Gönderen Konu: S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon  (Okunma sayısı 18952 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: S/P ışığı ve anlık sertleşen direksiyon
« Yanıtla #80 : Ocak 18, 2013, 21:19:02 »
Bugün aracın aküsünü kontrol ettirdim. Akü iyi seviye de.  Elektronik takviyeli direksiyon motorunda arıza kod C1524 arızası verdi. Bu işi bilen iyi bir yere götürdügümde arıza cikmadı . Bir önceki yerde hafızayı silmislerdi. Bana tekrar arıza yaptığında arabayı getirmemi söyled eiler.  Şuan için yapılacak bise olmadigini soylediler . Sadece 1 defa ışık yandı. Başka bir sorun yok. Sizce ne YAPMALIYIM ???
2007 corolla hatchbach 1.6 plus-line

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 18, 2013, 21:19:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 18, 2013, 21:31:19 »
Bugün aracın aküsünü kontrol ettirdim. Akü iyi seviye de.  Elektronik takviyeli direksiyon motorunda arıza kod C1524 arızası verdi. Bu işi bilen iyi bir yere götürdügümde arıza cikmadı . Bir önceki yerde hafızayı silmislerdi. Bana tekrar arıza yaptığında arabayı getirmemi söyled eiler.  Şuan için yapılacak bise olmadigini soylediler . Sadece 1 defa ışık yandı. Başka bir sorun yok. Sizce ne YAPMALIYIM ???
Valla silindiyse o kod tekrar çıkmadan bir şey yaptıramazsınız.Ama hata kodunu bir araştırın bence.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ocak 18, 2013, 21:38:58 »
 Hatırladığım kadarı ile aracınızın direksiyon sistemi elektrik destekli hidrolik, yanlışsam düzeltin. Bu durumda muhtemel olasılıklar; direksiyon pompası hidroliği özelliğini yitirmiş,
Elektrik destek motoru fişleri temassızlık yapmış,
Yazılımsal bir hata,
Rot ayarları sorunlu olabilir. Bir kez bu sorunu yaptığına göre ben elektrik desteğinden ve akü iyi durumda ise(Ertan bey de belirtmiş) soketlerden şüphelenirdim. Direksiyonun sisteminin bir sigortası da olması lazım. Genel bir kontrol iyi olabilir.
Bu arada aynı durum tekrarlarsa(umarım tekrarlamaz) önceden hazırlıklı olmanız açısından, eğer büyük kuvvet uygularsanız direksiyon desteği olmasa dahi kaba kuvvetle ön tekerleklere yön verebilirsiniz, bu kevveti uygulayıp, 4'lü flaşörleri yakıp, emniyetli bir noktaya aracınızı çekebilirsiniz.
 Servis bilgisayarı bağlandı ise ve sorun yazılımsal ise bir daha ortaya çıkmayabilir de.
 Umarım sorununuz ortadan kalkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Ocak 18, 2013, 21:45:18 »
Hatırladığım kadarı ile aracınızın direksiyon sistemi elektrik destekli hidrolik, yanlışsam düzeltin. Bu durumda muhtemel olasılıklar; direksiyon pompası hidroliği özelliğini yitirmiş,
Elektrik destek motoru fişleri temassızlık yapmış,
Yazılımsal bir hata,
Rot ayarları sorunlu olabilir. Bir kez bu sorunu yaptığına göre ben elektrik desteğinden ve akü iyi durumda ise(Ertan bey de belirtmiş) soketlerden şüphelenirdim. Direksiyonun sisteminin bir sigortası da olması lazım. Genel bir kontrol iyi olabilir.
Bu arada aynı durum tekrarlarsa(umarım tekrarlamaz) önceden hazırlıklı olmanız açısından, eğer büyük kuvvet uygularsanız direksiyon desteği olmasa dahi kaba kuvvetle ön tekerleklere yön verebilirsiniz, bu kevveti uygulayıp, 4'lü flaşörleri yakıp, emniyetli bir noktaya aracınızı çekebilirsiniz.
 Servis bilgisayarı bağlandı ise ve sorun yazılımsal ise bir daha ortaya çıkmayabilir de.
 Umarım sorununuz ortadan kalkar.
Elektrik destekli Hakan Bey doğrudur.Bende onarım kitapçığı var forumdada paylaşmıştım.Oradan baktım belki kodları girmişlerdir diye ama göremedim.Yanıp söndüğüne ve 1 defa yaptığına göre arıza ihtimalinden çok temassızlık veya yaptığı günü havanın soğuk olmasından kaynaklı voltaj düşüklüğünden olmuşta olabilir.E12 kasa araçlar elektrik yönünden çok hassaslar.Akünüzdeki voltaj düşükse alakasız arıza ışıkları yanabiliyor.Bir arkadaşımında yağ ışığı yanmıştı.Aküsü eskimişti değişince kesildi.Hatta bu akü değişirken üstün zekalı değiştiren arkadaş araç teyp kodu ister düşüncesiyle araç çalışırken aküsü sökmüştü ve bir arıza ışığı daha görmüştük.Aküyü takıncada sönmemişti serviste baktırdığımızda aküyü çalışırken söktüğünden kaynaklı dediler ve sildiler kodu.Bir dahada ne gördük ne duyduk.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ocak 18, 2013, 21:59:36 »
Elektrik destekli Hakan Bey doğrudur.Bende onarım kitapçığı var forumdada paylaşmıştım.Oradan baktım belki kodları girmişlerdir diye ama göremedim.Yanıp söndüğüne ve 1 defa yaptığına göre arıza ihtimalinden çok temassızlık veya yaptığı günü havanın soğuk olmasından kaynaklı voltaj düşüklüğünden olmuşta olabilir.E12 kasa araçlar elektrik yönünden çok hassaslar.Akünüzdeki voltaj düşükse alakasız arıza ışıkları yanabiliyor.Bir arkadaşımında yağ ışığı yanmıştı.Aküsü eskimişti değişince kesildi.Hatta bu akü değişirken üstün zekalı değiştiren arkadaş araç teyp kodu ister düşüncesiyle araç çalışırken aküsü sökmüştü ve bir arıza ışığı daha görmüştük.Aküyü takıncada sönmemişti serviste baktırdığımızda aküyü çalışırken söktüğünden kaynaklı dediler ve sildiler kodu.Bir dahada ne gördük ne duyduk.
Doğrudur, zaten artık araçların bir çok şeyi elektronik sistemler ve dolayıdı ile elektrik ile çalışıyor. Hatta 24 volta geçiş, frenlerin elektromekanik olması gibi gelecek teknolojiler üzerinde de zorunlu çalışmalar mevcut.
 Yalnız bu durum; her servisete bir kaç teknisyen ve teknikeri yetersiz bırakıyor ve artık mühendislere de servislerde sıkça ihtiyaç duyulacak gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Ocak 18, 2013, 22:27:17 »
Doğrudur, zaten artık araçların bir çok şeyi elektronik sistemler ve dolayıdı ile elektrik ile çalışıyor. Hatta 24 volta geçiş, frenlerin elektromekanik olması gibi gelecek teknolojiler üzerinde de zorunlu çalışmalar mevcut.
 Yalnız bu durum; her servisete bir kaç teknisyen ve teknikeri yetersiz bırakıyor ve artık mühendislere de servislerde sıkça ihtiyaç duyulacak gibi duruyor.
Şuanda bile servisteki ustalar anlayamıyorlar.Bu sadece otomotivde değil elektroniktede aynı.Çok basit parça için komple mekanizmayı değiştiriyorlar nedenini bilemediklerinden.Bu da hem bize hemde milli servete zarar olarak yansıyor.Eskiden kaputu açınca bir çok şeyi görürdük.Şimdi çoğu araçta aküyü bile göremiyoruz.Hatta bazı firmalar kendilerine özel vida uçlarıyla üretime geçtiğini duymuştum mesela ileride bunların ülkemizdede olması kuvvetle muhtemel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ocak 26, 2013, 12:35:42 »
merhaba benimde 2005 hb corolla aracımmın s/ğ ışığı yandı nedeni ise 1 hafta önce sisler açık kaldığı için akü bitmişti son şarj ettirdim şu an bir sıkıntı yok.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas