0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu kasalarda yağ kronik sorun olduğu için 10w40ın altına inmeyin bence bor powerlada eksiltmeyi kesebiliyor castrol magnetech 10w40
Ercü sen bu foruma üye olduğun günden,bugüne usta oldun çıktın
Yağ konusunda öyle abicim Ama Atilla amcayla BOR POWER olayında hiç anlaşamıyoruz İnşallah birgün uzlaşıcağımız bir nokta olucak ya biz motoru kucaklıcaz yadaaaa o deniyecek memnun kalacak 2 ihtimal var
ha ha helal olsun sana
Motor silk konusunda birşey diyemem açıkçası ama bor powerı kullanabilrisiniz :/
Bor Power'ı birçok arabada çok uzun km'ler kullandım,hiç kötü etkisini görmedim.İyi etkisini gördüğüm çok oldu ama tüm araçlarda değil.Bizim Toyotalarda kullanılan malzemeden midir bilemiyorum pek farketmiyor.Yalnız borpower markası dışında hiçbir katkı kullanmayın,borpower'ın partikülleri nano büyüklük mertebelerinde olduğundan tıkanma yapmıyor ama piyasada bulunan ürünlerin çoğu silindir içerisindeki honlama çizgilerini doldurup yağlamayı engelliyor.Bu motoru bitik arabalarda segmanın kaçırmasını engellediğinden o araba sahipleri memnun ama siz koyarsanız motoru kucaklarsınız uzun vadede.
Ercüment borlu katkılara 50+TL ödiyeceğine 0w-40 full sentetik koydurun kat be kat daha iyi koruyacaktır motoru.
Dün havalar sıcakken klimayı açtım ,polen filtresi çok eski olmasına rağmen(3-4 yıllık) buzhaneye çevirdi arabayı. Sizce zaman aşımından ötürü değiştirmem gerekir mi? polen filtresinden etkilenen başka üniteler var mı? Birde bakımdan sonra katacağım bor için sentetik yağ mı kullanmamalımıyım? yani ben bor'u satın aldım kullanmam kaçınılmaz artık, ona göre yağ alacam çünkü, nedersiniz?
ben hem full sentetik yağ aldım hemde bor power
şanzıman için olanına bir şey demiyorum ama sentetik yağ gibi zaten bilumum katkı maddesi içeren bir yağın içerisine bor power koymak yağın kimyasını bozmaktan başka bir işe yaramaz bence.
süper bilgiler en önemlisi 40 tl ile 600 km. taktırıyorum şu lpgyi:))