Toplam Oy Verenler: 66
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sıfır alınırsa dizel, ancak ikinci el alırken benzinli araca tüp takmak garantili geliyor.ikinci elde dizeller saatli bomba gibi.malum enjektör ve turbo masrafları yüksek.ucuz reno şahin vs araçlara tüp taktırmak büyük avantaj motoru komple yapsanız kaç para tutar ki?ama mercedes sahibi olacaksam dizelini alırım.
bence ikinci elde mutlaka gazlı araba nedemi 200km=40tl + bir çay bardağı benzin + bozulursa baktırırım. Nedenmi gelir düzeyimiz düşük.Bu arada motorumu sattığıma pişmanım nedenmi 200km=20tl + bozulursa baktırırım
km de 20 kuruş yakan araba varmı ki?
Kafam iyice karıştı :S Zaten ikisi arasında gidip geliyordum . Tekrar kararsızlığa düştüm Yorumları okumaya devam
Benim yaris şehir içi 1 lt lpg ile 13.5 şehir dışı 15 km gidiyor... Yani km de 17 kuruş ve 14 kuruş oluyor.. Not 105'i geçmiyorum...
1,33 benzinli Yaris Şehir içi 6,8 lt/100km (fabrika verileri)K.Benzin 95 Oktan = 4,47 TL6,8 lt * 4,47 TL = 30,4 TL / 100 km yani km de 30 kuruş yakıyor. Üstelik bu fabrika verileri. Biliyorsunuz ki kullanıcı verileri her zaman fabrika verilerinden daha yüksektir.fabrika verisiyle benzinde 30 kuruş yakan bir araç kullanıcı verisiyle lpg de 17 kuruş yakıyorsa orantı hesabı yaparsak.....................................................17 kuruşta 13 kuruş kar ederse100 kuruşta ne kadar kar eder........................................................ne kadar kar eder= 100*13/17 = % 76 harika bir rakamama ya ben hesabı yanlış yaptım yada sizin araç fazla yakıyor.Bu işte bir terslik var Bence şehir içindeki kullandığınız benzinide km hesabı içine katın. Çünkü araç çalıştığında bir süre sadece benzinle gidiyor.