Gönderen Konu: toyota; marka, araçlar ve tepkilerle ilgili  (Okunma sayısı 12573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota; marka, araçlar ve tepkilerle ilgili
« Yanıtla #60 : Temmuz 20, 2011, 17:38:16 »
arkadaşlar, sanırım bu mesajın altına çok büyük tepkiler gelecek, biliyorum ama sizlerin samimiyetine ve olgunluğuna güvenerek, ayrıca forumun bir paylaşım yeri olduğu bilinciyle yazıyorum bunları;
ben ilk olarak 98 corolla sw ile aranıza kaltıldım, araçtan memnundum ama çeşitli sebeplerle değiştirme ihtiyacı hissedip değiştirdim, ama halen aranızdayım, paylaşımlarınız yardımlarınız ve sohbetiniz için ayrıca teşekkür ederim,,
benim asıl belirtmek istediğim toyota markası ve bu markayla ilgili yazılanlara ve yorumlara olan tepkilerle ilgili. toyota cidden dünyanın en büyük markalarından birisi, dünyanın dört bir yanına ürün yollayıp milyonlarca kişiye ulaşıyor, sunduğu kalite de herkesçe bilinmekte,, ama sonuçta bu da kul yapımı, kusurları illa ki olacak, hatalı yerleri, eksikleri, arızaları... belki diğer markalardan kötü yanları da var, onlarda olup toyotada olmayan ve tabiki bunun tam tersi durumlar da, ama forum ortamında çok büyük bir çoğunlukta bu markaya duyulan inanılmaz bir bağlılık ve bağımlılık görüyorum, hatta neredeyse körü körüne bağlılık derecesinde,,
örneğin iç malzeme kalitesi diğer tüm markalardan  (mecedes, bmw, vs markalar dışında) çok çok iyi olduğu ve hatta mükemmel olduğu söylenen toyota markasında iç parçalarda yaşanan olumsuzluklar gayet normal görülebiliyor ve "sorun etme, git yaptır" deniyor; ama bir başka başlıkta böyle değildi hani?? x markasında böyle bir sorun varsa o markanın tüm ürünleri tu-kakadır fikri hakim,,
kendimden bir örnek verecek olursam (sadece iç malzeme ile ilgili); corolladan önce aynı 98 model ford ka aracım vardı, corollada iç malzemede örneğin kapı çıtalarında elle hafif bastırınca gıcırtı ve bariz bir esneme oluyordu, fakat alt sınıf olan ka'da ise böyle bir durum hiç yaşamadım, aynı bögenin iç malzemesi sert ve sıkıydı, kıpırdamazdı,,
veya kronik yağ yakma sorunu olan bir modelde bu durum gayet normal görülebiliyor, böyle bir durum olamaz,  ama model ve markası mükemmel olarak görülmeye devam ediliyor; başka markanın xx modelinde böyle bir sorun olsa hem toyota sahipleri tarafından hem de o model kullanıcıları tarafından o model asla kullanılmaz ve tabir-i caizse idam edilir,,
toyota markasıyla ilgili (çoğu başlıkta ve konuda, hepsinde değil yanlış anlamayın) bir olumsuz yorum veya diğer markalardan birinin bir özelliğini öven bir açıklamada, anında o kişinin üzerine atılanlar oluyor, kesinlikle kabul edilmiyor ve toyota markaların nirvanasında ilan ediliyor,,
biliyorum biraz uzun oldu, umarım sıkmamışımdır sizleri; yanlış anlamayın lütfen, maksadım sizleri ve toyota markasını eleştirmek veya kötülemek değil, nasıl bir marka olduğunu ben de biliyorum,, sizlerin ve forum ortamının da ne kadar iyi olduğunu da az çok gördüm,, amacım sadece markaya olan bu körü körüne derecesinde olan bağlılığa ve xx markalarına verilen tepkilerle ilgili olan düşüncelerimi paylaşmaktı,,
herkese iyi günler, sağlıklı mutlu kazasız sürüşler,,

Alp bey, söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum. katılmadığım bazı noktalar da var.
Ben marka fanatikliğini oldum olası anlamadım. Ben olaya şöyle bakıyorum : "Belli bir miktarda bir para verip, belli bir ürün satın alıyorum. Bu üründen bazı beklentilerim var. Hangi marka beklentilerimi optimum düzeyde karşılıyorsa benim için en iyi marka odur"

Toyota konusunda, bu forumdaki arkadaşların büyük çoğunluğunun objektif olduğunu düşünüyorum. Gerektiği zaman en acımasız şekilde eleştirebiliyorlar toyotayı.

Toyota araçları konusunda, hem teknik bakış açısı hem de deneyimlerimle oluşturduğum şahsi görüşüm ise şöyle :
*Toyota motor, mekanik, metal aksam vb. de ortalamanın üzerinde,
*Plastik aksam ve detay konusunda ortalamanın altında,
*Tasarım ve görsellik olarak kötü,
*Servis, yedek parça bulunabilirliği ve fiyatları konusunda ortalamalarda,
*Müşteriye ilgi, müşteri memnuniyeti anlayışı ve kullanıcılara yönelik çözüm üretme konusunda çok kötü

Ben araç kalitesini sadece aracın kalitesi olarak değil, yukarıdaki diğer unsurlarla bir bütün olarak görüyorum.

Tüm bunların sonucunda Toyota nasıldır ? Ortalamalardadır...

Saygılar...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 20, 2011, 17:38:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #61 : Temmuz 20, 2011, 17:58:27 »
bende toyota corolla aldım daha 2.5 ay oldu 1997 model gli arabamdan çok memnunum tüple kullanıyorum ve çekişi süper bayır yukarı 3. vitesle çıkıyorum banamısın demiyor  :alkis:tüpde şehir içi 190 kuruş yakıyor e daha ne olsun ben çok memnunum herkese tavsiye ederim teşekkürler toyota.
1997 toyota corolla gli sahibiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Temmuz 21, 2011, 01:41:41 »
2006 1.6 golf 102 bg 8 valf motor mu ? Eğer oysa bence hiçte hantal değil (kendi aracım için konuşuyorum) Çok güzel ivmelemesi var ve gerçekten eleştirileri haketmiyor bu motor yok eski motor yok hantal motor. Volkswagen'in bu motoru 2011 e kadar üretmesinin nedeni sorunsuz oluşudur.
sorunlu bi motor demedim zaten aksine saglam dedik , bosuna hitler motoru demiyorlar:)) ama arkadaslar 110 bg lik 2006 model eski corollamizi hicbir zaman yakalayamamistir bizim eniste izmir-kusadasinda az deneme yapmadik:)) gercekten bi arkadasta otomatigi vardi yokuslarda tikaniyordu 5 kisiyken .. Ayrica benzini de icerdi , ancak herseye ragmen saat gibi araba dedim bir daha.. Ama ayni tarihlerin araclari corolla ve civic kadar atak degil maalesef olay bu.. Birde su turbo olayini abartiyoruz tsi bi mucize degil onlarca yildir subaru ve mazda alasini yapiyor bu motorlarin .. Onemli olan toyota ve honda gibi atmosferik motorlardan yuksek guc elde etmek.. Turbolu ve kucuk hacimli tsi lar hicbir zaman 1.6 102 bg kadar uzun omurlu ve sorunsuz olamazlar kanimca.. Saygilar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Temmuz 21, 2011, 16:33:48 »
2006 1.6 golf 102 bg 8 valf motor mu ? Eğer oysa bence hiçte hantal değil (kendi aracım için konuşuyorum) Çok güzel ivmelemesi var ve gerçekten eleştirileri haketmiyor bu motor yok eski motor yok hantal motor. Volkswagen'in bu motoru 2011 e kadar üretmesinin nedeni sorunsuz oluşudur.
ayrıca arkadaşım sizin yaş kaç? ve aracınız jetta olarak görülüyor , golf değil:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 21, 2011, 18:06:41 »
Ben sadece corolla 05 den olan şikayetlerimi söyleyeyim;

1)Tr model olduğu için yerden yüksek avrupa modellerine göre ve yüksek hızlarda güvenli değil bu yüzden ama konforlu...
2)Araç esneme yaptığında göğüsten gelen gıcırtı(gerçi son iki yıldır oda yoktu)
3)Yol sesini çok alıyor olması(Bunu 800liraya yakın bir fiyatla yüksek oranda kesmişti dayımın bir arkadaşı)
4)şanzıman oranları aktarması gayet iyi fakat vites geçişleri çok sertti bazen geçmiyordu gıcık oluyordum :)
5)Fren mesafesi diğer araçlara göre uzun çünkü abs çok hassas ama avantajı ani ve sert frenlerde viraj alırken dönerken savrulmuyordu..
Başkada şikayetim yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Temmuz 21, 2011, 18:16:16 »
ayrıca arkadaşım sizin yaş kaç? ve aracınız jetta olarak görülüyor , golf değil:))
Yaşım profilimde yazıyor zaten ;) Ayrıca ben aracım golf demedim sadece jettada bile bana göre hantal olmayan bir motor 102 bglik motor kaldı ki golfte daha seri olması lazım.Ayrıca corolla geçerse geçsin az yakan performansı kasaya göre normal olan konforlu olan donanımlı olan otomobil her zaman tercihimdir.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Temmuz 21, 2011, 18:26:46 »
Yaşım profilimde yazıyor zaten ;) Ayrıca ben aracım golf demedim sadece jettada bile bana göre hantal olmayan bir motor 102 bglik motor kaldı ki golfte daha seri olması lazım.Ayrıca corolla geçerse geçsin az yakan performansı kasaya göre normal olan konforlu olan donanımlı olan otomobil her zaman tercihimdir.

Corollada az yakıyor Hasan kardeş sakin kullanırsan bir depoyla vvt-i motorda 700 hatta 750km yi görebilirsin ki amcam 2010 1.6 avensis te ışık kırmızıyı gösterdiğinde 701 km yol  gitmiş bir insan ve araç henüz 1000kmsini bile doldurmamıştı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Temmuz 21, 2011, 18:30:04 »
İyi de ben corollaya az yakmıyor dedim mi ? :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Temmuz 21, 2011, 18:32:10 »
İyi de ben corollaya az yakmıyor dedim mi ? :)

Hıı pardon ben yorumuz hızlı okuyunca cümleler bitişik olarak anladım :D jetta corollaya göre daha donanımlı konforlu ve yol tutuşuna sahip bir araç ama zamanla göreceksin içinin nekadar çabuk eskidiğini :) ama umarım öyle olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Temmuz 21, 2011, 18:34:45 »
Valla orasını bilmem ama arabanın kapısı bile örtürdüğünde çok kaliteli olduğunu hissettiriyor neticede alman arabası.Arabada gittiğini hisstetmiyorsun içeri 0 ses alıyor ayrıca arabaya bakarsan oda sana bakar temiz tutulduğu sürece bişey olmaz :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Temmuz 21, 2011, 19:35:36 »
Valla orasını bilmem ama  arabanın kapısı bile örtürdüğünde çok kaliteli olduğunu hissettiriyor neticede alman arabası.Arabada gittiğini hisstetmiyorsun içeri 0 ses alıyor ayrıca arabaya bakarsan oda sana bakar temiz tutulduğu sürece bişey olmaz :)
alman arabaları pekte sessiz sayılmaz aslında :) azcık otomobil takıntısı olan bir insanım senede 2  araba değiştirdiğim olmuştur :) daha doğrusu babamla beraber bi nevi zevkimiz diyelim 1.2 jettayıda denemiş bulundum 5  6 ay kadar daha iyisini görene kadar en iyisinin o olduğunu zannediyo insan... ben şöyle bir yorum yapabilirim bindiğim arabalar içerisinde içeri ses almayan hatta bazen ışıklarda motor durdu zannedip dewir saatide defalarca baktırtan ilk arabada 1.6 avensis olmuştur daha iyisine binene kadar benim için en iyisi bu diyeyim şimdi passat cc lerde gözüm kalıyo ama bu aralar :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 21, 2011, 20:51:38 »
Bu gün hyundai accent ile çeşmeye gidip geldim
benim civic uçakmış uçak, hatta uzay aracı falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Temmuz 21, 2011, 21:04:03 »
Yeni Accent lemi Kemal bey?Blue olanından.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Temmuz 21, 2011, 23:11:12 »
sorunlu bi motor demedim zaten aksine saglam dedik , bosuna hitler motoru demiyorlar:)) ama arkadaslar 110 bg lik 2006 model eski corollamizi hicbir zaman yakalayamamistir bizim eniste izmir-kusadasinda az deneme yapmadik:)) gercekten bi arkadasta otomatigi vardi yokuslarda tikaniyordu 5 kisiyken .. Ayrica benzini de icerdi , ancak herseye ragmen saat gibi araba dedim bir daha.. Ama ayni tarihlerin araclari corolla ve civic kadar atak degil maalesef olay bu.. Birde su turbo olayini abartiyoruz tsi bi mucize degil onlarca yildir subaru ve mazda alasini yapiyor bu motorlarin .. Onemli olan toyota ve honda gibi atmosferik motorlardan yuksek guc elde etmek.. Turbolu ve kucuk hacimli tsi lar hicbir zaman 1.6 102 bg kadar uzun omurlu ve sorunsuz olamazlar kanimca.. Saygilar

Marifet 1.8 atmosferik motordan 192hp almakta ve bunu diğer araçlarından farksız sorunsuz uzun ömürlü olarak piyasaya sürmekte :D tsi motorlar fena değil iyi tutuldu ama turbo benzinli motor isteyenler mazda 1.3 motordan kaç beygir ürettiğine bakarak tatmin olabilir :D lütfen corolla civi gibi araçlarla kıyaslayıpta rezil etmeyelim aracı :)
Valla orasını bilmem ama arabanın kapısı bile örtürdüğünde çok kaliteli olduğunu hissettiriyor neticede alman arabası.Arabada gittiğini hisstetmiyorsun içeri 0 ses alıyor ayrıca arabaya bakarsan oda sana bakar temiz tutulduğu sürece bişey olmaz :)

Kapı sesinde kalite arıyorsan buyur daha bugün sabah asttığımız 2005 corollanın kapılarını akşama kadar aç kapat :)
Unutmadan jetta kötü değil aksine çok iyi ama avensis kadar sessiz değil :D
Bir ek daha :D iç döşemelerin sert plastik aksamlarının üstünde değişik bir kaplama var yumsak ve kaygan olmayan birşey bu audi ve pejo araçlardada var yarın birgün onlarında soyulduğunu görürsün :)

Saygılar...  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Temmuz 21, 2011, 23:23:57 »
benim  japonlarda  marka sıralamam ;  Mazda  , toyota, honda , nissan ...

mazda  her zaman  diğerlerinden  bir  gömlek fazla ...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Temmuz 22, 2011, 00:11:08 »
Motorlar üretilirken en başta ticari kaygılar hedef alınır. Bizlerin aradığı güç, az tüketim, dayanıklılık vs. gibi etmenler ülkeden ülkeye, kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
Suzuki, Kawasaki ya da Ducati ile bahsi geçen hangi aracın motoru güç konusunda yarışabilir bir düşünün. Bu o otomobil firmalarının daha güçlü motor yapamayacağından değil. Ticari planlardan dolayıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Temmuz 22, 2011, 02:16:41 »
arkadaşlar şu anda sokağa çıkın 10 kişiyi çevirip sorun.. hangi marka otomobil daha sağlam daha kusursuz diye 9u toroyta diyecektir.. mercedes bile demeyeceklerdir.. toyotanın bu konuda bir ağırlığı vardır.. zaten toyotanın amacı sorunsuz araçlar üretmek olduğu için araçlarında sağlamlığa öncelik veriyor... hangi marka yüz binlerce aracını geri çağırdı size sorarım..bunlar hep adına leke sürülmemesi için yaptığı şeyler... ayrıca sizden rica ediyorum önümüzdeki kışı bir tempra ile geçirin anlarsınız otomobil sahibine ne kadar eziyet edermiş... tempra forum sitelerine de sakın eleştiri yazmayın ha.. evinizi uydudan tespit edip bomba atarlar :D... bu sitede bir arkadaşımızın paylaştığı bir yazı vardı. orda bir otomobil firması toyotadan parça yapmasını istiyor %1 hataya kadar kabul edilebilir demiş.. parçalar geldiğinde en sonda çarpı işaretleri ile dolu paket çıkmış.. üzerinde de şu not yazıyormuş '' neden istediğinizi anlayamadık ama %1 oranında hatalı parçalar ''... bu her ne kadar şehir efsanesi olsada toyotayı anlatan bir efsane :D:D:D:
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Temmuz 22, 2011, 03:35:32 »
her ne  içtiysen  bende  istiyorum  Emrah ...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Temmuz 22, 2011, 04:17:58 »
her ne  içtiysen  bende  istiyorum  Emrah ...

çay içip kafa yaptım Tunç :).. nasıl ?
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Temmuz 22, 2011, 07:48:59 »
Çay ile çok ilginç şeyler yapılabilir arkadaşlar, araştırabilirsiniz.
% 90 gibi bir rakama hangi istatistiki araştırma ile uğraştın merak ettim Emrah. Ayrıca Sağlamlık ile Güvenirlilik farklı şeylerdir Otomotiv teknolojilerinde.
Yine senin söylediğine göre insanların Suv. de sadece LC ya da Rav4, binektede Corolla, Avensis falan tercih etmesi lazım %90 olarak ama bunu göremiyorum. Toyota tercih edende etmeyende yanlış yapmıştır diyemeyiz. Bu tercih meselesidir ve kişiden kişiye değişiklik gösterir.