Gönderen Konu: toyota; marka, araçlar ve tepkilerle ilgili  (Okunma sayısı 12568 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
toyota; marka, araçlar ve tepkilerle ilgili
« : Temmuz 13, 2011, 11:14:38 »
arkadaşlar, sanırım bu mesajın altına çok büyük tepkiler gelecek, biliyorum ama sizlerin samimiyetine ve olgunluğuna güvenerek, ayrıca forumun bir paylaşım yeri olduğu bilinciyle yazıyorum bunları;
ben ilk olarak 98 corolla sw ile aranıza kaltıldım, araçtan memnundum ama çeşitli sebeplerle değiştirme ihtiyacı hissedip değiştirdim, ama halen aranızdayım, paylaşımlarınız yardımlarınız ve sohbetiniz için ayrıca teşekkür ederim,,
benim asıl belirtmek istediğim toyota markası ve bu markayla ilgili yazılanlara ve yorumlara olan tepkilerle ilgili. toyota cidden dünyanın en büyük markalarından birisi, dünyanın dört bir yanına ürün yollayıp milyonlarca kişiye ulaşıyor, sunduğu kalite de herkesçe bilinmekte,, ama sonuçta bu da kul yapımı, kusurları illa ki olacak, hatalı yerleri, eksikleri, arızaları... belki diğer markalardan kötü yanları da var, onlarda olup toyotada olmayan ve tabiki bunun tam tersi durumlar da, ama forum ortamında çok büyük bir çoğunlukta bu markaya duyulan inanılmaz bir bağlılık ve bağımlılık görüyorum, hatta neredeyse körü körüne bağlılık derecesinde,,
örneğin iç malzeme kalitesi diğer tüm markalardan  (mecedes, bmw, vs markalar dışında) çok çok iyi olduğu ve hatta mükemmel olduğu söylenen toyota markasında iç parçalarda yaşanan olumsuzluklar gayet normal görülebiliyor ve "sorun etme, git yaptır" deniyor; ama bir başka başlıkta böyle değildi hani?? x markasında böyle bir sorun varsa o markanın tüm ürünleri tu-kakadır fikri hakim,,
kendimden bir örnek verecek olursam (sadece iç malzeme ile ilgili); corolladan önce aynı 98 model ford ka aracım vardı, corollada iç malzemede örneğin kapı çıtalarında elle hafif bastırınca gıcırtı ve bariz bir esneme oluyordu, fakat alt sınıf olan ka'da ise böyle bir durum hiç yaşamadım, aynı bögenin iç malzemesi sert ve sıkıydı, kıpırdamazdı,,
veya kronik yağ yakma sorunu olan bir modelde bu durum gayet normal görülebiliyor, böyle bir durum olamaz,  ama model ve markası mükemmel olarak görülmeye devam ediliyor; başka markanın xx modelinde böyle bir sorun olsa hem toyota sahipleri tarafından hem de o model kullanıcıları tarafından o model asla kullanılmaz ve tabir-i caizse idam edilir,,
toyota markasıyla ilgili (çoğu başlıkta ve konuda, hepsinde değil yanlış anlamayın) bir olumsuz yorum veya diğer markalardan birinin bir özelliğini öven bir açıklamada, anında o kişinin üzerine atılanlar oluyor, kesinlikle kabul edilmiyor ve toyota markaların nirvanasında ilan ediliyor,,
biliyorum biraz uzun oldu, umarım sıkmamışımdır sizleri; yanlış anlamayın lütfen, maksadım sizleri ve toyota markasını eleştirmek veya kötülemek değil, nasıl bir marka olduğunu ben de biliyorum,, sizlerin ve forum ortamının da ne kadar iyi olduğunu da az çok gördüm,, amacım sadece markaya olan bu körü körüne derecesinde olan bağlılığa ve xx markalarına verilen tepkilerle ilgili olan düşüncelerimi paylaşmaktı,,
herkese iyi günler, sağlıklı mutlu kazasız sürüşler,,
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

toyota; marka, araçlar ve tepkilerle ilgili
« : Temmuz 13, 2011, 11:14:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Ynt: toyota; marka, araçlar ve tepkilerle ilgili
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2011, 11:25:23 »
benim corollamda hoşuma gitmeyenler;aracın kaportası çok ince kapıyı açarken bir yere vuracağım diye ödüm kopuyor ve genelde tenha yerlere park ediyorum.ön kaputun altında hiçbir yalıtım yok olduğu gibi sac.aracın boyası çok hassas kapı kollarının içi hemen çiziliyor ve aracın kapı kuşakları yok sanki kapılar çıplak gibi duruyor.servise sorudğumdaysa 275tl istiyor.Zaten aracı tercih etmemdeki tek sebep toyotanın masrafsız,dayanıklı ve 2.eli kıymetli olduğudur.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2011, 11:42:18 »
Bence burada bir yanlış anlaşılma olduğunu hissediyorum.. Toyotanın nirvana oldugundan yola çıksaydı forumdaki arkadaslar o zaman kimse laf edemezdi toyota bizim babamızın malı değil, karda etmiyoruz aksine para verip biniyoruz.Toyotanın özellikle yeni kasasındaki ucuz malzeme işçiliğinden gerekli gereksiz yerlerdeki problemlerinden hepimiz bir başlık altında (2011 corolla başlıca sorunlar) dert yandık zaten.Şimdi bizim anlam veremediğimiz şu yahu kardeşim tamam bu bir sorundur burasında cizik vardır şurasının plastiği oynuyordur biz buna nasıl tepki koyabiliriz ? Toyota bu oynamaz! mı ? bumu yani ? Tabikide hayır.Arkadaşlarımızın bunu anlatış biçimi farklı..Yok almaz olaydımda lanet olsunda vay efendim hani toyota öyleydi hani toyota böyleydi hani hiç ıh demezdi ee ? soruna bakıyorsun sorun ne plastik gıcırdamış :) Hepimiz gelmişiz 26 yaşına 30 35 yaşına bari sorunlarımızı paylaşmanın ölçüsünü bilelim.Yahu 16 yaşında Ercüment kardeşimiz namıdeğer zarganamız (Ercü yanlış anlama gayet bilgilisin) sizden daha mı bilgilidir? Kapı döşemelerini söküp yalıtım yapıp tekrar kapıyor. Yani problem halletmek hallettirmek budur. Bu bi azimdir arabaya duyulan hazdır,istektir.Kimse burda toyotanın avukatı falan değil ama yanlış birşeye tabiki ortak bir tepki doğuyorsa bunu tepki verende değil tepkiyi alanda aramak lazım.Yanlışım varsa düzeltin!.
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2011, 11:54:28 »
taşkın bey, demek istediğim noktalardan biri de bu mesela; örnek verdiğiniz için söylüyorum, belki siz öyle tepkiler vermiyorsunuz ama ciddi ciddi bunları söylediği için azarlanma derecesinde tepki alan üyeler gördüm, ben de onlardan biriyim, örneğinizde "neden kapı içlerinde yalıtım yok??" bunu alan kişi kendi mi yapacak? madem okadar kaliteli bir marka, neden 16 yaşında birinin yapabildiği şeyi onlar yapmıyor?? işte bu tür şeyler çok normal görülüyor ve diğer markalarda olan aynı boyuttaki sorunlarda marka uçurumdan atılıyor, yazan kişi de içine koyuluyor,, tamam tepkilerin de ayarı olmalı ama işte bu denli büyütülen bir markada (küçük olduğunu söylemiyorum asla) bu tür saçma sorunların çıkması insanları ister istemez çıldırtıyor,, ve bazı arkadaşlar da bu kişilere sanki toyotanın yönetim kurulu üyesiymiş gibi tepki veriyor, belirtmek istediğim nokta bu, markaya karşı negatif yorumlara tahammül ve tolerans yok denecek kadar az,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2011, 11:58:37 »
Bence burada bir yanlış anlaşılma olduğunu hissediyorum.. Toyotanın nirvana oldugundan yola çıksaydı forumdaki arkadaslar o zaman kimse laf edemezdi toyota bizim babamızın malı değil, karda etmiyoruz aksine para verip biniyoruz.Toyotanın özellikle yeni kasasındaki ucuz malzeme işçiliğinden gerekli gereksiz yerlerdeki problemlerinden hepimiz bir başlık altında (2011 corolla başlıca sorunlar) dert yandık zaten.Şimdi bizim anlam veremediğimiz şu yahu kardeşim tamam bu bir sorundur burasında cizik vardır şurasının plastiği oynuyordur biz buna nasıl tepki koyabiliriz ? Toyota bu oynamaz! mı ? bumu yani ? Tabikide hayır.Arkadaşlarımızın bunu anlatış biçimi farklı..Yok almaz olaydımda lanet olsunda vay efendim hani toyota öyleydi hani toyota böyleydi hani hiç ıh demezdi ee ? soruna bakıyorsun sorun ne plastik gıcırdamış :) Hepimiz gelmişiz 26 yaşına 30 35 yaşına bari sorunlarımızı paylaşmanın ölçüsünü bilelim.Yahu 16 yaşında Ercüment kardeşimiz namıdeğer zarganamız (Ercü yanlış anlama gayet bilgilisin) sizden daha mı bilgilidir? Kapı döşemelerini söküp yalıtım yapıp tekrar kapıyor. Yani problem halletmek hallettirmek budur. Bu bi azimdir arabaya duyulan hazdır,istektir.Kimse burda toyotanın avukatı falan değil ama yanlış birşeye tabiki ortak bir tepki doğuyorsa bunu tepki verende değil tepkiyi alanda aramak lazım.Yanlışım varsa düzeltin!.

Estafurullah Taşkın abicim bu kadar bilgim varsa %90nını bu siteye borçluyum geri kalanı kendim söke taka deneme yanılmayla yaptım.. Ve sizlerden öğreneceğim şeyler var devam ediyor :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2011, 16:18:58 »
Görüşlerimizi aktarabileceğimiz güzel ve eğlenceli bir başlık olmuş. Öncelikle bundan dolayı Alp'e teşekkür edip söze gireyim.

Ben, tam 3 forum sitesine üyeyim(toyota-honda-opel) ve çoğu araba markalarının forumlarını okur, o araba kullanıcılarının yorumlarını takip ederim. Hoşuma gider. Ama sana şunu net bir şekilde söyliyebilirim ki, en objektif yorumları ben bu forumda gördüm. Misal geçen Honda forumda dolaşıyorum, adamlar tartışma platformunda Jetta'nın honda Civic'den çok daha kötü bir araba olduğuna karar vermişler. Şok oldum. Yorum bile yazmadan kapadım başlığı. Yani 1-2 kişiyi anlarımda, 4 sayfalık başlıktaki herkes mi bunu söyler arkadaş :D (neyse ki sonradan biraz insafa gelip volvo s40'ın honda Civic'den bi kat daha iyi olduğunu kabul ettiler :))

Aynı şekilde geçenlerde biraz corollayı övelim diye bu forumda bi başlık açtım 'Dünyanın en güvenli 100 aracı' diye. Corolla 10. sıradaydı. Aldığım tepki direkt 'ya bırak gitt allasen bu sıralama direkt yalan bi sıralama' tarzı oldu :)

İşin şakası bi yana, bu konuda senle zıt görüşteyiz. Ben Toyota'yı marka olarak çok beğenirim(o yüzden üyeyim zaten) bunu fanatikliğe döken tabi illaki vardır da öyle ''toyota'ya laf edeni asarız, keseriz'' cinsten değil. Her türlü eleştrinin açık olduğuna inanıyorum bu forumda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2011, 01:06:07 »
@Turgut Gümüş
adamlar tartışma platformunda Jetta'nın honda Civic'den çok daha kötü bir araba olduğuna karar vermişler. Şok oldum.
neden şok oluyorsun çok doğru bir karar, jetta hantal kaba çirkin bir alman, honda ise güzel japon kızı :dans3:
(neyse ki sonradan biraz insafa gelip volvo s40'ın honda Civic'den bi kat daha iyi olduğunu kabul ettiler )
salaklık etmişler :rofl:

@alp kan
görüşüne katılmıyorum, ben toyotayı satıp honda aldığımda hiç kimse tepki göstermemişti, halada göstermiyorlar
hatta bir arkadaş "japondur candır" diye bir cümle kullanmıştı , hala çok hoşuma gider bu mantalite :parti:
Team honda türkey diye bir hondacı sitesi var silme fanatik :zombi:
birisi hondaya laf etsin kıyamet kopuyor,  :zombi2: ne centilmenlik var ne anlayış, o sitelere göz atan buranın seviyesini, değerini hemen anlar :-*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2011, 01:12:11 »
bence olay bu değil, bazıları geliyor ki, muhtemelen yeni üye olmuş oluyorlar, forumda ilk defa gördüğüm tipler oluyorlar, ve en ufak sorunlar yüzünden kandırıldım, hani toyota kaliteliydi, kaliteli diye aldık fos çıktı tarzı ifadeler kullanıyorlar, tabiri caizse itin bitarafına sokuyorlar araçları...
toyota markasını sevenler de böyle ufak sorunlar yüzünden yerden yere vurulmasına doğal bir şekilde reaksiyon gösteriyorlar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2011, 01:14:32 »
arkadaşlar, sanırım bu mesajın altına çok büyük tepkiler gelecek, biliyorum ama sizlerin samimiyetine ve olgunluğuna güvenerek, ayrıca forumun bir paylaşım yeri olduğu bilinciyle yazıyorum bunları;
ben ilk olarak 98 corolla sw ile aranıza kaltıldım, araçtan memnundum ama çeşitli sebeplerle değiştirme ihtiyacı hissedip değiştirdim, ama halen aranızdayım, paylaşımlarınız yardımlarınız ve sohbetiniz için ayrıca teşekkür ederim,,
benim asıl belirtmek istediğim toyota markası ve bu markayla ilgili yazılanlara ve yorumlara olan tepkilerle ilgili. toyota cidden dünyanın en büyük markalarından birisi, dünyanın dört bir yanına ürün yollayıp milyonlarca kişiye ulaşıyor, sunduğu kalite de herkesçe bilinmekte,, ama sonuçta bu da kul yapımı, kusurları illa ki olacak, hatalı yerleri, eksikleri, arızaları... belki diğer markalardan kötü yanları da var, onlarda olup toyotada olmayan ve tabiki bunun tam tersi durumlar da, ama forum ortamında çok büyük bir çoğunlukta bu markaya duyulan inanılmaz bir bağlılık ve bağımlılık görüyorum, hatta neredeyse körü körüne bağlılık derecesinde,,
örneğin iç malzeme kalitesi diğer tüm markalardan  (mecedes, bmw, vs markalar dışında) çok çok iyi olduğu ve hatta mükemmel olduğu söylenen toyota markasında iç parçalarda yaşanan olumsuzluklar gayet normal görülebiliyor ve "sorun etme, git yaptır" deniyor; ama bir başka başlıkta böyle değildi hani?? x markasında böyle bir sorun varsa o markanın tüm ürünleri tu-kakadır fikri hakim,,
kendimden bir örnek verecek olursam (sadece iç malzeme ile ilgili); corolladan önce aynı 98 model ford ka aracım vardı, corollada iç malzemede örneğin kapı çıtalarında elle hafif bastırınca gıcırtı ve bariz bir esneme oluyordu, fakat alt sınıf olan ka'da ise böyle bir durum hiç yaşamadım, aynı bögenin iç malzemesi sert ve sıkıydı, kıpırdamazdı,,
veya kronik yağ yakma sorunu olan bir modelde bu durum gayet normal görülebiliyor, böyle bir durum olamaz,  ama model ve markası mükemmel olarak görülmeye devam ediliyor; başka markanın xx modelinde böyle bir sorun olsa hem toyota sahipleri tarafından hem de o model kullanıcıları tarafından o model asla kullanılmaz ve tabir-i caizse idam edilir,,
toyota markasıyla ilgili (çoğu başlıkta ve konuda, hepsinde değil yanlış anlamayın) bir olumsuz yorum veya diğer markalardan birinin bir özelliğini öven bir açıklamada, anında o kişinin üzerine atılanlar oluyor, kesinlikle kabul edilmiyor ve toyota markaların nirvanasında ilan ediliyor,,
biliyorum biraz uzun oldu, umarım sıkmamışımdır sizleri; yanlış anlamayın lütfen, maksadım sizleri ve toyota markasını eleştirmek veya kötülemek değil, nasıl bir marka olduğunu ben de biliyorum,, sizlerin ve forum ortamının da ne kadar iyi olduğunu da az çok gördüm,, amacım sadece markaya olan bu körü körüne derecesinde olan bağlılığa ve xx markalarına verilen tepkilerle ilgili olan düşüncelerimi paylaşmaktı,,
herkese iyi günler, sağlıklı mutlu kazasız sürüşler,,

fikirlerinizi bu denli güzel paylaştığınız için gerçekten tebrik ederim. her forumda olduğu gibi burada da marka ile ilgili fanatiklik var ama inanın diğer forumlara göre çok çok az seviyede. yaklaşık 4 ay önce hiç sevmediğim aurisimi satıp renault marka araç aldım. 1 tane bile olumsuz yorumla karşılaşmadım açıkçası.
ayrıca renault için  onlarca forum sitesi varken halen buradayım çünkü diğer forumlara göre çok daha kaliteli ve nezih olduğunu rahatlikla söyleyebilirim. toyotayı olmasa da toyotaclubtr yi seviyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2011, 02:34:35 »
Alp kardeşim kesinlikle haklısın insanların toyotaya körü körüne bağlanması toyotayı da şımartıp kalitenin düşmesine sebep olmuş diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2011, 08:35:02 »
  Açıkçası hepinizi tebrik ediyorum, bu şekilde çok daha güzel ilerleyebildiğimiz bir gerçek.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2011, 11:28:47 »
ben şöyle yorumda bulunmak istiyorum..malum türkiye sitelerinde inanılmaz marka fanatikliği olduğu için türkiye sitelerini çok takip etmiyorum..yabancı sitelerde ise toyota ile ilgili fikirler oldukça iyi durumda..hatta bir amerikan sitesinde şunu okumuştum..evet toyotam rahat değil uzun yolda lanet olası bel ağrısı çekiyorum,şekline ise 4 yıldır alışamadım yakıt olarak diğerlerinden çok çok üstün değil ama hiç bir zaman bozulmadı! ben şunu anlamıştım bu yazıdan toyota dünya çapında opel gibi volkswagen gibi performans konfor ve şekil için satmıyor sadece motoru için satıyor ve bu sebeple dünyada bir numara..

foruma gelince hakkı abiye özel mesaj attığımda oldu en saçma sebeplerden beni dinledi cevap verdi.foruma yazdığım oldu herkes bir şekilde yönlendirdi kimse fanatiklik yapmadı...kaldı ki forumda c4 kullanan da var sat gitsin diyen hondacı kemal abimiz de var,site yöneticisi olup da renault kullanan da var..burda fanatik olduğunu zannetmiyorum:)
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2011, 11:50:42 »
Toyota, araçları doğal yapması gereken iş olan bir yerden bir yere sorunsuz götürmesi ilkesini en ön planda tutarak üretim yapıyor.Yani kim isterki kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde en lüx araba dahi olsa kalmak.Konfor vs ikincil planda her zaman.Elbetteki eksikleri vardır ama temel görevini görmekte olan bir araç için çokta fazla haksızlık etmemek lazım.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2011, 13:56:34 »
ben satana kadar toyotaya laf söyleyeni döverim.... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2011, 13:59:17 »
ben satana kadar toyotaya laf söyleyeni döverim.... :)
Terlik geliyoo :D
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2011, 15:46:18 »
Ben daha iyisini alana kadar en iyi Toyota :D Hasta etmeyin adamı :rofl:

Alp Kan Bey; gözlemlediklerinizi son cümleye kadar ısrarla okudum. Haklılık payınız illaki var haksızsınız diyemiyorum. Şuan 2.el bir araç daha almaya çalışıyoruz, bir türlü aradığımızı bulamadık. Dönüyor dolaşıyor ve en sonunda yine Toyota'ya geliyoruz, Honda'ya geliyoruz. İnsanlar araç alırken önce cebinde paraya bakıyorlar, sorunsuzluk ve sonrasındaki hizmet, yedek parça durumunu ve dayanıklılık anlamında değerlendiriyorlar. Ve Toyota bu konularda gerçekten piyasada kendini çoktan kanıtlamış bir marka olmayı başarmış durumda bence. Bu durum benimde gözlemlediğim üzere şehir şehir de değişiyor. Kimisi Fiat'çı, kimisi Hyundai'ci, kimisi Reno'cu çoğunluk olarak. Kişisel olarak şu var bir plastik parçasının kalitesinden veya durduğu yerdeki ufak bir gevşeklik kroniği bile olsa Toyota koltuğuna bir kez oturduktan sonra nedeninin cevabı bulunamayan bir Toyota hastalığı başlıyor. Ben bundan önceki kullandığım markalarda efsane corolla'dan bu yana konfor,güvenlik,ekonomikliği diğer markalarda göremedim gücümün yettiği paralara ;)  Belki bu yüzden Toyota'ya bağlıyım, alternatif olarak Honda'ya bakıyorum. Birde gerçekten sorunsuz yahu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2011, 19:44:39 »
Kabul, Toyota dünyaca ünlü bir Marka ve benimde sevdiğim bir markadır. 2004 Ford Fiesta dizel kullanıcısıyım. Dizel Corolla alma düşüncem vardı, araştırmak maksadıyla bu siteye de üye oldum. Daha önceden de Fordclub e üye olmuştum. (ikisinde de kullanıcı adım aynı) İki sitedende çok şeyler öğrendim ama bana sorarsanız bu sitedeki fanatik sayısı bence sanki birazcık daha fazla gibi.  :D

Dünya genelinde rekabet, pazar payı kaygısı gibi sebeplerden çok ciddi bir çekişme var ve ister istemez tüm markalar kalite ve fiyat olarak birbirlerine yaklaşıyor, onun içinde kalitelerde birbirine yaklaşıyor diye düşünüyorum. Başka forum sitelerine de üye olmam ve genellikle tüm marka kullanıcılarının genellikle araçlarından memnun olmalarıda bu düşüncemi pekiştiriyor.
Toyota insanların bir zamanlar efsane kasa olarak isimlendirdikleri corolla gibi araçların hala iyi izlenimlerinden olumlu etkileniyor. Ancak eski kalitesinden de ödün verdiğini düşünüyorum. Çok sık dile getirilen motor sağlamlığı konusundaysa Toyotayı dizel motor teknolojisinde benzinli motor kadar başarılı bulmuyorum. Araç satışlarının % 60 ı dizel olduğuna göre müşteri kaybetmesinin nedenlerinden birisi de bu. 7 yaşındaki ve 4 senedir kullandığım 140 000 km deki Ford Fiesta dizel aracımda şu ana kadar çok şükür hiç üzmedi ve hala da çok memnunum. Başka bir mesele de Toyotanın dünya genelinde binlerce aracı servise çağırması.

İşte bu sebeplerden dolayı diyeceğimki, hiç bir marka için fanatikliğe gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2011, 19:50:59 »
Toyotanın dizeli harikadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2011, 20:09:56 »
Toyotanın dizeli harikadır.

Corollanın dizelini düşünüyordum, kullanmadım ama değişik sitelerin forumlarından incelediğim kadarıyla yüksek ihtimalle vazgeçtim.
Dizel Focus, Corolla ve Jetta arasında birazda donanımlı olsun diye düşündüğümde. Jetta pahalı ve pazarlık payı yok gibi. Focusun motor performansı güzel ve çok şikayet edilen yol sesi alma durumu iyileştirilmiş deniliyor. Corolla ise 1.4 hacimli motor, kasa ağır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 15, 2011, 21:01:39 »
Bence bu motor bu kasaya yetiyor.Motor sessiz.Yakıtı iyi.Tabi 1.6 olsa daha iyi olurdu.