Gönderen Konu: 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi Ve O Ruh  (Okunma sayısı 42967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi Ve O Ruh
« Yanıtla #120 : Mart 19, 2010, 10:57:29 »
Oğuz abi sen kırıcısın demedim afedersiniz sözlerim yalnış anlaşılmasın ben genel olarak söyledim kırıcı olmamak gerekir diye. İtalik yazılarım ortaya, bilhassa Hakan abi'ye hitabendir. Geri kalan yazılarım senin için.

ALLAH'a emanet ol.. Saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 19, 2010, 10:57:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mart 19, 2010, 11:04:27 »
Neyse asıl konumuza dönmek gerekirse,

İnternetten bir şiir gördüm hoşuma gitti, alıntı yapmak isterim;

I-DÜNYANIN GENEL DURUMU Çanakkale cihadını size anlatmak dilerim,Yazdıkça hep tazeleniyor benim de bilgilerim.
Bindokuzyüzondört’te dünya bölünmüştü ikiye,
Osmanlı Devleti olarak anılırdı Türkiye.
İngiliz, Fransız ve Rus, bir tarafındaydı dünyanın,mÖbür taraf Almanya, dostu idi Avusturya’nın.
Kıyametler koparken biz de tarafsızız demiştik, Ama, ittihatçılar gütmüşlerdi ince bir taktik.
Gizlice Almanların yanında savaşa girmişiz,Kararı Alman’a bırakıp, kontrolü yitirmişiz.
Bu ittihatçı taktiği imiş, oldu sonun başı,Bu kararla oynattılar yerinden, her temel taşı.
Yabancı güçleri içeri almakla başladılar,Ordu kumandasını da verip, aklı dışladılar.
O günün yabancı asker gücü Breslav ve Gobendi, Millete Turan’ın gerçek olacağı müjdelendi.
Devleti ateşe attılar, o Alman gemileri,Akıllar tatilde, maceracılık geçti ileri.
Kabul etmişsen bir yabancı gücü topraklarına,Mahkum olursun tarihin insafsız yapraklarına.
Böylece sokulmuştuk, Birinci Dünya Savaşı’na,Musibetler gelmeye başladı devletin başına.
Girdi doğu illerimize ezeli düşman Rusya,Bütün bakışlar böylece çevriliverdi doğuya.
Sarıkamış’ı duydunuz mu sizler Sarıkamış’ı,Şu rüyalarıma giren katil, beyaz karakışı…
Napolyon’luğa özenmişti meşhur Enver Paşa’mız,Onbinlerce gencimizi buzlara gömdü hilafsız.
Yay çizmek istemişti kuzeyden ta Sarıkamış’a,Gencecik fidanlarımızı yem etti kurda kuşa.
“Sarıkamış İhata Manevrası” gençliği yuttu,Paşa’mız, zafer dedi, koca bir milleti uyuttu.
Bu bozgunu konuşmayı ve yazmayı yasaklattı,Gerçeği konuşanları da bir bir hapse attı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Mart 19, 2010, 11:15:57 »

ÇANAKKALE CİHADI VE NUSRET

Çanakkale Cihadı’na bakalım beraber,
Sen de inceleyip gör, konuşuyor belgeler.
Koynunda cihad fetvası, asker yırtınıyor,
Komutan emir verdi, canhıraş çırpınıyor.
Başında komutan, önünde amansız düşman,
Aklında şehitlik, yürüyor geri bakmadan.
Böyle gayret, böyle cesaret, böyle yiğitlik,
Ölümüne yükleniyor kolay mı şehitlik?
Tüm imkanların seferber edilmesi gerek,
Gayret, cihadın altında yatan büyük gerçek.
Cihad edenlere Allah’ın nusreti gelir,
Bu nusret, O’nun Kuran’ındaki vaadidir.
İbretle bak, burda görürsün nice sahneler,
Allah’ın yardımıyla doludur her an, her yer.
Bazen Seyit Onbaşının rekoruyla gelmiş,
Bazen Nusret Mayın Gemisi gözleri delmiş.
Bazen denizlerde bilinmeyen bir akıntı,
Bazen düşmanın karargahında bir takıntı.
Bazen gelmiş bilinmeyen bir örtü şeklinde,
Bazen silah olmuş askerimizin elinde.
Bazen düşmanın gözüne çekilen bir perde,
Bazen de dayanma gücümüz olmuş siperde.
Bazen selvi ağacı, bazen de mezar taşı,
Bazen düşmanı vururmuş kendi arkadaşı.
Bazen toz yüklü rüzgara dönüşmüş, ters esen,
Bazen bulutla ordumuzu saklamış gözden.
Bazen haritalarda kaymış, dağların yeri,
Bazen bağlanmış düşmanların basiretleri.
Bazen şaşırtmış İngilizleri, Anzakları,
Bazen kendilerine döndürmüş tuzakları.
Bazen boş tepelerde Türk var diye korktular,
Bazen olmaları gereken yerde yoktular.
Bazen komutanın gemisi arızalandı.
Bazen korku olup ayaklarına dolandı.
Bazen telefonda arızalarla belirdi,
Bazen komutanları kabus görüp delirdi.
Bazen Peygamberler Türklere yol gösterirdi,
Bazen görünmez ordularla destek verirdi.
Bazen saat ayarsızlığıyla yardım geldi,
Bazen küçük bir mola, zaferlere bedeldi.
Bazen Mustafa Kemal’in göğsünde bir saat,
Zafere giderken, kalbine gerdi kol kanat
Bazen düşman tek bir rapora gözünü dikti,
Bu hayati rapor, tam sekiz sene gecikti.
Bazen albayları birbirlerine karıştı,
Bazen nusret sebebi, içten bir yalvarıştı.
Bazen düşman birlikleri çok ileri gider,
Vurur onları gemiden gelen dost mermiler.
Var mı bunlara hurafe diyecek bir nankör?
Ancak olmalı ki; kulaklar sağır, gözler kör.
Çanakkale’de iman, cihad, nusret ve zafer,
Allahım milletime hep böyle zaferler ver.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 19, 2010, 16:07:46 »
  İslam'da ırkçılık yoktur ancak Millet kavramı vardır.
 Çanakkale'de düşman saflarında da binlerce Müslüman vardı, bunuda unutmamak gerek. Böyle diye de kesinlikle suçlanacak olan İslamiyet değil, oradaki Müslümanlardır. Kimse de aynı hataya düşmesin.

Not: Herkesin, I Dünya Savaşı ve Arap ülkelerinde uygulanan casusluk taktikleri hakkında biraz edinmesinde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mart 19, 2010, 17:43:27 »
Ruhları şad olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mart 19, 2010, 18:00:47 »
fotolar için eline sağlık ümit... insanın tüyleri diken diken oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #126 : Mart 19, 2010, 18:58:19 »
  Bu arada tüm Gazilerimizi de unutmamak lazım. Onlar bizelr için nelerini verdiler, bizde en azından bir duygu yumağı oluşturup buradan onlara yollayabiliriz. Bu yüzden çekişmeler yerine birliğimizi sağlamaya çalışalım.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #127 : Mart 19, 2010, 19:36:25 »
'' Kur'an-ı Kerim'de. millet=ümmet tir''

veda hutbesinden bir alıntı..........

''arabın aceme,acemin araba bir üstünlüğü yoktur üstünlük takva iledir...''

Miliyetçilik kendi ırkını savunup başkasının ırkını dışlamak değildir. Günümüzde maalesef kişiler milliyetçilik yaparken başka milletleri dışlıyorlar.....

yani ırkçılık yapıyorlar........

ırkçılıkla ilgili çok hadisler mevcuttur..............

Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir." (Müslim, İmâre 53, 57, hadis no: 1850; Ebû Dâvud, Edeb 121; İbn Mâce, Fiten 7, hadis no: 3948; Nesâî, Tahrim 27, 28)

Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen Bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)

"Ey Allanın Resulü, ırkçılık nedir?" diye sorduğunda Resulullah: "Hak­sızlıkta kavmine yardımcı olmandır." cevabını venniştir. ...........

Peygamber efendimiz, ırkçılık uğrunda savaşan veya o uğurda ölen kimse hakkında şöyle buyumıuştur.................:

"Kim, emre itaatten çıkar, cemaattan ayrılır ve Ölecek olursa o kimse ca­hiliye ölümü ile Ölmüş olur. Kim, kavmi için gazaplanarak veya kavmiyetçiliğe davet ederek yahut kavmiyetçiliğe yardımda bulunarak kör sancak altında sava­şır da öldürülecek olursa o kimse cahiliye ölümüyle öldürülmüş olur. .............

İngiliz ve Fransızlar, sömürge ülkelerinden de toplamış oldukları onbinlerce askerle Çanakkale'ye gelip Gelibolu yarımadasına çıkartma yapmışlardı. Bu askerlerin arasında müslüman ülkelerden de toplanmış olan kandırılmış bir çok asker de vardı. Bu askerler, müslüman bir ordu ile savaşacaklarını bilmiyorlardı.
Düşman donanması içinde Müslüman ülkelerden gelen askerlerin olduğunu anlayan Osmanlılar, yakın siperlerde devamlı ezan okuyarak dikkatlerini çekmeye çalışmış. İlk olarak düşman birliklerinin uygulamaya başladığı propaganda savaşında ezan okuyarak karşılık veren Osmanlı  askerleri, savaşın gidişatını etkilemiş.
yazar Mehmet İhsan Gençcan `Özellikle Kumkale mücadelelerinden sonra İtilaf  ordusu içinde Müslüman koloni askerlerinin varlığını çözen Osmanlı istihbaratı, siperlerin birbirine yakın olduğu yerlerde kendilerinin de Müslüman olduğunu anlatmak için ezanlar okutmuş. Bu yöntem birçok yerde faydalı olmuş. Bazı sömürge ülkelerden gelen Müslüman askerlerin, Seddülbahir`de ezan sesi duyunca İngiliz toplarını çalışmaması için patlattığı bilgisi bulunuyor. Bugün o toplar, halen o mevkide namlusu yok olmuş biçimde duruyor.` dedi..............

sanırım birşeyler anlamamıza(hepbirlikte) vesile olmuştur arkadaşlar paylaşımlarım.....

Mehmet Akif ERSOY un çanakkale şiiri.... mükemmel yorum ve görsel.....

http://videoizle.video75.com/u4DUQ8XymDf/canakkale-sehitlerine/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #128 : Mart 19, 2010, 20:15:07 »
  Herşey güzel de Irkçılık ile Mustafa Kemal Atatürk ve oradaki Türk askerlerinin, Emperyalistlere karşı kazandığı savaş ile ne alakası var? Unutmamak lazım ki, Ulu Önder (Gazi) Atatürk komutasında o savaş kazanılmış ancak daha sonra Emperyalist birliklerin gemileri, yine o Emperyalistlerin kendini bilmez Yardakçıları tarafından hem boğazlardan geçişlerine izin verilmiş (Çanakkalede Şehit düşenleri bile hiçe sayarak), hemde Hadisi Şerife göre, alınmasının İslam dünyası için bir hedef olduğu belirtilmiş olan İstanbul'un işgaline izin verilmiştir.
 Ama bizlere ne mutlu ki, Allah Müslüman Türk alemine Mustafa Kemal'i göndermiş ve İstanbul tekrar alınmıştır. Ne mutlu ona ve onun ordularına. Ne yazık ki, hıyanet içinde olmuşlara ve hala olanlara.

Geldikleri gibi gittiler ve gideceklerde.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #129 : Mart 19, 2010, 21:23:27 »
arkadaşlar insanoğluna değer verirken abartmayalım..........insanoğlunun en yücesi büyüğü Peygamber s.a.v dir onu dahi överken ölçülü övelim ve biraz da Allah ın Kur'an'ından ve resulünün penceresinden bakalım olaylara ve kişilere...........belli kalıplara sarılıp sürekli aynı şeyleri tekrar etmeyelim....iman gözüyle bakarsak herşeyi çözebileceğimize eminim....hayırlı geceler.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mart 19, 2010, 21:58:47 »
fotolar için eline sağlık ümit... insanın tüyleri diken diken oluyor...

Rica ederim abi dediğim gibi bende o fotoğraflardan çok etkilendim ve bugün vazifemi yaparken gözümün önüne o ordunun namaz kılarkenki fotoğrafı geldi. Dedimki, şuan şehadet yeminini o son namaz ile içmeyi o kadar çok arzulardım ki, orada olmak için nelerimi vermezdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Mart 20, 2010, 00:34:42 »
fotoğraflar çok etkileyici.
birde konuyu dağıtmasak çok iyi olurdu.Şimdi burayı okurken bi anda bi sürü ayet te okudum.çok güzel şükür ki okudum ama hani burası da şimdi farklı bi konu.
öncelikle müslümanlık veya başka bir din ya da bizim inanmadığımız budizm gibi dinlerin şimdi savaşta çok çok önemli bi yeri olduğğunu düşünmüyorum.yni müslümanlar kazandı olayı yok aslında.ona bakılırsa o kadar çok ta savaş müslümanlar kaybetti ve hala kaybetmeye devam ediliyor.ve maalesef müslümanlar birlikte de olamıyorlar.
biraz tarih araştıranlar hakan abinin dediği arapların kalleşliğini rahat rahat görebilirler ki bu ümmet i manasız kılar..osmanlıcılk azınlık ayaklanmaları ile turancılık vs gibi bi sürü fikir o dönemde çürümüş...
şimdi biz müslümanız elhamdürillah...ama benmim yahudi hristıyan bi sürü kardeşim daha var...
şu konuya çanakkalenin önemi ile devam etmek çok daha güzel olacaktı...

bu arada veda filmine gidiniz ve büyük insanı bir de bu açıdan görünüz..son sahne o kadar gerçekçi ki..
ağlamaktan gözlerim hala şiş....
insanara yüklenen anlamlar onların yaptıklarının karşılığıdır bence...taa 100 yıl önce yapılanlar ile bile bi ansana bu kadar bağlanabiliyorsak o insan çok büyüktür..
son dönem politikacılarmızdan da büyük hareketler bekledik durduk ama istenilen sevieye çıkamadık..şimdi diyoruzz ki atam kalksa gelse...ya da bi on yıl daha yaşasaydı falan...
bence atatürk orda rahat uyusun ruhu şad olsun.biz çalışalım birlik olalım.vatanımızı koruyalım.onun da dediği gibi vatanı satanlar her dönem olacak.
çanakkale ruhunu hissetmek bile bu dünyada hiçbir ülkenin vatandaşına nasip olmamıştır emin olun.tarihimizle övünüyoruz ama geleceğimizle de övünülecek çağdaş türkiyemi istiyorum.Hep beraber dualarla,ayinlerle,camisi kilisesi sinagog u yanyana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mart 20, 2010, 09:21:33 »
tarihimizle övünüyoruz ama geleceğimizle de övünülecek çağdaş türkiyemi istiyorum.Hep beraber dualarla,ayinlerle,camisi kilisesi sinagog u yanyana...

+1 Tıpkı Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin o dönemdeki ilerici ve çağdaş görüşü gibi. Hiç bir kilise kapatılmamış, hristiyanıda sevinmiş fetihe, yahudiside sevinmiş. Osmanlı geliyor, özgürlük geliyor, rahatlık geliyor diye. Gerçek demokrasi o zaman vardı aslında. Halkın demokrasiden anlayışı oydu. Her kesimden her halkın istekleri oluyor, tartışılıp tartışma sonucunda en iyi netice ile halk mutlu oluyor ise bunun adı demokrasiydi. Şimdi demokrasi varda ne oluyor sanki..... Nerede çağdaşlık, nerede hoşgörü, nerede samimiyet, nerede insana saygı... Nerede mevlana anlayışı. Gel ne olursan gel....

Konu yine dağıldı yauw biri beni durdursun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #133 : Mart 20, 2010, 09:41:02 »
  Evren, söylediklerin bence çok doğru.
 Ümit, yaklaşımını gerçekten tebrik etmek gerek.

Kaan, merak etme, herkes, herkesin kul olduğunun bilincindedir. Kişileri değerlendirirken abartmamak gerektiğini kesinlikle bende düşünüyorum, yani seninle aynı fikirdeyim. Yalnız gerçekleride saptırmaya çalışan ve maluplar oyunları olduğunuda çok iyi biliyorum, bu oyunlara da gelmeyelim. Unutma, bu ülkenin kalkınması için, gerçekten vatanını seven hepimiz zaten sırt sırta, omuz omuza hareket etmesi gerekir.

Benim tek üzüldüğüm konu, Şehitlik Ziyareti oragizasyonunda ki azlığımız olmuştur. İnşallah birdahaki sefere daha çok gayret içinde oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mart 20, 2010, 10:03:24 »
toplanan arap askerleri kimlerle savaştığını biliyordu.o dönemde osmanlıyı bilmeyen mi vardı?mantık dışı düşünceler kabul edilemez.araplar her zamanki gibi yine ihanet içindeydi.arapların adam gibi yanında olmasını istiyorsan parasını verirsin yada gemileri yakarsın.
osmanlı padişahlarının yaptığı stratejik ve askeri hatalardan dolayı köhne osmanlı yıkıldı.unutmayın biz sadece çanakkale cephesini kzandık diğer cephelerin hepsinde YENİLDİK.orada iman gücü yokmuydu.bazı şeyleri gerçekten abartmamak lazım.iman gücü felan tamam insanı gaza getirirde.yüzbinlerce adamı diz ver gazı gönder ingiliz ordularının üzerine.koyun sürüsünden ne varkı var!!!!! strateji plan ve komuta olmayan her ordu yenilmeye mahkumdur.Mustafa Kemal Atatürk'ü gibi bir dehayı geride bırakıp kendileri bişey yapmaya çalıştılar beceremediler.arka saflardan Mustafa Kemal Atatürk gelip orduyu topladı.“Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum”.Şöyle düşünün Atatürk belki daha ilerde tutulsaydı,daha az genç ölürmüydü,daha az ana ağlarmıydı.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Mart 20, 2010, 10:16:41 »
Atakan, kardeş sözlerin inciltici.  :kötü:

arapların adam gibi yanında olmasını istiyorsan parasını verirsin yada gemileri yakarsın.
osmanlı padişahlarının yaptığı stratejik ve askeri hatalardan dolayı köhne osmanlı yıkıldı.unutmayın biz sadece çanakkale cephesini kzandık diğer cephelerin hepsinde YENİLDİK.orada iman gücü yokmuydu.bazı şeyleri gerçekten abartmamak lazım.iman gücü felan tamam insanı gaza getirirde.yüzbinlerce adamı diz ver gazı gönder ingiliz ordularının üzerine.koyun sürüsünden ne varkı var!!!!! strateji plan ve komuta olmayan her ordu yenilmeye mahkumdur.Mustafa Kemal Atatürk'ü gibi bir dehayı geride bırakıp kendileri bişey yapmaya çalıştılar beceremediler.arka saflardan Mustafa Kemal Atatürk gelip orduyu topladı.“Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum”.Şöyle düşünün Atatürk belki daha ilerde tutulsaydı,daha az genç ölürmüydü,daha az ana ağlarmıydı.

Yaşın ilerledikçe bazı şeyler kafanda daha net oturmaya başlayacaktır. Orada nice komutanlar vardı ismini duymadığın. M.Kemal sadece ünlendiği için savaş esnansında neler yaptıkları cımbızla çekip alınıyor. Nice M.Kemaller vardı orada. Nice ordusunun başında son nefesine kadar çarpışıp, sancağı elinden düşürmeyen, geriye dönüp kaçmayan komutanlar vardı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Mart 20, 2010, 15:56:38 »
orada nice komutanlar vardı fakat hiç biri bir Mustafa Kemal Atatürk etmezdi.Mustafa Kemal Atatürk daha önceki yazımdada söylediğim gibi düşman askerinin geleceği yeri belirlemişti fakat kimse onu dinlemediği için büyük bir bozguna uğratıldık.Kim nasıl incilecek bilemem ama çanakkale savaşında eğer askerlerimiz stratejik hatalar yüzünden ölmüşse çok insanın ciğeri yanacak.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Mart 20, 2010, 16:03:11 »
Allah cc zaten bize yapacağı en büyük yardımı yapmış ve Mustafa Kemal Atatürk'ü bizim komutanız eylemiş.Allah'a bin şükür ki böyle bir adam bizden...
Dünya'ya 100 yılda bir çok büyük dehalar,komutanlar gelir ve ne kötu şansımız var ki bu deha Türklerden çıktı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Mart 20, 2010, 20:20:09 »
Bak yine aynı konuşuyorsun atakan bir kaç birşeyler ezberlemişsin, yaşın büyüdükçe bakış açın ufkun vs. genişleyecek 2 sene sonra sen bile tanıyamayacakın kendini onun için bu şekilde konuşmamanı tavsiye ederim.
orada nice komutanlar vardı fakat hiç biri bir Mustafa Kemal Atatürk etmezdi.

Ne o  gazilik, büyük, yüce, ulu devlet adamlığı ne zaman şehitlik mertebesinden üstün oldu ki, hiçbirisi M.Kemal etmezdi diyorsun?

O topraklarda şehitler yatıyor, kelimelerini çok özenli seçmelisin.  :kötü:

İstersen Ö.M den devam edelim konuşmaya. Şehit konusunu kirletmiş olmayalım olurmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Mart 20, 2010, 21:41:20 »
Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun.

BİR YOLCUYA
( Bu şiir Gelibolu yamaçlarında yazıldı.).

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda,
İstiklal uğrunda, namus yolunda,
Can veren Mehmed’in yattığı yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed’in düşmanı boğuldu sele,
Mübarek kanını kattığı yerdir.

Düşün ki, hasrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin,
Bir harbin sonunda, bütün milletin,
Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

NECMETTİN HALİL ONAN
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''