Gönderen Konu: Yeni corollasına lastik değişimi yaptırıp, sonucunda yol sesini kesen var mı ?  (Okunma sayısı 12937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Selamlar, otomobilim 2011 corolla comfort, eski aracımda yol sesi ile bir sorun olmamasına rağmen, ilk defa japon kullanmamdan olsa gerek, yol sesi ilk başta geçer dediysem de, 1000 km.den sonra canımı sıkmaya başladı. Orjinal takılı lastikler DUNLOP SP SPORT 01. Acaba corollasında dunlop'un bu modeli takılı olup, lastik değişimi sonrasında yol sesini kesebilen ve konforlu bir sürüşe sahip olabilen var mıdır ? Şimdiden teşekkürler , hayırlı forumlar .
Büyüklerine saygılı, küçüklerine hoşgörü ve merhametli olmalıdır insan ve hayat her daim güzeldir. Güzelliği yaşamakta güzelliği görebilmekle mümkündür...

2004 Fiat Marea Exclusive 1.6  ( 2006 - 2011 )
2011 Toyota Corolla Comfort 1.33 ( 2011- ...)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Bu konuyla ilgili birçok başlık var okumanızı tavsiye ederim.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bu konuyla ilgili birçok başlık var okumanızı tavsiye ederim.

Tavsiyeniz için teşekkürler forumu, bayağı bir süredir inceliyorum , spesifik veriler elde etmek için konuyu açtım. Sonuçta tecrübe önemlidir. Rastladığım bilgilere göre corolla model aracı olup michelin lastik takan üyelerin memnun olduğunu müşahade ettim. Ancak şöyle bir sorun var . http://www.pirelli.com.tr/news/files/2010/03/AutoZeitung-yaz-lastik-test-2010.pdf Bu linkte Auto Zeıtung 2010 yaz lastikleri ( 205/55 R 16 ) testi verileri mevcut , ancak michelin tavsiye edilmiyor ve dönme direnci iyi olsa da sesli olduğu ve fren performanslarının ıslak-kuru vasat olduğu belirtiliyor. Konu başlığında belirtildiği üzere, ilgili üyelerden yardım ve tavsiyeleri bekliyorum. Teşekkürler.
Büyüklerine saygılı, küçüklerine hoşgörü ve merhametli olmalıdır insan ve hayat her daim güzeldir. Güzelliği yaşamakta güzelliği görebilmekle mümkündür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Nokian düşünebilirsiniz.Bende yaz bitimi lastik değişimi yapacağım.Nokian ve Michelin arasındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Nokian düşünebilirsiniz.Bende yaz bitimi lastik değişimi yapacağım.Nokian ve Michelin arasındayım.

Peki, sizin otomobilinizde böyle bir sorun var mı ? Ayrıca şu an kullandığınız lastiklerin marka ve modeli nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Benim aracım 2007 model Avensis.Sonuçta D segmenti bir araç,yol sesini Corollaya göre daha az alır.Aracı ikinci el olarak aldım.Üzerindeki lastikler Lassa İmpetus Revo modeli.Ama lastik diş kalınlığı çok fazla değil o yüzden bu yazı çıkarır anca.Daha sonrası Lastik alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Gönderdiğiniz linke baktım ve ilgimi çeken birşey gördüm.Forumda bir çok arkadaşın yol sesini indirdiğini söylediği Mchelin Energy Saver modeli 60Km hızda yapılan testte yolsesi konusunda en az puanı almış.(4puan)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
Ben bugün aracımı 1000 km. bakımına götürdüm , vakit geçirmek için corollayla test sürüşüne çıktım.
Aman allahım auris corollanın yanıda mercedes gibi yol sesini hiç hissetmiyorsun ,lastik faktörü muhakkak vardır ama ,sonuç olarak ne hikmetse corolla auristen çok daha yol sesini içeriye alıyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ayni sorun bendede var :-(  uzerinde dunlop var ve yol sesini cok fazla aliyor. Lastiklerde daha sifir. Degistirmeyede kiyamiyorum :-S

Ben bugün aracýmý 1000 km. bakýmýna götürdüm , vakit geçirmek için corollayla test sürüþüne çýktým.
Aman allahým auris corollanýn yanýda mercedes gibi yol sesini hiç hissetmiyorsun ,lastik faktörü muhakkak vardýr ama ,sonuç olarak ne hikmetse corolla auristen çok daha yol sesini içeriye alýyor....

Bence o fark lastik farkindandir. Sizin aracin uzerindeki lastik neydi?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Ayni sorun bendede var :-(  uzerinde dunlop var ve yol sesini cok fazla aliyor. Lastiklerde daha sifir. Degistirmeyede kiyamiyorum :-S

Bence o fark lastik farkindandir. Sizin aracin uzerindeki lastik neydi?

Benim araçta brigston turanza var ,sizce bu kadar fark olurmu???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Benim araçta brigston turanza var ,sizce bu kadar fark olurmu???

Abi suanda petlas kislik lastik takili dunloptan daha az ses aliyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ben bugün aracımı 1000 km. bakımına götürdüm , vakit geçirmek için corollayla test sürüşüne çıktım.
Aman allahım auris corollanın yanıda mercedes gibi yol sesini hiç hissetmiyorsun ,lastik faktörü muhakkak vardır ama ,sonuç olarak ne hikmetse corolla auristen çok daha yol sesini içeriye alıyor....
Abdurrahman bey, corollanın lastiklerine dikkat ettiniz mi ne markaydı, ya da dunlop marka lastikli herhangi bir auris ile sürüş denediniz mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Gönderdiğiniz linke baktım ve ilgimi çeken birşey gördüm.Forumda bir çok arkadaşın yol sesini indirdiğini söylediği Mchelin Energy Saver modeli 60Km hızda yapılan testte yolsesi konusunda en az puanı almış.(4puan)
Evet işte tamda bu noktada kararsız kaldığım için konuyu açmıştım,  şahsen  x marka bir lastik alsam ve kullansam buraya paylaşımımı tecrübe ettiğimde, edindiğim izlenimimi doğru bir şekilde paylaşırdım, michelin, bridgstone vs. ne olursa olsun ses yapıyorsa da, yapıyor derdim. Ama anlamaya çalıştığım konu, otomobil yalıtımından mı ? Yoksa sadece lastik kaynaklı mı bu yol sesi ? Dediğiniz gibi aslında paylaşmış olduğum test verilerinde 3 aşağı 5 yukarı (70-71 dB) aynı aralıklarda lastikten kaynaklı yol sesi. Şimdi sıfır aracın üzerindeki 1000 küsur km yapmış lastikleri çıkarıp bir kenara atıp, başka marka hemen hemen aynı özellikteki lastiği satın alıp taktırmakta hiç mantıklı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Abdurrahman bey, corollanın lastiklerine dikkat ettiniz mi ne markaydı, ya da dunlop marka lastikli herhangi bir auris ile sürüş denediniz mi ?

İbrahim bey hiç dikkat etmedim ama inanın bana auris aldığıma çok mutlu oldum, ben nebileyim nasıl desem eski yuvarlak farlı corollalar varya ses onun gibi içeri geliyordu.
Birde auris 15 cm. yüksek ama yerden değil tavan dan yüksek....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Arkadaşlar araçlarımızda bulunan lastiklerin hız sınıfından kaynaklı bir durum.Yüksek hız için üretilen lastikler olduğundan dolayı,lastiklerin ısınma süreci çok uzun.Bu süreç uzadığı içinde hem ses hemde konfor bakımından bu tarz sıkıntılar yaşanabiliyor.Arabadan uzakta olduğum için lastiğin hız sınıfının ne olduğunu bilmiyorum ama bir ya da iki alt hız ssınıfına uygun lastik takılırsa ses sorunu bir nebzede olsa giderilebilir... Araçlarımızda lastikler sanırım H ya da V sınıfı.N,P ya da Q sınıfı bir lastikte bu sorunlar azalabilir...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Eklemiş olduğunuz linki bende inceledim, biracık reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum,birde en iyi puan alan lastik dikkat ettiyseniz sade fren mesafesinden almış puanların çoğunu.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Eklemiş olduğunuz linki bende inceledim, biracık reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum,birde en iyi puan alan lastik dikkat ettiyseniz sade fren mesafesinden almış puanların çoğunu.....
Evet reklam da olabilir, ancak sonuçta test verisi olarak sunulmuş, gerçeklik payı da olabilir , tümden reddetmekte olmaz , bizzat tecrübe de etmek lazım,

İbrahim bey hiç dikkat etmedim ama inanın bana auris aldığıma çok mutlu oldum, ben nebileyim nasıl desem eski yuvarlak farlı corollalar varya ses onun gibi içeri geliyordu.
Birde auris 15 cm. yüksek ama yerden değil tavan dan yüksek....
Anlıyorum, ancak bende servise gittiğimde bahsettiğimiz konulara yönelik olarak, auris tecrübe edeceğim ve araçlara ve lastiklerine dikkat edeceğim. Aslında bugün boş vaktim oldu ve nitrojen bastırdım lastiklere 1-2 km gidip evin önüne çektim, pek bir şey anlamadım ama zamanla ne olur bilmiyorum. Güzelim lastikleri de değiştirmek istemiyorum , ama tonla para verdikten sonra yolun sesini dinlemek hoş bir şey değil, almadan önce testte etmiştim ama test aracına bakacağım dikkat edeceğim lastikler neymiş bu kadar da fark olmaz herhalde ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Bencede deneyin birde eski aracım yarise ben nitrojen bastırmıştım inanın bana çok sert gelmişti ama sağlıklı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Selamlar, otomobilim 2011 corolla comfort, eski aracımda yol sesi ile bir sorun olmamasına rağmen, ilk defa japon kullanmamdan olsa gerek, yol sesi ilk başta geçer dediysem de, 1000 km.den sonra canımı sıkmaya başladı. Orjinal takılı lastikler DUNLOP SP SPORT 01. Acaba corollasında dunlop'un bu modeli takılı olup, lastik değişimi sonrasında yol sesini kesebilen ve konforlu bir sürüşe sahip olabilen var mıdır ? Şimdiden teşekkürler , hayırlı forumlar .
İbrahim abi bende daha önce 2009 corolla vardı lastikler michelindi bunda sizin arabadada olduğu gibi dunlop  eğer 2009 corolla elegant ile 2011 corolla comfort extranın yalıtımı aynıysa dunlopu bundan sonra dil arabada bisikletimde dahi kullanmam ...

Umarın yeterince açıklayıcı olmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İbrahim abi bende daha önce 2009 corolla vardı lastikler michelindi bunda sizin arabadada olduğu gibi dunlop  eğer 2009 corolla elegant ile 2011 corolla comfort extranın yalıtımı aynıysa dunlopu bundan sonra dil arabada bisikletimde dahi kullanmam ...

Umarın yeterince açıklayıcı olmuştur.
Mahmut kardeşim, şu anda michelin mi var hali hazırda kullandığın otomobilde, eğer öyleyse biraz açıklama yapar mısın , forumda herkes michelin için iyi şeyler söylüyor ve sessizliğinden bahsediyor, yol sesine çare mi dir ?  ::) Ayrıca dunlop lastikler gereksiz yere sport lastik, servis tanımlamalarında hangi lastikler (hız , yük kapasitesi) öneriliyor bilgisi olan var mı ?  :blink: