:36:36 »
Lpg taktırıpta pişman olan varsa yanlış ustaya taktırmıştır.Hatalı montajdan kaynaklanan sorunlar hariç ne çekişte düşme, ne stop etme, ne yüksek devirde benzine geçme gibi sorunlar kesinlikle yok. Ben de LPG yi aracıma 1 yıl 13.000 km bindikten sonra taktırdım, taktıralı 1.5 yıl 17.000 km oldu. Önceden verdiğim benzin parasına yanıyorum.  Bu arada KHEIN marka enjektörlerden bahsetmişsiniz, benim aracımda KITMTM marka kit takılı, KITMTM de KHEIN marka enjektör kullanıyor. MtmSRL  firmasının ürünü yani BRC yi üreten firma, fiyat olarak BRC den biraz daha yüksek ama ben KITMTM tavsiye ederim.

saolasın kadir bey paylaştığın deneyimin için. bugün buradaki bayiye gittim. kendisi atiker, tartarini ve prins yetkili bayii. uzun uzun sohbet ettim kafama takılan birçok soruyu cevaplandırdı konuşmanın bir yerinde aylık 30 kadar atiker 20 - 25 adet tartarini yaklaşık 3 - 5 tanede prins taktığını belirtti , ama dedi ve ayağa kalktı servisin arka bölümünde duran şıkır şıkır rav 4 ün yanına gitti. kendi aracı imiş kaput ve bagajını açtı üstünde prins takılıydı. şu anki tartarini teknolojisi o taktığında yoymuş. olsaydı tartarinide tercih edebilirdim dedi o teknolojinin adınıda söyledi ama şuan hatırlamıyorum. velhasıl kelam enjektör faktöründen ötürü parayada madem kıyacaksın prins taktırabilirsin dedi. emme manifoltunu delmeden bağlanıcak. 47 lik simit tank konulacak istersem ufak bi farkla benim sitepne gözüne sığacağı için 55 lik tankla uygulanabilir dedi. ben istemedim. maliyeti tüm bu unsurlarla 2500 / 10 nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 02, 2011, 21:37:19 »
allah sabır ve kesenize bereket versi zor baş olur valla.
:))))))))))))Amin amin...Ayda bir Pazardan Pazara kullanılacak bişey Allahtan:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 02, 2011, 21:39:59 »
Peki yakıt sarfiyatınız konusunda birşeyler söyledimi sizin usta malum onada lpg ye geçenler mutlaka düşüncelerini iletiyorlardır.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 02, 2011, 21:53:31 »
Peki yakıt sarfiyatınız konusunda birşeyler söyledimi sizin usta malum onada lpg ye geçenler mutlaka düşüncelerini iletiyorlardır.

Sarper bey genelde söylenen değerleri destekler bir yaklaşım gösterdi.
benzinde ne litre yakarsanız lpg dede o litre olur bu tip kaliteli kitler bunu sağlayacaktır. bazı ölçümlere görede % 10 bu litre karşılığını aşabilirmiş buda benim başım gözüm üstüne.
hesaplamam ben şu ilk aldığım zamanın deneme ve agrasyonu ile ilk hesaplamada 10 litre tükettim. 43-44 kuruş maliyet aynı litrede lpg 23 krş yakar yüzde 10 artsa 25 krş. yakacaktır.
bu arada aldığım plazanın sahibi osman bey in aracıda aynısı oda ilk iki üç depoda 10 litre ortalama yakmış şu an 8 litreye düşmüş yol bilgisayarından açıp gösterdi. sende araca alışıp normal kullanmaya başladığında seninde aynı olacak diyor. ben bu halinede razıyım ama öyle olursa lpg tüketimi 20 krş altına düşer. ( böyle bişey olursa arabanın öpmedik yeri kalmaz. )  :D
zamanına karar veremedim ama taktırdığımda hem fotolarını hemde tüketim yansımalarını net değerlerle hesaplayıp sizlerle paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 03, 2011, 12:46:32 »
İlhan bey eğer mümkün ise prins marka lpg kitlerini 2011 versolarda bugüne kadar hiç uygulamışlarmı benim için sorabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca 8 LT çok iyi bir değer eğer mümkün ise.

Buarada arabayı öpme mevzuuna gelince,

Aracınız bunu bilse inanın LPG bile taktırmanıza gerek kalmaz.

Valla su bile koysanız olur yani... 
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 03, 2011, 13:14:59 »
İlhan bey eğer mümkün ise prins marka lpg kitlerini 2011 versolarda bugüne kadar hiç uygulamışlarmı benim için sorabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca 8 LT çok iyi bir değer eğer mümkün ise.

Buarada arabayı öpme mevzuuna gelince,

Aracınız bunu bilse inanın LPG bile taktırmanıza gerek kalmaz.

Valla su bile koysanız olur yani...

valla 8 i görürmü bilmiyorum. ama 10 banko gibi geliyor bana. yeterki o hesaplama tutsun benim razı geldiğim ise 12-13 litreye kadar uyar . bizim milletimiz çok objektif olamıyor malesef 5 litre benzin yakıyor diyen var küllüm yanlış. ya hesap makinaları bozuk yada onları hiç benzinci dövmemiş. teknik değerlere baktığımızda 1.6 corolla otomatik benzinliden az yakıyor. bu doğru olabilir ama o teknik verileri tutturmak imkansız gibi. birşey birde 1.6 benzinli otomatik focusum vardı oradanda bildiğim için ben bu arabaya bile bile lades dedim. lpg dönüşümü değerlendirip aldım. birçok ahbabımın arabasında iyi lpg ler var onların söyledikleri cesaret verdi. verso konusunuda uygulattığım zaman bir sorarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 03, 2011, 14:19:37 »
Bu tür başlıkları merakla takip ediyorum,
ama mümkün olduğunca 10.000 km den sonra düşünüyorum,
yaptığım araştırma da prinsi çok övdüler,
umarım başarılı olur ve sorunsuz kullanırsınız,
eski aracımda da lpg vardı, rahat rahat dolaşırdık,
şimdi ee biraz zorluyor, sol ve orta şeriti unutur olduk,
en sağ şerit benzinli araçlara ait artık...

Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 03, 2011, 15:34:13 »
Bu tür başlıkları merakla takip ediyorum,
ama mümkün olduğunca 10.000 km den sonra düşünüyorum,
yaptığım araştırma da prinsi çok övdüler,
umarım başarılı olur ve sorunsuz kullanırsınız,
eski aracımda da lpg vardı, rahat rahat dolaşırdık,
şimdi ee biraz zorluyor, sol ve orta şeriti unutur olduk,
en sağ şerit benzinli araçlara ait artık...

Mutlu sürüşler...

saolun katılıyorum. sizede keyifli yolculuklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Eylül 03, 2011, 18:53:30 »
saolasın kadir bey paylaştığın deneyimin için. bugün buradaki bayiye gittim. kendisi atiker, tartarini ve prins yetkili bayii. uzun uzun sohbet ettim kafama takılan birçok soruyu cevaplandırdı konuşmanın bir yerinde aylık 30 kadar atiker 20 - 25 adet tartarini yaklaşık 3 - 5 tanede prins taktığını belirtti , ama dedi ve ayağa kalktı servisin arka bölümünde duran şıkır şıkır rav 4 ün yanına gitti. kendi aracı imiş kaput ve bagajını açtı üstünde prins takılıydı. şu anki tartarini teknolojisi o taktığında yoymuş. olsaydı tartarinide tercih edebilirdim dedi o teknolojinin adınıda söyledi ama şuan hatırlamıyorum. velhasıl kelam enjektör faktöründen ötürü parayada madem kıyacaksın prins taktırabilirsin dedi. emme manifoltunu delmeden bağlanıcak. 47 lik simit tank konulacak istersem ufak bi farkla benim sitepne gözüne sığacağı için 55 lik tankla uygulanabilir dedi. ben istemedim. maliyeti tüm bu unsurlarla 2500 / 10 nasıl?

Ben taktırdığım zaman(temmuz 2010) BRC 1550, KITMTM 1850, PRINCE 2100 TL idi, şu anda kurlardan dolayı fiyat yükselmiştir muhtemelen. Montajı yapacak yere işçilik açısından güveniyorsanız üçe beşe bakmaya gerek yok, sonradan pişmanlık olmasın. Şimdiden hayırlı olsun. Benzin/LPG arasındaki fark ise %10-%20 civarında. uzun yolda 7lt/100 km  benzin tüketen aracım LPG de 8-9 lt/100 km tüketim yapıyor. Ama şunuda belirtmek varki gaza basarken nasıl olsa az yakıyor diye rahat rahat basıyorsunuz, tüketim değerlerinin benzinden yüzde olarak fazla çıkması birazda bu sebepten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 07, 2011, 10:15:50 »
Haziran ayında 2300 lira ya corolla 2008 comfort 1.6 ya taktırdım,
Şehir içi ve şehirdışında çok memnunum,
Herhangi bir performans farkı yaşamıyorum
fiyat bazında % 40 oranında tasarruf sağladı
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 07, 2011, 13:50:55 »
prins iiyi bir tercih bana göre.Bende sıfır aracıma prins takardım.1nedeni benzin enjektörlerine en yakın çalışan dünyanın en ıyı enjektörlerınden keihin enjektörü kullanıyor.diğeride valve care sistemii..
Beyfendi  2500 lira nın içine muhtemelen valve care in fiyatı ekli değil.Çünkü arkadaşım yenı aldıgı mitsubishi asx aracına 3300 tl ye taktırdı.
Valve care  ayrı bir huni şeklinde içinde katkı oluyor..Yüksek hızlarda enjektörlerden bu katkıyı motora gönderiyor ki subaplar zarar görmesin diye.Bu katkı bittigi zaman sistem lpg ye geçmiyor benzinde çalısıyor.Burda taktıran arkadaş demişti..2500 lira valve care sistemide içinde ise çok iyi fiyat.Valve care için falzab  600 tl civarındapara alıyorlarmış.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 07, 2011, 13:54:54 »
sayenizde neler öğreniyoruz
sağolun
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...