Gönderen Konu: Yeni corollasına lastik değişimi yaptırıp, sonucunda yol sesini kesen var mı ?  (Okunma sayısı 13083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Benim yazlıklar Yokohama,kışlık olarak Michelin aldım..
Michelinler kışlık,dişli olmasına rağmen Yokohamanın yazlığından yüzde 500 daha iyi.Bugün lastikçiye kışlık Michelinlerle gittim,yazlık Yokohamalar ile geldim.Müthiş farkediyor..Lastik çok önemli..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Mahmut kardeşim, şu anda michelin mi var hali hazırda kullandığın otomobilde, eğer öyleyse biraz açıklama yapar mısın , forumda herkes michelin için iyi şeyler söylüyor ve sessizliğinden bahsediyor, yol sesine çare mi dir ?  ::) Ayrıca dunlop lastikler gereksiz yere sport lastik, servis tanımlamalarında hangi lastikler (hız , yük kapasitesi) öneriliyor bilgisi olan var mı ?  :blink:
İbrahim abi şu anda dunloplar var mecbur kullanıyorum sıfır lastik atsan atılmaz satsan satılmaz ama ilk fırsatta michelinle değiştireceğim yol sesine tam olmasada bir miktar katkısı vardır sadece yol sesi değil yol tutuşu ve fren mesafesinede çok katkısı oluyor inan 2009 elegantta 90 - 100 ile giderken hafif bir ruzgar sesinden başka ses olmazdı arabada ama şimdi hızım 90 lara ulaştı mı aracın içinde uğultudan durulmuyor . 2009 eleganttaki lastikler michelinin Primacy HP  modeliydi eğer illa değiştireceğim diyorsan tavsiye ederim ama şehir içi kullanıyorsan bence bunları eskitip değiştir çünkü fark yüksek hızlarda belli oluyor .
Bide alternatif olarak aracın davlumbaz içlerini ve altını pütür denilen malzeme ile kaplatırsan ses konusunda katkısı olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Peki şöyle birşey deneseniz,mesela lastiklere battaniye sarsanız   :dans3: :hurra: :rofl: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Peki şöyle birşey deneseniz,mesela lastiklere battaniye sarsanız   :dans3: :hurra: :rofl: :alkis:

Ben sardım dunloplar yinede ses çıkartıyor dermişim :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Ben sardım dunloplar yinede ses çıkartıyor dermişim :D

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
İbrahim abi şu anda dunloplar var mecbur kullanıyorum sıfır lastik atsan atılmaz satsan satılmaz ama ilk fırsatta michelinle değiştireceğim yol sesine tam olmasada bir miktar katkısı vardır sadece yol sesi değil yol tutuşu ve fren mesafesinede çok katkısı oluyor inan 2009 elegantta 90 - 100 ile giderken hafif bir ruzgar sesinden başka ses olmazdı arabada ama şimdi hızım 90 lara ulaştı mı aracın içinde uğultudan durulmuyor . 2009 eleganttaki lastikler michelinin Primacy HP  modeliydi eğer illa değiştireceğim diyorsan tavsiye ederim ama şehir içi kullanıyorsan bence bunları eskitip değiştir çünkü fark yüksek hızlarda belli oluyor .
Bide alternatif olarak aracın davlumbaz içlerini ve altını pütür denilen malzeme ile kaplatırsan ses konusunda katkısı olur .
Anlıyorum, sende michelin öneriyorsun, bende senin gibi düşünüyorum aslında dunlopları eskiteceğim devir ekonomi devri, ayrıca önerilerin için teşekkürler, ancak aracıma sürekli müdahale edilmesini ve lastik vs. parçalarının sökülüp yeniden takılmasını açıkçası tasvip etmiyorum, çok daha iyi lastiklerle yol sesini kesmeyi düşünüyorum, araştırmaya devam  :islik:
Büyüklerine saygılı, küçüklerine hoşgörü ve merhametli olmalıdır insan ve hayat her daim güzeldir. Güzelliği yaşamakta güzelliği görebilmekle mümkündür...

2004 Fiat Marea Exclusive 1.6  ( 2006 - 2011 )
2011 Toyota Corolla Comfort 1.33 ( 2011- ...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Güzel bir öneri değerlendireyim,  :alkis:  Peki ben daha da ileriye gitsem yani, Formula 1' deki gibi önce lastikleri ısıtıp, sonra yola çıksam  :argh:         
Büyüklerine saygılı, küçüklerine hoşgörü ve merhametli olmalıdır insan ve hayat her daim güzeldir. Güzelliği yaşamakta güzelliği görebilmekle mümkündür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hani lastiklerin üzerini bir materyal ile kaplayıp ısıtıyorlar onu kastediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Anlıyorum, sende michelin öneriyorsun, bende senin gibi düşünüyorum aslında dunlopları eskiteceğim devir ekonomi devri, ayrıca önerilerin için teşekkürler, ancak aracıma sürekli müdahale edilmesini ve lastik vs. parçalarının sökülüp yeniden takılmasını açıkçası tasvip etmiyorum, çok daha iyi lastiklerle yol sesini kesmeyi düşünüyorum, araştırmaya devam  :islik:
Rica ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
lastikleri ısıtıp, sonra yola çıksam  :argh:         
   Yukarıda da belirttiğim gibi mesele lastiklerin geç ısınması.Esas sorun bu.Sorun Dunlop'tan ya da Yokohama'dan kaynaklanmıyor.Bahsettiğiniz lastiklerle aralıksız 2-3 saat boyunca 210 km/h ile gidebilirsiniz.Buna göre dizayn edilmiştir.Lastikler ısındıkça daha az ses daha çok konfor sunar.Sonuç olarak Dunlop,Continental ve Michelin aynı karakterlere sahip,birbirlerine göre artı ve eksileri hemen hemen aynı olan lastiklerdir...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
   Yukarıda da belirttiğim gibi mesele lastiklerin geç ısınması.Esas sorun bu.Sorun Dunlop'tan ya da Yokohama'dan kaynaklanmıyor.Bahsettiğiniz lastiklerle aralıksız 2-3 saat boyunca 210 km/h ile gidebilirsiniz.Buna göre dizayn edilmiştir.Lastikler ısındıkça daha az ses daha çok konfor sunar.Sonuç olarak Dunlop,Continental ve Michelin aynı karakterlere sahip,birbirlerine göre artı ve eksileri hemen hemen aynı olan lastiklerdir...

( 91 V  ) olan lastik sembolünün karşılığına baktığımızda 240 km/saat üstü hızla gidilebilir şeklinde bir bilgi mevcuttur. http://www.halaogullari.com/tekbil.htm Ancak, yine de dunlopların bitmesini dört gözle bekleyeceğim,  ne olursa olsun değiştireceğim mevcut lastikleri, uğultu sebebi  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Yeni lastiğinizde N ya da Q sınıfını tercih etmeniz gerekecek o zaman :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
arkadaşlar benim arabamdada yokohama lastikler var bende çok rahatsızım yol sesinden, gerçekten lastik değişimiyle bu sorun ortadan kalkarmı? tam emin olsam gidip değişecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
mevcut duruma göre kullandığınız araba bir japon arabası en karekteristik özelliği lastik sesi :) öncelikle bununla yaşayacağınızı unutmayın.
kaucuk oranı yüksek olan lastikler daha sessiz olacaktır.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
5 sene michelen kullandım.Arabamı alırken üstünde dunlop vardı.Dunloplar çok ses yapıyor.1-2 sene kullanayım.İlk işim michelen almak.Hiç bir lastik sessizlikte michelenin eline su dökemez.En iyi lastik demiyorum.Ama sessizlikte bir numara.Zaten lastik testlerinde michelen için öne çıkan yorum sessizlikle ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ben bu derece farklı yol sesinin ağırlıklı lastikten olduğuna inanmıyorum. Bence izolasyonla alakalı bir sıkıntı vardır. Kendi şirket Hondamdan biliyorum. Yazlık lastiklerle gürültülü, kışlık lastiklerle çok gürültülü bir araç. Soğuk asfaltta hele feci yol sesi var. bunlar lastikle geçmez... Corollada bu şekilde ise bence Ziebart vs gibi ses izolasyonu yapmak gerekir. Hatta kapı içlerine Dynamat yapışka izolasyon vs gibi daha zahmetli ve döşeme sökülerek uygulanan malzemeleri düşünmeli. Tabi eğer uzun yıllar kullanılacaksa araç ve bu konuda takıntı varsa:))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ben bugün aracımı 1000 km. bakımına götürdüm , vakit geçirmek için corollayla test sürüşüne çıktım.
Aman allahım auris corollanın yanıda mercedes gibi yol sesini hiç hissetmiyorsun ,lastik faktörü muhakkak vardır ama ,sonuç olarak ne hikmetse corolla auristen çok daha yol sesini içeriye alıyor....

Senin aurisin olduğu için sana öyle geliyordur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Umut arkadaşımız çok haklı , olay sadece lastik olayı değil
Mitsubishi-carisma da hiç ses yoktu, camlar açık gezerken bile ne yol sesi nada motor sesi alırdı
sadece tıslama gibi bir ses verdı o da sanırım hava filitresinin sesiydi
Sonuçta lastik işin sadece bir yönü, asıl önemli olan arabanın izolasyonu

Lastk konusuna gelince , uygun lastikle  ses biraz azaltılabilir ama tamamen önlenemez sanıyorum
Nokian sessizliğiyle ünlü ama bu avantajına karşın bazı dezavantajları var,  yol tutuşu zayıf, Ülkemiz yol koşullarına
uygun değil vs... gene en mantıklı seçenek michelin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
bende 2009 corolla vardı lastikleri michelin di asvalt sesi çok azdı corollayı satıp  2010 auris aldım üstünde briston var arasındaki fark var bence michelin daha konforlu
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
Benim test sürüşünde kullanmış olduğum corolla benzinliydi ve motor seside d4 lere göre çok fazla çıkıyordu ,imkanı olan arkadaşlar aurisi test edip aradaki farkı varsa tabiki ve oluşan soru işaretlerini giderebilir...