0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bunların dışında bir de ncap sitesinden çarpışma testlerini de karşılaştır.
biraz geç yanıt veriyorum kusura bakmayın, yanıt verenlere teşekkür ederim.ncap ten baktım 2007 toyota corolla sürücü güvenliği için full yıldız vermiş, 2008 megane içinde aynı şekilde full yıldız.class olsun comfort olsun elegant olsun arasında fiyat farkları küçük meblalar gibi gelsede az paralar değil. ama class yerine biraz daha orta birşey olsun dersem sanırım comfortu tercih edebilirim ? comfort tercih edilirse neler kaçırmış olurum (eleganttan farklı olarak) ya da ne kazanırım (class dan farklı olarak) ben bir süredir hep internetten araştırıyorum, yani sadece burda değil birçok forumda orda burda herkes birşeyler yazıyor. ( tct bunlar arasında en aklı başında olanı bu arada ) ve şunu gördüm, 2006 ya kadar olan corolla kullanıcılarından "kesinlikle çok memnunum ve gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim" izlenimi alınabilsede sonrası için, özellikle 2008 model kullanıcılarından aynısını hiç duyamadım göremedim, biride deseki ben 2008 corolla 1.4 D-4D kullanıyorum, çok memnunum dese belkide psikolojik olarak biraz rahatlıyacağım ama şimdilik okuduğum gördüğüm şeylerin aklımda oluşturduğu fikir şu; 2008 corolla arıza verirmi ? evet neden olmasın, her araba gibi verebilir.. yani, toyota alıyorum ben arabam beni hiç üzmeyecek, çünkü toyota diyemiyorum. madem toyotayı toyota yapan bu güveni duyamıyorum, yine aynı kefede olan meganı neden tercih etmiyeyim, üstelik hemen hemen aynı donanımda olan araca birkaç bin daha aşşağıda ücret ödeyerek. (privilage olmasın, megane expression 100 bg olsun). bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. ama şimdilik izlenimim bu.ali bey siz arabayı bizzat kullanıyorsunuz. yorumlarınız benim için çok önemli. Almadan önce yaşanan hisleri, endişeleri burdaki herkes biliyordur, anlıyordur beni biliyorum. yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler.bir de hb düşünmüyorum, ve megane 3 ler güzel fakat fiyatlarıda çok güzel
hocam meganı da bı kadar araştırdın mı?sürücüleri memnunmuymuş?sorunu varmıymış?ulaştığınız bilgileri buraya yazsanız da bizde bilsek
geçen gün kayınım bindi arabama onda da 2009 megane sedan dizel var, içi benim arabadan geniş daha oturaklı araba gibi laflar etti. araç almadan önce ford dizel ve megane dizel arasında da çok gittim geldim, sonuçta c sınıf araçlar genelde üç aşağı beş yukarı sürüş kalitesi ve donanım olarak birbirine benziyorlar, burada önemli olan sürücünün kullandığı araçtan aldığı zevk, class donanım da olmayanları tekrar söyleyeyim: arka cam otomatiği, yan aynalar siyah renkte, direksiyonda ses kontrol sistemi yok, analog klima, genel olarak hatırladıklarım bunlar, bunlar önemsiz diyorsanız class donanımı alabilirsiniz.
Renault ta yıllardır Euro NCAP testlerinde 5 yıldız alan otomobiller sınıfında ( toyota'nın yanı sıra ) ...Renault megane euro ncap test resulthttp://www.euroncap.com/tests/renault_megane_2008/337.aspxToyota corolla euro ncap test resulthttp://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2007/285.aspxmegane ın güvenlık olarak corolla dan 1 adım önde oldugunu görmus olduk, güvenlık konusunu artık konusmaya gerek yok diye düşünüyorum...
Arkadaşım ben 2007 model Avensis imi sattıktan sonra 2004 model Renault Laguna aldım ve sadece 3 hafta dayanabildim arabaya hemen sattım satana kadar da canım çıktı.İnternete koydum ilanı bir kişi bile aramaz mı ya?Daha sonra 98 model GLİ bi corolla aldım.Arkadaşlar abartmıyorum 2004 model laguna yanında halt etmiş.Hem aracın içinde kullanılan malzemelerdeki kalite hem üstün performans inanamadım doğrusu.Denemek için aracımı satılığa çıkardım ve gene abartmıyorum ilk gün 36 kişi toplamda ise mesajlar hariç 12 günde 62 ilden telefon aldım ve çok da iyi bir fiyata sattım.Artık kesinlikle Toyota dan başka arabaya binmem arkadaş kalite her zaman kendini her yerde belli ediyor.Yakın bir arkadaşımda privilege 2006 model renault megane var.Hatasız ful bir araba.Gözlemlerimi belirtiyim:Arabanın kapı kollarındaki sözüm ona "kaliteli malzeme" tamamen kabuk gibi soyulmuş.Araç içine inanılmaz derecede gürültü çıkarıyor.Özellikle D-4D motor ses, performans ve kalitesiyle renault motorunun boş ölçüşemeyeciğini belirtmek isterim.Aracın yakıt tüketimi şaşırtıcı derecede güzel ancak masraflarını da unutmamak lazım.Özellikle megane sahibi arkadaşım servisteki ustalarla resmen kanka olmuş vaziyette 2003 yılında babamın sıfır aldığı 2003 model megane alize yi de bir an anımsar gibi oldum.36.000 kilometrede bujileri yanmış 1 yıl bile geçmeden yol bilgisayarı arızalanmıştı.Tam bir kabus!Bu arkadaşım aracını çok düşük bir fiyat istemesine rağmen internetteki ilanını doğru dürüst kimse aramadı.Toyota Class a gelecek olursak evet donanım olarak boş bir otomobil.Bazı arkadaşlarında belirttiği gibi daha çok şirketlerin tercih ettiği bir araç.Corolla alacaksan arkadaşım Elegant derim ama o olmazsa bile Comfort a yönelmende fayda var.İkinci eli iyi kaliteli sorunsuz bir otomobil.Son olarak Renault dan uzak dur derim.Özellikle sanayide veya servislerdeki ustalara sorarsan sana gerekli cevabı verirler...
Ben megane privilegeyi severim ne yalan söyleyim güzel araçtır ama siz benı dınleyın 2010 model 6 ileri. en az comfort donanım bir dizel corolla alın
Benim aracım da class,aynalar aldığımda kırmızı boyalıydı kapı kolları da krom yapmıştı servis.Ben de kapı çıtalarına siyah folyo çektirdim.Aracın comfort modelinden tek eksisi arka camların manuel olması ve direksiyondan teybi kumanda edememe başka hiçbir dodanım farkı bulunmuyor.
erdem keskin kardeşim yorumların çok objektif sana teşekkür ederim