komşularımızda da nükleer santral var. özellikle ermenistandakiler çok rezil durumda oarada bir kaza olsa bizi kim kurtarabilir.(30 km) Yani santral yapmamak bizi korumuyor.
Iğdır'dan gözüküyor ermanistanın santralleri. Çernobilden daha eski sanıyorum. Allah muhafaza patlasa, bütün Türkiye'yi etkiler. Bu arada Çin, yeni bir nükleer santral yapımına başlayacak.
rüzgar güllerinin ilk kuruluş maliyetleri yüksektir ancak işletim maliyetleri çok düşüktür. Nükleerde ise hem kurulum, hem işletim maliyetleri çok yüksektir. Elbetkide rüzgar gülleri asla tek başına yeterli olamaz ancak potansiyelin hala değerlendirilmediği görüşündeyim. Ayrıca arge ile farklı çalışmalarda yapılabilir. Örneğin enerjinin iletimi esnasında kaybolan miktar hesaplanmışmıdır merak ediyorum.
Enerjinin iletimi sırasındaki kayıp yaklaşık %2-3 arasındadır. Dağıtım seviyesinde biraz daha yüksektir.
ülke olarak en verimli ve güzel yerleri sanayileştirip çevreyi yoketmek (sakarya ve kocaelinin sanayii merkezi olması) , en verimsiz yerlerde ise tarım yapacaz diye dünyanın yatırımını yapmak gibi bir takıntımız var. halbuki verimsiz ve atıl durumda olan yerlerde sanayileşmek daha mantıklı değil midir? ot bile bitmeyen bir sürü arazi varken ormanlık alanın içine çevre düşmanı bir tesis kurma inadı niye? illaki doğuda olmasına gerek yok. aksaray konya vesaire çevresinde de çok kurak yerler var.
istabulun en güzel ormanlarının olduğu yere köprü yapıp çevresini yerleşime açmak ne kadar mantıklıysa bu nükleer santrali oraya yapmak o kadar mantıklıdır.
evet nükleer enerji olmalı belki ama oraya olmamalı. şimdi kimse çıkıpta bana fizibiliteydi karlılıktı maliyetti falan demesin. tamamen sıfırdan yapıalcak ve çok uzun yıllar kullanıalcak bir tesis için bunların maliyet farkları eminimki yokedilen çevrenin maliyetinden çok daha azdır.
Sinirlenmeyin Burak Bey. Bişey demedik
Bu arada Çin, yeni bir nükleer santral yapımına başlayacak.
Abi Çin şu anda 20 küsür mü ne santral inşa ediyor hali hazırda

başka türlü enerji bulmaları mümkün değil zaten, ihtiyaçları o kadar muazzam bir sürat ile artıyor ki...
Nükleer Santrallerde enerjinin üretilebilmesi için su kullanılıyor, bu nedenle ya deniz kenarında ya da göl/akarsu gibi yerlerde kurulma zorunluluğu var.
Ankette ''Bir dirhem bal için bir çeki odun yiyemem.'' şıkkını işaretledim.
''Son balık öldüğünde son nehir kuruduğunda son ağaç kesildiğinde beyaz adam parayı yiyemeyeceğini anlayacak.''
Little Bighorn Savaşı'nda Amerikan ordusunu bizonun gö..ne sokan Sioux Şefi Tatanka Yotanka(Oturan Boğa)
"Biz Dünya'yı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık"

Union Carbide'ler yaşanmasın.Dünya'daki tüm enerji kaynaklarının toplamı bir can etmez.
Dogru da....o zaman kapatalim kontaklari, sondurelim lambalari, donelim yontma tas devrine....

Birakalim baskalari islesin uretsin, enerji kullansin. Biz karanlikta oturalim.
Dogru da....o zaman kapatalim kontaklari, sondurum lambalari, donelim yontma tas devrine.... 
Birakalim baskalari islesin uretsin, enerji kullansin. Biz karanlikta oturalim.
Yaa şakamı yapıyorsunuz.. Vallahi bu düşünce yapısına inanamıyorum artık.. Dünyanın neresinde Nükleer enerji santrali kullanılıyor bu devirde, Diğer ülkelerin artık kullanmadığı teknolojileri kullanmaya mahkummuyuz biz?
Rüzgar enerjisinden neden almıyoruz bu verimi?
Bir ülkenin parası insan hayatından daha önemliyse zaten o ülkede yaşam yoktur, Yaşam yoksa paranında anlamı yoktur.
Birileri insan hayatını mahvediyor, insanlar ise bunun farkında bile değil. Bu konu aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor.
İnsanlığın devleti milleti olmaz beyler , önce insan olalım
Yaa şakamı yapıyorsunuz.. Vallahi bu düşünce yapısına inanamıyorum artık.. Dünyanın neresinde Nükleer enerji santrali kullanılıyor bu devirde, Diğer ülkelerin artık kullanmadığı teknolojileri kullanmaya mahkummuyuz biz?
Rüzgar enerjisinden neden almıyoruz bu verimi?
Bir ülkenin parası insan hayatından daha önemliyse zaten o ülkede yaşam yoktur, Yaşam yoksa paranında anlamı yoktur.
Birileri insan hayatını mahvediyor, insanlar ise bunun farkında bile değil. Bu konu aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor.
İnsanlığın devleti milleti olmaz beyler , önce insan olalım
Babam sen hangi devirde yaşıyorsun Dünya kullanılan tüm yenilenebilir enerji santralleri bir Fransanın ihtiyacını karşılamaz şu anda. Kaldıki tüm gelişmiş ülkelerde nükleer sanral var ve sayıları artıyor. Ayrıca bizde olmaması birşey ifade etmez komşularımızda Nuh peygamber döneminden kalma santraller var.
--> Mecidiyeköy'deki bir elektronik mağazasında 3 televizyonun birden kısa devre yapmasının ardından, İstanbul'da nükleer tehlike seviyesi turuncuya yükseltildi... |zaytung|
Komşularımızda nuh peygamber döneminden kalma var diye yapalım, önemli değil mi diyorsunuz ?
Madem ki var komşularımızda dış politikamız ona göre şekillensin
edit: mesajın geri kalanı siyasi yorum içerdiği gerekçesi ile sansürlenmiştir
Babam sen hangi devirde yaşıyorsun Dünya kullanılan tüm yenilenebilir enerji santralleri bir Fransanın ihtiyacını karşılamaz şu anda. Kaldıki tüm gelişmiş ülkelerde nükleer sanral var ve sayıları artıyor. Ayrıca bizde olmaması birşey ifade etmez komşularımızda Nuh peygamber döneminden kalma santraller var.
Sizin o komşu dediklerinize biz tam olarak katil gözüyle bakıyoruz Kamil bey,
Ayrıca dünyadaki (kayda geçen) insan sayısının %15i sizin gibilerin dünyada yaptığınız katliamları engellemek için uğraşırken , nedir sizin bu katil olma çabanız?
Beni A ülkesi veya B ülkesi ilgilendirmiyor.. Benim İnsanlığım ülkemin çıkarlarından önce gelir kamil bey.. İnsanlığın devleti milleti olmaz beyler , önce insan olalım

Hükümet bizim düşmanımız değil beyler, kukla diktatörlerde umrumda değil. Sadece Katili savunan zihniyetlerdedir problem. Değiştiremiyorsanız en azından savunmayın...
ülkede kömürden elektrik üretilmesine karşı çıkın!
ülkede baraj yapılmasına karşı çıkın!
ülkede nükleere karşı çıkın!
ülkeye dışardan doğalgaz alıp elektrik üretin
Aslında şu da var, kömür santrallerinin bacasından doğaya salınan radyasyon, nükleer santrallerden veya nükleer santral kazalarından doğaya salınan radyasyondan baya fazla.
Şimdi sen ölüyorsun Libyalı çoçuk,
Senden on sene önce öldü İraklı çoçuk,
Senden kırk sene önce Vietnam'da Nepal'de yandı bir çoçuk,
Senden altmış altı sene önce Hiroşima'da şeker yiyemeden öldü bir çoçuk,
Senden doksan sene önce öldü Anadolu'da beşikte bir çoçuk,
Şimdi sen ölüyorsun Libyalı çoçuk Keşke,
ama keşke parayı hiç bulmasaydı Lidyalı çoçuk...
erdem enerjide tam anlamıyla dışa bağımlıyız.. nükleer santral bugün hala üretiliyor hala faal olarak kullanılıyor. senin elektrik hakkındaki görüşlerin neler? nasıl üretcez elektriğimizi? satın aldığımız doğal gaz ile devam mı yola? adına ister komşu de ister katil 4 bir yanımızda var bu tesislerden. senin ülkende yok diye haklın insanın daha güvende olmayacak, kapı pencere kapanıp korunulmuyor radyasyondan.. ben yapmadım ne de güvendeyim diye bir durum söz konusu değil yani.
kaldı ki bu proje halk için gerekli, gelecek için gerekli.