Gönderen Konu: Corolla Acizane Torpido Ve Kokpit ışıklandırma Uygulaması  (Okunma sayısı 22024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Merhaba,

Bildiğiniz gibi eski kasalarda kokpit ve  gösterge ışıklarının zayıflığı aşikardır.Bende bu forumdaki  uygulamalardan esinlenerek  bişeyler  yaptım.aynı uygulamaları  yapmak isteyen arkadaşlara  yardım olabileceğini  düşünerek burada paylaşmak istedim.

Öncelikle   2 tane  aşağıdaki resmi  bulunan lambalardan aldım.Mavi led ışıklı.Bendekiler resimlerdekinin aynısı  değil bendekilerin herbirin de 4 lamba var.Örnek teşkil etmesi açışından koydum resimleri.Zaten lambanın kendisini torpido resminde  gözüküyor.

İşte temsili  lambalar öncelikle

Bu resimde kokpitin  orjınal  hali  yani işlemden önceki hali

Evet önce kokpiti yine  bu forumda  anlatıldığı şekilde  söktüm.Arabanın orjinalinde  küçük 1 adet dipsiz  bir  ampül  var.O ampül o arada bulunan ışığın dağıtılmasını  sağlayan bir plastik bir parça yardımıyla  kalorifer göstergelerini aydınlatıyor.
Ben öncelikle  elimdeki lamba kitinin içini söküp sadece 4 adet lambanın bulunduğu pertinax kısmını aldım.O arada bulunan  ışığın dağılmasını  sağlayan plastik parçayı  ve orjinal ampülü çıkartıp 4 led  lambalı pertinax levhayı oraya  yerleştirdim.

Elimdeki diğer hazır kiti de  hiç bozmadan torpidoya  yerleştirdim ve park aydınlatmasına  bağladım.Aslında uygun bir  buton olsa  sadece açıldığı zaman yanmasını sağlayacaktım ama uygun buton bulamadım.

İşte sonuç. Hava kararmadan  garaj içinde hava  aydınlık iken bile farkı  görebiliyorsunuz.

Yakında sipariş ettiğim ledler  gelecek kit olarak değilde tek tek.Onlar  gelince  gösterge  panelini de  WW ler  gibi  mavi ışıklandırma  denemek istiyorum  bakalım  hayırlısıyla.

Not: Dikkatimi  çeken birşey  var kalorifer göstergesinin kırmızı bölümü belli olmuyor.Onu da ledlerim gelince  nokta ışıklı  olan kırmızı  bir ledi o devreye ilave  ederek  sadece kırmızı bölgeye doğru yönünü çevirmek istiyoırum o zaman hoş olacak galiba.

Saygılar...

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Corolla Acizane Torpido Ve Kokpit ışıklandırma Uygulaması
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2008, 21:00:21 »
süper olmuşlar torpido için benimde planlarım var sviçli yapıcam ama ben sürekli yanmasını istemiyorum. kaloriferin aydınlanmayan kısımları hakkında bi kaç bilgi vereyim ben daha geçenlerde söktüm orayı şekillerin olduğu plastiği söktüm ordan arkasında sarı bally gibi bişey var onu sökersen çok farkeder. (yani kazırsan) paylaşımın için teşekkürler emeğine sağlık.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2008, 22:10:45 »
Güzel ama gece yolculuğunda gözleri almazmı o kadar ışık.Bide dikkatimi bir şey cekti km göstergesi 200 mü senin araç kac model.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2008, 22:47:02 »
Öncelikle  ışık  aslında o kadar rahatsız  edici  değil.Birazcık da  fotoğraf makinasının  azizliği.Araç 1998 model 1,3 SW.yahu  siz  deyince  aşağı inip tekrar  baktım hakkatten çok  güzel olmuş  

Birde dediğiniz  yeri  kazımaya  gerek  yok aslında.Işık muazzam derece de yeterli.Karanlık kalan kısım yukarıda  anlattığım gibi kırmızı led ile  hallolacak.İkinci husus ledler  nokta ışık veriğinden kırmızı bölüme  gelmiyor  ışık biraz da  ondan. Ledlerim gelince sinyal ve  park lambalarına,  ayrıca loş bir  ışıkla  kapı açma  mandallarını da aydınlatmak istiyorum.Nasıl yapacağımı  ledler  gelince  düşüneceğim.

Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2008, 23:29:09 »
Osman bey arabanın içi pavyon gıbı olmus vallahi      ama tebrıkler cok hos duruyor  iyi iş çıkarmışsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2008, 09:37:00 »
Rica  ederim.  Follow me..

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2008, 11:22:58 »
ALINTI
Osman bey arabanın içi pavyon gıbı olmus vallahi [/quote]

Ay çatlıcaktım gülmekden valla. O ne lafdı öyle. 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2008, 19:35:17 »
Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Ledlerin ısısı eritmiyor di mi oraları? Torpidodaki ledleri torpido kapağını kapattığında sönmesini sağlayan anahtardan bağlarsan gereksiz enerji kaybını engellemiş olursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2008, 08:42:59 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Ledlerin ısısı eritmiyor di mi oraları? Torpidodaki ledleri torpido kapağını kapattığında sönmesini sağlayan anahtardan bağlarsan gereksiz enerji kaybını engellemiş olursun.
[/quote]

Hayır ledlerde akkor flamanlı  ampüller  gibi  ısı pek de  o kadar  sözkonusu  olmuyor.Torpidoya gelince  yukarıda da  belirttiğim gibi  uygun  bi  anahtar  geçmedi  elime  geçince  onu da  halledeceğim inşallah.Şimdilik tek düşüncem  gösterge  paneli.Gitti gidiyordan geçen cuma led  sipariş  etmiştim  hala  gelmedi.Eğer  haftasonuna  kadar gelirlerse  bir de gösterge  paneline  girmek istiyorum.

Bu  arada gösterge  paneli  kolay  sökülür mü arkadaşlar.Bir  defasında üstteki iki vidayı  söküp sadece camı  çıkardım.Altta  göstergenin dört bir  tarafında dört adet  vida  var.Onları  sökmedim.Acaba onları  sökünce  direk  geliyor mu.Yani  herhangi  bir  mandal,  klips  falan varmı  oralarda. Ve son olarak  tutki  oralara  mavi  ledleri  yerleştirmeyi  başardım.Kırmızı  km  çubuklarının  rengi  ne  hale   gelir  bir  fikri  olan  var mı ?  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2008, 00:00:52 »
Evet arkadaşlar yukarıda belirttiğim gibi hayalimi gerçekleştirdim. İlk önce  kalorifer gösterge  ışıklandırmasında  karanlık  kalan kırmızı  noktayı  düzeltmeyle  işe  başlayalım.

1. resim aracın orjinalinde orada bulunan plastik  parça.2 resim ise  benim daha  önce  koymuş  olduğum  mavi led  kiti.

Alttaki resimde görüldüğü gibi sağ tarafa kırmızı bir led  koydum ve  yönünü  kırmızı bölüme bakacak şekilde  ayarladım.

İşte sonuç

Burayı hallettik.Gelelim göstergemizi  mavi  yapmaya.

Göstergemizi açıp içindeki 3 adet lambayı  çıkardım.Mevcut soketlere  10 mm lik  mavi  ledler yerleştirdim ve yerine aynen  taktım.Aşağıdaki  resimdeki  gibi.Direnç  bağlamadım  sonra toptan  bağlayacağım.

Göstergede ışıklar paralel bağlı normalde  bende paralel bağlı 3 adet  led  için gerekli direnci hesapladım ve ayarladım.

Artık göstergeyi bağlayabiliriz.

Buradaki yeşil kablo park lamba aydınlatması  yani direnci buraya bağlayacağız.

İşte böyle

Evet işte sonuç

Aslında hoş oldu bir şeyin dışında.Kırmızı ibreler.Aslında tek tek sadece onların altına kırmızı nokta ışıklı ledler  koymak istedim.Ama çok  karışık  be  yahu  üşendim işin açıkçası.

Ama şunu  gördüm bu göstergeleri  mavi yapma  sevdası  olmasaydı  kırmızı  yapaydım  çok  süper  olacakmış.Kırmızı  ledlerin  diğer  renklere  göre daha  fazla  ışık  verdiği de  aşikar.O zaman ibrelerde çok güzel  parlardı  hem.Her neyse böyle  devam etsin  bakalım  alıştık  nasılsa  sıkıldık mı  kırmızı  yaparız.

Bu arada elim değimişken  parklara da  bi el  atayım  dedim.Mavi ledler taktım.Sinyal  lambalarının  içine de tek kırmızı  ledler koydum onları da park ışıklarına  bağladım.Sinyaller turuncu  olunca  önce  beyaz  led  koydum  olmadı,  mavi  koydum  yeşilimsi  bir  renk  oldu en hoş  kırmızı  koyunca  oldu.

İşte  böyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Ynt: Corolla Acizane Torpido Ve Kokpit ışıklandırma Uygulaması
« Yanıtla #10 : Nisan 23, 2008, 18:40:36 »
Arkadaşlar son değişiklik.Göstergelerde kullandığım ledleri 8 mm power  ledlerle değişitirdim.Bu ledler daha parlak ve daha açık mavi ışık veriyorlar.3.3 volt ile 3.8 volt arası çalışıyorlar ve 100ma akım çekiyorlar.Hal böyle olunca oraya koyduğum direnç çok ısındı elimde watlı direnç de yoktu.Bende direncin yerine devreye seri bir 12 volt 5w ampül bağladım.Şimdi hem göstergelerin ışığı daha parlak oldu hem daha açık mavi ışık olduğundan kırmızı ibrelerde çok güzel gözüktü.Şu an tam istediğim şekilde  oldu.

Not; Deneme amaçlı göstergeyi sökmüşken aynı power ledlerin  beyaz  olanlarını  taktım.Çok  süper birde maviye  göre  daha görünür  ışık verdiğini  varsayarsak çok güzel  oldu.Denemek isteyen arkadaşlara duyrulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 14
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2008, 01:44:19 »
cümleten selamünaleyküm.. siteye yeni giriş yaptım...  :) tuningcorolla.com ailesinin bir üyesi olarak, benim gibi elektrikten ve direnç,ohm v.s. den anlamayan arkadaşlara, pratik bir çözümüm var. tuning shoplarda satılan 35-40 cm uzunluğunda, kıvrılabilen,(mavi,beyaz,kırmızı) renkli ledler var..tahmini15ytl.. onları alıp gösterge panelinin etrafında, dikkatlice çevriyorsunuz... 2 tane olursa daha güzel olur.. bendeki şuan tekli ve sonuç aşağıda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2008, 09:07:14 »
Maşallah disko ışıkları gibi olmuş.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2008, 14:52:19 »
Tek renkli olanlar  varsa daha  hoş olabilir.Şahsi fikrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2008, 14:14:16 »
Osman bey ön paneldeki ışıklandırmanız çok güzel olmuş başarılı bir çalışma fakat dikkat ettiyseniz.havalandırma yönünü gösteren bölmede üst cama verilen yerde kırmızı olunc asanki oraya gelince sıcak olucakmış gibi bir görünüm oluyor.gösterge panelide daha açık olduysa o zaman daha güzel olduğu kanısındayım.Mavi rengide çok seviyorsunuz heralde her yeri mavi yapmıssınız nerdeyse :D.Her yer çko hoş ve güzel olmuş.Tebrikler
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2008, 15:48:45 »
Evet  onun bende  farkındayım :D  Aslında  ince  bir  işçilikle düzeltilmeyecek bişey  değil de boşverdim  o zaman için. Ama o kadar  kusur  kadı  kızında da  olur. Evet  mavi  rengi  severim.Bu gün  almış  olduğum  pioneer  teypte de mavi  ışıklandırma  olanını  seçtim  takacağım inşallah  akşama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2008, 20:50:17 »
Hayırlı olsun fotoğrafları bekleriz:)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 20, 2008, 22:42:44 »
En yakın zamanda inşallah. Kaliteli bir makina bulunca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 27, 2008, 11:18:54 »
yinede çok güzel olmuş.Teybide takıcna daha güzel olacaktır  :mellow:
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 27, 2008, 14:32:10 »
Evet dostum  göstergelerin son hali  ve  teybimin resimleri  burada http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corolla-gosterge-yardimm-t3953.0.html