Gönderen Konu: Yeni corollasına lastik değişimi yaptırıp, sonucunda yol sesini kesen var mı ?  (Okunma sayısı 12938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
   Yukarıda da belirttiğim gibi mesele lastiklerin geç ısınması.Esas sorun bu.Sorun Dunlop'tan ya da Yokohama'dan kaynaklanmıyor.Bahsettiğiniz lastiklerle aralıksız 2-3 saat boyunca 210 km/h ile gidebilirsiniz.Buna göre dizayn edilmiştir.Lastikler ısındıkça daha az ses daha çok konfor sunar.Sonuç olarak Dunlop,Continental ve Michelin aynı karakterlere sahip,birbirlerine göre artı ve eksileri hemen hemen aynı olan lastiklerdir...

Bugün dikkatli bir şekilde yola çıkıp, bölünmüş yolda 7-8 km. 110 km/h.ye kadar süratlerde asfaltta seyredip, tekrar şehir içine yine bölünmüş yolun devamı olan asfalt yola dönüş yaptım, hızımı 50 km/h indirdim ve sonuç değişmedi, yani lastikler ısınmış vaziyetteyken düşük hızlarda ve asfaltta yine ses yapıyor, denemedim ama michelin vs. lastik alsak da anladığım kadarıyla yine de ses yapacak ve izolasyon için ayrıca bir para vermek gerekecek, memnunsuzluk yaratan bir durum, toyota tüm araçlarını servise çağırıp bu sorunu çözmeli  :olu:
Büyüklerine saygılı, küçüklerine hoşgörü ve merhametli olmalıdır insan ve hayat her daim güzeldir. Güzelliği yaşamakta güzelliği görebilmekle mümkündür...

2004 Fiat Marea Exclusive 1.6  ( 2006 - 2011 )
2011 Toyota Corolla Comfort 1.33 ( 2011- ...)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2009_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=31375&SourcePageId=31821
Bu linkte ADAC alman firmasına ait 2009 yılına ilişkin 205/55/ R 16 W lastiklerin testine yer verilmiş,
- Michelin Primacy Hp,  konfor olarak en sessiz lastik, aldığı değer ise (Gerâusch/Komfort) 2,8
- Dunlop Sp Sport'un,  konfor olarak aldığı değer  (Gerâusch/Komfort) 3,0
Yukarıdan aşağıya doğru lastikler testlerde aldıkları değerlere göre sıralanmış, yeşil artı işaretli lastikler iyi, bej o ibaresi bulunanlar yeterli olarak belirlenmiş bu testte.
Ancak, mevcut lastiğim dunlop ile michelin arasındaki konfor yani ses bakımından aldığı değerler çok yakın bu da lastik değişiminin çözüm olmadığını kanıtlıyor sanırım.  >:(
Büyüklerine saygılı, küçüklerine hoşgörü ve merhametli olmalıdır insan ve hayat her daim güzeldir. Güzelliği yaşamakta güzelliği görebilmekle mümkündür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Bendede continental sport contact 2 modeli var , testte uygulanan modelin daha sportif olanı fakat lastik sesi hala var onu kesmek pek mümkün değil gibi görünüyor..Yalıtımla alakalı bişey olsa gerek artık..

NOT: Fakat bende ki lastiği düşünenlere söyleyeyim 205 tabanı diğer markalara göre oldugundan daha geniş durdugu için ön taraftakilerin direksiyon tam kırma virajlardaki yatma vs.lerinden dolayı iç tarafları daha çabuk aşındı kalıbın geniş olmasından dolayı..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba ibrahim bey.benim aracım da 2011 corolla ve üzerinde yokohoma advan serisi lastiklerle geldi. kayınbiraderimde de aynı araçtan var onun lastikleri ise dunlop.siz dunlopların sert olduğundan ve ses yaptığından bahsetmişsiniz ya ben ikisini de denedeim yokohoma biraz daha sert ve daha çok ses yapıyor.uzun lafın kısaısı ben bu duruma ancak 5.000 km dayanabildim ve lastiklerimi michelin primacy hp lerle değiştirdim. şu an ne ses sorunum kaldı ne de çukurlarda sarsma ve tümseklerde zıplama. kesinlikle tavsiye ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
merhaba ibrahim bey.benim aracım da 2011 corolla ve üzerinde yokohoma advan serisi lastiklerle geldi. kayınbiraderimde de aynı araçtan var onun lastikleri ise dunlop.siz dunlopların sert olduğundan ve ses yaptığından bahsetmişsiniz ya ben ikisini de denedeim yokohoma biraz daha sert ve daha çok ses yapıyor.uzun lafın kısaısı ben bu duruma ancak 5.000 km dayanabildim ve lastiklerimi michelin primacy hp lerle değiştirdim. şu an ne ses sorunum kaldı ne de çukurlarda sarsma ve tümseklerde zıplama. kesinlikle tavsiye ederim...
Merhabalar Melih Bey, önerinizi dikkate alacağım , zaten birçok kullanıcı michelin primacy hp serisinin yumuşaklığından sessizliğinden bahsetmekte, her ne kadar testlerde bariz bir üstünlük olmasada , lastikleri değiştireceğim zaman michelin alacağım.  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
ibrahim bey testlerdeki fark gerçekten az gözüküyor ama inanın yolda çok fark ediyor. sanki ikinci bir süspansiyon sistemi eklendi arabaya. ben 5.000 km deki lastiklerimi sahibinden.com dan 3-4 gün içinde 400 liraya sattım. michelinleri de 750 liraya altı taksitle aldım.aradaki fark çok olmadı benim için. tabi ki sizin tasarrufunuz ama bu yolu da deneyebilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ibrahim bey testlerdeki fark gerçekten az gözüküyor ama inanın yolda çok fark ediyor. sanki ikinci bir süspansiyon sistemi eklendi arabaya. ben 5.000 km deki lastiklerimi sahibinden.com dan 3-4 gün içinde 400 liraya sattım. michelinleri de 750 liraya altı taksitle aldım.aradaki fark çok olmadı benim için. tabi ki sizin tasarrufunuz ama bu yolu da deneyebilirsiniz...

Melih Bey,
Lastikler bitsin ondan sonra değiştireceğim, şu an için katlanıyorum malum yol seslerine  :wacko:  :wacko:  :wacko: ama ileride ne olur bilinmez, aslında sahibinden.com dan satmak da güzel bir fikir ancak, şimdilik müzik sesini yükselterek kullanıyorum aracımı,
Önerileriniz için teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Corollaya hangi lastiği takarsanız takın.Yol sesi kesilmiyor.Sadece azalıyor.Mıchelin taktırdım 2000 km oldu.Yokohamaya göre ses azaldı.Ama kesilmedi.Bu araçlar Japonyanın kaymak yollarına göre yapılmış.Yol sesine artık kafayı takmıyorum.Arabadan gelen çatırtı,çuturtuyu da dinlemiyorum.Bu haliyle seviyorum.Başka da çarem yok.İlerde bir alman arabası mı alsam acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corollaya hangi lastiği takarsanız takın.Yol sesi kesilmiyor.Sadece azalıyor.Mıchelin taktırdım 2000 km oldu.Yokohamaya göre ses azaldı.Ama kesilmedi.Bu araçlar Japonyanın kaymak yollarına göre yapılmış.Yol sesine artık kafayı takmıyorum.Arabadan gelen çatırtı,çuturtuyu da dinlemiyorum.Bu haliyle seviyorum.Başka da çarem yok.İlerde bir alman arabası mı alsam acaba?

Yol sesi, dediğiniz gibi lastikten kaynaklı olarak azalabilir, ama bende bununla arabayı sürmeyi öğrendim sayılır, Alman arabası iyi , hoş modeline göre pahalı ama bundan sonraki arabalarımız eğer Alman olacak Mercedes olur inşaallah (Amin) :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Alman arabaları dahamı sessiz dersiniz; veya hangi arabalar en sessizleri...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Alman arabaları dahamı sessiz dersiniz; veya hangi arabalar en sessizleri...?
   Audi,Mercedes,BMW... ne lastik,ne yol,ne korna sesi.kısaca Kemal abi A4'te kapıyı kapattıktan sonra dışarıyla bağlantın kesiliyor.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
   Audi,Mercedes,BMW... ne lastik,ne yol,ne korna sesi.kısaca Kemal abi A4'te kapıyı kapattıktan sonra dışarıyla bağlantın kesiliyor.

Şehir dışında iyi ama şehir içinde ben öyle bir arabaya binmek istemem doğrusu. Benim gibi dalgın biri konsantrasyonunu kaybedebilir :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi

+1 bence bundan sonra kamyonet alalım mesala kore malı ssanyong:)
ben lastikleri dunlopla değiştirdim ses aynı ses:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Dunlopla niye değiştirdin, hazır elin değmişken michelinle değiştirseydinya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi

+1 bence bundan sonra kamyonet alalım mesala kore malı ssanyong:)
ben lastikleri dunlopla değiştirdim ses aynı ses:)

Serdar bey ben kışa girerken petlas kışlık lastik aldım. Aracın üzerinde gelen orjinal lastikte dunloptu. Kışın o kadar kafam rahattı ki petlas kullanırken. Haftasonu Dunlopları tekrar taktırdım. Yok böyle bi ses, müziğin sesini bile bastırıyor. Özcan abi spor lastik ısındıktan sonra ses azalır gibi birşey söylemişti. Yok abi bu lastik ısınsada birşey değişmiyor. Hergün 25 -25, 50 km işe gidip geliyorum. Değişen birşey yok. Heleki soğuk asfaltmı bişey diyorlar tam ismini bilmiyorum orada aşırı ses çıkartıyor. Acımasam lastiğe gidip michelin alıp değiştircem ama yeni lastik.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aynen bende öyle acımasam gidip direk michelin taktırıcam ama daha yepyeni lastiklere kıyamıyorum.... aslında lastiğe değil paraya kıyamıyorum:))))
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
İkinci el olrak satabilirsiniz,yada lastikçi fiyattan düşsün.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Araçlara olan klasik bir metal ses yoğunluğu vardır.Bu büyük ve ticari araçlarda daha fazla olur.Bahsettiğiniz ses bu olabilir belki.Bunun içinde iyi bir ses yalıtımı gerekir.Bunu ucuz yollu olarak kesbilmek için aracın altına "pütür" diye tabir edilen izolasyon köpüğü yaptırılabilir.Bu uygulama beni kesmez diyorsanız o zaman oto döşemelerde çeşitli kalınlıklarda ziftli izolasyon keçeleri var.Onlardan döşetebilirsiniz.2009 yılında 90 model Civic alacaktım.Aracın içini komple bu malzeme ile döşetip,amerikadan getirteceğim halıyıda döşettim mi hem biraz daha ağır hemde daha sessiz bir arabaya sahip olacaktım.Metre karesi 10-15 TL gibi bir şeydi

Şehir dışında iyi ama şehir içinde ben öyle bir arabaya binmek istemem doğrusu. Benim gibi dalgın biri konsantrasyonunu kaybedebilir :)
   Sana ne gibi bir zararı olacakki Ciğerim? Sessizlikten dolayı dalar giderim,uyurum diyorsan eğer ciğer şiş'i az yiyorsundur. :D :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
Acaba havaların ve yolların ısınması hissedilen seste bir düşüşe neden olabilir mi?
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Arkadaşlar ben 2000 model astra g aracımı,  uygun fiyata bulduğum 2008 model corolla comfort MMT model araçla değiştirdim. Astra'da Dunlup  Sp sport 01 lastik vardı ama , toyata'da gelen lastik sesinin yarısı içeri gelmiyordu. Bence bu lastik hamurundan değil, daha çok kaporta sacının inceliğinden oluyor.  Genelde bütün japon arabalarında bu var. astrada kaportaya bastırdığım zaman en ufak bir deforme olmuyordu, toyotada kaporta hemen içeri giriyor.