Anket

sizce ülkemize nükleer santral kurulmalı mı

evet
19 (30.6%)
hayır
19 (30.6%)
geç bile kaldık
20 (32.3%)
kararsızım
4 (6.5%)

Toplam Oy Verenler: 52

Gönderen Konu: nükleer santral projesi  (Okunma sayısı 8241 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Ynt: nükleer santral projesi
« Yanıtla #40 : Mart 28, 2011, 23:05:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 28, 2011, 23:27:13 »
erdem enerjide tam anlamıyla dışa bağımlıyız.. nükleer santral bugün hala üretiliyor hala faal olarak kullanılıyor. senin elektrik hakkındaki görüşlerin neler? nasıl üretcez elektriğimizi? satın aldığımız doğal gaz ile devam mı yola? adına ister komşu de ister katil 4 bir yanımızda var bu tesislerden. senin ülkende yok diye haklın insanın daha güvende olmayacak, kapı pencere kapanıp korunulmuyor radyasyondan.. ben yapmadım ne de güvendeyim diye bir durum söz konusu değil yani.

kaldı ki bu proje halk için gerekli, gelecek için gerekli.
Kesinlikle doğru.Türkiye bu hızla büyümeye devam ettikçe 2020 yılında eldeki kaynaklarla(ki tamamı %100 verimlilikle kullanabildiğimiz varsayılıyor) karanlıkta kalacağız.Allah aşkına arkadaşlar elinizin altında internet var bi bakın bakalım dünyada faal kaç santral var.
Bu nükleer işinin benim için başka bir boyutu daha var,Peygamber Efendimiz(S.A.V.) düşmanın silahıyla silahlanın buyurmuş.Birkaç sene önce Kuzey Kore üzerine bir harekat gündemdeydi,adamlar üzerime gelirseniz sorumluluk size ait dedi.Sonra ne oldu araya Çin girdi(sokuldu)olayın üstü kapatıldı.İran neden bu işin peşini bırakmıyor,eninde sonunda elde edecek nükleer klübüne girecek.O da ayrı dert şimdi sorun yok ama İran tarih boyunca ne zaman güçlense başımıza bela olmuş.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #42 : Mart 28, 2011, 23:39:30 »
Kimse kirliliği ya da katilleri savunmuyor. Ancak bu iş romantik şiir ve mesajlarla da olmuyor. Lambanızın yanmasını istiyorsanız elektriği üretmemiz lazım. Peki nükleere karşı çıkalım, termik, hidro hepsine karşı çıkalım, peki bu elektriği nereden üreteceğiz? Bütün ülkeyi baştan sona donatacağımız rüzgar gülleriyle mi?
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 29, 2011, 14:50:57 »
erdem enerjide tam anlamıyla dışa bağımlıyız.. nükleer santral bugün hala üretiliyor hala faal olarak kullanılıyor. senin elektrik hakkındaki görüşlerin neler? nasıl üretcez elektriğimizi? satın aldığımız doğal gaz ile devam mı yola? adına ister komşu de ister katil 4 bir yanımızda var bu tesislerden. senin ülkende yok diye haklın insanın daha güvende olmayacak, kapı pencere kapanıp korunulmuyor radyasyondan.. ben yapmadım ne de güvendeyim diye bir durum söz konusu değil yani.

kaldı ki bu proje halk için gerekli, gelecek için gerekli.
+1
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Mart 29, 2011, 14:51:24 »
Kimse kirliliği ya da katilleri savunmuyor. Ancak bu iş romantik şiir ve mesajlarla da olmuyor. Lambanızın yanmasını istiyorsanız elektriği üretmemiz lazım. Peki nükleere karşı çıkalım, termik, hidro hepsine karşı çıkalım, peki bu elektriği nereden üreteceğiz? Bütün ülkeyi baştan sona donatacağımız rüzgar gülleriyle mi?
+1
Türkay'a da katılıyorum ama bir türlü alıntı yapamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 29, 2011, 15:00:18 »
+1
Türkay'a da katılıyorum ama bir türlü alıntı yapamadım :)
abim bir üst mesajında katılmışsın :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 29, 2011, 16:44:01 »
Ne kadar becerikliyim ya. Farkına varmadan doğru yapıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 30, 2011, 01:01:59 »
Sizin o komşu dediklerinize biz tam olarak katil gözüyle bakıyoruz Kamil bey,
Ayrıca dünyadaki (kayda geçen) insan sayısının %15i sizin gibilerin dünyada yaptığınız katliamları engellemek için uğraşırken , nedir sizin bu katil olma çabanız?
Beni A ülkesi veya B ülkesi ilgilendirmiyor.. Benim İnsanlığım ülkemin çıkarlarından önce gelir kamil bey.. İnsanlığın devleti milleti olmaz beyler , önce insan olalım ;)
Hükümet bizim düşmanımız değil beyler, kukla diktatörlerde umrumda değil. Sadece Katili savunan zihniyetlerdedir problem. Değiştiremiyorsanız en azından savunmayın...
Ben ne katilim ne de katilleri savunurum. Gaza her bastığımda çevreyi kirlettiğim için içim yanar.
Bu şuna benzer senin wifi yada cep telefonu kullanmaman seni kurtarmaz senin komşuların iş arkadaşların yanındaki koltukta veya masada oturanlar kullanıyor ve aynı zararı görüyorsun. Onların kullanmasını engelleyebiliyorsan o başka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 30, 2011, 01:54:36 »
Nükleer santral yapılmasını isteyenler ''Nükleer santral benim köyümde/ilçemde/şehrimde yapılsın.'' kampanyası düzenlesinler.Gün batımında kavrulmuş toprakları ve ağaçları seyrederken kabak çekirdeği yerine uranyum çekirdeği çıtlamak hoş olur.

Yeri gelmişken;

Tanrısı ''Mamon'' olan uluslararası kapitalist şirketlerin Kaz Dağları gibi Dünya'nın ender faunasına,endemik bitkilerine sahip olan bir tabiat harikasında siyanürle altın çıkarma teşebbüslerine karşı direnen bölge insanımızı tüm gönlümle destekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Mart 30, 2011, 11:59:59 »
Bu meseleyi Nükleere destek/karşı şıkmak olarak basite indiremeyiz. Enerjimizi üretecek miyiz, üretmeyecek miyiz. Hangi kaynaklardan nasıl üreteceğiz. Bununla ilgili gerçekçi, romantik olmayan önerileri dinlesek daha faydalı olur diye düşünüyorum. Nükleere karşı şıkan arkadaşlar da alternatif enerji kaynaklarını söylerlerse öğrenmiş oluruz. Dış bağımlılığa daha sonra geliriz..
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 30, 2011, 12:50:59 »
Nükleer enerji ile de kendi enerjimizi üretiyor olmayacağız. Ruslar, kendi teknolojileri ve kendi uranyumları ile bizim için üretiyor olacak.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 30, 2011, 13:52:45 »
Nükleer enerji ile de kendi enerjimizi üretiyor olmayacağız. Ruslar, kendi teknolojileri ve kendi uranyumları ile bizim için üretiyor olacak.
Aklın yolu birdir.  :kanka:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 30, 2011, 19:04:44 »
Nükleer santral yapılmasını isteyenler ''Nükleer santral benim köyümde/ilçemde/şehrimde yapılsın.'' kampanyası düzenlesinler.Gün batımında kavrulmuş toprakları ve ağaçları seyrederken kabak çekirdeği yerine uranyum çekirdeği çıtlamak hoş olur.

Yeri gelmişken;

Tanrısı ''Mamon'' olan uluslararası kapitalist şirketlerin Kaz Dağları gibi Dünya'nın ender faunasına,endemik bitkilerine sahip olan bir tabiat harikasında siyanürle altın çıkarma teşebbüslerine karşı direnen bölge insanımızı tüm gönlümle destekliyorum.

Nukleer santral kendi sehrime yapilsin dersek, orada uretilen elektrigi de baska sehirlere koklatmayalim diyebilir miyiz?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 30, 2011, 20:16:05 »
Nukleer santral kendi sehrime yapilsin dersek, orada uretilen elektrigi de baska sehirlere koklatmayalim diyebilir miyiz?
:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #54 : Mart 30, 2011, 20:37:10 »
+1

bize beleş olsun diğer şehirlere satalım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 30, 2011, 20:44:04 »
nükleer elektrik en pahalı elektrik üretim biçimidir. ayrıca dünyada varolan radyoaktif madde miktarının daha hızlı azalması dünyanın iç enerjisinin daha hızlı tükenmesi ve doğal dengenin çabucak bozulması demektir.hangi gelişmiş ülke şu an nükleer santral kuruyor ?ve nerde kuruyor .evet siz kendi köyünüzde kurun santrali radyasyonunu da dışarı sızdırmayın (tabi becerebilirseniz.) ben elektrik falan istemiyorum.güneş enerjisi var. kurun adam gibi bir araştırma merkezi bulsun adam gibi amorf fotovoltaik pil.ama nerde anca çene.işe gelince yok.tonla parayı ver ruslara ihya olsunlar elektriği 6 kat  pahalı üret.yatırım yapma hazır al. sonra nükleer olmazsa enerji yetmez... 1990 yıllarında bazı akademisyenlerin öngörülerine göre şimdi elektriksiz kalmalıydık.nükleer enerji öldürmez arkadaşlar süründürür. japonya daha başlamadı durun hele 1 sene sonra buraya yazdıklarınızı okursunuz seneye.istersiniz moxu uranyumu plütonyumu toryumu.   nükleerin ne olduğunu bilmeyenler kahvelerde yorum yapıyor ya helal olsun ..bize bişey olmaz mantığı.kendi köyününüze kurun beyler kurun ve radyasyonunuzu da durdurmanın yolunu bulun çevreye saçmyın tepe tepe kullanın.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 30, 2011, 21:01:54 »
nükleer elektrik en pahalı elektrik üretim biçimidir. ayrıca dünyada varolan radyoaktif madde miktarının daha hızlı azalması dünyanın iç enerjisinin daha hızlı tükenmesi ve doğal dengenin çabucak bozulması demektir.hangi gelişmiş ülke şu an nükleer santral kuruyor ?ve nerde kuruyor .evet siz kendi köyünüzde kurun santrali radyasyonunu da dışarı sızdırmayın (tabi becerebilirseniz.) ben elektrik falan istemiyorum.güneş enerjisi var. kurun adam gibi bir araştırma merkezi bulsun adam gibi amorf fotovoltaik pil.ama nerde anca çene.işe gelince yok.tonla parayı ver ruslara ihya olsunlar elektriği 6 kat  pahalı üret.yatırım yapma hazır al. sonra nükleer olmazsa enerji yetmez... 1990 yıllarında bazı akademisyenlerin öngörülerine göre şimdi elektriksiz kalmalıydık.nükleer enerji öldürmez arkadaşlar süründürür. japonya daha başlamadı durun hele 1 sene sonra buraya yazdıklarınızı okursunuz seneye.istersiniz moxu uranyumu plütonyumu toryumu.   nükleerin ne olduğunu bilmeyenler kahvelerde yorum yapıyor ya helal olsun ..bize bişey olmaz mantığı.kendi köyününüze kurun beyler kurun ve radyasyonunuzu da durdurmanın yolunu bulun çevreye saçmyın tepe tepe kullanın.
Linkte nükleer santraller var. İhtiyacı olan kuruyor. Şuanda alternatifi yok. Sizde becerebilirseniz, çernobilin, japonyanın, veya Ermenistanın radyoaktivitesinden kendinizi muhafaza ediniz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnyadaki_n%C3%BCkleer_santraller_listesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #57 : Mart 30, 2011, 21:09:39 »
yusuf bey araştırıyor musunuz yoksa başkalarının araştırmaları sonucu vardığı sonuçları kabul edip onları kendinize görüş mü ediniyorsunuz?

hali hazırda nükleer santrale sahip olan ülkeler;

Birleşik Devletler (amerika)
 Almanya
 Arjantin
 Belçika
 Birleşik Krallık (ingiltere)
 Brezilya
 Bulgaristan
 Çek Cumhuriyeti
 Çin
 Ermenistan
 Fransa
 Finlandiya
 Güney Afrika Cumhuriyeti
 Güney Kore
 Hindistan
 Hollanda
 İsveç
 İsviçre
 İspanya
 Kanada
 Litvanya
 Macaristan
 Meksika
 Japonya
 Romanya
 Rusya
 Slovakya
 Slovenya
 Çin Cumhuriyeti (Tayvan)
 Ukrayna
 İran

an itibariyle nükleer santlar inşa eden, etmeyi planlayan ülkeler;
 Birleşik Devletler(amerika)
 Arjantin
 Beyaz Rusya
 Brezilya
 Bulgaristan
 Fransa
 Finlandiya
 Güney Kore
 Hindistan
 İran
 Japonya
 Kuzey Kore
 Moğolistan
 Pakistan
 Romanya
 Rusya
 Ukrayna
 Birleşik Krallık (ingiltere)
 Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #58 : Mart 30, 2011, 21:10:11 »
Bence nükleer santralleri biz yapamayız/yapmamalıyız daha pahalı olur,dışarıdan alalım daha ucuz ve kaliteli diyenlerle 1961'de DEVRİM otomobili projesi ortaya çıktığında biz yerli arba yapamayız diyenler arasında hiç bir fark olduğuna inanmıyorum.Bırakın Türkiye ilerlesin.
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 30, 2011, 21:10:45 »
Linkte nükleer santraller var. İhtiyacı olan kuruyor. Şuanda alternatifi yok. Sizde becerebilirseniz, çernobilin, japonyanın, veya Ermenistanın radyoaktivitesinden kendinizi muhafaza ediniz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnyadaki_n%C3%BCkleer_santraller_listesi
verdiğiniz linkte almanya amerika belçika fransa italya kanadaya bir bakın 2000 den sonra kaç nükleer satral yapmışlar  :) çin kore falan kurar bişey demicem ama gelişmiş batıda hangi ülke ısrarla nükleer santral kuruyor bi bakın
2011 YARİS 1.0