Gönderen Konu: hangi marka lastik önerirsiniz.  (Okunma sayısı 19440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 Toyota Corolla 1.6 Elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
hangi marka lastik önerirsiniz.
« : Mayıs 14, 2011, 04:19:18 »
2007 model aracımın lastik değiştirme zamanı geldi.Üzerinde orjinal Dunlop 205/55R16 91V  var.Hangi marka lastik alayım.Continantal nasıl bir lastik.Fiyatı nedir.Alıp kullanan varmı ?

Toyota Club Türkiye

hangi marka lastik önerirsiniz.
« : Mayıs 14, 2011, 04:19:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: hangi marka lastik önerirsiniz.
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2011, 08:27:20 »
Bu sorularınızın nerdeyse tümüne lastik bölümümüzde cevap bulabilirsiniz ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2011, 11:50:09 »
O zaman forumdaki en klasik cevabı vereyim :D Michelin energy saver alın hem yol sesini keser yol tutuşu iyileşir yakıt tasarrufu yapar (reklamın yalancısıyım :lol: ) fren mesafeni iyi olur :D O yüzden michelin energy saver yada bridgeston er 300 :D :D

Forumda en çok adı geçen 2 lastik bunlar :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2011, 00:39:29 »
merhaba . be bugün taktırdım 205-55-16    pirelli P7 650 tl taksitle aldım. eskisi yokohamaydı berbat bir lastikti kütük gibiydi. şimdi aldığım çok güzel yumuşak hiç ses yok tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2011, 13:19:42 »
O zaman forumdaki en klasik cevabı vereyim :D Michelin energy saver alın hem yol sesini keser yol tutuşu iyileşir yakıt tasarrufu yapar (reklamın yalancısıyım :lol: ) fren mesafeni iyi olur :D O yüzden michelin energy saver yada bridgeston er 300 :D :D

Forumda en çok adı geçen 2 lastik bunlar :D

:D :D :D :D :D :D
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2011, 13:27:34 »
 Michelin hp alın derim.... ben yeni aldım 205 55 16 ölçüleri fiatı 800 TL.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2011, 14:41:34 »
2007 model aracımın lastik değiştirme zamanı geldi.Üzerinde orjinal Dunlop 205/55R16 91V  var.Hangi marka lastik alayım.Continantal nasıl bir lastik.Fiyatı nedir.Alıp kullanan varmı ?
  mıchelin prımace hp al kumandan ben taktım sende memnun kalırsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2011, 14:47:57 »
merhaba . be bugün taktırdım 205-55-16    pirelli P7 650 tl taksitle aldım. eskisi yokohamaydı berbat bir lastikti kütük gibiydi. şimdi aldığım çok güzel yumuşak hiç ses yok tavsiye ederim.

Güzel bir secim yapmissiniz. Oldukca sportif lastikler.
Güle güle kullanin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2011, 15:15:00 »

fiyatı uygunmuş ,inşallah uzun süre dayanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2011, 20:15:22 »
Güzel bir secim yapmissiniz. Oldukca sportif lastikler.
Güle güle kullanin.

Murat hocam merhaba :) 2004 avensisime nasıl olur bu pirelli ler acaba... yumuşakmıdır bu lastikler?? ıslakta yol tutuş nasıldır ki.. ben de Kumho Ecsta var hiç memnun değilim.. kütük gibi sert.. özellikle virajlarda kenara kaydırıyor.. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2011, 21:18:45 »

Murat hocam merhaba :) 2004 avensisime nasıl olur bu pirelli ler acaba... yumuşakmıdır bu lastikler?? ıslakta yol tutuş nasıldır ki.. ben de Kumho Ecsta var hiç memnun değilim.. kütük gibi sert.. özellikle virajlarda kenara kaydırıyor.. selamlar

Michelin energy saver(mış) sitenin genel tercihi :D Ben baştan sölüüüm :D Balon olayıda varmış ama Mesut abicim :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2011, 22:09:56 »
Balon olayı efsane değil yani anlaşıldığı gibi.Bilmiyorum ama Nokian bu açığı kapatacak gibi.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2011, 00:17:03 »
uzun uzun araştırdım hiç aceleye gerek yoktu ... ve kararım Continental Premium Contact 2 oldu ... adedi 180 lira ... lastik budur arkadaşlar ... bakmadan araştırmadan ezbere lastik almayın

selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2011, 00:46:16 »

Mesut Bey,

Pirelli P7'leri kardesimin Polo'sunda kullanmistik. Oldukca spor bir lastikti; kuru ve islak yol tutus oldukca iyi. Kisa fren mesafesi. Pirelli'lerin üst serilerinde cogu diger markaya ters olarak lastigin disleri azalir. Böylece her zaman taze hamur gün isigina cikar. Ama cogu kullanici da bu lastik cabuk eriyor diyebilir. Pirelli üst seviyede süper lastikler üretir.

Kardesim su aralar Octavia RS kullaniyor; benzinli 2.0 tfsi motor, 200 ps ve 280nm tork var. Bu gücü zaptedebilmesi icin kendi aracimda kullandigim icin Continental Sport Contact 2 veya 3 önermistim. Orjinal Dunlop Sport Maxx'lari, Continental Sport Contact 3 ile yeniledi. Ancak lastikler Türkiye'de acayip asfalt seciyor. Iyi asfaltta araba patinaj bile cekmezken, kötü asfaltta 3.viteste bile patinaja kaliyor. Contileri almadan önce 2 adet Dunlop'u balon yaptigi icin yapma dememe ragmen gitti Kumho lastik aldi. Bir kac bin km kullandi ve cok tehlikeli diye yani takim lastik almaya karar verdi.

Ben spor kullanmayi seven ve her zaman güvenlik rezervi yüksek lastikleri tercih ederim. Cabuk bitmesi vs benim icin kriter degildir; cünkü lastik en fazla 3-4 sene taze kalir ve sonra grip kaybeder. O sirada da en fazla 30-40bin km yol yaptigim icin ömür benim icin önemli bir kriter degil. Acikcasi Kumho gibi lastiklere benim verecek param yok. Türkiye'de alacagim lastik marka ve modelleri sunlar olur:

- Pirelli Pzero veya P7
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

Michelin bir kac takim kullandim (ki iclerinde Pilot Sport 2'de var) ve yaz lastiklerinden hic memnun kalmadim. Bir tek kis lastigi olarak Pilot Primacy Alpin (normal Alpin degil) iyi bir lastik. Normal Alpin kayinpeder'de var; benim 4 yillik Pirelli Snowsport 190'lar bile yeni lastikten cok cok daha iyiydi.

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2011, 08:57:45 »
Michelin energy saver(mış) sitenin genel tercihi :D Ben baştan sölüüüm :D Balon olayıda varmış ama Mesut abicim :D

evet Ercü sitenin genel düşüncesi bu yönde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2011, 08:59:11 »
ben toyo demek istiyorum kullanıyorum sorun yaşamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2011, 09:08:25 »
Balon olayı efsane değil yani anlaşıldığı gibi.Bilmiyorum ama Nokian bu açığı kapatacak gibi.

Can bey merhaba esasında en çok merak ettiğim lastik Nokian ama burda ne bayisi var ne de kullanan, ben rasgelmedim hiç. Nokian hakıkında ama çok iyi şeyler söyleniyor..  selamlar :)

Mesut Bey,

Pirelli P7'leri kardesimin Polo'sunda kullanmistik. Oldukca spor bir lastikti; kuru ve islak yol tutus oldukca iyi. Kisa fren mesafesi. Pirelli'lerin üst serilerinde cogu diger markaya ters olarak lastigin disleri azalir. Böylece her zaman taze hamur gün isigina cikar. Ama cogu kullanici da bu lastik cabuk eriyor diyebilir. Pirelli üst seviyede süper lastikler üretir.

Kardesim su aralar Octavia RS kullaniyor; benzinli 2.0 tfsi motor, 200 ps ve 280nm tork var. Bu gücü zaptedebilmesi icin kendi aracimda kullandigim icin Continental Sport Contact 2 veya 3 önermistim. Orjinal Dunlop Sport Maxx'lari, Continental Sport Contact 3 ile yeniledi. Ancak lastikler Türkiye'de acayip asfalt seciyor. Iyi asfaltta araba patinaj bile cekmezken, kötü asfaltta 3.viteste bile patinaja kaliyor. Contileri almadan önce 2 adet Dunlop'u balon yaptigi icin yapma dememe ragmen gitti Kumho lastik aldi. Bir kac bin km kullandi ve cok tehlikeli diye yani takim lastik almaya karar verdi.

Ben spor kullanmayi seven ve her zaman güvenlik rezervi yüksek lastikleri tercih ederim. Cabuk bitmesi vs benim icin kriter degildir; cünkü lastik en fazla 3-4 sene taze kalir ve sonra grip kaybeder. O sirada da en fazla 30-40bin km yol yaptigim icin ömür benim icin önemli bir kriter degil. Acikcasi Kumho gibi lastiklere benim verecek param yok. Türkiye'de alacagim lastik marka ve modelleri sunlar olur:

- Pirelli Pzero veya P7
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

Michelin bir kac takim kullandim (ki iclerinde Pilot Sport 2'de var) ve yaz lastiklerinden hic memnun kalmadim. Bir tek kis lastigi olarak Pilot Primacy Alpin (normal Alpin degil) iyi bir lastik. Normal Alpin kayinpeder'de var; benim 4 yillik Pirelli Snowsport 190'lar bile yeni lastikten cok cok daha iyiydi.

Murat hocam çok teşekkürler, Kumho konusunda hemfikiriz sizinle, arabayı aldığımda üzerindeydi eski sahibi de yeni almış zaten Kumhoları ama dediğim gibi sonuç hüsran.. ama yeni lastik seçimi yaparken bu bahsettiğiniz Pirelli lastiği de seçenekler arasına attım bile :) güvenlik konusu çok önemli çünkü..
affınıza sığınarak bir soru daha sormak isterim :) peki sessizlik konusunda hangisi daha başarılıdır pirelli lastiklerden P7 mi Pzero mu ?   selamlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2011, 09:52:26 »
Mesut bey Pirelli P7 ve Pzero nun sessizlik konusunda çok başarılı olacağını sanmıyorum.Sonuçta performans tipi lastikler.Hamuru tahminime göre serttir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2011, 10:22:32 »
nokian nokian nokian  :D
H serisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2011, 10:41:40 »
Aynı ebatta bridgestone turanza er 300 tavsiye ederim ben önceki aracımda satana kadar 35 bin km kullandım performansından gayet memnundum ıslak zemin kuru zemin yol tutuşunu beğenmiştim. şu an aracımda çelik jantları alırken aldığım ki büyük hataydı marshall diye bir lastik var kimseye tavsiye etmem kore üretimi, taywan çin malı lastikleri tavsiye etmem.