0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gürhan sana lpg düşmanı deyince kızıyorsun sonra Ama bu konuda sana katılıyorum. Şahsen benzinli alıp lpg taktırmayı tercih ederim.
Kemal abi 3 gün frankfurtta kaldım...bayramda....Abi 1 tane bile toyota yok ya. Porshe , Mercedes ve BMW her yer... Fiat Punto 5500 Euro...Yeni aldığım avensisten bile soğudum ya....Şuda dikkatimden kaçmadı WV türkiyede araba, passat tek tük, jetta hiç yok abiii....Bu ne ya.... Türkiye araba çöplüğü ya... Pahalı satılan çölük....
Agustos'ta tatildeydim ama Frankfurt'a gelince haber verseydiniz, Frankfurt bulusmasi yapardik.
Ilhan Bey, Prins güzel bir secim. LPG kiti takilirken düzgün montaj yapilmasi önemli. Eger depo takilirken bagaj sacinda delinecek yerler varsa anti pas ile kapamalarina dikkat edin. Onun disinda LPG sistemlerinde marka ne olursa olsun kalibrasyon en önemli unsur. Kit'lerin icinde gelen enjektörler tek tiptir. Yani araclar icin farkli kapasite enjektör yerine, sabit bir kapasite bir enjektör gelir. Kalibrasyonu yapan sahisin aracin üstündeki enjektörün kapasitesini bilmesi ve ona göre LPG faktörü ile carpip sonra gerekli yakiti hesaplamasi gerekir. Sonra LPG enjektörlerini gaz cinsinden olan hacim bilgisi sivi enjektörün CC bilgisine cevrilip farkin bulunmasi lazim. Bu farki bulmak kalibrasyondur. Daha sonra bu degerler LPG beynine programlanir ve bu beyin motor calisirken yakit degerlerini düzeltir.
biraz geç kaldım bana sadece hayırlı olsun demek düşer ama okuduğum mesajlardan anladığım kadarıyla lpg taktırma kararı bana göre tamamen yanlış ve hatadır kusura bakmayın. Yakıttan yapacağınız tasarrufu düşünürken 2011 model arabaları alıp satmakla lpg taktırmak maliyeti ile çok rahat avensisi 5-6 yıl kullanırdınız. ayrıca bu kuruş hesabını bir kenara bırakıp 100km/lt değerinden gidersek daha doğru olmaz mı? araçlarımızın tüketim ekranında kuruş yazmıyor ayrıca yakıta gelen zamların haddi hesabı yokken bu kuruş hesabı bana hiç birşey ifade etmiyor. Eğer 60000TL verip Avensis alıyorsam bunun yakıtını karşılayacak gücüm var demektir. Benzin istersen 5-6TL olsun çok km yapmıyorsanız aracınızı iş seyahati için kullanmıyorsanız benzinli araba halen alınır.
arkadaşlar bende daha önce belirttiğim gibi prins taktırdım. müthiş memnunum. ilk hesapladığım depoda karma 24 kuruş yaktı. 1.8 benzinli otomatik için iyi bir sonuç bence. karmam benzinde 45 kuruştu.
Türkçemizde bir atasözü var. Bilmeyenimiz yoktur. "Bekara Karı boşamak kolay gelir" diye. 50000 - 60000 Tl veren kişi benzin parasını düşünmez diyenler için söylüyorum. piyasada 40-50 bin tl civarlarında C segmenti arabalara 55 bin lira verip D segmenti almak ve D segmenti arabaının Rahat- konfor ve güvenini yaşamak acaba daha mantıklı değil mi. Yani 40-50 bin lira verip alacağın C segmenti arabaya LPG taktırmak yerine aynı paralara (5-10 bin tl fark vereceğin ) ve D segmentinin tüm konforunu rahatını güvenliğini yaşayacağın D segmenti arabaya LPG taktırıp arada verdiğin 5-10 bin TL farkı LPG den geri döndürerek kullanmak daha mantıklı değil mi.Sanırım şu anda ellerinde düşük model ve segment araç olup Avensis veya benzeri D segmenti araç almayı hedefleyenler, bu tür araçları alma hedeflerine ulaştıkları anda onlar da LPG yi düşünmeye başlarlar.
LPG takıldıktan hemen sonra yapılan testiniz doğrumu acaba yani bir süre yaklaşık 1.000 km kada kullanıp ölçmek gerekmezmi. En azından 1-2 depo kullanıp bitirmek lazım diye biliyorum.
Güle güle kullanın. En mantıklısı LPG. Kullanmayan anlayamaz.
merhaba yekta bey... düşüncenize saygılıyım. lakin bu düşünce sizin için doğru , yaptığımda benim için. kısaca şöyle bahsedeyim. ben hep sıfır araç almayı saçma bulurdum ama iki yılda 3 sıfır araç alarak ne kadar ön yargılı olduğumu gördüm. gümüş ve beyazı klişe renkler olarak görür hayatta almam ben siyah binerim diyordum. taki ilk aracım siyah focus u alana kadar sonra gümüş dizel corollamı aldım ardından beyaz avensis. yani büyük konuşmamak lazım. şimdi bu sizin anlattığınız şeyi bende söylüyordum ama araca verdiğim paraya kıyıyorum ama yakıta gelince bora boka giden para olarak düşünüyorum. sizin deyiminiz doğru olsaydı ve benim gibi düşünenlerde olmasaydı sizce bu piyasada 300 - 350 bin tl lik dizel bmw ler mercolar olurmuydu. adam ne gerizekalı dimi hem 350 bin liralık araba alıyor ( para var ) hem ne yaktığını düşünüp dizel alıyor. ben bu aracı benzinli binersem 800 tl - 1000 tl yakıt yakar % 40 tasarruf iyi para 4-5 yıldada total iyi çıkar.
kendiniz yazmışsınız. 2 yılda 3 sıfır araba almak. Bu tüm hesaplarınızı alt üst etmesi gerek normalde. 300-350bin TL BMW mercedes alanların dizel tercih etmesinin yakıt hesabı olduğunu hiç sanmıyorum. Bilmiyorum BMW nin 5 serisinin benzinlisi varmı? neyse umarım bunu da 1-2yıl içinde satmazsınız da haklı çıkarsınız.