0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla bey, bahsettiğiniz bu röle direksiyon kutusu içindemi acaba, bunu değiştirmek istediğimizde direksiyonu sökmemiz gerekirmi? Benim için acil ve önemli bir bilgi cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
benimde bir dönem far yükseklik ayar dügmemin isigi bozuldu. ampul değişmez diye 90tl parça fiyatı verdiler. bende 1tl ye led ve direnç alıp yaptım
Mehmet Bey yeni gördüm mesajinizi, kusura bakmayın. Tam yerini hatırlamıyorum rolenin, uzun zaman geçti üzerinden. Ama değiştirmek için direksiyon kolonu falan ellenmiyor. Basit bir parça, sigorta gibi, herhangi bir servis kolayca degistirebilir. Çok pahalı bir şey de değildi yanlış hatırlamıyorsam...
Olabilir, valla ne desem yalan olacak. Şu an koydeyim, internet yok, aracin manueli de yok yanımda, o yüzden çok yardımcı olamıyorum. Kitapçığı varsa bir bakin, yada roleyi çıkarıp çalıştırın araci, s/p ışığı yanarsa veya direksiyon sertlesirse odur muhtemelen.
Bu akşam aynı olay benimde başıma geldi. Arabayı park ederken birden P/S ışığı yandı ve direksiyon neredeyse dönemeyecek seviyeye geldi.Arabayı stop ettirip yeniden çalıştırdıktan sonra düzeldi. Acaba herhangi bir elektrik aksamın su almasından dolayı yapmış olabilir mi ? Zor bir ihtimal ama, yollar karlı malum arabanın altı alçak olduğu için yer yer çok sürtünüyor. Öyle olmasını umut ediyorum ..Arabam 2007 Corolla Hb Benzinli.
Hocam 50 bin de akü değişmiş, şu an araç 85 binde. Sizce akünün bitmesi için çok erken değil mi ?
Arabayı abimden aldım zaten. Bildiğim bir araba 27/05/2011 günü akü değişmiş. 1.5 yıl olmuş henüz.
Hayır hocam akü hiç boşalmadı. Yalnız haklı olabilirsiniz. Bazen az gaz verdiğimde (1., 2. vitesde) farların az da olsa hafif sönük yandığını fark ettim. Bu arada araçta BRC marka lpg de var. Onda da sıkıntı yaşamıştım. Yaklaşık 3-4 bin km o şekilde kullandım arabayı. En sonunda tüpün beyninin bozuk olduğu anlaşılıp değiştirilmişti.
Ertan Bey umarım dediğiniz gibidir. Sorun aküden kaynaklanmıştır. Başka bir sorun çıkmaz umarım. hafta sonu göstereceğim bakalım, hayırlısı..Teşekkür ederim ilginiz için.