Gönderen Konu: Toyota Corolla1.4 D-4D Class mı? Renault Megane1.5 DCi Privilege mi?  (Okunma sayısı 25430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
  Erdem, malesef o kaplamanın dökülme olayını Aurislerde ve son kasa Corollalarda da gördüm ben. Bana göre iç aksam kalitelerinde bariz bir fark yok Corolla 10. nesil ve Megane II arasında.
 D segmenti ve özellikle yüksek hacimli motora sahip aracı satmak her zaman zordur ancak Türkiye'de gerek Megane gerek ise Corolla çok daha hızlı bir piyasaya sahiptir. Zamanında ikinci el sattığım 94 model Corolla aynı dönemlerdeki Corona ya da devamı araçların hepsinden daha hızlı bir pazara sahipti. Buradan kesinlikle Corona'nın kötü bir araç olduğu çıkarılmamalı, bu hata olur.  Diğer yandan eğer tüketiciler daha önceki Renaultlar ile bu denli sorun yaşamış olsa idi şu anda bu markanın Türkiye'de barınamaması gerekirdi. D4d motor gerçekten çok sessizdir. Araç içi ses konusunda ise iki marka arasında fark görmüyorum ben. Performans konusunda ise özellikle Megane III dizel, d4d 1.4Lt. nin ilerisinde. Üstelik daha ekonomik olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bunun dışında zaten gerek Megane gerek ise Corolla dizel de 300.000Km. leri devirmiş araçlar ile karşılaşıyorum.
 İkinci el alınmış bir aracı değerlendirirken de hassas olmak lazım. Aile aracı olarak titiz birisinin kullandığı bir araç ile şirket çalışanlarının altında olan bir aracın muhtemelen ikinci elleri arasında yıpranma farkı olacaktır.
 Daha önce de söylediğim gibi; bence firmaların üretim özellikleri birbirine oldukça yaklaştı. Yani güvenirlik sorunu yaşayanlar bu açıklarını kapar iken, kalite, donanım, güvenlik sorunu yaşayanlar da bu yönde ilerleme kaydetti.
 Bence her iki araç arasında da hiç bir yönden dağlar kadar fark yoktur, kimi noktalarda birisi diğerine üstünlük sağlarken kimi noktalarda da diğeri üstün gelmektedir.
    megane ye 5 para vermem dayımda var megane 2 arkadaşta var megane 3 benim corolladan sonra hepsi at arabası gibi geldi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
donanımı fazla olan arabaya 5 para vermeyip boş arabaya 10 para vermek :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
donanımı fazla olan arabaya 5 para vermeyip boş arabaya 10 para vermek :D
Rozet farkı :D
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
Yerinizde olsam Focus TDCI düşünürdüm. Motor, performans ve yakıt tüketimi açısından söylediğiniz 2 araçtan daha iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Yerinizde olsam Focus TDCI düşünürdüm. Motor, performans ve yakıt tüketimi açısından söylediğiniz 2 araçtan daha iyidir.

Peki sesizlik açısından daha üstünmü ??? ben cevap veriyorum kesınlıkle hayır hem sesli hemde titresişmli traktörden bozma bi motor var focusta  şimdi saysam marka tutuculuğu yaptı olucam ama ben corolladan önce focus dusundum 2-3 defa çeşitli modelelrını test ettım kesınlıkle dizeli beş para etmez performansı daha iyi olabaliri ama titreşim ve motor sesi takınıtısı olanalra (benım gibi ) hiç iyi bir araç değil toyota sınıfının en sesiz ve titreşimsiz dizel motoruna sahip 1.4 90 beygir motoru çokta tatminkar.Forumda kaç tane dizelci arkadaş var ben aracımın motorundan memnun değilim dediğini duymadım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
Bütün Fransız arabalarının Allah belasını versin. Tüm Renault ve Citroenlerin üstüne benzin döküp yakalım....Yetmez, hatta ithalatına kısıtlama getirilsin.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
bir megane sahibi olarak uyarmak isterim..sakın megane alma...7 yıldır megane hb kullanıyorum ve sıfır almıştım..malzemeleri çok dandik..direksiyon yakında eriye eriye bitecek heralde,kapı tutma kolları soyuldu,otomatik cam 3-4 kere bzuldu,geçenlerde gene boızuldu adam artık tamamen değiştir diyor..aydınlatmadan bahsetmiyorum bile çünkü nerdeyse her ay bir lambası bozuluyor..ya japon ya da alman alman..diğerlerine bakma bile..benden söylemesi
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Peki sesizlik açısından daha üstünmü ??? ben cevap veriyorum kesınlıkle hayır hem sesli hemde titresişmli traktörden bozma bi motor var focusta  şimdi saysam marka tutuculuğu yaptı olucam ama ben corolladan önce focus dusundum 2-3 defa çeşitli modelelrını test ettım kesınlıkle dizeli beş para etmez performansı daha iyi olabaliri ama titreşim ve motor sesi takınıtısı olanalra (benım gibi ) hiç iyi bir araç değil toyota sınıfının en sesiz ve titreşimsiz dizel motoruna sahip 1.4 90 beygir motoru çokta tatminkar.Forumda kaç tane dizelci arkadaş var ben aracımın motorundan memnun değilim dediğini duymadım....
Tabi bu sizin en doğal seçme hakkınız. D4D motor en sessiz dizel motordur. Bu doğru.
TDCI focusun rahatsız edecek seviyede ses aldığını ben söyleyemem.  240nm 110beygirlik ve oldukça az yakan bunun yanısıra bastığınızda sizi asla üzmeyen uzun ömürlü ve sağlam bir motor var.  Focus'ın Titanium veya Ghia donanımlarıda oldukça dolu olmakla birlikte, kaliteli bir arabadır. C sınıfında öyle bir ses sistemi olan başka bir markayı o paralara hiçbir zaman alamazsınız. Sony, focuslarda gerçekten iyi bir iş çıkartmış. Focus sınıfında en iyi yol tutuşuna sahip araçtır. Aracı lifte kaldırıp bir inceleyin derim. Ciddi anlamda motor sesi takıntım olmadığı için focusu ben 1.plana atardım. Lakin biraz beklersem yeni focuslar çıkıcak, ki çoğu plazaya geldi. Yeni focuslar uzun bir süre C sınıfının kalite çıtasını belirleyecektir.   Motor sessizliği dışında ben üstün bir yanını göremiyorum.
Kısacası TDCI Ghia donanımlı bir focusu, hiç düşünmeden Toyota Corollaya tercih ederim.
Bu kendi kişilsel tercihimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ne olursa olsun sakın Renault tercih etme derim.  :) Alınabilecek en son markadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Sayın arkadaşlar, bazı yorumları hayret ile izliyorum. Öznel değerlendirmelerinizi elbetkide paylaşabilirsiniz ancak bunu doğruymuş gibi göstermeye çalışma fanatikliğinden uzaklaşmanızı isteyeceğim. Herkes için faydalı olan gerçek bilgileri, nokta nokta, detay detay ortaya koymakdır. Yani at arabaları meraklılarının ya da önyargılar ile içinde hiç bir bilgi barıdırmayan mesajlar silinecektir. Yani bilimsel yollardan şaşmamak gerek. Elbetkide bunun içinde hissiyatınızında var olması doğaldır ancak ana konunun önüne geçmemeli, bu şekilde hiç bir şekilde fayda sağlayamayız.
 Şimdi gelelim ana konuya;
 öncelikle artık bazı şeyleri daha sık duyacağınızdan eminim ve bu bazı araçların sahiplerini üzmesin, unutmayın ki seneler önce de Toyota ile dalga geçiliyordu ancak geldiği yer ortada. Bu bir başarı öyküsüdür ve Toyota'nın açtığı yoldan başka otomobil firmaları da çoktandır gitmektedir ve bunun etkilerini bir çok marka ve modelde artık sıkça görmekteyiz.
 Her iki modelin (Corolla dizel, Megane III Dci) güncel versiyonlarını karşılaştıralım.
 Aslında bu karşılaştırma çok da uygun değil, çünkü araçlardan birisi sedan diğeri Hb. kasa. Bu yüzden karşılaştırmayı Auris, Megane III Hb. Dci olarak yaparsak daha mantıklı olur sanırım.
 Auris'in içi ve özellikle orta konsol bölgesi bence çok alımlı ve sportif. Yolu oldukça yukarıdan gören bir sürüş pozisyonu var. Küçük oynamalar ile alımlı bir dış tasarıma sahip olabiliyor ancak ben olsam aracı alçaltmayı ciddi olarak düşünürdüm hem görünüş hemde özellikle sürüş güvenliği açısından. Kullandığım ve binme fırsatı bulduğum bir kaç Auris içinde kapı kolu çevreleri, el freni çevresi ve kontak anahtarı bölgesinde belirgin yıpranmalar vardı. Oldukça yeni araçlarda da buna rastladım. Göstergeler alımlı duruyor ancak yol bilgisayarı kumandası çok anlamsız bir şekilde zor kullanılıyor. Bagaj idare eder denebilecek ölçüde (normal: 350Lt.). Diğer yandan bazı detaylarda büyük eksiklikler vardı, hala öylemi bilmiyorum. Bilen lütfen paylaşsın. Özellikle arka park sensörü, kapı çıtaları vs. nin sonradan araca takılmasını mantıklı bulmuyorum. Evet, bazı üst segment araçlarda donanımlar hep ekstralara bağlıdır ancak kapı bandı ve park sensörü bu yaşdaki ve fiyattaki araçta fabrika çıkışı olması lazımdı. Ses sistemide vasat diyebilirim. Motor bölümünde de bazı detaylarda kalite düşüklüğü gözdüm, eski bir Ae101 'in motor bölümü bence daha özenli yapılmıştı. Ben kullandığım iki Mmt şanzımanlı araçta herhangi bir vites sorunu yaşamadım düzde ya da yokuşta kalkışta olsun. Ancak her ikisinde de sistemde bence olmaması gereken sesler vardı. Diğer yandan sistemde manuel kullanımda vitesi kendisinin düşürmesini de anlamadım. Bunun dışında oldukça rahat kullanım sunuyordu Mmt şanzıman ancak kendisi hakkında o kadar çok şikayet duydum ki herhalde alacak olsam ona yaklaşmazdım. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşların da paylaşımları faydalı olacaktır.
 Motor hacmine göre hiç de azımsanmayacak performans gösteriyordu ve motor gerçekten sessiz ancak kabin içi için aynı sessizlik yokdu. Gerçi çok da rahatsız edici sesde yok kabin içinde. Yol tutuş fena değil ancak çok da birşey beklememek lazım bence çünkü virajlı viyadük geçişlerinde araçda hoş olmayan ileri geri salınımlar hissediyordum. Frenlerde oldukça iyi idi ancak kullandığım ve bindiğim araçların hemen hepsinde frenlemede ses oluyordu. Aracın EuroNcap testi puanları da oldukça iyi.
 Megane III ve özellikle ithal versiyon iç kalitesi gerçekten çok yüksek. Zaten Toyota'nın zamanında yaptığını yapmış Renault ve segmentlerinde farklılığa karşın araç içleri artık hemen hemen aynı dizayn ediliyor ve benzer kalitede malzemeler kullanılıyor. Eskiden de C segmenti ya da D segmenti bir Toyota'ya bindiğinizde içinde pek fark göremezdiniz, kendinizi yabancı hissetmezdiniz.
 Göstergeler gerçekten hem görsel olarak hem de güvenlik açısından çok iyi tasarlanmış. Tuşların dokunma hissi oldukça iyi. Aracın ön koltukları yeterli genişlik sunarken arka koltukları daha dar özellikle diz mesafesinde. Sürücü ya da yolcunun omuzlarının camlardan çok uzakta kalması güzel bire güvenlik unsuru bence. Araçta güvenliğe gerçekten çok önem verildiği belli oluyor ve EuroNcap'dan aldığı puan 37'de 37. Aracın bagajı bir Hb. için oldukça iyi. Yine aracın yol tutuşu gerçekten çok iyi ve eski Meganelara göre direksiyon sistemi de kesinlikle çok farklı. Ani yön değiştirmelerde gerçekten sistem çok etkili çalışıyor. Otoban hızlarında direksiyon çok iyi sertleşiyor. En güzeli de süspansiyon sistemi gerçekten çok sessiz ve nispeten konforlu. Motor'da eskiye göre sadece silindir hacmi aynı, çok büyük değişiklikler var. İyi bir güç ve tork açığa çıkarıyor ve bunu 1.700d/d. nın üzerinde 4.000d/d. ya kadar çok net gösteriyor. Çekişi gerçekten oldukça iyi 6 ileri vites ile. Üstelik bu sırada gerçekten çok az yakıt tüketiyor. Motor ilk çalıştırmada gürültülü ancak ısınınca gürültü çok aza iniyor. Hele otoban sürüşlerinde aracın dizel olduğunu anlamak zor. Ses yalıtımınında iyi olmasının bunda önemli bir etkisi var. Aracın içinde ilk görülen yerlerdeki kaplama kalitesi çok iyi ancak altlarda ya da görünmez, zor görülür yerlerdeki kaplamalar vasat seviyede. Gerek bir düğme ile tüm camları kapayan sistem, gerek eve kadar size yolu aydınlatan ya da karta bir tuş ile farları yakan, gerek ses ile birisini aramanızı sağlayan telefon, gerek ise Arkamys ses sistemi gerçekten bu sınıfta oldukça iyi özellikler. Aracın en etkili özelliklerinden birisi de bence frenleri. Gerçekten oldukça iyi frenleri var diyebilirim.

Lütfen artık detaylar üzerine paylaşımlarınızı yapınız ve gerçekten fayda sağlayınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Auris ve Megane III arasında bende kalmıştım. İkisinide gittim inceledim, test ettim. Hatta satış görevlisine birçok ekstra bilgi vermiştim. İnerken teşekkür ediyordu. Velhasıl.. İkisinide motorları yüzünden tercih etmedim. Auris 6 ileri şanzumanıyla bir nevi ataklık yakalasada, istediğim performansı alamamıştım. DCI motor içinde aynı şeyleri söyleyebilirim.
İç mekan olarak kıyaslandığında, Megane daha dolu ve hoş geliyor. Ancak bunuda megane III'un yeni ve güncel bir kasa olmasına bağlıyorum. İlk km lerde ve ilk senelerde iki aracında beni üzeceğini düşünmüyordum. Ancak uzun vadede ve güzelim ülkemizin, güzelim yollarında Aurisin daha sağlam çıkacağını düşünüyorum. Bir araca binersiniz, ilk başlarda herşey çok alımlı ve güzel durur. Ancak o parçaları kullandıkça kalitesini anlayabilirsiniz. Auris bana uzun vadede daha sağlam ve kaliteli duracağının izlenimini verdi. 
Son sözüm, ikisinide almadım. Yıllardır alman araçları kullanan ve her fırsatta fransız araçlarını kötüleyen biri olarak. Gittim C4 aldım. Neden? Fiyat/performans olarak beklentilerimi karşılayan tek otomobil Citroen C4 olmuştu.  Artı ve eksi yönlerinide uzun uzadıya sayarım, konu dışına çıkmayalım.  :)
Bir araç sizin kendi beklentilerinizi karşılıyorsa, sizin için en iyi araç o'dur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
''Bir araç sizin kendi beklentilerinizi karşılıyorsa, sizin için en iyi araç odur. ''
 İşte ana felsefe bu bence de. Herkesin beklentiler ve imkanlar farklıdır sonuçta. Yoksa 180 Hp.lik dizel Auris fena olmazdı. Diğer yandan 105 Hp. lik Megane III performansı bence oldukça tatminkar. Ancak malesef hala araçlarda yerli üretim ile ithal versiyonlar arasında bazı kalite farklılıkları görebiliyorum ve bu hoşuma gitmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
zamanın behreinde 1971 model 20 m xl ford almıştık aracın üzerinde 6 silindirlik fındık v6 motor vardı o arabayı bizzat kullandım üzerindeki şanzumanda 4 ileriydi araç ta full orjinaldi orası burası oynamamıştı kadran 200 gösteriyordu ben bu hızı yakaladım sol şeritin ağır abisiydi arabam şimdi düşünüyorumda mercedeste bile o motor yok o keyif yok şimdi 20 m ford mercedesten dahamı iyiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Bence Ford Cmax Mercedes B serisinden çok daha iyi bir araç. Yani karşılaştırma markalar arasında değil, modeller arasında. Tabi bu benim öznel görüşüm, konunun dışına çıkmamakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
konunun dışına çıkmamakta fayda var diyorsundur pirim olmayacak arabaları kıyaslamışsınız yaf :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Araç tercihleri kişiden kişiye değişir. Eğer herkes aynı görüşte olsaydı, dünyada hiçbir farklı modelde otomobil satılamazdı.
Bugün Çin arabalarının bile alıcısı vardır. Şu DFM denilen marka. Araç, amacınıza hizmet ediyor ve siz onu fiyat/kalite/performans gibi bir üstünlük ile almışsınız. Gerisi laf kalabalığıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
araçlarda özellik yönünden megan baya önde, corollada bir nane yok düz araba, tek olan marka ve sağlamlık. ben 5 yıl megan kullandım sıfır almıştım. araba yarı parasını yakıttan amorti etti ve hiç hatası olmadı kartlı sistem özellikler doyurucu, şimdi d4d sıfır corollaya biniyorum özellik ..... yönünden çok geride yakıt yönünden 1/3 daha fazla yakıyor, herkes toyota diyor ama bu parayada düz özelliksiz araba alınır mı bilemiyorum. özellik az olunca hatada az oluyor. 50.000 tlye aldığım arabaya 150 tl verip park sensörü taktırdım. böylemi olmalıyı, nerde senin markalığın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
donanım fakiri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
bende 2007 megane II dci experssion 80bg var, ön takımda ve mekanikte çıkan arızalar sebebi ile 2010 d4d corolla elegant takip etmeye başladım.. corollayı kullanma fırsatım oldu performans ve donanım aşağı yukarı aynı, güvenliğini bilmem iç mekanda kullanılan malzeme ikisinde de iyi bariz bir fark yok, sonuçta ikisininde segmenti aynı..

peki siz toyotacılara sorayım toyotanın mekanik ile ilgili sorunları nasıl, toyotaları hep sorunsuz olarak biliriz gerçekten öyle mi,
benim aracım 140 000 de arıza çıkartması normal, yüksek kilometrelerde corolla nasıl memnun musunuz??? (lütfen düşük km lerdeki araçlar ile karşılaştırmayınız, düşük km li meganede de arıza olmuyor  :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
bir megane sahibi olarak uyarmak isterim..sakın megane alma...7 yıldır megane hb kullanıyorum ve sıfır almıştım..malzemeleri çok dandik..direksiyon yakında eriye eriye bitecek heralde,kapı tutma kolları soyuldu,otomatik cam 3-4 kere bzuldu,geçenlerde gene boızuldu adam artık tamamen değiştir diyor..aydınlatmadan bahsetmiyorum bile çünkü nerdeyse her ay bir lambası bozuluyor..ya japon ya da alman alman..diğerlerine bakma bile..benden söylemesi

+1
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey