Gönderen Konu: 2000 1.4 VVT-I Corolla motor bakım önerilerinizi bekliyorum  (Okunma sayısı 9455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Herkese Merhabalar,

250.000 km deki Corollam'a güzel bir motor bakımı yaptırmak istiyorum. Yaptıracaklarımı aşağıda listeledim, eklemek istediği olan yada diğer görüşlerini belirtmek isteyen arkadaşlarımın önerilerini bekliyorum. Bir de ortalama fiyat ne olur_?

1- Yağ&Yağ Filtre Değişimi
2- Hava Filtre Değişimi
3- Benzin Filtre Değişimi
4- Polen Filtre Değişimi
5- Gaz boğaz kelebeği temizliği
6- Benzin enjektör temizliği (bugüne kadar hiç yaptırmadım)
7- Buji kontrol/değişim (büyük ihtimal değiştireceğim, marka önerilerinizi bekliyorum)

Bu bakımlar bittikten sonra motor ve şanzımana bor katkısı yapacağım;
1- Motor Silk 150.000 Km Bor Yağ Katkısı Yüzyılın Buluşu ( 250 ml )
2- Motor Sılk Bor On Cls Bond Düz Vites Şanzıman Katkısı

Aracım LPG li fakat bakımdan sonra 1 kaç ay benzinde kullanacağım, daha sonra LPG bakımı için aşağıdakileri yaptıracağım;

1- LPG gaz filtresi
2- LPG Gaz ayarı
3- LPG Enjektör Temizliği (servis gerek duyarsa yada siz ne önerirsiniz?)

Corollam 40 lt LPG ile 650 km yol yapıyordu, şimdi ise 450-500 km ancak yapıyor bakımdan sonra eski performansının üstüne çıkacağı inancındayım. Herkesi saygı ile selamlıyor ve önerilerinizi merakla bekliyorum.

2008 Corolla D-4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 1.4 VVT-I Corolla motor bakım önerilerinizi bekliyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2011, 14:03:55 »
Sorularına ben şöyle cevap verebilirim. Filtreleri (hava ve yağ) orjinal servis malı kullan. Polen kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor anladığım kadarıyla ama ben yan sanayisinden gayet memnunum :) Boğaz kelebeği temizlik işi hassas bir iştir herkese el değdirme derim, serviste yaptır bu temizliği. Enjektörler için (şikayetin varmı bilmiyorum ama temizleyeceksen) yakıt katkıları satılıyor piyasada, bilinmiş markalardan kullanabilirsin zararı olmaz. Bor olayına ben oldum olası pek sıcak bakmıyorum açık bir sebebi yok ;) LPG bakımı da önemli bir konu, kullanmasan da bakımlarını yaptır, aracın üstünde bakımlı dursun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2011, 16:42:24 »
Benim arabamda enjektör var değil mi? Kimisi buji olan arabada enjektör olmaz diyor. Kafam karıştı bilgilendirirseniz sevinirim.
Bir de bu bakım bana kaça patlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2011, 17:41:51 »
Aracınızda enjektçör var onu diyenler halt etmiş geçin lütfen ;) Motor silk yerine bor power koyun motorda yağ eksilmesi varsa işe yarıyor...

V kayışınıda değiştirin eliniz değmişken...  Bakımlarını yaparsanız çiçek gibi olur :) Şanzumana bor power koydurursanız memnuniyetinizi veya şikayetleriniz yazarsanız sevinirim babamda dşünüyor aynı kasanın 1.6 vvt-i sol special'ı bizde var yorumlarınızı bekliyorum hayırlı olsun şimdiden :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2011, 21:23:48 »
bor ile ilgili şunu söyliyeyim servis bu borlardan dolayı cok motor indirmiş ama BOR POWER yüzünden hiç indirmemiş bu borların arasında en iyisi bor power ben aldım daha koymadım başka marka kullanmayın derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2011, 21:30:10 »
bu bor power filan ne işe yarar :S
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2011, 21:33:36 »
faydasını gören birisiyle konustum sıfır arabasına koymus motor sesi baya azalmıs soylediğine göre...yağ yakan arabalarda kullanılır...ve pek bi değişiklik hissedileceğini zannetmiyorum ama sürtünmeyi azaltığından performans sağlıyormuş bor power büyük bi firma interneten sitelerinde yüksek güçteki arabalarda kullandıklarında aldıkları beygir gücleri gercekten şaşırtıcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2011, 22:47:30 »
faydasını gören birisiyle konustum sıfır arabasına koymus motor sesi baya azalmıs soylediğine göre...yağ yakan arabalarda kullanılır...ve pek bi değişiklik hissedileceğini zannetmiyorum ama sürtünmeyi azaltığından performans sağlıyormuş bor power büyük bi firma interneten sitelerinde yüksek güçteki arabalarda kullandıklarında aldıkları beygir gücleri gercekten şaşırtıcı

motoru korur filan onlara bi nebze inanırımda alınan beygir güçleri kısmı bana gerçekçi gelmio. ısınamdım gitti bu bor mor power lara :(
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2011, 22:56:50 »
Emre lpg içim mutlaka ama mutlaka
boruları kontrol ettir, belli bir süreden sonra kaçak oluşuyor.
tarih aralığı yazmamışsın ama aradaki fark büyük,
ben de böyle bir düşüş olduğunda fark etmiştim,
iki borudan kaçak varmış...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2011, 09:01:44 »
motoru korur filan onlara bi nebze inanırımda alınan beygir güçleri kısmı bana gerçekçi gelmio. ısınamdım gitti bu bor mor power lara :(
1.6 motordan alabileceğime bende ihtimal vermiyorum...bu siteye bi bakın derim
http://www.nnt.com.tr/Sertifikalar.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2011, 09:04:51 »
bor ile ilgili şunu söyliyeyim servis bu borlardan dolayı cok motor indirmiş ama BOR POWER yüzünden hiç indirmemiş bu borların arasında en iyisi bor power ben aldım daha koymadım başka marka kullanmayın derim...

Şimdi şöyle diyeyim biz 2 yağ değişiminde koyduk ve zararını değil yararını gördük.Sesi gerçekten azalıyor olulturduğu film tabaka en büyük ölçüde kışın soğuklarda işe yarıyormuş büyük ihtimallede öyledir 10w40 yukarı çıkana kadar o film tabakası üstleniyor.Yakıt konusuda sürtünme azaldığından dolayı düştü yol bilgisayarında 5 vitesli benzinli araçta ailecek giderken 4.2 gördük ama tabi anlıktı otobana çıkınca iş değişip 5.3-5.4 oldu :) Performansı sordum babama bana öyle bir değişiklik gelmedi dedi büyük ihtimallede haklıdır performansın artıcağına inanmıyorum ancak sürtünmede harcanan gücün belli bir kısmı aktarılır oda çok birşey değiştirmez.. Evet şöyle bir yararınıda gördük bizim kasalar (zze112 2001 1.6  corolla) kornik yağ eksiltme olayına sahip bizimde az olsa eksiltiyordu şu aralar red line kullandım  ve hala 1 gram eksiltme yok ve 4000km falan oldu yağı koyalı :) Açıkçası motor silk falan yalan diyebilirim ama NNT BOR POWER koyabilirsiniz içiniz rahat olsun :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2011, 09:53:23 »
hocam maf sensörünü temizletin yada kendinde temizleyebilirisin yağsız elektrik spreyi ile.yakıta göre hava miktarını ayarlayan sensör sistemi.kirlendiğinde özellikle benzinde iken gaz yemiyor araba çok ciddi farkediyor..her yıl temizlemek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2011, 10:13:43 »
Benzin enjektör temizliği Carbon Clean anlamındamı eğer öylese 250.000 deki arabaya carbon clean yaptırmayın derim performans düşüklüğü falan olabiliyormuş bende yaptırcaktım vazgeçtim 100.000 de arac....carbon clean 40.000de bir yapılması gerekiyormus hiç yaptırmadığım için yaptırmıycam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2011, 11:18:45 »
Aracınızda enjektçör var onu diyenler halt etmiş geçin lütfen ;) Motor silk yerine bor power koyun motorda yağ eksilmesi varsa işe yarıyor...

V kayışınıda değiştirin eliniz değmişken...  Bakımlarını yaparsanız çiçek gibi olur :) Şanzumana bor power koydurursanız memnuniyetinizi veya şikayetleriniz yazarsanız sevinirim babamda dşünüyor aynı kasanın 1.6 vvt-i sol special'ı bizde var yorumlarınızı bekliyorum hayırlı olsun şimdiden :)

Motor Silk'leri satın aldım artık çok geç , V kayışımı kopardın bak şimdi Ercüment :) keşke almadan yazsaydım..

Listeme V kayışı, MAF sensörü( Tahir Altun ) ve LPG boru kontrolü(Mehmet GOKCE ) nü de ekledim. Bu arada değişim yapacağım parçalar için marka önerilerinizide yazarsanız sevinirim. Özellikle yağ&hava filtresi ve buji için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2011, 12:12:31 »
bunların hepsi güzel ama bir gözünüz yağ çubuğunda olsun bencede, bakım yaptım diye bırakmayın arabayı. zaten maf ve boğaz temizliği gibi seyleri yapınca araba canlanır tek kontrol edilmesi gereken şey yağ seviyesi hadi kolay gelsin

lütfen kullanım kitabına bakın, bütün bakımlar ve aralıkları yazılmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2011, 12:15:23 »
Motor silk konusunda birşey diyemem açıkçası ama bor powerı kullanabilrisiniz :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2011, 12:44:44 »
Arabanın boğaz kelebeğini karbüratör spreyiyle temizletin,sonrada bana dua edin.Hatta tüm arkadaşlar yapsın bunu,özellikle rölantiden şikayeti olanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mayıs 20, 2011, 14:30:59 »
Arabanın boğaz kelebeğini karbüratör spreyiyle temizletin,sonrada bana dua edin.Hatta tüm arkadaşlar yapsın bunu,özellikle rölantiden şikayeti olanlar.

ipucu için teşekkürler Bünyamin bey, bende ne marka temizleyici alsam diye düşünüyordum, dualarım sizinle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 23, 2011, 11:04:52 »
dostlar listemden benzin enjektör temizliğini çıkarttım, bir ustayla görüştüm eğer sorun yoksa hiç elletme dedi ,ayrı bozulmasın durduk yerde dedi, yani benimde sorunum yok şimdilik..

Bu arada ne marka yağ ve filtre alayım arabama, hep shell (10 40) kullandım bu güne kadar , devam edeyim mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2011, 11:08:48 »
dostlar listemden benzin enjektör temizliğini çıkarttım, bir ustayla görüştüm eğer sorun yoksa hiç elletme dedi ,ayrı bozulmasın durduk yerde dedi, yani benimde sorunum yok şimdilik..

Bu arada ne marka yağ ve filtre alayım arabama, hep shell (10 40) kullandım bu güne kadar , devam edeyim mi?

En doğru kararı vermişsin ;) Yağ seçimi ile ilgili geniş bir konu var forumda okumanı tavsiye ederim. Bilgilendirici bir çok mesaj içeren bir konudur.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=1086.0