0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
prins iiyi bir tercih bana göre.Bende sıfır aracıma prins takardım.1nedeni benzin enjektörlerine en yakın çalışan dünyanın en ıyı enjektörlerınden keihin enjektörü kullanıyor.diğeride valve care sistemii..Beyfendi 2500 lira nın içine muhtemelen valve care in fiyatı ekli değil.Çünkü arkadaşım yenı aldıgı mitsubishi asx aracına 3300 tl ye taktırdı.Valve care ayrı bir huni şeklinde içinde katkı oluyor..Yüksek hızlarda enjektörlerden bu katkıyı motora gönderiyor ki subaplar zarar görmesin diye.Bu katkı bittigi zaman sistem lpg ye geçmiyor benzinde çalısıyor.Burda taktıran arkadaş demişti..2500 lira valve care sistemide içinde ise çok iyi fiyat.Valve care için falzab 600 tl civarındapara alıyorlarmış.
mustafa bey prins en iyi enjektörü kullanıyor ve valve care sistemide motoru koruyor.ülkemizde pahalı bir kit oldugu için üst sınıf araçlarda bmw mercedes volvo gibi araç sahipleri kullanıyor.Bizim gibi garibanlarda brc atiker takılıyor.Neyse dediğim gibi ilker bey 2500 tl yi valve care sistemi ile birlikte almışsa mukemmel bir fiyat.Ama dediğim gibi valve care 600 tl ek malıyet getırıyor.Arkadaşım 3,300 tl verdi valve car ile birlikte lpg kitine..Araç uzun süreli kullanılacaksa bu parayı 25, bin 30 bn km civarında ancak amorti edilebilr..bu yüzden kısa süreli kullanılacaksa böyle pahalı kitlere hiç gerek yok.lpg konusunda önceki aracımda çok pimpirikli takılmıştım.ama sonuçta 50 bin km benzinli kulandım.Sonunda geçte olsa canım ülkemde benzinli araç kullandıgın her an zarar gözünü seveyim lpg nin.Gözün ebnzin göstergesine takılmıyor kafana göre geziyon..Valla sonucta benzin fiyatları malum lpg de patlama sı falan diyorlar ama hayat zaten riskler içeriyor.Araçlarımızın altına bakalım benzin depoları ortada plastik herhangi bir koruma falanda yokk..patlarmış diye çokta takmamak lazım..şimdki aracımdada landı renzo var ondada bir sıkıntı yok allaha şükür.
Ben taktırdığım zaman(temmuz 2010) BRC 1550, KITMTM 1850, PRINCE 2100 TL idi, şu anda kurlardan dolayı fiyat yükselmiştir muhtemelen. Montajı yapacak yere işçilik açısından güveniyorsanız üçe beşe bakmaya gerek yok, sonradan pişmanlık olmasın. Şimdiden hayırlı olsun. Benzin/LPG arasındaki fark ise %10-%20 civarında. uzun yolda 7lt/100 km benzin tüketen aracım LPG de 8-9 lt/100 km tüketim yapıyor. Ama şunuda belirtmek varki gaza basarken nasıl olsa az yakıyor diye rahat rahat basıyorsunuz, tüketim değerlerinin benzinden yüzde olarak fazla çıkması birazda bu sebepten.
http://www.prins.com.tr/icerik//9/49/Direct-Liqui-Max.aspx bir bakmanızı ve değerlendirmenizi öneririm, saygılar...
Sizin bu arkadaş nerede yaşıyor 3300 lira vermiş http://lpgsitesi.com/prins/lgp-fiyatlari/112-lpg-prins-sirali-fiyatlari-sorunlari.html#prins-lpg-fiyatlariBenim arkadaşlarımda taktırdı ama fiyat vermeyeyim arkadaşınızın morali çok bozulur. Ayrıca valve care sistemini abartmaya çokta gerek yok bu tarz BRClerede uygulama yapan yerler duydum.
Prinsteki en pahalı sistemi taktırmış onu diyorum. Orta sınıf araçlara uygun prinsler mevcut. Benim arkadaşım valvecare dahil çok uygun fiyatlara taktırdı. Ayrıca brcnin son serisinde yüksek devirlerde yakıtta kullanıyor buda aşınmayı düşürüyor. Prinsteki yaglama sistemini 600 lira vermek mantıksız o paraya sübapları çelik yaparsınız zaten.
Aslında mantık prinstekine benzer yüksek devirlerde benzinin yağlama özelliğini kullanmak.
İlhan bey, bende de 1.6 Avensis var, Mart 2011 de almıştım. Yıllık kilometrem 10000 civarında ve ağırlıkla şehir içi, araç kullanım sürem 5-6 yıl bir aksilik olmaz ise, sizce ben de LPG düşünmelimiyim ve de hangisini? ( Tabi ki diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.) Teşekkürler...
eğer yılda 10.000 km yapıyorsanız , bence aracınızı ellemden bu haliyle kullanmaya devam edin.. ayda 800 km civarı yol yapıyorsunuz aylık 320 lira benzin masrafınız olsa lpg ye çevirince 220 lira olsun.. d sınıfı bir araca biniyorsunuz , bence 100 tl sizi bu maceraya sürükleyecek bi rakam değil.. bırakın orjinalliği bozulmasın...ha dersenizki yılda 1200 tl , 6 yılda 7200 tl yapar.. ona birşey diyemem , ben de şunu derim satarken lpg den dolayı değer kaybedebilir(orjinalliği bozulmuştur) 2000 tl öyle yese , ee 2500 tl de kit etti mi 4500 tl.. 7200-4500=2700 tl için değer mi?? bence değmez taktırmaya..
arkadaşım lpg takılı diye değerini kaybetmez hatta lpg araç daha fazla eder...çok fazla ince hesaba gerek yok.Ortalaama 1500 tl maliyetli taktıracganız lpg kitine edeneceginiz masrafı 15 bin 20 bin km arasında amorti edersiniz.yani aracı uzun süre kullanıp satmayacaksanız takılabilir.Alıp 5 bin km sonra satarsanız çokta kar ettiginiz söylenemez.15 bin km civarında günümüz şartlarında benzin lpg karı 1.500 tl ye yakın bir fiyattır kabaca hesablarsak elbette.