Gönderen Konu: Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon  (Okunma sayısı 22764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon
« : Haziran 21, 2011, 22:40:43 »
Toyotayı satıp bunu alınca yine rahat duramayıp oynaşmaya başladım arabayla :D

orjinal müzik tesisatının yetersiz olması ile ön kapı kolonlarını değiştirdim Pioneer marka 16cm coaxionel 2 yollu hoperlör aldım ama istediğim sesi elde edemedim, bunun arkasından arka kapılara 13cm coaxionel 2 yollu yine bir takım hoperlör taktım , bu arada teyipten arka hoperlörler aktif değildi , serive sorduğumda 75tl ücret talep ettiler bende arkadaşımın dükkanında 5dk da açtırttım , hoperörleri bağladım ve ses yine tatmin edici seviyede temiz ve tok değildi,  sonrasında gebzede çok yakın arkadaşım olan Metin Elektoniğin sahibi Metin ile konuştum sesi dinlettim ve izolasyon şart dedi , bu sözlerden sonra yalıtım malzemesi arayışına girdim ve Bauhaus gibi büyük yapı marketlerde satılan Bituself denilen çatı için üretilmiş ses sistemi kuran dükkanlarında kullandığı bir tarafı aluminyuım bir tarafı kendinden yapışaknlı ziftli bu malzemeyi buldum, 15cm ebatında ve 10 metre uzunluğunda 39TL fiyatı var,  ben sadece bir top aldım ön kapılarda denemek için ama ses okadar çok değiştiki hem kapıların kapanması hemde ses sistemindeki iyileşme beni çok etkiledi nerdeyse %50 %60 fark var şiddetle öneririm herkese

yapım aşamasından birkaçtane fotoğraf, sadece ön iki kapıya yapıldı ama cumartesi tüm araca uygulamayı düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon
« : Haziran 21, 2011, 22:40:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2011, 22:53:58 »
Güzel çalışma olmuş  :alkis:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2011, 22:59:58 »
Hayırlı olsun Mesut abicim güzel çalışma olmuş :) Corollalardaki yol sesine karşı önlem olur mu acaba işe yararmı ? Ve bizim bagaj kapağının oraları boş ben sünger falan düşünüyorum omu iyi olur bumu daha iyi olur ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 21, 2011, 23:12:28 »
Berkcan Sağolasın,

Ercü bu yol lastik sesinide bir nebze kesiyor ben bu hafta arabanın tamanı yapmayı planlıyorum, sünger olmaz ama bu mazemeyle yaparsan farkı çok rahat anlarsın,  senin kasanın kapılarına şart bu malzemeden, bu pejoda kapılar kapanırken teneke sesi geliyordu şimdi o geçti tok bi ses geliyor kapanırken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2011, 23:12:57 »
güzel çalışma olmuş mesut emeğine sağlık.... hoparlörün arka kısmındaki kapı sacına ses sistemi için mi koydun? yoksa kapı seslerini kesmek içinmi? bu arada bituself çok kalında gözükmüyor esnek malzeme sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 21, 2011, 23:15:35 »
elinize sağlık bakak görek nasıl olmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 21, 2011, 23:26:44 »
güzel çalışma olmuş mesut emeğine sağlık.... hoparlörün arka kısmındaki kapı sacına ses sistemi için mi koydun? yoksa kapı seslerini kesmek içinmi? bu arada bituself çok kalında gözükmüyor esnek malzeme sanırım...

Muhammet abi her ikisi içinde kapı kapanırken kapı saç sesini kesiyor , uzun yolda yol lastik sesini kesiyor ayrıca hoperlör bas vurunca saç çok esnemiyor , ses oraya çarpıp geri tok bir şekilde yankılanıyor ,  mlazeme esnek yumuşak elle uygulanıyor herhangi birşey yapmaya gerek yok

elinize sağlık bakak görek nasıl olmuş :)

Gelde bak len :D sana bakmamı dedik :D :D şaka bi yana accayip fark var kardeşim ya ben bile inanamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 21, 2011, 23:31:40 »
ellerine sağlık mesut kardeş. ben de kendi aracımın yalıtımından şikayetçiyim. tatilin gelmesini bekliyorum. ben de bitüselfi inceledim. sanırım 10 cm den 60 cm enine kadar seçenekleri var. bu arada aracını sattığını bilmiyordum. sattığın da aldığın da hayırlı olsun. yazın hem kapılara hem de aracın taban döşemesini söküp altına da yalıtım yapacağım. taban için bitüselften daha kalın bir malzeme olan levobit yapıştırmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2011, 23:35:41 »
Güzel olmuş elinize sağlık. Valla küçük bi dükkan açıp arada şu işleri yapsanız süper olur :):) Müşteriniz bol olur. Tampon yapılır, angel eye yapılır, izolasyon yapılır:):) Mesut TUNİNG :):)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 21, 2011, 23:37:40 »
Muhammet abi her ikisi içinde kapı kapanırken kapı saç sesini kesiyor , uzun yolda yol lastik sesini kesiyor ayrıca hoperlör bas vurunca saç çok esnemiyor , ses oraya çarpıp geri tok bir şekilde yankılanıyor ,  mlazeme esnek yumuşak elle uygulanıyor herhangi birşey yapmaya gerek yok

diğer aracın kapı malzemeleri çok iyiydi dış ses içe pek gelmiyordu, aurisde bu ses şahsen bariz gözüküyor... ziftli yapışkanlı olmasından dolayı yaz güneşlerinin kapı saacın vurmasında bantın içten kalkma yada koku yapma durumu varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2011, 23:43:02 »
Muhammet abi Auriste bagaja ve arka kapılara kesin şart. Benim bagajda var, arka kapılarda yok müzik dinlerken baya farkediyor. Bagajta ki cam yünü gibi bir malzeme, arka kapıya da yaptırsam güzel olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2011, 23:58:44 »
ellerine sağlık mesut kardeş. ben de kendi aracımın yalıtımından şikayetçiyim. tatilin gelmesini bekliyorum. ben de bitüselfi inceledim. sanırım 10 cm den 60 cm enine kadar seçenekleri var. bu arada aracını sattığını bilmiyordum. sattığın da aldığın da hayırlı olsun. yazın hem kapılara hem de aracın taban döşemesini söküp altına da yalıtım yapacağım. taban için bitüselften daha kalın bir malzeme olan levobit yapıştırmayı düşünüyorum.

Murat üstad bende alt döşemeyi sökmeyi düşünüyordum ancak 1,5 yıl sonra aracı değiştircem Auris Dizel Comfort Plus alıcam hayırlısı ile bu nedenle çok fazla masraf yapmak istemiyorum araca yoksa yol bilgisayarı yay vs hep araştırıyorum ama zor tutuyorum kendimi :D :D  bagaja ufak bi bas ve anfi düşünüyordumda yeni araca yaparım bu yatırımları :D ,  aracımı sattım evet bunu aldım nedeni dizel olması 2011 model olması geçici bir süreliğine araç sıfırlamış oldum. çok teşekkür ederim .

Güzel olmuş elinize sağlık. Valla küçük bi dükkan açıp arada şu işleri yapsanız süper olur :):) Müşteriniz bol olur. Tampon yapılır, angel eye yapılır, izolasyon yapılır:):) Mesut TUNİNG :):)

Sinan Dükkan arkadaşımın dükkanı kendisi Ses sistemleri yapıyor gebzede çok meşhurdur birsürüde fuar aracı hazırlamıştır büyük fuarlara, kaçdefa gel şu dükkana çalış senin gibi adam lazım bana dedi durdu ama ben birtürlü ikna olmadım , Belediyedeki işimi bırakıp bu tarz bi dükkanda çalışmaya başlamak intahar olur sanırım :D ama yardım için çağırdıklarında gidiyorum arada  :)

diğer aracın kapı malzemeleri çok iyiydi dış ses içe pek gelmiyordu, aurisde bu ses şahsen bariz gözüküyor... ziftli yapışkanlı olmasından dolayı yaz güneşlerinin kapı saacın vurmasında bantın içten kalkma yada koku yapma durumu varmı

abi yok öyle birşey arkasında aluminyum kaplama var koku yapmaz sarkmayı ise hiç yapmaz sıcakta daha iyi yapışıyor , bağzı kısımlar yapışmaz ise ısı tabancası ile ısıtılıyor hatta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 22, 2011, 00:03:19 »
Abi kapının kendi içinde ki plastik(naylon poşete benzeyen:)) kaplamayı tekrar yapıştırdınız mı? Ya da öyle kapıların içlerini takıp kapattınız mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2011, 00:03:34 »

Gelde bak len :D sana bakmamı dedik :D :D şaka bi yana accayip fark var kardeşim ya ben bile inanamadım

birde davlumbazlara falan daha ucun bişey bulup yapsak süper olur Beren'e yol sesi falan duyurmamak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 22, 2011, 00:08:26 »
Gebze'de olsam da bakmaya gelsem :(
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 22, 2011, 08:26:05 »
Abi kapının kendi içinde ki plastik(naylon poşete benzeyen:)) kaplamayı tekrar yapıştırdınız mı? Ya da öyle kapıların içlerini takıp kapattınız mı?

Sinancım o beyaz şeyler köpük gibi birşeydi hani bauhauslarda olurya depron denen 3mm lik tabaka :) onuda yapışkan ile yapıştırmışlar accayip kötüydü :) sökülürkende yırtıldı durdu zaten hep kazıyarak çıkardık :D onları birdaha kullanmadık zaten gerekte yok,  hoperlörün arka tarafını yani kapının iç sacını komple kapladık arkasındanda hoperlörün etrafını kapladık  okadar, ama inan çok çok farkediyor.

birde davlumbazlara falan daha ucun bişey bulup yapsak süper olur Beren'e yol sesi falan duyurmamak lazım :)

Oktayım Berenimizi düşündüğün için sağol, bunun için davlumbazlara WÜRTH zift sprey var yada ince halıflex kaplıyorlar ikiside sesi kesiyor hemde büyük bir oranda :)

Nagihancığım yani okul bitti diye butarafa bidaha hiç gelmiycekmisin ? :) olmadı ortada buluşuruz FSM nin üzerinde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 22, 2011, 08:58:57 »
Berkcan Sağolasın,

Ercü bu yol lastik sesinide bir nebze kesiyor ben bu hafta arabanın tamanı yapmayı planlıyorum, sünger olmaz ama bu mazemeyle yaparsan farkı çok rahat anlarsın,  senin kasanın kapılarına şart bu malzemeden, bu pejoda kapılar kapanırken teneke sesi geliyordu şimdi o geçti tok bi ses geliyor kapanırken

Hmm anladım abicim.. Bir ara bir iş olmuştu babam sökmüştü arka kapıyı içinde 3-4mm kalınlığında keçe tarzı birşey vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Bu baya ince gibi ondan sünger dedim de sünger işe yaramayacaksa bir kez açılcak birşey sonuçta bunu alıp uygulayalım en kısa zamanda :) Teşekkür ederim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2011, 09:19:06 »

Bizde dün bunu konuşmuştuk yaa :( :( :( :(

Ellerine fikrine sağlık abicim güzel olmuş gel Düzceyede gerçeğini görelim ::) :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 22, 2011, 09:54:06 »
Hmm anladım abicim.. Bir ara bir iş olmuştu babam sökmüştü arka kapıyı içinde 3-4mm kalınlığında keçe tarzı birşey vardı yanlış hatırlamıyorsam.. Bu baya ince gibi ondan sünger dedim de sünger işe yaramayacaksa bir kez açılcak birşey sonuçta bunu alıp uygulayalım en kısa zamanda :) Teşekkür ederim :)

Ercü kapının iç tarafı harcinde bu işlem kapının dış sacınada uygulanıyor o nedenle daha iyi bir yalıtım sağlıyor.

Bizde dün bunu konuşmuştuk yaa :( :( :( :(

Ellerine fikrine sağlık abicim güzel olmuş gel Düzceyede gerçeğini görelim ::) :islik:

valla Ahmedim geçen hafta sakaryadaydım epeyde gezdik ama sen yoktun, önümüzdeki ay tekrar gelicem ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 22, 2011, 10:42:05 »
umduğunuz gibi olmasına sevindim.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline