Gönderen Konu: hangi marka lastik önerirsiniz.  (Okunma sayısı 19446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çotanak
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 161000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi marka lastik önerirsiniz.
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2011, 10:53:47 »
Michelin marka lastik kullanıyorum. Sessiz olduğunu söylüyorlar. Ama farklı lastik kullanmadığım için farkına varamadım.
Ey güzel memleketim GİRESUN! Özledim yaylalarını,fındığını,sahilini ve denizini. Olmuyor böyle yazdan yaza. 16 yıl geçti aradan doymayalı...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2011, 10:53:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2011, 11:26:47 »
nokian nokian nokian  :D
H serisi

Nokian sessiz ve iyi bir lastiktir. Özellikle kis lastikleri cok basarili. Zaten Porsche 911'lerde takilmasi onaylanan kis lastikleri arasindadir. Nokian yaz lastigini hic kullanmadim.

Murat hocam çok teşekkürler, Kumho konusunda hemfikiriz sizinle, arabayı aldığımda üzerindeydi eski sahibi de yeni almış zaten Kumhoları ama dediğim gibi sonuç hüsran.. ama yeni lastik seçimi yaparken bu bahsettiğiniz Pirelli lastiği de seçenekler arasına attım bile :) güvenlik konusu çok önemli çünkü..
affınıza sığınarak bir soru daha sormak isterim :) peki sessizlik konusunda hangisi daha başarılıdır pirelli lastiklerden P7 mi Pzero mu ?   selamlar :)

Mesut Bey, estagfurullah. Forumda herkes birbirine yardimci olmaya calisiyor.

Sessiz lastik istiyorsaniz Hakki Bey'in önerdigi Nokian marka lastiklere bakmanizi öneririm. Ama kullananlardan duydugum kadari ile yol tutus ve fren kaliteli lastikler arasinda orta seviyelerde imis. Kendim kullanmadim; o yüzden yanlizca duyduklarimi iletiyorum.

P7 veya PZero sessiz lastik olmak icin üretildigini sanmiyorum. Dizayn edilme prensibi konfordan cok, sportif ve güvenli kullanimdir. Acikcasi PZero'larin karkas yapisi oldukca serttir. Yaylanma konforu düsüktür ve ömrü kisadir. O yüzden sizin arabaya bence Pirelli ailesinden en uygunu P7 Cinturato. ADAC testlerinde de iyi sonuclari var.

Sayfasinda düsük gürültü seviyesi demis ama bir de önemli olan ne tip bir ses cikardigi. Bazi ses frekanslari düsük db'de olsa, insan kulagini tirmalar. O yüzden hicbir fikrim yok diyeyim.  http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/sheet/cinturato_p7.html

Goodyear'in bir aralar lastik sigortasi vardi; patlama, catlama, balona karsi. Halen gecerli ise alinabilecek lastikler arasina almak lazim. Ben bundan önceki modeli yani Eagle F1 GSD3 kullanmistim. Arac Alfa Romeo 145 1.4 TS idi. 103 ps ve önden ceker bir arac. Cok cok basarili idi. Su an Uniroyal Rain Expert kullaniyorum. Arac bir ara pek kullanilmadigi icin biraz daha ucuz olan bu lastikleri aldim; normal seviyede iyi lastikler. Ama yol tutus Eagle F1'den en az bir gömlek asagida.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 16, 2011, 11:41:44 »
Bu arada Motor Trend Goodyear'i test etmis. Su linkten okuyabilirsiniz:
http://www.motortrend.com/features/consumer/1103_goodyear_eagle_f1_asymmetric_2_tire_test/index.html

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 16, 2011, 17:14:16 »
çok sağol Murat hocam.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 16, 2011, 17:18:17 »
Ses için şöyle bir şey söyleyebilirim 2012 standartlarını yeni p1 lerde sağlıyor.67 db yazıyor broşürde başka bir testte energy saver 70db gibi değerdi. Aradaki 3db çok çok farketmez ama illa farkeder. Bizim 2000 terra da bile zayıf yalıtıma rağmen ses baya azaldı b330 evolara göre. Şimdi araba biraz yüksek olduğu için rüzgar sesi çok duyuluyor.
Ayrıca şöylede bir sigorta var pirellide;eğer 15 jant ve üzeri en az v sınıfı bir takım lastik alırsanız 6 ay veya 5bin km boyunca her türlü soruna karşı koşulsuz değiştirme var.
Not:pirelli bayisi değilim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 16, 2011, 17:45:09 »
Ses için şöyle bir şey söyleyebilirim 2012 standartlarını yeni p1 lerde sağlıyor.67 db yazıyor broşürde başka bir testte energy saver 70db gibi değerdi. Aradaki 3db çok çok farketmez ama illa farkeder. Bizim 2000 terra da bile zayıf yalıtıma rağmen ses baya azaldı b330 evolara göre. Şimdi araba biraz yüksek olduğu için rüzgar sesi çok duyuluyor.
Ayrıca şöylede bir sigorta var pirellide;eğer 15 jant ve üzeri en az v sınıfı bir takım lastik alırsanız 6 ay veya 5bin km boyunca her türlü soruna karşı koşulsuz değiştirme var.
Not:pirelli bayisi değilim:)

Hocam 3db fark az buz bir sey degildir. Logaritmik bir ölcü birimidir.
3db fark yaklasik 2 kati gürültülü demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2011, 18:14:51 »
Hocam 3db fark az buz bir sey degildir. Logaritmik bir ölcü birimidir.
3db fark yaklasik 2 kati gürültülü demektir.
Evet size katılıyorum.Fakat gerçekte hissedilecekle test verisi çok uyuşmaz çok yüksek beklenti olmasın diye yazdım. Cinturato p4 ile p1 arasında bile 1.5db dış ses 1 db iç ses farkı var.%30 daha az iç ses diyordu p4 ile arasında. 2012 standartını sağlamıyor p4 sanırım ama p1 sağlıyor.

Konu ile alakasız olacak ama Db için arkadaşın derste yaptığı tanımı hiç unutmam.Hoca desibel neyin oranıdır dedi birçok cevap var hiç biri tutmadı en son bir arkadaş sizden çıkanın bize gireni oranıdır demişti baya bir eğlenmiştik. Doğrusu insan kulağının işitebileceği en düşük sese göre logaritmik oranıymış.

Bir lastik testi var 60 km de ses oranlarını yazıyor.burada p7 için 70db energy saver için 72 db demiş.
http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 16, 2011, 20:00:06 »
geçen corolla ma jant aldım lastikçi arkadaşa nokıan nasıl bi lastik diye sordum tam kış lastiği dedi fakat yazın kesinlikle tavsiye etmiyorum diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 16, 2011, 21:24:58 »
Evet size katılıyorum.Fakat gerçekte hissedilecekle test verisi çok uyuşmaz çok yüksek beklenti olmasın diye yazdım. Cinturato p4 ile p1 arasında bile 1.5db dış ses 1 db iç ses farkı var.%30 daha az iç ses diyordu p4 ile arasında. 2012 standartını sağlamıyor p4 sanırım ama p1 sağlıyor.

Konu ile alakasız olacak ama Db için arkadaşın derste yaptığı tanımı hiç unutmam.Hoca desibel neyin oranıdır dedi birçok cevap var hiç biri tutmadı en son bir arkadaş sizden çıkanın bize gireni oranıdır demişti baya bir eğlenmiştik. Doğrusu insan kulağının işitebileceği en düşük sese göre logaritmik oranıymış.

Bir lastik testi var 60 km de ses oranlarını yazıyor.burada p7 için 70db energy saver için 72 db demiş.
http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf

Bu testi gördükten sonra bridgeston er300 derim :) Her nekadar continental galip olsada :) Bridgestona ayrı bir bağlılığım var :P :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 16, 2011, 22:17:02 »
Pirelli bu testte ikinci olmuş ama yinede sitede yayınlamış  :) michelinde bu forumda o kadar övülmesine rağmen baya geriye düşmüş   :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 16, 2011, 23:59:56 »
Testteki islak zemin fren mesafesine dikkat cekerim.
Kuru zeminde genelde bütün lastikler iyi veya ortalama degerler verirler. Islak zeminde teknoloji farki daha cok ortaya cikiyor.
Pirelli 3-4 metre daha kisa mesafede durmus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #31 : Mayıs 17, 2011, 00:10:25 »
beyler bakın ben 3 gün önce pirelli p7 aldım çok memnunum ses falan kalmadı gayet yumuşak michelin le kapışır bence yumuşaklıkta. fiyatıda iyi 650 tl 6 taksit. ayrıca 5000 km de ne olursa olsun lastiği değiştiriyorlar. senin hatan olsun olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 17, 2011, 00:26:34 »
beyler bakın ben 3 gün önce pirelli p7 aldım çok memnunum ses falan kalmadı gayet yumuşak michelin le kapışır bence yumuşaklıkta. fiyatıda iyi 650 tl 6 taksit. ayrıca 5000 km de ne olursa olsun lastiği değiştiriyorlar. senin hatan olsun olmasın.

hayırlı olsun Emre bey pirelli P7 lastikleriniz.. güzel günlerde eskitirsiniz inşallah :) nasıl P7 lerin içeriye ses verme durumu? eski lastiğiniz neydi bu arada.. bir de bu 5000 km garanti olayı güzel birşeymiş koşulsuz değişme.. demek ki ürününe güveniyor adamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #33 : Mayıs 17, 2011, 01:15:25 »
koca oto dergisi test yapıp conti'nin başarısını onaylamış , test galibi seçmiş , sizler yine de diğer markaları ön plana çıkartıyorsunuz arkadaşlar ... yapmayın ya takım tutar gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 17, 2011, 09:19:26 »
dergilere çok güvenmemek lazım, örtülü ödenekten paylarına birşeyler düşmüştür :D

P7 de PC2 de baya iyi ama, bunu kabul ederim
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 17, 2011, 10:12:15 »
Bir test daha var bu çok daha kapsamlı 50 tane lastik test edilmiş fakat bunda da bazı çelişkiler var :islik:
http://www.duckload.com/download/5775663/2011_Yaz_Lasti-i_Testleri.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #36 : Mayıs 18, 2011, 01:05:09 »
ESKİ LASTİĞİM MALESEF YOKOHAMAYDI. ŞİMDİKİ LASTİK DİĞERİNE GÖRE ÇOK İYİ PİRELLİ P7. İÇERİ SES VERME KONUSU DİĞERİNE GÖRE BAYAĞI AZALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #37 : Mayıs 18, 2011, 12:08:46 »
selam

bende bu hafta lastiklerimi yenilicem, fakat burdaki yazilanlari okudukca kafam karismaya basladi  :-\

175/65/14   sanirim butun yeni lastikler suan kullandigim ve uzerine 60bin yaptigim bridgestone larimdan daha iyi olacak :)

bnm icin onemli olan iyi yol tutmasi, 

bununla ilgili konu acmistim fakat henuz sizlerden yorum alamadim arkadaslar ?   

bnm olculere gore,   Michelin-Bridgestone-Continental  ,tercih ve nedeni ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 18, 2011, 15:24:16 »
185/65/14 R bridgeston b330 evo :D Bizde var geçen gün denedim önler bitik durumda ufak frende abs devreye giriyor yenilemek lazım önleri yenilense gayet iyi olur ama şuanda aynı şeyi diyemiyeceğim :D :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 18, 2011, 17:22:14 »
selam

bende bu hafta lastiklerimi yenilicem, fakat burdaki yazilanlari okudukca kafam karismaya basladi  :-\

175/65/14   sanirim butun yeni lastikler suan kullandigim ve uzerine 60bin yaptigim bridgestone larimdan daha iyi olacak :)

bnm icin onemli olan iyi yol tutmasi, 

bununla ilgili konu acmistim fakat henuz sizlerden yorum alamadim arkadaslar ?   

bnm olculere gore,   Michelin-Bridgestone-Continental  ,tercih ve nedeni ?

b330 evolar hala üretiliyormu bilmiyorum ama cok sağlam lastiktir hem geç aşınır hem yol tutuşu iyidir ama seslidir.
Dediğiniz ebatta bulabilirseniz continental premium contact2 bakın. Tüm testlerde yol tutuşu konusunda ilk 3 te herzaman.