Gönderen Konu: Toyota Corolla1.4 D-4D Class mı? Renault Megane1.5 DCi Privilege mi?  (Okunma sayısı 25432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
eğer fiyatta fark olmayacaksa ben de megane derdim. çünkü toyota class ile megane privilege arasında donanım farkı çok fazla. donanımlar sadece görüntüde değil sürücüye sağladığı kolaylıklarla değerlendirilmeli. ben araba sürerken keyif duymak isterim. 4 teker bi direksiyon da olur farketmez diyosan toyota "markasından" şaşma. bikere toyota uzun dönemde çok daha dayanıklı renaulta göre. renault gibi dökülmez 5 senede.
bunların dışında bir de ncap sitesinden çarpışma testlerini de karşılaştır.
2008 corolla elegant
D4D 1.4 füme

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
bunların dışında bir de ncap sitesinden çarpışma testlerini de karşılaştır.

2008 privilege  2008 class  corolladan  güvenlıkte  1  gömlek fazla
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
biraz geç yanıt veriyorum kusura bakmayın, yanıt verenlere teşekkür ederim.
ncap ten baktım 2007 toyota corolla sürücü güvenliği için full yıldız vermiş, 2008 megane içinde aynı şekilde full yıldız.

class olsun comfort olsun elegant olsun arasında fiyat farkları küçük meblalar gibi gelsede az paralar değil. ama class yerine biraz daha orta birşey olsun dersem sanırım comfortu tercih edebilirim ? comfort tercih edilirse neler kaçırmış olurum (eleganttan farklı olarak) ya da ne kazanırım (class dan farklı olarak) ???

ben bir süredir hep internetten araştırıyorum, yani sadece burda değil birçok forumda orda burda herkes birşeyler yazıyor. ( tct bunlar arasında en aklı başında olanı :) bu arada ) ve şunu gördüm, 2006 ya kadar olan corolla kullanıcılarından "kesinlikle çok memnunum ve gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim" izlenimi alınabilsede sonrası için, özellikle 2008 model kullanıcılarından aynısını hiç duyamadım göremedim, biride deseki ben 2008 corolla 1.4 D-4D kullanıyorum, çok memnunum dese belkide psikolojik olarak biraz rahatlıyacağım :) ama şimdilik okuduğum gördüğüm şeylerin aklımda oluşturduğu fikir şu;
 2008 corolla arıza verirmi ? evet neden olmasın, her araba gibi verebilir.. yani, toyota alıyorum ben arabam beni hiç üzmeyecek, çünkü toyota diyemiyorum. madem toyotayı toyota yapan bu güveni duyamıyorum, yine aynı kefede olan meganı neden tercih etmiyeyim, üstelik hemen hemen aynı donanımda olan araca birkaç bin daha aşşağıda ücret ödeyerek. (privilage olmasın, megane expression 100 bg olsun). bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. ama şimdilik izlenimim bu.
ali bey siz arabayı bizzat kullanıyorsunuz. yorumlarınız benim için çok önemli.
Almadan önce yaşanan hisleri, endişeleri burdaki herkes biliyordur, anlıyordur beni biliyorum.
yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler.

bir de hb düşünmüyorum, ve megane 3 ler güzel fakat fiyatlarıda çok güzel :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
biraz geç yanıt veriyorum kusura bakmayın, yanıt verenlere teşekkür ederim.
ncap ten baktım 2007 toyota corolla sürücü güvenliği için full yıldız vermiş, 2008 megane içinde aynı şekilde full yıldız.

class olsun comfort olsun elegant olsun arasında fiyat farkları küçük meblalar gibi gelsede az paralar değil. ama class yerine biraz daha orta birşey olsun dersem sanırım comfortu tercih edebilirim ? comfort tercih edilirse neler kaçırmış olurum (eleganttan farklı olarak) ya da ne kazanırım (class dan farklı olarak) ???

ben bir süredir hep internetten araştırıyorum, yani sadece burda değil birçok forumda orda burda herkes birşeyler yazıyor. ( tct bunlar arasında en aklı başında olanı :) bu arada ) ve şunu gördüm, 2006 ya kadar olan corolla kullanıcılarından "kesinlikle çok memnunum ve gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim" izlenimi alınabilsede sonrası için, özellikle 2008 model kullanıcılarından aynısını hiç duyamadım göremedim, biride deseki ben 2008 corolla 1.4 D-4D kullanıyorum, çok memnunum dese belkide psikolojik olarak biraz rahatlıyacağım :) ama şimdilik okuduğum gördüğüm şeylerin aklımda oluşturduğu fikir şu;
 2008 corolla arıza verirmi ? evet neden olmasın, her araba gibi verebilir.. yani, toyota alıyorum ben arabam beni hiç üzmeyecek, çünkü toyota diyemiyorum. madem toyotayı toyota yapan bu güveni duyamıyorum, yine aynı kefede olan meganı neden tercih etmiyeyim, üstelik hemen hemen aynı donanımda olan araca birkaç bin daha aşşağıda ücret ödeyerek. (privilage olmasın, megane expression 100 bg olsun). bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. ama şimdilik izlenimim bu.
ali bey siz arabayı bizzat kullanıyorsunuz. yorumlarınız benim için çok önemli.
Almadan önce yaşanan hisleri, endişeleri burdaki herkes biliyordur, anlıyordur beni biliyorum.
yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler.

bir de hb düşünmüyorum, ve megane 3 ler güzel fakat fiyatlarıda çok güzel :D
hocam meganı da bı kadar araştırdın mı?sürücüleri memnunmuymuş?sorunu varmıymış?ulaştığınız bilgileri buraya yazsanız da bizde bilsek  :)
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
privilege ve class ise megane bence.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
hocam meganı da bı kadar araştırdın mı?sürücüleri memnunmuymuş?sorunu varmıymış?ulaştığınız bilgileri buraya yazsanız da bizde bilsek  :)

megane kullanıcıları genel anlamda hallerinden memnun gibi :) megane aldığım güne lanet olsun diyen pek görmedim yani :D dizel için 1.5 dci motoru olan modeller var ki bu motor kalite bakımından "high medium" bir düzeyde sanırım. ama bunu tabi okuduklarımla ben şahsen söylüyorum. 1.5 dci motorun 80 ve 100 bg lik seçenekleri var. 100 bg lik olanlar oldukca seriymiş. herkes onu tavsiye ediyor. (80 bg ile aralarındaki fark hissedilebilir yani). megane ın donanım bakımından sırasıyla authentique, extreme, expression, privilage seçenekleri var. piyasası için "seçeneği çok" diyo olsalarda yinede 2. eli her türlü gider. taksiciler kullanıyor genelde :D ekonomikliğinide ordan anlıyabiliriz. dci motor oldukca ekonomik. ama d4d motorla arasında çok büyük bir fark yok. yukarıda bunu başka bir arkadaşta belirtmiş, az bir fark var. (ama yinede fark var)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
geçen gün kayınım bindi arabama onda da 2009 megane sedan dizel var, içi benim arabadan geniş daha oturaklı araba gibi laflar etti. araç almadan önce ford dizel ve megane dizel arasında da çok gittim geldim, sonuçta c sınıf araçlar genelde üç aşağı beş yukarı sürüş kalitesi ve donanım olarak birbirine benziyorlar, burada önemli olan sürücünün kullandığı araçtan aldığı zevk, class donanım da olmayanları tekrar söyleyeyim: arka cam otomatiği, yan aynalar siyah renkte, direksiyonda ses kontrol sistemi yok, analog klima, genel olarak hatırladıklarım bunlar, bunlar önemsiz diyorsanız class donanımı alabilirsiniz.
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
privilege'da sunroof bile olması lazım yanlış hatırlamıyorsam? hatchback olanda 2 tane vardı hatta. iki aracı da kullanmadım ama yaris'im var ve motoru D-4D. geçen gün multijet 75 hp'lik punto kullandım, yeminle araç benimkinden daha seriydi :) yani motor performansı olarak D-4d çok ileri bir seviyede değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
geçen gün kayınım bindi arabama onda da 2009 megane sedan dizel var, içi benim arabadan geniş daha oturaklı araba gibi laflar etti. araç almadan önce ford dizel ve megane dizel arasında da çok gittim geldim, sonuçta c sınıf araçlar genelde üç aşağı beş yukarı sürüş kalitesi ve donanım olarak birbirine benziyorlar, burada önemli olan sürücünün kullandığı araçtan aldığı zevk, class donanım da olmayanları tekrar söyleyeyim: arka cam otomatiği, yan aynalar siyah renkte, direksiyonda ses kontrol sistemi yok, analog klima, genel olarak hatırladıklarım bunlar, bunlar önemsiz diyorsanız class donanımı alabilirsiniz.

comfort seçeneğini düşününce bu eksiklerde giderilmiş olunuyor sanırım. megane dan soğumadım ama corollaya hayli ısındım :) o sürüş zevkini toyotadan alabileceğimi düşünüyorum artık hayırlısı diyorum.. umarım bende yakında corolla d4d sahibi bir tct üyesi olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
class modeli daha çok şirketler için tasarlanmış bi donanım tıpkı megane nın autontic versiyonları gibi
hani 200tl ye çin malı telefonlar vardır kulaklığı olmadan radyosu çalar tv olur sesi çok yüksektir falan fistan ama bide cep telefonu vardır tv özelliği yoktur kulaklıksız radyo çalmaz çin malı kadar özelliği yoktur ama fiyatı 1000 tl dir. renault fransız ekolüdür fransızlar biraz sıkıntılı araçlardır halk arasında da bilinir.iç döşemeleri çabuk yıpranır arızaya meğillidir kullanılan malzeme kaliteli değildir onarımıda sıkıntıdır (renault tamiriyle iç içeyim)fakat türkiyede çok tutulur 2. el satışı çok iyidir.
 toyota kaliteli otomobildir dünyada en çok satan araçtır tam bir aile arabasıdır genelde ağır adamlar kullanır helede corolla tam bir baba arabasıdır.genelde bu marka arızada minimum düzeyde olması ile nam yapmıştır.
  iki aracıç kıyaslanırsa eğer tartışılmaz olarak toyota corolla herzaman üstündür.gerek kullanılan malzeme gerek teknoloji gerek 2. el ve sağlam oluşu kalitesi hertürlü taktirin üzerindedir.
      motor gücü yüksek olsun işte efendim orası burası otomatik olsun sensörü olsun farları otomatik yansın yağmur yağarsa ben dokunmadan silecekler devreye girsin yok şukadar yastığı olsun yok bukadar yorganı olsun bunlar boş işlerdir ozaman gidiceksin kardeşim 100000 tl lik arabalara bak mercedese bak bmw ye bak bizede bulaşma.
  arkadaşın biri demişki reno şöle sağlam böle önde yok corolla biraz geride hıh sanırsın adam otomobilin duayeni
  velhasıl kelam renault megane 2 modelinin dcı versiyonunda yakıt filtrsi çamurluğun içinde olup değiştirirken tasarlayanın mübarek validesinin kulaklarını pek çıtlatmışımdır ve enjeksiyon sistemindeki havayı almak için çok absürt bi şekilde tasarlanmış top şeklinde bi lastik materyal görmekteyim ki dandiklik abidesidir ve naylon bi malzemedir bu arada corolla metaldir ve hava almak için bi yuvarlak manuel pompa sistemi yapılmıştır zira filtre değişimi insanı fazla günaha sokmamaktadır.
 renault ta bakıyorum da malın duruşu çok kaltesizdir duruşundan bellidir fakat toyota daha kalitelidir.
 ben sana katılmıyorum kardeşim öle değildir böledir diyorsa onu burda bana değil sokaktan geçen adama sölesinde milletede eğlence çıksın inanın renoyu toyotadan üstün gören insanlara puhahahahahahhaha diye gülüyorum puhhahahahahahahahahaha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Renault ta yıllardır Euro NCAP  testlerinde  5 yıldız  alan  otomobiller sınıfında (  toyota'nın  yanı sıra ) ...

Renault  megane euro ncap test  result
http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2008/337.aspx

Toyota corolla  euro ncap test  result
http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2007/285.aspx

megane ın  güvenlık olarak  corolla dan  1  adım  önde  oldugunu görmus  olduk, güvenlık konusunu artık konusmaya  gerek yok diye  düşünüyorum...

bu  verilere de gülsene
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Murtaza, verdiğin filtre değişim bilgisi dışında malesef elle tutulur hiç bir net bilgi vermemişsin. Tüm bilgiler senin kendi görüşlerini yansıtmaktadır. Onun yerine net ve veri çeren bilgiler paylaşman daha mantıklı ve faydalı olur Tunç arkadaşımızın verdiği '' EuroNcap'' testleri gibi.
 İç malzeme kalitesi konusunda kesinlikle sana katılmıyorum, güvenilirlik dersen, özellikle 90 lı yıllardaki Toyota'nın seviyesi haklı bir üne sahiptir bence. Ancak son yıllarda bence alttakiler üste doğru, üstekiler de alta doğru hareket etti malesef. Bu biraz da piyasa koşullarından kaynaklı. Bu arada Toyota Fransa dan çok uzak ya da Renault Japonya'dan çok uzak bir marka değildir son yıllarda. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Arkadaşım ben 2007 model Avensis imi sattıktan sonra 2004 model Renault Laguna aldım ve sadece 3 hafta dayanabildim arabaya hemen sattım satana kadar da canım çıktı.İnternete koydum ilanı bir kişi bile aramaz mı ya?Daha sonra 98 model GLİ bi corolla aldım.Arkadaşlar abartmıyorum 2004 model laguna yanında halt etmiş.Hem aracın içinde kullanılan malzemelerdeki kalite hem üstün performans inanamadım doğrusu.Denemek için aracımı satılığa çıkardım ve gene abartmıyorum ilk gün 36 kişi toplamda ise mesajlar hariç 12 günde 62 ilden telefon aldım ve çok da iyi bir fiyata sattım.Artık kesinlikle Toyota dan başka arabaya binmem arkadaş kalite her zaman kendini her yerde belli ediyor.

Yakın bir arkadaşımda privilege 2006 model renault megane var.Hatasız ful bir araba.Gözlemlerimi belirtiyim:Arabanın kapı kollarındaki sözüm ona "kaliteli malzeme" tamamen kabuk gibi soyulmuş.Araç içine inanılmaz derecede gürültü çıkarıyor.Özellikle D-4D motor ses, performans ve kalitesiyle renault motorunun boş ölçüşemeyeciğini belirtmek isterim.Aracın yakıt tüketimi şaşırtıcı derecede güzel ancak masraflarını da unutmamak lazım.Özellikle megane sahibi arkadaşım servisteki ustalarla resmen kanka olmuş vaziyette :) 2003 yılında babamın sıfır aldığı 2003 model megane alize yi de bir an anımsar gibi oldum.36.000 kilometrede bujileri yanmış 1 yıl bile geçmeden yol bilgisayarı arızalanmıştı.Tam bir kabus!Bu arkadaşım aracını çok düşük bir fiyat istemesine rağmen internetteki ilanını doğru dürüst kimse aramadı.

Toyota Class a gelecek olursak evet donanım olarak boş bir otomobil.Bazı arkadaşlarında belirttiği gibi daha çok şirketlerin tercih ettiği bir araç.Corolla alacaksan arkadaşım Elegant derim ama o olmazsa bile Comfort a yönelmende fayda var.İkinci eli iyi kaliteli sorunsuz bir otomobil.Son olarak Renault dan uzak dur derim.Özellikle sanayide veya servislerdeki ustalara sorarsan sana gerekli cevabı verirler...
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
Arkadaşım ben 2007 model Avensis imi sattıktan sonra 2004 model Renault Laguna aldım ve sadece 3 hafta dayanabildim arabaya hemen sattım satana kadar da canım çıktı.İnternete koydum ilanı bir kişi bile aramaz mı ya?Daha sonra 98 model GLİ bi corolla aldım.Arkadaşlar abartmıyorum 2004 model laguna yanında halt etmiş.Hem aracın içinde kullanılan malzemelerdeki kalite hem üstün performans inanamadım doğrusu.Denemek için aracımı satılığa çıkardım ve gene abartmıyorum ilk gün 36 kişi toplamda ise mesajlar hariç 12 günde 62 ilden telefon aldım ve çok da iyi bir fiyata sattım.Artık kesinlikle Toyota dan başka arabaya binmem arkadaş kalite her zaman kendini her yerde belli ediyor.

Yakın bir arkadaşımda privilege 2006 model renault megane var.Hatasız ful bir araba.Gözlemlerimi belirtiyim:Arabanın kapı kollarındaki sözüm ona "kaliteli malzeme" tamamen kabuk gibi soyulmuş.Araç içine inanılmaz derecede gürültü çıkarıyor.Özellikle D-4D motor ses, performans ve kalitesiyle renault motorunun boş ölçüşemeyeciğini belirtmek isterim.Aracın yakıt tüketimi şaşırtıcı derecede güzel ancak masraflarını da unutmamak lazım.Özellikle megane sahibi arkadaşım servisteki ustalarla resmen kanka olmuş vaziyette :) 2003 yılında babamın sıfır aldığı 2003 model megane alize yi de bir an anımsar gibi oldum.36.000 kilometrede bujileri yanmış 1 yıl bile geçmeden yol bilgisayarı arızalanmıştı.Tam bir kabus!Bu arkadaşım aracını çok düşük bir fiyat istemesine rağmen internetteki ilanını doğru dürüst kimse aramadı.

Toyota Class a gelecek olursak evet donanım olarak boş bir otomobil.Bazı arkadaşlarında belirttiği gibi daha çok şirketlerin tercih ettiği bir araç.Corolla alacaksan arkadaşım Elegant derim ama o olmazsa bile Comfort a yönelmende fayda var.İkinci eli iyi kaliteli sorunsuz bir otomobil.Son olarak Renault dan uzak dur derim.Özellikle sanayide veya servislerdeki ustalara sorarsan sana gerekli cevabı verirler...
  erdem keskin kardeşim yorumların çok objektif sana teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ben megane privilegeyi severim ne yalan söyleyim güzel araçtır ama siz benı dınleyın 2010 model 6 ileri. en az comfort donanım bir dizel corolla alın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
Ben megane privilegeyi severim ne yalan söyleyim güzel araçtır ama siz benı dınleyın 2010 model 6 ileri. en az comfort donanım bir dizel corolla alın ;)
    olay budur taylan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Benim aracım da class,aynalar aldığımda kırmızı boyalıydı kapı kolları da krom yapmıştı servis.
Ben de kapı çıtalarına siyah folyo çektirdim.Aracın comfort modelinden tek eksisi arka camların manuel olması ve direksiyondan teybi kumanda edememe başka hiçbir dodanım farkı bulunmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Taksim-Harput hattı
Benim aracım da class,aynalar aldığımda kırmızı boyalıydı kapı kolları da krom yapmıştı servis.
Ben de kapı çıtalarına siyah folyo çektirdim.Aracın comfort modelinden tek eksisi arka camların manuel olması ve direksiyondan teybi kumanda edememe başka hiçbir dodanım farkı bulunmuyor.
   varsın araban alt donanım olssun markası toyota helede corollaysa olay budur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
  erdem keskin kardeşim yorumların çok objektif sana teşekkür ederim

Ben gördüğümü ve yaşadıklarımı bire bir yazdım murtaza kardeşim önemli değil :)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Erdem, malesef o kaplamanın dökülme olayını Aurislerde ve son kasa Corollalarda da gördüm ben. Bana göre iç aksam kalitelerinde bariz bir fark yok Corolla 10. nesil ve Megane II arasında.
 D segmenti ve özellikle yüksek hacimli motora sahip aracı satmak her zaman zordur ancak Türkiye'de gerek Megane gerek ise Corolla çok daha hızlı bir piyasaya sahiptir. Zamanında ikinci el sattığım 94 model Corolla aynı dönemlerdeki Corona ya da devamı araçların hepsinden daha hızlı bir pazara sahipti. Buradan kesinlikle Corona'nın kötü bir araç olduğu çıkarılmamalı, bu hata olur.  Diğer yandan eğer tüketiciler daha önceki Renaultlar ile bu denli sorun yaşamış olsa idi şu anda bu markanın Türkiye'de barınamaması gerekirdi. D4d motor gerçekten çok sessizdir. Araç içi ses konusunda ise iki marka arasında fark görmüyorum ben. Performans konusunda ise özellikle Megane III dizel, d4d 1.4Lt. nin ilerisinde. Üstelik daha ekonomik olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Bunun dışında zaten gerek Megane gerek ise Corolla dizel de 300.000Km. leri devirmiş araçlar ile karşılaşıyorum.
 İkinci el alınmış bir aracı değerlendirirken de hassas olmak lazım. Aile aracı olarak titiz birisinin kullandığı bir araç ile şirket çalışanlarının altında olan bir aracın muhtemelen ikinci elleri arasında yıpranma farkı olacaktır.
 Daha önce de söylediğim gibi; bence firmaların üretim özellikleri birbirine oldukça yaklaştı. Yani güvenirlik sorunu yaşayanlar bu açıklarını kapar iken, kalite, donanım, güvenlik sorunu yaşayanlar da bu yönde ilerleme kaydetti.
 Bence her iki araç arasında da hiç bir yönden dağlar kadar fark yoktur, kimi noktalarda birisi diğerine üstünlük sağlarken kimi noktalarda da diğeri üstün gelmektedir.