0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araştırırken ve videoalra falan bakarken kendi aracının sınıfında dizel turbo benzinli turbolu haricinde stock benzinli araçlara bak.Çünkü turbo vs gibi yüklü olmadan sadece yazılım uygulamasıyla 15-20 hp imkanı yok elde edilmez.Satıcılarda emin ol en yüksek değerlerden bahsederler.
ama işte efsane de takıldım yoksa sende haklısın uğraşmaya gere yok bu fitaylara stock durumda yüksek hp li araçlar var ama niye efsane olmasın demi
Engin abi boşver oynama ecuyla falan Git dediğim gibi filtre tak buji değiştir egzost tak hatta sınırları zorla dereceli egzantirik tak sonra yeter artar deli eder seni
onlar basit kardşm biraz heyecan olsun yapılmayan bişey olsun istedim bakalım karar vermedim daha araştryrm
Motor rektefiyesi baya heyecanlı olur İstersen usta ismi verebilirim eskişehirden abicim
varmıdır rektefiye yaptıran toyota motorunu ekmeksiz araba derler sanayide bunlara
7800de vites değiştirince ilk olma ihtimalin bile var Engin abi
MS arastırdınız mı_? suan hazırlanmıs bı tane var amerıkadan 500 lıra cıvarında ms sıparıs verılıp 500 cıvarı bı fıyata maping yapılıyor. orjınal beyın sokulup yerıne MS takılıyor ve her turlu ozellıkle oynana bılıyor. avans acmak devır yukseltmek rolantı durumu egzoz sesının durumuna kadar ve cıddı performans alınıyor... ae 101 lerde far ve arka cam rezınstansı bıle beyınden gecıyor hepsı MS e yuklenıyor tekrar... cok basarılı bı urun...
Uygun devir aralıklarında güç elde edebilmenin yollarını ararsanız daha iyi olmaz mı? Ecu yu söküp yollayacaksın hangi eller buna yazılım atacak bir bilgin var mı?Motor modifiyesi işi kıl bir iştir titizlik + emek ve para ister. Güzel bir garajda arabanı birebir götürüp test aşamasından geçtikten sonra için daha rahat olur.Yani bana ECU yu söküp yollamak pek mantıklı gelmedi hemşerim
denenmiş bi araç varmı yada sen denedin mi özellıkle motor aksamı için ne kadar bi güç artışı sağlar ?
suan ıstanbulda bı arkadasım epromlama ıslerı ve beyının toplanma ısını bıtırdı sadece arabaya takılıp ayara cıkılması lazım...ae 101lerde tork egrısı 3000rpm ve 5000rpm de deve horgucu seklınde bu beyını ayar yaparken ona gore ayarlamak ıstıyor arkadasım yanı torkun dusuk kaldıgı yerlerı tamamlamak ıstıyor.. ne yazıkkı arabanın satılma durumu ortaya cıktı... bu beyınden kac km/h hızla gıttıgınız,motor sıcaklıgı,devrınızın kac oldugunu hava yakıt karısımınızı avans degerlerınızı bılgısayara bagladıgızda gorebılıyorsunuz...
bu arkadaşın arabası kırmızı toyota mı 16 plaka nicki batu_17 gibi bişeymiydi bu arkadaşta uğraşıyordu bu tür işlerle ama sonuç alındığına sair çok bilgi aldım ama çok fazla yaygın bi modifiye olmadığı için güvenmiyor millet yorumlardan da belli oluyor sanırım
tanıyorum o arkadaşı sağlam uğraşıyordu pekı denedi mi o ne kadar fark var sanırım 140 hp yakalarım diyordu eğer satıyorsa arabayı o parçayı vermez sanırım ne kadar ister ki ona
satacagı ıcın takmadı uzerıne arabanın 650 cıvarı ısteyecektı sanırım zaten 1100 cıvarı masraf yaptı ona...
hımm tam olarak kaç hp artırır bi bilgin varmı acaba ?