0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konuyla ilgili birçok başlık var okumanızı tavsiye ederim.
Nokian düşünebilirsiniz.Bende yaz bitimi lastik değişimi yapacağım.Nokian ve Michelin arasındayım.
Ben bugün aracýmý 1000 km. bakýmýna götürdüm , vakit geçirmek için corollayla test sürüþüne çýktým.Aman allahým auris corollanýn yanýda mercedes gibi yol sesini hiç hissetmiyorsun ,lastik faktörü muhakkak vardýr ama ,sonuç olarak ne hikmetse corolla auristen çok daha yol sesini içeriye alýyor....
Ayni sorun bendede var :-( uzerinde dunlop var ve yol sesini cok fazla aliyor. Lastiklerde daha sifir. Degistirmeyede kiyamiyorum :-S Bence o fark lastik farkindandir. Sizin aracin uzerindeki lastik neydi?
Benim araçta brigston turanza var ,sizce bu kadar fark olurmu???
Ben bugün aracımı 1000 km. bakımına götürdüm , vakit geçirmek için corollayla test sürüşüne çıktım.Aman allahım auris corollanın yanıda mercedes gibi yol sesini hiç hissetmiyorsun ,lastik faktörü muhakkak vardır ama ,sonuç olarak ne hikmetse corolla auristen çok daha yol sesini içeriye alıyor....
Gönderdiğiniz linke baktım ve ilgimi çeken birşey gördüm.Forumda bir çok arkadaşın yol sesini indirdiğini söylediği Mchelin Energy Saver modeli 60Km hızda yapılan testte yolsesi konusunda en az puanı almış.(4puan)
Abdurrahman bey, corollanın lastiklerine dikkat ettiniz mi ne markaydı, ya da dunlop marka lastikli herhangi bir auris ile sürüş denediniz mi ?
Eklemiş olduğunuz linki bende inceledim, biracık reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum,birde en iyi puan alan lastik dikkat ettiyseniz sade fren mesafesinden almış puanların çoğunu.....
İbrahim bey hiç dikkat etmedim ama inanın bana auris aldığıma çok mutlu oldum, ben nebileyim nasıl desem eski yuvarlak farlı corollalar varya ses onun gibi içeri geliyordu.Birde auris 15 cm. yüksek ama yerden değil tavan dan yüksek....
Selamlar, otomobilim 2011 corolla comfort, eski aracımda yol sesi ile bir sorun olmamasına rağmen, ilk defa japon kullanmamdan olsa gerek, yol sesi ilk başta geçer dediysem de, 1000 km.den sonra canımı sıkmaya başladı. Orjinal takılı lastikler DUNLOP SP SPORT 01. Acaba corollasında dunlop'un bu modeli takılı olup, lastik değişimi sonrasında yol sesini kesebilen ve konforlu bir sürüşe sahip olabilen var mıdır ? Şimdiden teşekkürler , hayırlı forumlar .
İbrahim abi bende daha önce 2009 corolla vardı lastikler michelindi bunda sizin arabadada olduğu gibi dunlop eğer 2009 corolla elegant ile 2011 corolla comfort extranın yalıtımı aynıysa dunlopu bundan sonra dil arabada bisikletimde dahi kullanmam ...Umarın yeterince açıklayıcı olmuştur.