Gönderen Konu: Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon  (Okunma sayısı 21726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Pug 206 Plus Kapı içi izolasyon
« Yanıtla #100 : Ağustos 07, 2011, 16:17:06 »
Levent abi bende yaptım ön tarafta çıt yok düzgün yolda uğultu arkadan geliyor mesela bu malzemeyi tabana falanda uygularsak bence daha verimli olur fakat biraz zahmetli ve pahalı bir iş... Fakaaat dışarıdaki hırdavatçıdan aırsanız ucuza gelebiliyor mesela koçtaşta ben 39 küsüre bulmuştum dedim bunu bulurum ben hakikatende buldum 22 liraya 10 metre x 10 cm...
Ben maliyetinden kaçınmıyorum. İyisini almaya hazırım.
Ama daha önceden kapı panzotu hiç sökmedim. Tırnak kırma olayından çekiniyorum.
Nasıl sökülüyor panzotlar? Hangi bölgeden başlamak ve nasıl başlamak gerekiyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ağustos 07, 2011, 16:17:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ağustos 07, 2011, 16:43:16 »
Ben maliyetinden kaçınmıyorum. İyisini almaya hazırım.
Ama daha önceden kapı panzotu hiç sökmedim. Tırnak kırma olayından çekiniyorum.
Nasıl sökülüyor panzotlar? Hangi bölgeden başlamak ve nasıl başlamak gerekiyor.

Ben aşağıdan başladım abi biraz çekince tık tık diye atıyor ben daha kırmadım ama yeni araçların plastiğine ne kadar güvenilir bilemiyeceğim :) Sonradan bizde kapıyı çekip kapattığınız yerde birşey var onu kaldırıyorsun altında vidalar var onuda söküyorum sonra bide kapıyı açtığınız yer var onun altındada vida var onuda söküyorum sonra tırnaklardan asılıyorum yavaşça :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ağustos 08, 2011, 09:13:30 »
Mesut bir sorum var.
Kapı panzotları ne şekilde sökülüyor. Bir püf noktası var mı?
Tırnak kırılma sorunları yaşanıyor mu?
Bende benim arabanın yol sesini çok duyuyorum kapı taraflarından, ben de bir firişimde bulunacağım.
Yol sesine ne kadar katkı oldu sende?

Levent abi kapının en altından çekiyorsun tık tık diye tırnaklar yuvalarından kurtuluyor merak etme tırnak kırılsa bile değiştirilebilen tırnaklar bunlar 50 kuruş tanesi servisten alırsın yada herhangi bir yedek parçacıdan, yol sesine epey katıkısı oluyor müzik sisteminin sesi bile değişiyor,

tırnakları attırınca kapıda vida varsa genelde kapı açma kolunun altında ve kapı tutamağının içinde falan birertane vida olur onlarıda sökersin sonra pandilzotu yukarı doğrı hafifçe kaldırınca çıkması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #103 : Ağustos 08, 2011, 12:43:19 »
Levent abi kapının en altından çekiyorsun tık tık diye tırnaklar yuvalarından kurtuluyor merak etme tırnak kırılsa bile değiştirilebilen tırnaklar bunlar 50 kuruş tanesi servisten alırsın yada herhangi bir yedek parçacıdan, yol sesine epey katıkısı oluyor müzik sisteminin sesi bile değişiyor,

tırnakları attırınca kapıda vida varsa genelde kapı açma kolunun altında ve kapı tutamağının içinde falan birertane vida olur onlarıda sökersin sonra pandilzotu yukarı doğrı hafifçe kaldırınca çıkması lazım
Mesut yönlendirme için sağ ol.
İşlerim azalınca, bu işe yönleneceğim.
Yaz sonuna doğru arabının altına pütür yaptırmaya düşünüyorum. Kış sezonunda da kapılarla ilgilenirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Aralık 03, 2011, 23:07:30 »
Mesut ilk konudaki fotolar duruyorsa tekrar güncelleyebilirmisin. (ya silinmiş ya da sunucu hatası var)
Ben panzotu söktüm önceki hafta. Kapı izolasyonu yapmaya niyetliyim yakın zamanda.
Resimlerim bu durumda inceleyip, keşif yapmak istiyorum.

Ek soru;
Sadece panzotun arkasını kaplasam nasıl sonuç alırım acaba?
Sac ın kendisine yapıştırmasam nasıl olur.
Sac a yapıştımak için döşeme naylonunu komple kesmem gerekecek. Pek de faydası yok ya o naylonların.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Aralık 04, 2011, 08:24:13 »
Mesut ilk konudaki fotolar duruyorsa tekrar güncelleyebilirmisin. (ya silinmiş ya da sunucu hatası var)
Ben panzotu söktüm önceki hafta. Kapı izolasyonu yapmaya niyetliyim yakın zamanda.
Resimlerim bu durumda inceleyip, keşif yapmak istiyorum.

Ek soru;
Sadece panzotun arkasını kaplasam nasıl sonuç alırım acaba?
Sac ın kendisine yapıştırmasam nasıl olur.
Sac a yapıştımak için döşeme naylonunu komple kesmem gerekecek. Pek de faydası yok ya o naylonların.....

Siyah şerit halinde döşeme sacına yapışmış olan şeyler o naylonun yapıştırıcıları Levent abi.. 2. fotoğraf tam bitmiş hali değil içerisi bitmişti ama ön tarafı tam bitmemişti çekmiştim şuanda tamamen kaplı oralar.. bence heryeri kaplayarak daha verimli bir iş çıkmış olur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Aralık 06, 2011, 21:35:49 »
Siyah şerit halinde döşeme sacına yapışmış olan şeyler o naylonun yapıştırıcıları Levent abi.. 2. fotoğraf tam bitmiş hali değil içerisi bitmişti ama ön tarafı tam bitmemişti çekmiştim şuanda tamamen kaplı oralar.. bence heryeri kaplayarak daha verimli bir iş çıkmış olur :)
Ercüment sağ ol bilader.
Öyle kısmen de yapıştırınca faydası oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Aralık 11, 2011, 08:16:50 »
Ercüment sağ ol bilader.
Öyle kısmen de yapıştırınca faydası oluyor mu?

Sağtarafta sadece kapı sacını kaplayabildim döşeme sacı duruyor ve bu kadar fazla verim alamadım ve kapı bu derece toklaşıp ağırlaşmadı.. Ama faydası acaip oldu dışarıdan vurunca yankılanma artık 0 :) Bu sene arka kapılarla birlikte orayı tamamen bitiricem inşallah :)