Gönderen Konu: S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon  (Okunma sayısı 18954 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon
« : Temmuz 24, 2011, 14:41:25 »
selamlar;

dün akşam aracımla park yerinden çıkarken direksiyonu tam sağ yaparak park yerinden çıkmaya çalıştım. ben direksiyonu tam sağa çevirmemişken direksiyon kendini sağa doğru sertçe çevirdi. parktan çıktım ve direksiyon bi anda sertleşti kendimi zor attım yolun sağına. biraz bekledim sonra biraz geri aldım acaba altına akan bişeyler var mı diye ancak yoktu. sonra P/S ışığı yandı bu ışığın anlamının direksiyonla ilgili olduğunu biliyorum. sonra stop edip tekrar çalıştırdım ve ışık söndü direksiyonumda aynı yumuşaklığa kavuştu. sizce bir anlık böyle bir sorunun olmasının sebebi ne olabilir?  bu durumdan endişelenmeli miyim?
Matematik sever, öğretir...

Toyota Club Türkiye

S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon
« : Temmuz 24, 2011, 14:41:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2011, 15:12:58 »
  Geçmiş olsun.
 Araç modeli tam ne? Vsc. mevcut mu?
 Basit bir ısınma ya da yağ problemi olabileceği gibi bence ciddi birşey de olabilir. İhmale gelmeyecek bir durum bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2011, 15:15:40 »
aracım 2006 corolla sol otomatik vites. aracım bu reaksiyonu ilk çalışmadan sonra verdi. bu nedenle aklıma ısınma gelmedi hiç. birde stop edip çalıştırdıktan sonra s/p ışığı sönüp direksiyon normal halini aldı ve sonrasında 4-5 km yaptım birdaha aynı sorun olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2011, 18:15:44 »
  Dediğiniz gibi ilk çalıştırmada oldu ise ısınmayı elemek lazım. Bence şu sıralar özellikle gözünüz o ikaz ışığında olsun. Yakın bir zamanda yanmaz ise muhtemelen anlık bir hatadan kaynaklanmıştır. Direksiyon yağına vs. baktınız mı hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2011, 18:25:51 »
Rölenize baktırın.Sorun röle değişimi ile çözülecektir.Tabii başka bir sorunda olabilir.Ama tarif ettiğiniz sorun röle sorununa benziyor.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2011, 20:57:19 »
röle sanırım elektrik aksamıyla ilgili bir parça (cehaletimi affedin) bujilerimi değiştirmiştim bir bağlantısı olabilir mi acaba? bir de ankarada çok yeniyim önerebileceğiniz bir yer var mı gidip baktırayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2011, 22:09:47 »
Bujilerle ilgili değil. Maalesef Ankara da nereye gidilir fikrim yok. Forumda arattirirsaniz iyi bir yer bulabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2011, 21:42:40 »
eveet bugün toyanda sorunumla ilgili cvbımı aldım. can yakan bir cevap oldu :(

bılgısayara bağladılar arabayı aldıkları hata kodu şu: c1524 silmişler kodu sonra yine aynı hatayı vermiş.üst direksiyon kolonunun değişmesi gerekiyormuş ve fiyatı 1800 tl :( değiştirin demedim aynı sorunu bi kez daha verdiği taktirde alternatif yollar arama taraftarıyım. bu konuda fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

ekleme: üst direksiyon kolonu direksiyon kutusunun bir parçası mıdır? internette ne kadar aradıysamda hakkında pek birşey bulamadım. ben direksiyon kutusunumu değiştirmeliyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2011, 22:01:24 »
Murat bey servisten parça kodunu isteyin yurtdışından araştıralım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2011, 22:04:05 »
Kolon 750
Direksiyon kutusu 2100 tl denmişti bana. Derindere yetkili servis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2011, 22:07:57 »
Mesut Bey çok ince bir teklif bu. çok teşekkür ederim. yarın ilk işim toyanı arayım parça kodunu öğrenmek olacak. sadece parça kodu yeterli olur değil mi?

Ümit Bey size de teşekkür ederim 2 gündür sürekli cevaplarla yardımcı olmaya çalıştığınız için. bu fiyat farkının sebebi nedir acaba? birde bilgisayara bağladıklarında hata oluşması demek parçanın kesın bozuk olması demek midir? öyle demekse eğer neden ben sorun yaşamıyorum neden göstergemde s/p ışığı yanmıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #11 : Temmuz 26, 2011, 12:27:20 »
Mesut Bey ankarada gitmiş olduğum servisi (toyan) aradım parça kodunu istedim, biz parça numarası vermiyoruz dediler :( kendi memleketim olan çrumda ki servisi aradım durumumu en baştan anlattım. onun cevabıda şu şekilde oldu. sorunun bu parçadan değildir elektirksel bir sorundur dedi yinede kimse bilgisayara bağlandığında verilen c1524 hata kodunun tam olarak ne anlama geldiğini söylemiyor bana. bende bunu araştırmama rağmen bulamadım.

parça kodu: 4525002480

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 26, 2011, 12:59:46 »
Murat Bey, C1524 hata kodunu Google'a yazıp, karşıma çıkan 2. sonuca tıkladığımda aşağıdaki bilgiye ulaştım. Şu an zamanım olmadığı için birebir çevirisini yapamıyorum ama kısaca size şunu söyleyeyim sorun direksiyon kolonunda bulunan herhangi bir kablonun hasar görmesinden kaynaklı basit bir elektrik problemi olabilir.

Kaynak: http://www.autoshop101.com/forms/Hybrid17.pdf

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2011, 13:11:29 »
bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? çorumda ki serviste parçaya 1700 tl dedi ve ilginç olan bu parça değişecek kadar bozuksa ben neden göstergemde hata ışığını görmüyorum? açıkçası biraz stres yaptım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 26, 2011, 13:33:27 »
Murat bey parça komple elektrikli direksiyon kolonu diye geçiyor : http://umbar.toyota.is/conn.php?DebItemInfo.jsp?4525002480&1239308

parçayı bu sitede buldum satın alınabiliyor , googla translate ile TR ye çevirdim : http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=tr&u=http%3A%2F%2Fwww.parts4you.ru%2Fsearch-adv.php%3Fsearch%3D4525002480

Orjinal dilde : http://www.parts4you.ru/search-adv.php?search=4525002480

Rus Rublesinden TR ye çevirince 1350TL çıkıyor, ama öncelikle bende Çorumdaki servis gibi elektrik aksamından şüpheleniyorum , biraz daha araştıralım ! ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 26, 2011, 13:51:05 »
Hakkı abinin verdiği PDF te şu yazıyor :

anladığım kadarı ile : DTC C1525, motor bağlantılarında anormal gerilim veya akım motorda kısa devreye neden oluyor yada motor uçları korozyonlanıyor gibi birşey yazıyor , en sık karşılaşılan hata denmiş birde.

bence direksiyon motorunu söktürün, kablolarını kontrol ettirin gerekirse bağlantılarını yeniletin, sorun hallolur diye tahmin ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #16 : Temmuz 26, 2011, 21:29:53 »
o zaman mesut beyinde çevirisini dikkate alırsak benimde ilk çalıştırma sonrasnda böyle bir sorunla karşılaştığım düşünülürse bir anlık bir sorun yaşadığım söylenebilir zira sonrasında tekrarlamadı. bugünde yine 15-20 km yol yaptım ankara içinde. zaten mesele tekrar yaşamamdan ziyade toyanın bana hata silinmiyor demesi. en iyisi çok kafaya takmamak sanırım. kafanızıda şişirdim affedin artık ( tekrarlarsa feryat figan valla) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 27, 2011, 00:08:42 »
o zaman mesut beyinde çevirisini dikkate alırsak benimde ilk çalıştırma sonrasnda böyle bir sorunla karşılaştığım düşünülürse bir anlık bir sorun yaşadığım söylenebilir zira sonrasında tekrarlamadı. bugünde yine 15-20 km yol yaptım ankara içinde. zaten mesele tekrar yaşamamdan ziyade toyanın bana hata silinmiyor demesi. en iyisi çok kafaya takmamak sanırım. kafanızıda şişirdim affedin artık ( tekrarlarsa feryat figan valla) :D

Murat Bey öncelikle geçmiş olsun. Direksiyon arızaları sakat konulardır, umarım yolda süratli giderken PS lambasını görmezsiniz.

Belirttiğiniz arıza, eğer tahmin ettiğim arıza ise bir süre sonra daha sık tekrarlanacaktır. Kendi kendine direksiyon kilitlenecek (daha doğrusu sertleşecek) sonra düzelecektir. Bir gün ise yine kilitlenecek ve artık düzelmeyecektir. Aracınızı çekiciye koyup servisin yolunu tutmak zorunda kalacaksınız.

Benim size tavsiyem, kim ne derse desin, gökten kırmızı kar yağsa bile,  direksiyon kolonunuzu KESİNLİKLE ELLETMEYİN şu aşamada.

Öncelikle gidin servisinize, direksiyon rölenizi değiştirtin (arıza sebebi falan sormayın, sadece rölenin değiştirilmesini isteyin, yeni bir röle takıldığına emin olun) Bu size çok büyük bir maliyet yaratmayacaktır. Ondan sonra aracınızı kullanın. Çok büyük bir ihtimalle bir daha bu problemi yaşamayacaksınız.

Muhtemelen problemi yaklaşık 100 TL gibi bir rakama çözmüş olacaksınız. Ardından da gelip forumdaki arkadaşlara teşekkür edin, servisinize de selam söyleyin :)

Ne güzel iş yaa: "kolon değişecek, ver 2 milyar" sanki millet 2 milyarı ağaçtan topluyor. Neyse daha fazla söylenmeyeyim, yoksa forumun adabını bozacağım. :)

Geçmiş olsun tekrar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #18 : Temmuz 27, 2011, 00:13:02 »
atilla bey daha önce karşılşatığınız bir sorun muydu acaba? 1-2 gündür öyle oldum ki kim ne dese onu yaptıracak şekle girdim :( hani derler ya araba mı seni taşıyor sen mi arabayı inanın bu şu an benim hayatımda belli değil :(ikna eden cümleler kurduğunuz için soruyorum aslında, daha önce başınızdan böyle bir durum mu geçti ? birde toyanda bana dediler ki bu sorun yüksek hızlarda başınıza gelmeyecektır bundan korkunuz olmasın dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 27, 2011, 00:59:12 »
atilla bey daha önce karşılşatığınız bir sorun muydu acaba? 1-2 gündür öyle oldum ki kim ne dese onu yaptıracak şekle girdim :( hani derler ya araba mı seni taşıyor sen mi arabayı inanın bu şu an benim hayatımda belli değil :(ikna eden cümleler kurduğunuz için soruyorum aslında, daha önce başınızdan böyle bir durum mu geçti ? birde toyanda bana dediler ki bu sorun yüksek hızlarda başınıza gelmeyecektır bundan korkunuz olmasın dediler.

Murat bey yüksek hız izafi bir kavram tabi :)
Ama yıllar önce ben E5'te  100 ile giderken ps lambasının önümde yandığını ve hidrolik direksiyonun odun direksiyona döndüğünü gördüğümde o arabayı nasıl ettimde kimselere girmeden, bariyerlerle tanışmadan, otobüs durağındaki vatandaşların üzerinden geçmeden durdurabildiğimi hala gözümün önüne getirdiğimde, verilmiş sadakam olduğunu düşünür ve o anki soğukkanlılığımdan ve sakinliğimden dolayı kendimi bir kez daha kutlarım.

direksiyonunuzun istediğiniz yöne istediğiniz şekilde dönmediğinizi gördüğünüzde 100 km. hız o kadar yüksek bir hız gibi geliyor ki...

Neyse fazla uzatmayayım. Bana da direksiyon kolunu dediler. Ne alaka kardeşim dedim (az çok ta olsa, 7 sene okulunu okumuş, oto sanayilerde biraz burnunu sürtmüş birisi olarak kafama yatmamıştı) Sonuçta ben gerilimi ve sesimi biraz yükseltince, ne hikmetse 15 dk. sonra benim arabanın rölesi değişerek sorun bir anda çözülüvermişti. (Bak şu tesadüfe...)

Bu olaydan yaklaşık 1 yıl sonra 2004 corolla sol'de bir arkadaşım aynı filmi görmüştü. Direksiyon kolonu dediler yine (Bu sefer başka bir servis) Arkadaşla birlikte servise gittim. Servis müdürüne "eğer bu arıza kolon değişimiyle çözülürse ben size 2 kolon parası vereceğim, ama röle ise bedava yaparsınız" diye iddialaştık. 2 gün sonra sıfır bir direksiyon kolonu taktılar. Aracı liftten indirir indirmez PS lambası anında yandı. Sonuç ne oldu : Arkadaşım o röleye ücret ödemedi, o parayla bana yemek ısmarladı :)

Aynı filmi 2 kez görmüş olmam ve konuyla ilgili teknik bilgilerime göre yaptığım yorumlar ışığında, sizin arızanız da bana 3. film gibi geldi. Umarım yanılmıyorumdur ama şöyle düşünün: en kötü ihtimalle 80-100 TL gibi bir parayı heba etmiş olursunuz. Ama öbür taraftan da 2 milyar harcayıp, üzerine 100TL daha harcama riskiniz de var.

Ben sizin yerinizde olsam 2000TL kazanca karşılık 100TL'yi düşünmeden riske atardım. ama karar verecek olan sizsiniz tabi.

NOT: probleminiz röle ile çözülürse 100TL'ye ek olarak bana da yemek ısmarlamanız gerekecek :D bu da maliyetinizi biraz daha arttıracak mutlaka. Ama 2000 TL'lik yemem nasılsa. :D

Umarım bu bilgiler bir fikir oluşturmuştur sizde ve umarım probleminiz en kısa zamanda çözülür.