0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nokian nokian nokian H serisi
Murat hocam çok teşekkürler, Kumho konusunda hemfikiriz sizinle, arabayı aldığımda üzerindeydi eski sahibi de yeni almış zaten Kumhoları ama dediğim gibi sonuç hüsran.. ama yeni lastik seçimi yaparken bu bahsettiğiniz Pirelli lastiği de seçenekler arasına attım bile güvenlik konusu çok önemli çünkü..affınıza sığınarak bir soru daha sormak isterim peki sessizlik konusunda hangisi daha başarılıdır pirelli lastiklerden P7 mi Pzero mu ? selamlar
Ses için şöyle bir şey söyleyebilirim 2012 standartlarını yeni p1 lerde sağlıyor.67 db yazıyor broşürde başka bir testte energy saver 70db gibi değerdi. Aradaki 3db çok çok farketmez ama illa farkeder. Bizim 2000 terra da bile zayıf yalıtıma rağmen ses baya azaldı b330 evolara göre. Şimdi araba biraz yüksek olduğu için rüzgar sesi çok duyuluyor.Ayrıca şöylede bir sigorta var pirellide;eğer 15 jant ve üzeri en az v sınıfı bir takım lastik alırsanız 6 ay veya 5bin km boyunca her türlü soruna karşı koşulsuz değiştirme var.Not:pirelli bayisi değilim:)
Hocam 3db fark az buz bir sey degildir. Logaritmik bir ölcü birimidir. 3db fark yaklasik 2 kati gürültülü demektir.
Evet size katılıyorum.Fakat gerçekte hissedilecekle test verisi çok uyuşmaz çok yüksek beklenti olmasın diye yazdım. Cinturato p4 ile p1 arasında bile 1.5db dış ses 1 db iç ses farkı var.%30 daha az iç ses diyordu p4 ile arasında. 2012 standartını sağlamıyor p4 sanırım ama p1 sağlıyor. Konu ile alakasız olacak ama Db için arkadaşın derste yaptığı tanımı hiç unutmam.Hoca desibel neyin oranıdır dedi birçok cevap var hiç biri tutmadı en son bir arkadaş sizden çıkanın bize gireni oranıdır demişti baya bir eğlenmiştik. Doğrusu insan kulağının işitebileceği en düşük sese göre logaritmik oranıymış.Bir lastik testi var 60 km de ses oranlarını yazıyor.burada p7 için 70db energy saver için 72 db demiş.http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf
beyler bakın ben 3 gün önce pirelli p7 aldım çok memnunum ses falan kalmadı gayet yumuşak michelin le kapışır bence yumuşaklıkta. fiyatıda iyi 650 tl 6 taksit. ayrıca 5000 km de ne olursa olsun lastiği değiştiriyorlar. senin hatan olsun olmasın.
selambende bu hafta lastiklerimi yenilicem, fakat burdaki yazilanlari okudukca kafam karismaya basladi 175/65/14 sanirim butun yeni lastikler suan kullandigim ve uzerine 60bin yaptigim bridgestone larimdan daha iyi olacak bnm icin onemli olan iyi yol tutmasi, bununla ilgili konu acmistim fakat henuz sizlerden yorum alamadim arkadaslar ? bnm olculere gore, Michelin-Bridgestone-Continental ,tercih ve nedeni ?