0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O zaman forumdaki en klasik cevabı vereyim Michelin energy saver alın hem yol sesini keser yol tutuşu iyileşir yakıt tasarrufu yapar (reklamın yalancısıyım ) fren mesafeni iyi olur O yüzden michelin energy saver yada bridgeston er 300 Forumda en çok adı geçen 2 lastik bunlar
2007 model aracımın lastik değiştirme zamanı geldi.Üzerinde orjinal Dunlop 205/55R16 91V var.Hangi marka lastik alayım.Continantal nasıl bir lastik.Fiyatı nedir.Alıp kullanan varmı ?
merhaba . be bugün taktırdım 205-55-16 pirelli P7 650 tl taksitle aldım. eskisi yokohamaydı berbat bir lastikti kütük gibiydi. şimdi aldığım çok güzel yumuşak hiç ses yok tavsiye ederim.
Güzel bir secim yapmissiniz. Oldukca sportif lastikler. Güle güle kullanin.
Murat hocam merhaba 2004 avensisime nasıl olur bu pirelli ler acaba... yumuşakmıdır bu lastikler?? ıslakta yol tutuş nasıldır ki.. ben de Kumho Ecsta var hiç memnun değilim.. kütük gibi sert.. özellikle virajlarda kenara kaydırıyor.. selamlar
Michelin energy saver(mış) sitenin genel tercihi Ben baştan sölüüüm Balon olayıda varmış ama Mesut abicim
Balon olayı efsane değil yani anlaşıldığı gibi.Bilmiyorum ama Nokian bu açığı kapatacak gibi.
Mesut Bey, Pirelli P7'leri kardesimin Polo'sunda kullanmistik. Oldukca spor bir lastikti; kuru ve islak yol tutus oldukca iyi. Kisa fren mesafesi. Pirelli'lerin üst serilerinde cogu diger markaya ters olarak lastigin disleri azalir. Böylece her zaman taze hamur gün isigina cikar. Ama cogu kullanici da bu lastik cabuk eriyor diyebilir. Pirelli üst seviyede süper lastikler üretir. Kardesim su aralar Octavia RS kullaniyor; benzinli 2.0 tfsi motor, 200 ps ve 280nm tork var. Bu gücü zaptedebilmesi icin kendi aracimda kullandigim icin Continental Sport Contact 2 veya 3 önermistim. Orjinal Dunlop Sport Maxx'lari, Continental Sport Contact 3 ile yeniledi. Ancak lastikler Türkiye'de acayip asfalt seciyor. Iyi asfaltta araba patinaj bile cekmezken, kötü asfaltta 3.viteste bile patinaja kaliyor. Contileri almadan önce 2 adet Dunlop'u balon yaptigi icin yapma dememe ragmen gitti Kumho lastik aldi. Bir kac bin km kullandi ve cok tehlikeli diye yani takim lastik almaya karar verdi. Ben spor kullanmayi seven ve her zaman güvenlik rezervi yüksek lastikleri tercih ederim. Cabuk bitmesi vs benim icin kriter degildir; cünkü lastik en fazla 3-4 sene taze kalir ve sonra grip kaybeder. O sirada da en fazla 30-40bin km yol yaptigim icin ömür benim icin önemli bir kriter degil. Acikcasi Kumho gibi lastiklere benim verecek param yok. Türkiye'de alacagim lastik marka ve modelleri sunlar olur:- Pirelli Pzero veya P7- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2Michelin bir kac takim kullandim (ki iclerinde Pilot Sport 2'de var) ve yaz lastiklerinden hic memnun kalmadim. Bir tek kis lastigi olarak Pilot Primacy Alpin (normal Alpin degil) iyi bir lastik. Normal Alpin kayinpeder'de var; benim 4 yillik Pirelli Snowsport 190'lar bile yeni lastikten cok cok daha iyiydi.