Toplam Oy Verenler: 66
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yakın bir arkadaşım subaru forester kullanıyor. günlük şehir içi 15 km gibi bir kullanım ortalaması var. yazları ise 2-3 sefer uzun yola çıkıp ortalama tatil için 5 bin km yol yapıyor. şehiriçi 15 Lt, şehir dışı 10 Lt yakıt ortalaması var. satıp daha ekonomik yakıt harcayan bir araç alacağım deyip duruyor ama bir türlü de bulamıyor böyle bir araç zannedersem hepsi bir arada olmuyor. hem otomatik olacak, hem dizel olacak, hem az paraya alınacak vs.vs. benim de yukarıdaki hikayeye yakın kullanımım var. bu sebeplerden camry almak şu durumda çok mu saçma sizce ?doğrusu dizel fiestam var ama keyiflimi derseniz
Yeni alınacak Camry'nin su yakacağını düşünürsek, şehir içi kullanımlarda bu ağırlığıyla çok miktarda su yakacağı aşikardır. Şehir içi 5.000km şehir dışıda 5.000km yapıyorsanız, dizel otomatik orta sınıf bir araç işinizi görecektir.
Aracımı 2011 şubat başında almıştım Avensis 2011 1.6 Elegant Benzin 46.000 Km yol yapmışım bu güne kadar benzinle. Bir önceki aracım 2009 Corolla Elegant D4D ydi Aradaki fark çok aşikar hele birde çok yol yapıyorsanız. Benim kendime sorduğum soru şu : Neden Prins yada Teleflex marka bir gaz taktırmıyorum.. Sizce taktırmalımıyım ?
İzmirde lpg li araç kullanabilirsiniz ama Erzurumda kışın kısa mesafede lpg kullanmaya kalkarsanız benzinden pahalıya gelir.hesaplamalar kendimize göre.kimi yerde benzin kimi yerde lpg kimi yerde dizel avantajlı.yine kullanıma göre kimine lpg gider kimine kısa mesafe için benzin kimi motoru hiç kapatmaz dizel ister.zaten bu yüzden üç türlüde araç satılıyor.eskişehirde sıcaklık sabah eksi 3 ile eksi 15 arasında, gün içinde ise 5 derecenin üstüne kaç haftadır çıkmadı..lpgli araç sahibi arkadaşlar burda 25 kuruşun altını göremezler.benim 1 litrelik yaris şu an 6,7 ortalama ile gidiyor.sabah soğuk akşam soğuk motor ile 7 km yapıyorum.lpg li olsa tüketim ekonomisi yönünden bir şey değişmeyecekti.kapalı otoparka giremeyecektim....ama izmir de olsam hep lpg kullanırım.tekrar ediyorum merso alacak param olsa dizel alırdım.
Hala taktırmadınız mı adaşş
46bin ciddi bir rakam gerçekten hani sende 10-15bin civarı yapanlar için pek kurtarmayabilir ama sizin zamanınız gelmişte geçiyor bile adaş Pazartesi detaylı araştırın yetkili bayiden ziyade taktıranların yorumları daha etkili olacaktır görüşündeyim
1,33 benzinli Yaris Şehir içi 6,8 lt/100km (fabrika verileri)K.Benzin 95 Oktan = 4,47 TL6,8 lt * 4,47 TL = 30,4 TL / 100 km yani km de 30 kuruş yakıyor. Üstelik bu fabrika verileri. Biliyorsunuz ki kullanıcı verileri her zaman fabrika verilerinden daha yüksektir.fabrika verisiyle benzinde 30 kuruş yakan bir araç kullanıcı verisiyle lpg de 17 kuruş yakıyorsa orantı hesabı yaparsak.....................................................17 kuruşta 13 kuruş kar ederse100 kuruşta ne kadar kar eder........................................................ne kadar kar eder= 100*13/17 = % 76 harika bir rakamama ya ben hesabı yanlış yaptım yada sizin araç fazla yakıyor.Bu işte bir terslik var Bence şehir içindeki kullandığınız benzinide km hesabı içine katın. Çünkü araç çalıştığında bir süre sadece benzinle gidiyor.
LPG konusunda montaj ve kalibrasyon cok önemli. LPG'nin birim enerjisi benzine göre %12 daha düsüktür. O yüzden ayni gücü alabilmek icin %12 daha uzun püskürtme yapmak gerekiyor. Kit olarak en düzgün enjektörler Prins ve Teleflex'de idi. KHEIN marka (Japon üretimi) enjektör kullaniyorlar ve tepki süreleri neredeyse benzin enjektörleri kadar düsük. Kitin icinde standart büyüklükte bir enjektör geldigi icin kalibrasyon yaparken aracin üstündeki enjektörlerin hacmini ögrenip ona göre püskürtme zamanlarini ayarlamak gerekiyor. LPG'de kullanirken araci cok fazla zorlayip 5000 d/d üstüne pek cikmamak lazim. Enjektörlerin tepki süre farklari yüzünden fakire düsüp motora zarar vermek mümkün. Bazi kitlerde devir cok yükselince benzine dön diye ayar yapilabiliyor.
Bence hesabiniz dogru degil.KM'de benzinle 30 kurus yakiyor ve LPG ile 17 kurus yakiyorsa, KM'de benzine göre 13 kurus kar ediyor demektir.Bu da 13/30 = %43 kar ediyor. Eger benzini de ekleyelim dersek, 18 kurus yakiyor diyelim. 12/30 = %40 kar ediyor. +1
Bence hesabiniz dogru degil.KM'de benzinle 30 kurus yakiyor ve LPG ile 17 kurus yakiyorsa, KM'de benzine göre 13 kurus kar ediyor demektir.Bu da 13/30 = %43 kar ediyor. Eger benzini de ekleyelim dersek, 18 kurus yakiyor diyelim. 12/30 = %40 kar ediyor.
quote author=Halil Ibrahim Yakut (17117) link=topic=40666.msg545228#msg545228 date=1327757450]1,33 benzinli Yaris Şehir içi 6,8 lt/100km (fabrika verileri)K.Benzin 95 Oktan = 4,47 TL6,8 lt * 4,47 TL = 30,4 TL / 100 km yani km de 30 kuruş yakıyor. Üstelik bu fabrika verileri. Biliyorsunuz ki kullanıcı verileri her zaman fabrika verilerinden daha yüksektir.fabrika verisiyle benzinde 30 kuruş yakan bir araç kullanıcı verisiyle lpg de 17 kuruş yakıyorsa orantı hesabı yaparsak.....................................................17 kuruşta 13 kuruş kar ederse100 kuruşta ne kadar kar eder........................................................ne kadar kar eder= 100*13/17 = % 76 harika bir rakamama ya ben hesabı yanlış yaptım yada sizin araç az yakıyor.Bu işte bir terslik var Bence şehir içindeki kullandığınız benzinide km hesabı içine katın. Çünkü araç çalıştığında bir süre sadece benzinle gidiyor.Sizi yanıltan %76 karın büyük olması. Haklısınız bence de büyük ve önceki mesajlarımda km de 20 kuruşun altında yakan araba varmı? Diye sormuştum. Özelliklede kış aylarında bence bu rakamlar neredeyse imkansız.Şükrü Beyin aracı LPG li ve km de 17 kuruş yakıyormuş. Araçta LPG olmasaydı 30 kuruş yakacaktı (30 kuruş fabrika verisi daha fazla yakar)Öyleyse 30-17=13 kuruş kar yapıyorHesabı şu şekilde yaptım km de 17 kuruş yakıp 13 kuruşluk kar ederse, 100 kuruş yakıp ne kadar kar eder? 100*13/17=%76 kar eder Biraz gerçekçi bir hesap yapalım.1,33 benzinli Yaris Şehir içi 6,8 lt/100km (fabrika verileri)Kullanıcının elinde 1 litre fazla yaktığını düşünelim 7,8 litre yaparK.Benzin 95 Oktan = 4,47 TL 7,8*4,47= yaklaşık 35 lira/100 kmKmde 35 kuruş yaparLPG ile %40 tasarruf sağlanacağını varsayarsaAynı araç 35*0,6=21 kuruş çıkıyor ki bu rakam bile bence çok iddialı özelliklede bu aylarda!