Gönderen Konu: S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon  (Okunma sayısı 18956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon
« Yanıtla #60 : Temmuz 19, 2012, 14:57:05 »
Atilla bey, bahsettiğiniz bu röle direksiyon kutusu içindemi acaba, bunu değiştirmek istediğimizde direksiyonu sökmemiz
gerekirmi?
Benim için acil ve önemli bir bilgi cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
acil

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 19, 2012, 14:57:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Temmuz 19, 2012, 15:05:05 »
benimde bir dönem far yükseklik ayar dügmemin isigi bozuldu. ampul değişmez diye 90tl parça fiyatı verdiler. bende 1tl ye led ve direnç alıp yaptım :)

mesut abi aynı sorun benin aracımda vardı bende elektronikçiden led aldım çok güzel oldu valla servisler bu konularda çok acımasız.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 19, 2012, 15:07:37 »
Uğur kardeşim konu çok eski, şu rölenin yerini öğrenmek için hortlattım, röleyle ilgili bir cevabın yoksa yeni konu açıp ordan yazarmısın
sana zahmet :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Temmuz 19, 2012, 20:22:34 »
Mehmet Bey yeni gördüm mesajinizi, kusura bakmayın.

Tam yerini hatırlamıyorum rolenin, uzun zaman geçti üzerinden. Ama değiştirmek için direksiyon kolonu falan ellenmiyor. Basit bir parça, sigorta gibi, herhangi bir servis kolayca degistirebilir. Çok pahalı bir şey de değildi yanlış hatırlamıyorsam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 19, 2012, 20:31:58 »
Mehmet Bey yeni gördüm mesajinizi, kusura bakmayın.

Tam yerini hatırlamıyorum rolenin, uzun zaman geçti üzerinden. Ama değiştirmek için direksiyon kolonu falan ellenmiyor. Basit bir parça, sigorta gibi, herhangi bir servis kolayca degistirebilir. Çok pahalı bir şey de değildi yanlış hatırlamıyorsam...

kaputun altındaki sigorta kutusu var, onun en sonunda bir röle var kontağı çevirince harekete geçiyor, kahve renginde diğer sigortalara göre daha büyükçe yüzde 99 o demekki, teşekkür ederim Atilla bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Temmuz 19, 2012, 21:42:34 »
Olabilir, valla ne desem yalan olacak. Şu an koydeyim, internet yok, aracin manueli de yok yanımda, o yüzden çok yardımcı olamıyorum.

Kitapçığı varsa bir bakin, yada roleyi çıkarıp çalıştırın araci, s/p ışığı yanarsa veya direksiyon sertlesirse odur muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Temmuz 20, 2012, 08:20:47 »
Olabilir, valla ne desem yalan olacak. Şu an koydeyim, internet yok, aracin manueli de yok yanımda, o yüzden çok yardımcı olamıyorum.

Kitapçığı varsa bir bakin, yada roleyi çıkarıp çalıştırın araci, s/p ışığı yanarsa veya direksiyon sertlesirse odur muhtemelen.

Atilla bey, 
araçta iki yerde sigorta kutusu var, bu bahsettiğimiz röle hangisinde onu hatırladınızmı acaba? sigorta kutularından biri kaputun altında
diğeride ön konsolun sol tarafında bliyorsunuz. her ikisindede röle mevcut bizim aradığımız hangi sigorta kutusu içinde olduğunu hatırlarsanız benim işimi görür :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 08, 2012, 12:35:20 »
aynı sorun bende de başıma geldi anlık yandı stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi ve 1 haftadır sorun yok sorun sadece sanırım o olaydan sonra bozuk yollarda ön taraftan çok ses gelmesi oldu takır takur sinir edici bi durum ses gitmesi için ne yapmam gerekir
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 31, 2012, 18:42:14 »
arkadaşlar bu konuyu açalı çok olmuş ama sizi bilgilendirme adına yazıyorum direksiyon kolonu içinde sonsuz dişli etrafında iki adet sağ ve sol  hareketleri algılayan sargı bobinler var biz direksiyonu çevirince sağa veya sola kolona bağlı entegreden elektirik motoruna komut gidiyor oda sağa veya sola çeviriyor böylelikle direksiyon hafifliyor.buna göre sorun direksiyondaki entegre ile elektrik motoruna komut veren aradaki beyindendir buda göstergelerin arkasında takılıdır saati sökünce görebilirsiniz bu arızayı bundan yapar.buda şakaya gelmez bursada toyota değil ama hundai ilk çıktığında sadece bursada direksiyon sertleşmesinden iki araba bin kmrede pert oldu allah korusun.bu arızayı önemseyin.en azından kontrol edin teşekkürler
meraklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #69 : Ocak 16, 2013, 23:00:08 »
Bu akşam aynı olay benimde başıma geldi.
Arabayı park ederken birden P/S ışığı yandı ve direksiyon neredeyse dönemeyecek seviyeye geldi.
Arabayı stop ettirip yeniden çalıştırdıktan sonra düzeldi. Acaba herhangi bir elektrik aksamın su almasından dolayı yapmış olabilir mi ? Zor bir ihtimal ama, yollar karlı malum arabanın altı alçak olduğu için yer yer çok sürtünüyor. Öyle olmasını umut ediyorum ..
Arabam 2007 Corolla Hb Benzinli.
2007 corolla hatchbach 1.6 plus-line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 16, 2013, 23:04:47 »
Bu akşam aynı olay benimde başıma geldi.
Arabayı park ederken birden P/S ışığı yandı ve direksiyon neredeyse dönemeyecek seviyeye geldi.
Arabayı stop ettirip yeniden çalıştırdıktan sonra düzeldi. Acaba herhangi bir elektrik aksamın su almasından dolayı yapmış olabilir mi ? Zor bir ihtimal ama, yollar karlı malum arabanın altı alçak olduğu için yer yer çok sürtünüyor. Öyle olmasını umut ediyorum ..
Arabam 2007 Corolla Hb Benzinli.
Sorun aküden kaynaklı.Akünüz eskidiğinden yeterli voltajı veremiyor ve belirttiğiniz sorunlar oluşuyor genelde.Sürekli yanarsa sorun var demektir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Ocak 16, 2013, 23:07:35 »
Hocam 50 bin de akü değişmiş, şu an araç 85 binde. Sizce akünün bitmesi için çok erken değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Ocak 16, 2013, 23:13:05 »
Hocam 50 bin de akü değişmiş, şu an araç 85 binde. Sizce akünün bitmesi için çok erken değil mi ?
Değiştiğinden emin misiniz? Yani aldığınız kişi mi söyledi yoksa bir belge vs var mı? Ayrıca eğer çok sık şarj deşarj olduysa ve 35000 km süreyide 3-4 senede yaptıysanız olabilir.Akü kmden bağımsız bir ekipmandır sonuçta.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Ocak 16, 2013, 23:16:04 »
Arabayı abimden aldım zaten. Bildiğim bir araba 27/05/2011 günü akü değişmiş. 1.5 yıl olmuş henüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Ocak 16, 2013, 23:20:29 »
Arabayı abimden aldım zaten. Bildiğim bir araba 27/05/2011 günü akü değişmiş. 1.5 yıl olmuş henüz.
Peki hiç akünüz boşaldı mı? Yada uzun süre çalışmadan kaldı mı? Yani bu tarz bir etkene maruz kaldıysa olabilir.Normalde ortalama 2-3 senede aküler değişmelidir.Ben 2005 corollamınkisini geçen yaz değiştirdim.Bir süre daha idare ederdi ama oksitlenmeye başlamıştı en son birgün geldiğimde teyp kanalları falan sıfırlanmıştı ama çalışmada sıkıntı yoktu gittim değiştirdim kafam rahat etsin diye.Bir unutmadan araçta LPG var mı varsa ondan kaynaklıda oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #75 : Ocak 16, 2013, 23:23:55 »
Hayır hocam akü hiç boşalmadı. Yalnız haklı olabilirsiniz. Bazen az gaz verdiğimde (1., 2. vitesde) farların az da olsa hafif sönük yandığını fark ettim. Bu arada araçta BRC marka lpg de var. Onda da sıkıntı yaşamıştım. Yaklaşık 3-4 bin km o şekilde kullandım arabayı. En sonunda tüpün beyninin bozuk olduğu anlaşılıp değiştirilmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 16, 2013, 23:28:38 »
Hayır hocam akü hiç boşalmadı. Yalnız haklı olabilirsiniz. Bazen az gaz verdiğimde (1., 2. vitesde) farların az da olsa hafif sönük yandığını fark ettim. Bu arada araçta BRC marka lpg de var. Onda da sıkıntı yaşamıştım. Yaklaşık 3-4 bin km o şekilde kullandım arabayı. En sonunda tüpün beyninin bozuk olduğu anlaşılıp değiştirilmişti.
Gaza basıp çektiğinizde farlarda değişme olması akünüzün gidici olduğunu gösterir.Çok hafif olması normaldir tabi.Ama normalde alternatör eğer o anki voltajı karşılayamazsa aküden güç çekmeye başlar.Akünüzde sağlam değilse besleme olmayacağından ışık şiddeti düşer.Birde tüp var demişsiniz tüplü araçlarda genelde akü daha çabuk yıpranır.Gerek marş süresi olsun gerekse güç tüketimi açısından olsun ekstra yük demektir.Bence akünüzü güzel bir yerde ölçtürün eğer araca uzun süre binmeyi düşünüyorsanız değiştirin gitsin.120 lira civarına 60 amper mutlu akü alırsınız ortalama 2-3 sene rahatlıkla götürür sizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Ocak 16, 2013, 23:31:05 »
Ertan Bey umarım dediğiniz gibidir. Sorun aküden kaynaklanmıştır. Başka bir sorun çıkmaz umarım. hafta sonu göstereceğim bakalım, hayırlısı..
Teşekkür ederim ilginiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ocak 16, 2013, 23:32:39 »
Ertan Bey umarım dediğiniz gibidir. Sorun aküden kaynaklanmıştır. Başka bir sorun çıkmaz umarım. hafta sonu göstereceğim bakalım, hayırlısı..
Teşekkür ederim ilginiz için.
Rica ederim %90 aküdendir.Zaten direksiyonda sorun olsa sürekli arıza ışığı yanar.Belirttiğiniz anlık sertleşmeler,tekrar çalıştırınca düzelmeler akünün göstergesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #79 : Ocak 16, 2013, 23:38:12 »
Bütün temennim o yönde Ertan Bey :)