Gönderen Konu: Toyota Corolla1.4 D-4D Class mı? Renault Megane1.5 DCi Privilege mi?  (Okunma sayısı 25431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
astra megane corolla arasında gidip geliyorum yaklaşık 1 aydır. son zamanlarda astra gözümden düşmeye başladı. bu iki model arasında kaldım diyebilirim.
ikisininde 2008 modelini düşünüyorum çünkü maddi açıdan bütçem onlara yetiyor (30 000 civarı)

arabaları bilenler kullananlar yorum yapabilirse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ben olsam Toyota motorunu tavsiye ederim.D4 D rüştünü ispat etmiş bir motor.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Renault Megane1.5 DCi Privilege

diesel 'inde  yakıt  tasarrufu D4-D' ye  oranda  daha iyi ...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Tunç un söylediği gibi Megane da yakıt tüketimi corolladan daha düşük. Ama kalite ve konfor olarak corolla...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
aynı kalite  ve  konforu   megane privilege de  de bulabiliriz  Serkan ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
aynı kalite  ve  konforu   megane privilege de  de bulabiliriz  Serkan ...

Tunc megane ile corolla kalite olarak kıyaslanamaz bile.. En basitinden ikisininde kapısını kapat birinden teneke sesi diğerinde tok bir ses duyarsın.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
Renault Megane1.5 DCi Privilege

diesel 'inde  yakıt  tasarrufu D4-D' ye  oranda  daha iyi ...

Tunç bey sizce nekadar fark var 0.1 mi 0.2 mi  bu değerler için renault toyotaya tercih edilmemeli ( şahsi fikrim )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Tunc megane ile corolla kalite olarak kıyaslanamaz bile.. En basitinden ikisininde kapısını kapat birinden teneke sesi diğerinde tok bir ses duyarsın.

Katılıyorum.. Ve ayrıca diyorumrumki elegant olsa corolla derdim ama class en düşük donanım corolla yerine prıvilege megane alırdım.Zamanında arkadaşımda vardı. İçi dar ve kaporta olarak,kalıtesiz bır araç olmasına ragmen. yaptıgı,hız,yarım deri koltuklar, türkçe yol bilgisayarı ve bir sürü donanım bayagı etkilemişti beni.Ama gerçekten takır,tukur bir araç yol sesi,motor  sesi çok alıyor içeriye ve konsolu tasarım özürlü.Ama class donanım yerıne comfort donanımlı corolla tavsıye ederim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
aralık ayında 2008 corolla d4-d class aldım, daha önce de çok arabaya baktım, focus, astra, megane, genelde dizel ve sedanlarına baktım, arkadaşlar arabama biniyor 30 milyarlık arka camı otomatik olmaz mı diyorlar, haklılar, yakıt olarak megane daha iyi diye duydum, benim araç km de 0,22 TL yakıyor şehir içinde, aynalar siyah renkte, benim eksikliğini duyduğum şeyler, arka park sensörü, arka cam otomatikleri, sürücü yanında bulunan otomatik açma düğmelerinde gece görünmeyi sağlayan ışık olmaması, soracağın şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım, zevk senin sonuçta, biri en üst donanım biri en alt donanım...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
aralık ayında 2008 corolla d4-d class aldım, daha önce de çok arabaya baktım, focus, astra, megane, genelde dizel ve sedanlarına baktım, arkadaşlar arabama biniyor 30 milyarlık arka camı otomatik olmaz mı diyorlar, haklılar, yakıt olarak megane daha iyi diye duydum, benim araç km de 0,22 TL yakıyor şehir içinde, aynalar siyah renkte, benim eksikliğini duyduğum şeyler, arka park sensörü, arka cam otomatikleri, sürücü yanında bulunan otomatik açma düğmelerinde gece görünmeyi sağlayan ışık olmaması, soracağın şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım, zevk senin sonuçta, biri en üst donanım biri en alt donanım...

Ali hocam yazmış olduğunuz konularda bütün forum  hem fikir ,biz burda ön planda kalite ve yakıt olarak değerlendirme yapmıştık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
ön  planda değil  genel anlamda  bilgi istemiş Sinan  bey, bizde  yakıt, kalite, donanım vs.  olsun  herşeye değinmeye  çalışıyoruz.

her 2  firmanında  kendilerine  göre  + ve -  leri var ...

ben  30000TL veripte  donanım  özürlü bir araç  almazdım... kalite  ve  yakıt  tabiki önemlı ama  ayakkabı  almıyorsunuz.

30000 TL  ye  donanım  olmalı biraz araçta

bence  2006 sonrası  toyota  donanımı sabit  tutup , fiyatlarda  ciddi artış yaptı ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
Katılıyorum.. Ve ayrıca diyorumrumki elegant olsa corolla derdim ama class en düşük donanım corolla yerine prıvilege megane alırdım.Zamanında arkadaşımda vardı. İçi dar ve kaporta olarak,kalıtesiz bır araç olmasına ragmen. yaptıgı,hız,yarım deri koltuklar, türkçe yol bilgisayarı ve bir sürü donanım bayagı etkilemişti beni.Ama gerçekten takır,tukur bir araç yol sesi,motor  sesi çok alıyor içeriye ve konsolu tasarım özürlü.Ama class donanım yerıne comfort donanımlı corolla tavsıye ederim....
cankus  bu konuda da  bende sana  katılıyorum. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
ön  planda değil  genel anlamda  bilgi istemiş Sinan  bey, bizde  yakıt, kalite, donanım vs.  olsun  herşeye değinmeye  çalışıyoruz.

her 2  firmanında  kendilerine  göre  + ve -  leri var ...

ben  30000TL veripte  donanım  özürlü bir araç  almazdım... kalite  ve  yakıt  tabiki önemlı ama  ayakkabı  almıyorsunuz.

30000 TL  ye  donanım  olmalı biraz araçta

bence  2006 sonrası  toyota  donanımı sabit  tutup , fiyatlarda  ciddi artış yaptı ...

Şu olayı hiç anlamıyorum toyota marka aracı bakmadan incelemeden  alıyorsunuz  sonra diğer markayla kıyaslıyorsunuz , toyota prensip olarak kaliteyi ön planda tutan bir firmadır ve bu sektörde kendi sınıfında   yllardır bir numaradır ,ben araç alırken ilk önce kalite ve kaza anında maximum güvenceyi ,minumum riski göz önünen alarak toyota marka araç aldım .

ya sizler ........?????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
Renault ta yıllardır Euro NCAP  testlerinde  5 yıldız  alan  otomobiller sınıfında (  toyota'nın  yanı sıra ) ...

Renault  megane euro ncap test  result
http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2008/337.aspx

Toyota corolla  euro ncap test  result
http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2007/285.aspx

megane ın  güvenlık olarak  corolla dan  1  adım  önde  oldugunu görmus  olduk, güvenlık konusunu artık konusmaya  gerek yok diye  düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Renault'da kalitesiz olan ne var ki ? özellikle yeni modellerde ? kalitesiz dedirtecek nesini gördünüz ?

bu üçünün cevabını istiyorum :D şaka bir yana, sizi Renault'dan bu kadar soğutacak ne oldu ? :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Röno mu Toyota mı ? mı?

Tamam toyotada eski kalite yok diyoruz ama o kadar da değil be ya düşünmeden corolla tercihtir bu kıyasta  :)
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
ben de çok araştırdım da aldım aracımı, bu saydığım eksiklikler olmaması lazım, toyota donanımlardan kısmaya başlamış son yıllarda bu konuda herkes hemfikir, yorumu isteyen arkadaş arabayı bilenler kullananlar yorum yapabilir mi demiş ben kendi bildiklerimi anlattım yaşadıklarımı, megane kullanan varsa o da onu anlatsın, bundan önceki aracım renault clio hb dizel idi, toyotadan daha çok memnunum...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
biri class öbürü privilage, ben olsam megane tercih ederdim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Zaten bu konu biraz saçma geldi donanım,malzeme kalıtesi privilege donanım olduğundan 1 adım önde class corollada deri direksiyon bile yok.Ama derseniz güvenlik benim için önemli,motorun sessiz olması lazım corolla derim Megan 2 de çok kullandım corollada kesınlıkle taraf tutmadan corolla megandan daha üstün bi araç ama ben o kadar paraya class donanım bir corolla almam çitanızı yükseltin elegant corolla alın pişman olmazsınız ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Arkadaşlar, karşılaştırma yaparken nesnel olabilmek gerçekten güçtür ancak gerçekten olaya nesnel bakabildiğimizde karşılaştırma doğru zemine oturur. Tabi herkesin öznel fikirlerini de saygı duymak lazım.
 İç kalite düzeyini nasıl karşılaştırıyorsunuz bilemiyorum ancak Megane 2 ile 10 nesil Corolla iç kalitesi hemen hemen aynıdır. Megane çok az daha üstte diyebilirim bana göre. Bunu da bindiğim Corolla test aracı ile çeşitli yerlerde bindiğim Megane 2 izlenimlerim ile söylüyorum. Ama arada kesinlikle belirgin bir fark yok.
 Unutmadan ekleyeyim, Megane ailesinde Hb. ile sedan arasında da kalite farkı vardır ve eğer Hb. konumuz ise bence Corolla'dan daha iyi bir iç kalite sunuyor diyebilirim. Yinede arada çok belirgin farklar yok.
 Konumuz dizel modeller ise Megane 100Hp. lik olanı ele aldığımızda 1.4 d4d. 'den çok az daha performanslı, biraz daha sesli ve daha az yakıt tüketiyor diyebilirim. Motorların güvenirliliğini karşılaşrırmak ise kesinlikle sağlıklı olmaz. Çünkü Toyota bildiğiniz gibi son zamana kadar yakıt kalitesi yüzünden Türkiye'ye bu araçların dizelini getirmedi. Oysa Renault uzun zamandır Türkiye'de düşük kaliteli yakıt ile cebelleşiyor. Her iki aracın da taksi olarak 300.000Km. seviyesini geçenlerini gördüm ve hepsini de araçlarından memnundu.
 Servis olarak Renault daha uygun diyebilirim. Donanım ve ince ayrıntılar olarak da öyle.
 Sağlamlıkdan neyi kastettiğinize bağlı oalrak durum değişir. Eğer içindekilerin sağlığını korumak açısından düşünüyorsak her ikiside oldukça iyi seviyedeler ancak Megane bu konuda yine çok az önde bence. İkisininde en donanımlı versiyonunu ele aldığımızda Megane güvenlik olarak biraz daha öne çıkıyor. Bazı ince detaylarda (örneğin perde havayastıklarının hacmi) daha fazla güvenlik sunuyor ve bunu testlerde de açıkça gösteriyor.
 Megane'ın şirketlerce de tercih edildiğini ve ikinci elde yıpranma olasılığının (bu araca göre değişir) daha fazla olduğunu unutmamak gerek. Yani ikinci el tercihlerde araçların genel durumu farklılık gösterebilir. Toyota kullanıcılarının daha titiz insanlardan oluştuğunu (genelde) düşünüyorum.

Şu üstün ya da bu üstün derken elle tutulur veriler belirtmeniz herkes için daha faydalı olacaktır. Diğer yorumlar net bir bilgi ve sonuç içermemektedir.

İmkanınız olsa Megane 3 tavsiye ederdim 105 Hp. lik versiyon. Arka koltuk hacmi dışında hemen her yönden yukarıdaki iki araçtan da belirgin şekilde ileride diyebilirim. Nissan işbirliği içinde geliştirildiği açıkça belli oluyor. Frenler, güvenlik, performans, yol tutuş ve donanım olark gerçekten çok iyi bir noktada.