0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut kardeşim, şu anda michelin mi var hali hazırda kullandığın otomobilde, eğer öyleyse biraz açıklama yapar mısın , forumda herkes michelin için iyi şeyler söylüyor ve sessizliğinden bahsediyor, yol sesine çare mi dir ? Ayrıca dunlop lastikler gereksiz yere sport lastik, servis tanımlamalarında hangi lastikler (hız , yük kapasitesi) öneriliyor bilgisi olan var mı ?
Peki şöyle birşey deneseniz,mesela lastiklere battaniye sarsanız
Ben sardım dunloplar yinede ses çıkartıyor dermişim
İbrahim abi şu anda dunloplar var mecbur kullanıyorum sıfır lastik atsan atılmaz satsan satılmaz ama ilk fırsatta michelinle değiştireceğim yol sesine tam olmasada bir miktar katkısı vardır sadece yol sesi değil yol tutuşu ve fren mesafesinede çok katkısı oluyor inan 2009 elegantta 90 - 100 ile giderken hafif bir ruzgar sesinden başka ses olmazdı arabada ama şimdi hızım 90 lara ulaştı mı aracın içinde uğultudan durulmuyor . 2009 eleganttaki lastikler michelinin Primacy HP modeliydi eğer illa değiştireceğim diyorsan tavsiye ederim ama şehir içi kullanıyorsan bence bunları eskitip değiştir çünkü fark yüksek hızlarda belli oluyor .Bide alternatif olarak aracın davlumbaz içlerini ve altını pütür denilen malzeme ile kaplatırsan ses konusunda katkısı olur .
Anlıyorum, sende michelin öneriyorsun, bende senin gibi düşünüyorum aslında dunlopları eskiteceğim devir ekonomi devri, ayrıca önerilerin için teşekkürler, ancak aracıma sürekli müdahale edilmesini ve lastik vs. parçalarının sökülüp yeniden takılmasını açıkçası tasvip etmiyorum, çok daha iyi lastiklerle yol sesini kesmeyi düşünüyorum, araştırmaya devam
lastikleri ısıtıp, sonra yola çıksam
Yukarıda da belirttiğim gibi mesele lastiklerin geç ısınması.Esas sorun bu.Sorun Dunlop'tan ya da Yokohama'dan kaynaklanmıyor.Bahsettiğiniz lastiklerle aralıksız 2-3 saat boyunca 210 km/h ile gidebilirsiniz.Buna göre dizayn edilmiştir.Lastikler ısındıkça daha az ses daha çok konfor sunar.Sonuç olarak Dunlop,Continental ve Michelin aynı karakterlere sahip,birbirlerine göre artı ve eksileri hemen hemen aynı olan lastiklerdir...
Ben bugün aracımı 1000 km. bakımına götürdüm , vakit geçirmek için corollayla test sürüşüne çıktım.Aman allahım auris corollanın yanıda mercedes gibi yol sesini hiç hissetmiyorsun ,lastik faktörü muhakkak vardır ama ,sonuç olarak ne hikmetse corolla auristen çok daha yol sesini içeriye alıyor....