0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erdem, malesef o kaplamanın dökülme olayını Aurislerde ve son kasa Corollalarda da gördüm ben. Bana göre iç aksam kalitelerinde bariz bir fark yok Corolla 10. nesil ve Megane II arasında. D segmenti ve özellikle yüksek hacimli motora sahip aracı satmak her zaman zordur ancak Türkiye'de gerek Megane gerek ise Corolla çok daha hızlı bir piyasaya sahiptir. Zamanında ikinci el sattığım 94 model Corolla aynı dönemlerdeki Corona ya da devamı araçların hepsinden daha hızlı bir pazara sahipti. Buradan kesinlikle Corona'nın kötü bir araç olduğu çıkarılmamalı, bu hata olur. Diğer yandan eğer tüketiciler daha önceki Renaultlar ile bu denli sorun yaşamış olsa idi şu anda bu markanın Türkiye'de barınamaması gerekirdi. D4d motor gerçekten çok sessizdir. Araç içi ses konusunda ise iki marka arasında fark görmüyorum ben. Performans konusunda ise özellikle Megane III dizel, d4d 1.4Lt. nin ilerisinde. Üstelik daha ekonomik olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bunun dışında zaten gerek Megane gerek ise Corolla dizel de 300.000Km. leri devirmiş araçlar ile karşılaşıyorum. İkinci el alınmış bir aracı değerlendirirken de hassas olmak lazım. Aile aracı olarak titiz birisinin kullandığı bir araç ile şirket çalışanlarının altında olan bir aracın muhtemelen ikinci elleri arasında yıpranma farkı olacaktır. Daha önce de söylediğim gibi; bence firmaların üretim özellikleri birbirine oldukça yaklaştı. Yani güvenirlik sorunu yaşayanlar bu açıklarını kapar iken, kalite, donanım, güvenlik sorunu yaşayanlar da bu yönde ilerleme kaydetti. Bence her iki araç arasında da hiç bir yönden dağlar kadar fark yoktur, kimi noktalarda birisi diğerine üstünlük sağlarken kimi noktalarda da diğeri üstün gelmektedir.
donanımı fazla olan arabaya 5 para vermeyip boş arabaya 10 para vermek
Yerinizde olsam Focus TDCI düşünürdüm. Motor, performans ve yakıt tüketimi açısından söylediğiniz 2 araçtan daha iyidir.
Peki sesizlik açısından daha üstünmü ben cevap veriyorum kesınlıkle hayır hem sesli hemde titresişmli traktörden bozma bi motor var focusta şimdi saysam marka tutuculuğu yaptı olucam ama ben corolladan önce focus dusundum 2-3 defa çeşitli modelelrını test ettım kesınlıkle dizeli beş para etmez performansı daha iyi olabaliri ama titreşim ve motor sesi takınıtısı olanalra (benım gibi ) hiç iyi bir araç değil toyota sınıfının en sesiz ve titreşimsiz dizel motoruna sahip 1.4 90 beygir motoru çokta tatminkar.Forumda kaç tane dizelci arkadaş var ben aracımın motorundan memnun değilim dediğini duymadım....
bir megane sahibi olarak uyarmak isterim..sakın megane alma...7 yıldır megane hb kullanıyorum ve sıfır almıştım..malzemeleri çok dandik..direksiyon yakında eriye eriye bitecek heralde,kapı tutma kolları soyuldu,otomatik cam 3-4 kere bzuldu,geçenlerde gene boızuldu adam artık tamamen değiştir diyor..aydınlatmadan bahsetmiyorum bile çünkü nerdeyse her ay bir lambası bozuluyor..ya japon ya da alman alman..diğerlerine bakma bile..benden söylemesi