0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar, sanırım bu mesajın altına çok büyük tepkiler gelecek, biliyorum ama sizlerin samimiyetine ve olgunluğuna güvenerek, ayrıca forumun bir paylaşım yeri olduğu bilinciyle yazıyorum bunları;ben ilk olarak 98 corolla sw ile aranıza kaltıldım, araçtan memnundum ama çeşitli sebeplerle değiştirme ihtiyacı hissedip değiştirdim, ama halen aranızdayım, paylaşımlarınız yardımlarınız ve sohbetiniz için ayrıca teşekkür ederim,,benim asıl belirtmek istediğim toyota markası ve bu markayla ilgili yazılanlara ve yorumlara olan tepkilerle ilgili. toyota cidden dünyanın en büyük markalarından birisi, dünyanın dört bir yanına ürün yollayıp milyonlarca kişiye ulaşıyor, sunduğu kalite de herkesçe bilinmekte,, ama sonuçta bu da kul yapımı, kusurları illa ki olacak, hatalı yerleri, eksikleri, arızaları... belki diğer markalardan kötü yanları da var, onlarda olup toyotada olmayan ve tabiki bunun tam tersi durumlar da, ama forum ortamında çok büyük bir çoğunlukta bu markaya duyulan inanılmaz bir bağlılık ve bağımlılık görüyorum, hatta neredeyse körü körüne bağlılık derecesinde,,örneğin iç malzeme kalitesi diğer tüm markalardan (mecedes, bmw, vs markalar dışında) çok çok iyi olduğu ve hatta mükemmel olduğu söylenen toyota markasında iç parçalarda yaşanan olumsuzluklar gayet normal görülebiliyor ve "sorun etme, git yaptır" deniyor; ama bir başka başlıkta böyle değildi hani?? x markasında böyle bir sorun varsa o markanın tüm ürünleri tu-kakadır fikri hakim,,kendimden bir örnek verecek olursam (sadece iç malzeme ile ilgili); corolladan önce aynı 98 model ford ka aracım vardı, corollada iç malzemede örneğin kapı çıtalarında elle hafif bastırınca gıcırtı ve bariz bir esneme oluyordu, fakat alt sınıf olan ka'da ise böyle bir durum hiç yaşamadım, aynı bögenin iç malzemesi sert ve sıkıydı, kıpırdamazdı,,veya kronik yağ yakma sorunu olan bir modelde bu durum gayet normal görülebiliyor, böyle bir durum olamaz, ama model ve markası mükemmel olarak görülmeye devam ediliyor; başka markanın xx modelinde böyle bir sorun olsa hem toyota sahipleri tarafından hem de o model kullanıcıları tarafından o model asla kullanılmaz ve tabir-i caizse idam edilir,,toyota markasıyla ilgili (çoğu başlıkta ve konuda, hepsinde değil yanlış anlamayın) bir olumsuz yorum veya diğer markalardan birinin bir özelliğini öven bir açıklamada, anında o kişinin üzerine atılanlar oluyor, kesinlikle kabul edilmiyor ve toyota markaların nirvanasında ilan ediliyor,, biliyorum biraz uzun oldu, umarım sıkmamışımdır sizleri; yanlış anlamayın lütfen, maksadım sizleri ve toyota markasını eleştirmek veya kötülemek değil, nasıl bir marka olduğunu ben de biliyorum,, sizlerin ve forum ortamının da ne kadar iyi olduğunu da az çok gördüm,, amacım sadece markaya olan bu körü körüne derecesinde olan bağlılığa ve xx markalarına verilen tepkilerle ilgili olan düşüncelerimi paylaşmaktı,,herkese iyi günler, sağlıklı mutlu kazasız sürüşler,,
2006 1.6 golf 102 bg 8 valf motor mu ? Eğer oysa bence hiçte hantal değil (kendi aracım için konuşuyorum) Çok güzel ivmelemesi var ve gerçekten eleştirileri haketmiyor bu motor yok eski motor yok hantal motor. Volkswagen'in bu motoru 2011 e kadar üretmesinin nedeni sorunsuz oluşudur.
ayrıca arkadaşım sizin yaş kaç? ve aracınız jetta olarak görülüyor , golf değil:))
Yaşım profilimde yazıyor zaten Ayrıca ben aracım golf demedim sadece jettada bile bana göre hantal olmayan bir motor 102 bglik motor kaldı ki golfte daha seri olması lazım.Ayrıca corolla geçerse geçsin az yakan performansı kasaya göre normal olan konforlu olan donanımlı olan otomobil her zaman tercihimdir.
İyi de ben corollaya az yakmıyor dedim mi ?
Valla orasını bilmem ama arabanın kapısı bile örtürdüğünde çok kaliteli olduğunu hissettiriyor neticede alman arabası.Arabada gittiğini hisstetmiyorsun içeri 0 ses alıyor ayrıca arabaya bakarsan oda sana bakar temiz tutulduğu sürece bişey olmaz
sorunlu bi motor demedim zaten aksine saglam dedik , bosuna hitler motoru demiyorlar:)) ama arkadaslar 110 bg lik 2006 model eski corollamizi hicbir zaman yakalayamamistir bizim eniste izmir-kusadasinda az deneme yapmadik:)) gercekten bi arkadasta otomatigi vardi yokuslarda tikaniyordu 5 kisiyken .. Ayrica benzini de icerdi , ancak herseye ragmen saat gibi araba dedim bir daha.. Ama ayni tarihlerin araclari corolla ve civic kadar atak degil maalesef olay bu.. Birde su turbo olayini abartiyoruz tsi bi mucize degil onlarca yildir subaru ve mazda alasini yapiyor bu motorlarin .. Onemli olan toyota ve honda gibi atmosferik motorlardan yuksek guc elde etmek.. Turbolu ve kucuk hacimli tsi lar hicbir zaman 1.6 102 bg kadar uzun omurlu ve sorunsuz olamazlar kanimca.. Saygilar
her ne içtiysen bende istiyorum Emrah ...