Gönderen Konu: Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon  (Okunma sayısı 21732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon
« Yanıtla #60 : Haziran 24, 2011, 23:50:22 »
metina bi fiyatı normalmiş bende Bauhausta 49 TL sormuştum 20CM lik olanını :)

abi sen bituself al dediğin gibi yumuşak oluşu uygulamayı kolaylaştırıyor, yalnız dikkat etmen gereken şey kapının bu yüzeyine bunu yukarıdan aşağıya doğru uygulaman ve iki parçayı 1cm lik kenarları üst üste getirip birleştirmen ve birbirine o parçaları yapıştırman gerekli abi gerekirse elini arkasına sokup tutucaksın :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 24, 2011, 23:50:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 25, 2011, 00:06:01 »
metina bi fiyatı normalmiş bende Bauhausta 49 TL sormuştum 20CM lik olanını :)

abi sen bituself al dediğin gibi yumuşak oluşu uygulamayı kolaylaştırıyor, yalnız dikkat etmen gereken şey kapının bu yüzeyine bunu yukarıdan aşağıya doğru uygulaman ve iki parçayı 1cm lik kenarları üst üste getirip birleştirmen ve birbirine o parçaları yapıştırman gerekli abi gerekirse elini arkasına sokup tutucaksın :)

Anladım üst üste bindirme şart tabi, aralarda boşluk sızıntı olmaması önemli olacaktır. Aslında yatay düşünmüştüm ben yapıştırma işini. Hatta yerine göre önce ölçüp kesip, şablonu oluşturduktan sonra yapıştırma daha sağlıklı olacak sanırım. Öyle öyle aşağıya kadar inerim demiştim. Birde dışa bakan saç için gerek varmı yokmu kararsız kaldım. Yaparsam illaki daha faydalı olacaktır ama, bunu kapadıktan sonra da bir daha ihtimal kalmıyor açıp o bölgeyi yapmak gibi bir lüksüm olmayabilir. Hoparlör etrafını bir şekilde uydurup yapıştırdın sanırım değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 25, 2011, 00:23:28 »
mesut abi eline koluna sağlık süper olmuş...
kapı döşemesini sökmeye cesaretim olsa ben de megane'da denerdim ama, belki bir gün cesaretimi toplar denerim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Haziran 25, 2011, 19:34:28 »
kapı döşemesini sökmeye cesaretim olsa ben de megane'da denerdim ama, belki bir gün cesaretimi toplar denerim...

abicim zaten asıl sesi kesen kapının dış sacına iç taraftan yapıştırmak  bunu mutlaka yap bak, sonrada arka kapıya dıştan kapıyı çalarmış gibi tıklat , sonrada ön kapıya tıklat aradaki farkı duyucaksın ;)

Oğzuhan çok basit kapıları sökmek, 5 6 tane plastik çıt çıt var :) korkma yap :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 25, 2011, 22:13:11 »
Bugün Metin abiye mesaj atmıştım umarım almamıştır. Biraz araştırıp 10 cm x 10 mlik ölçüyü 22liraya buldum sanırım ben ordan alıcam gayet uygun buldum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 25, 2011, 23:12:57 »
Bugün Metin abiye mesaj atmıştım umarım almamıştır. Biraz araştırıp 10 cm x 10 mlik ölçüyü 22liraya buldum sanırım ben ordan alıcam gayet uygun buldum :)

Aldım aldım Ercü mesajını :D Ben sana 12'ye kadar demiştim patladı gitti çoktan :D 20 cm'lik olanı aldım bile. Yapabilirim bugün diye planlamıştım ama daha önemli işlerim çıktı uğraşamadım artık almış bulundum, sağlık olsun. Bir sonraki Toyota'ya inşallah bulduğun yerden alırım :) En önemlisi hayırlısıyla şu işi düzgün yapabilmek kaldı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Haziran 25, 2011, 23:20:14 »
Aldım aldım Ercü mesajını :D Ben sana 12'ye kadar demiştim patladı gitti çoktan :D 20 cm'lik olanı aldım bile. Yapabilirim bugün diye planlamıştım ama daha önemli işlerim çıktı uğraşamadım artık almış bulundum, sağlık olsun. Bir sonraki Toyota'ya inşallah bulduğun yerden alırım :) En önemlisi hayırlısıyla şu işi düzgün yapabilmek kaldı :)

Neyse artık abicim yaa :/ Yarı fiyatına buldum ama 10 cmlik :/ Neyse ben alayım haftaya çekelim arkaya arabaları direk kapılara girişerk başlayalım abicim nedersin uyar mı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 26, 2011, 00:11:24 »
Neyse artık abicim yaa :/ Yarı fiyatına buldum ama 10 cmlik :/ Neyse ben alayım haftaya çekelim arkaya arabaları direk kapılara girişerk başlayalım abicim nedersin uyar mı :)

Sağlık olsun. 20 cm'likle daha çabuk olur deyip moral bulacam artık :P :D Nasip Ercü yarın belki 1-1.5 saat boşluğum olabilir o ara canım ister ve hava iyi olursa 1 kapı bile olsa bakayım diyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Haziran 26, 2011, 08:15:39 »
Sağlık olsun. 20 cm'likle daha çabuk olur deyip moral bulacam artık :P :D Nasip Ercü yarın belki 1-1.5 saat boşluğum olabilir o ara canım ister ve hava iyi olursa 1 kapı bile olsa bakayım diyorum ;)

Merak ediyorum açıkçası yap sen baya tecrübe sahibi ol bizde ona göre yapalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 26, 2011, 13:41:48 »
Merak ediyorum açıkçası yap sen baya tecrübe sahibi ol bizde ona göre yapalım :)

Önce kapı sacını içerden güzel temizledikten sonra kurulayıp, yapıştırmadan bituself'i şablon çıkarcam 20 cm olarak, kapı sacını komple kapladıktan sonra diğer döşeme altı kısmı daha kolay olabilecek gibi gözüküyor. Bu işlem sırasında kapı kilitleri, cam motorunun teli vs bakımlarını da yapmak lazım. Onun ardından gevşemiş vidalar varmı kontrol etmeden de olmaz. İhtiyaç halinde açılacağı zamanki görüntü ve tahribat hoş olmayacağı için ufak tefek bakımları da tamamlamak lazım ki süre uzasın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Haziran 26, 2011, 13:52:01 »
Önce kapı sacını içerden güzel temizledikten sonra kurulayıp, yapıştırmadan bituself'i şablon çıkarcam 20 cm olarak, kapı sacını komple kapladıktan sonra diğer döşeme altı kısmı daha kolay olabilecek gibi gözüküyor. Bu işlem sırasında kapı kilitleri, cam motorunun teli vs bakımlarını da yapmak lazım. Onun ardından gevşemiş vidalar varmı kontrol etmeden de olmaz. İhtiyaç halinde açılacağı zamanki görüntü ve tahribat hoş olmayacağı için ufak tefek bakımları da tamamlamak lazım ki süre uzasın :)

Kesinlikle abicim yapmak lazım açılmayan yerler bunlar önünüde kapatacağız o yüzden temizleyip bakım yapıp kapatmak şart :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 05, 2011, 12:47:03 »
Kapı içi izolasyonunu bende en sonunda ön iki kapı için tamamladım. Fakat el-kol o kadar çok kirliydi ki fotoğraf çekemedim arkadaşlar. Birde çok uzun süre aldı. Ne el giriyor ne kol giriyor biraz zahmetli bir işlemmiş :) Ama oluyor ve bitiyor sabrı bırakmamak lazım elden :)

Mesut Akın'a buradan çok teşekkür etmek isterim. Gerçekten çok faydalı bir izolasyon oldu. İçerden dış kapı sacında boşluk kalmayacak şekilde kapattım. Döşeme altını da aynı şekilde kapattım. Gerekli cam asansörleri ile ilgili yapılabilecek bakımlarıda bunun yanında yapmış oldum. Birkaç gündür gözlemlediklerim ; Öncelikle aracı genelde tek kişi kullanıyorum. Sağ ve Soldan gelen bir takım rüzgar sesleri camlardan gelen sızıntılar haricinde sıfırlandı diyebilirim, o derece fark etti. Kapılar bir miktar ağırlaştı ve açılmasından kapanmasına kadar herşey bambaşka oldu. Çok tok ses duyuyorum. Seyehat esnasında ön lastik seslerinin içeriye sızmasına da etkisi oldu. Araç hareket halinde iken kapı sacı sürekli çalışır durumdaymış. Bunun yanında ön hoparlörlerdeki ses kalite 2 kat daha arttı. Kapı boşluğu tamamen hoparlör kabini görevini görmeye başladı. Bunların dışında gözlemlediğim, yalıtım olmayan yerlerdeki seslerin (arka taraf genelde ve ön torpido altından gelen motor sesleri) biraz daha fazlalaştı gibi. Kapıların ve oluşturduğu tüm seslerin uğultusu bu sesleri örtüyormuş. Motor sesi için herhangi birşey yapmayı düşünmüyorum onun çalışma sesi zaten olsun daha iyi duyayım :) Arka kapıları da, bagaj kısmınıda bir süre sonra bu işleme tabi tutacağım gibi görünüyor. Çünkü inanılmaz bir sonuç aldım. Açıkça bu kadar sonuç beklemiyordum. :) Şiddetle tavsiye ederim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Temmuz 05, 2011, 13:18:13 »
eeee hayırlı olsun Metin abi :) ne demiştim :D kapı kapanma sesi, hoperlör sesi yol sesi herşey değişiyor :)  kapılar daha tok kapanıyor , hoperlörlerin sesi bile inanılmaz iyileşiyor, yoldaki gürültü seside azalıyor, sadece ön 2 kapı birde bu :D düşün tamamını yapsak arka kapılar ve bagaj dahil :D bende henüz arkaya el atamadım ama en kısa sürede onlarıda yapıcam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Temmuz 05, 2011, 13:38:31 »
hayırlı olsun metin, iyi iş çıkarmışsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Temmuz 05, 2011, 14:01:00 »
Evet, çok fark etti Mesut. Bir ara yaparken sıkıntıdan bırakıveresim geldi ortada :D İllet yapışkan bir malzeme :D Bu ay çok açıldım bunun haricinde bir çok ödemem var, bir müsait olduğumda ilk sırada arka kapılar var benimde. Sırayla artık onları da yapacağım. Dediğin gibi kapı sesi, hoparlör sesi ve yol gürültüsü hissedilir derecede azaldı. 4 kapı olsa sadece motor sesi ve hafiften lastik sesi ile yetinecez anlaşılan ki büyük başarı. Kapıların bu kadar gürültü alacağını düşünmemiştim. Bizim 2. araç Honda Civic'in kapılarının tokluğu çok hoşuma gidiyordu, benimki ondan daha iyi oldu :) Corolla'nın arka kapıları da bituselflense 10 numara olacağı kesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Temmuz 05, 2011, 14:01:48 »
hayırlı olsun metin, iyi iş çıkarmışsın...

Sağolasın Muhammet. Çok sabır lazım yahu, aklıma geldikçe yoruluyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Temmuz 05, 2011, 14:05:08 »
Vallahi benden önce yaptın abicim :) Bende 2 gün sonra alıyorum haftaya çarşamba falan yolculuk var yoldan önce yapıyorum bakımlarınıda yapıyorum arabanın bu arada onuda halledicem :) İnşallah etkili olur bizdede yapabilirim doğrusu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Temmuz 05, 2011, 14:07:23 »
Metin abi pejonun kapısının içi boş olduğu için ben 1 saate bitirmiştim :D arkalarıda mutlaka yapmak istiyorum abi , en azından teneke sesinden kurtulmak bile yetiyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Temmuz 05, 2011, 14:19:34 »
Metin abi pejonun kapısının içi boş olduğu için ben 1 saate bitirmiştim :D arkalarıda mutlaka yapmak istiyorum abi , en azından teneke sesinden kurtulmak bile yetiyor :D
kesinlikle yap Mesut, benimki bayağa doluymuş el kol çok zor çalışıyor :( Ama oldu, azimle...... duvarı deldim :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Temmuz 05, 2011, 14:21:28 »
kesinlikle yap Mesut, benimki bayağa doluymuş el kol çok zor çalışıyor :( Ama oldu, azimle...... duvarı deldim :D :D

:rofl: :rofl: :rofl:

Çok güldüm ya :rofl: bende inşallah .... kapıyı deleceğim :D :D