0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yukarıda da belirttiğim gibi mesele lastiklerin geç ısınması.Esas sorun bu.Sorun Dunlop'tan ya da Yokohama'dan kaynaklanmıyor.Bahsettiğiniz lastiklerle aralıksız 2-3 saat boyunca 210 km/h ile gidebilirsiniz.Buna göre dizayn edilmiştir.Lastikler ısındıkça daha az ses daha çok konfor sunar.Sonuç olarak Dunlop,Continental ve Michelin aynı karakterlere sahip,birbirlerine göre artı ve eksileri hemen hemen aynı olan lastiklerdir...
merhaba ibrahim bey.benim aracım da 2011 corolla ve üzerinde yokohoma advan serisi lastiklerle geldi. kayınbiraderimde de aynı araçtan var onun lastikleri ise dunlop.siz dunlopların sert olduğundan ve ses yaptığından bahsetmişsiniz ya ben ikisini de denedeim yokohoma biraz daha sert ve daha çok ses yapıyor.uzun lafın kısaısı ben bu duruma ancak 5.000 km dayanabildim ve lastiklerimi michelin primacy hp lerle değiştirdim. şu an ne ses sorunum kaldı ne de çukurlarda sarsma ve tümseklerde zıplama. kesinlikle tavsiye ederim...
ibrahim bey testlerdeki fark gerçekten az gözüküyor ama inanın yolda çok fark ediyor. sanki ikinci bir süspansiyon sistemi eklendi arabaya. ben 5.000 km deki lastiklerimi sahibinden.com dan 3-4 gün içinde 400 liraya sattım. michelinleri de 750 liraya altı taksitle aldım.aradaki fark çok olmadı benim için. tabi ki sizin tasarrufunuz ama bu yolu da deneyebilirsiniz...
Corollaya hangi lastiği takarsanız takın.Yol sesi kesilmiyor.Sadece azalıyor.Mıchelin taktırdım 2000 km oldu.Yokohamaya göre ses azaldı.Ama kesilmedi.Bu araçlar Japonyanın kaymak yollarına göre yapılmış.Yol sesine artık kafayı takmıyorum.Arabadan gelen çatırtı,çuturtuyu da dinlemiyorum.Bu haliyle seviyorum.Başka da çarem yok.İlerde bir alman arabası mı alsam acaba?
Alman arabaları dahamı sessiz dersiniz; veya hangi arabalar en sessizleri...?
Audi,Mercedes,BMW... ne lastik,ne yol,ne korna sesi.kısaca Kemal abi A4'te kapıyı kapattıktan sonra dışarıyla bağlantın kesiliyor.
+1 bence bundan sonra kamyonet alalım mesala kore malı ssanyong:)ben lastikleri dunlopla değiştirdim ses aynı ses:)
Şehir dışında iyi ama şehir içinde ben öyle bir arabaya binmek istemem doğrusu. Benim gibi dalgın biri konsantrasyonunu kaybedebilir