Gönderen Konu: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?  (Okunma sayısı 49043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?
« Yanıtla #40 : Mart 19, 2011, 18:57:16 »
valla arkadaşlar yeni avensis alıpta tüp taktırmakta nedemek bence biraz tuhaf :)

50000 küsür para vereceksin sonra gidip lpg takacaksın ardından o güzelim arabayla alışveriş merkezlerinin otoparklarına giremeyeceksin :)

hem arkadaşların dediği gibi motora zarar veren bir şey bu :) bide gidip sıfır yeni kasa avensise tüp taktırmak benim canımı acıtır :)

illaki az yaksın diyorsanız 50000tl ye kadar harika dizel araçlar alabilirsiniz sıfır yada 2.el saygılarımla...
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 19, 2011, 18:57:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Volkswagen.Aus liebe zum automobil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #41 : Mart 19, 2011, 19:56:57 »
sahbinden.comda takılı bi tane gördüm yani takılabilir :D
Lord of the Passat :)
1999 Passat 1.8 20v Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 19, 2011, 20:44:21 »
bayram bey ben de tam olarak karar vermiş değilim ama artık sıralı sistemlerin de çok kaliteli yapıldığını biliyrum. ben aracımda yaklaşık 4 yıldır kullanıyrum ve en ufak bir sorun yaşamadım..avensise hastayım ancak bu benzin fiyatlarıyla binemedikten sonra neden alayım.ama gene de alacağım çünkü avensis sınıfında harika bir araba bence.corollanın dizeline 50 küsür vermektense avensisi tercih ederim
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #43 : Mart 19, 2011, 20:48:32 »
birde yanlış bilmiyorsam sıfır dizel araçlar benzinlilerden 10 bin tl daha pahalı ve bakımları daha pahalı,arızası daha çok turbo vs gibi oysa lpg taktırdığınızda lpg ye verdiğiniz parayı amorti etmek daha kısa ve turbo arızası vs yaşamıyorsunuz.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 19, 2011, 21:03:27 »
valvematic çok karmaşık bir motor bmw 3,20 mercedes jaguar bile avensisten dandik arabalar.Günümüz şartlarında benzine 4 tl vererek arabaya binmek ne kadar mantıklı.Ben 50 bin km lpg taktırmadan kullandım.25 bin km dir lpg li kullanıyorum .70 tl ye dolan deponla 400 km gidebilmek akılsızlıksa lpg taktırmayın benzinle binip akıllı olmaya devam edin.Nasıl olsa o araç sizle ömürlük
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mart 19, 2011, 21:53:31 »
Benim ilk arabam DOĞAN L idi 1998 yılında almıştık araç benzinliydi ve LPG inanılmaz ucuzdu ve LPG taktırmaya karar verdim,tartarini marka lpg taktırdım o zaman ki parayla 350 milyona,tek dezavantajı uzun yolda hafif rampalarda aracın boğulmasıydı.Sonra 2001 yılında DOĞAN L yi sattık.Ben 26.02.2009 da şuan kullanmakta olduğum benzinli Toyota Corolla XEİ mi aldım,o sıra benzin fazla pahalı olmadığından LPG taktırmaya gerek görmedim,ama benzin fiyatları uçunca dedim buraya kadar artık LPG taktıracağım,ama aklımda DOĞAN L de yaşadığım performans kaybı ve motora vereceği zarar aklıma geliyor hiç LPG taktırmak istemiyordum ama mecburdum çünkü benzin fiyatlarından dolayı pskolojim bozulmaya başlamıştı.Sıralı sistemide tv de reklamlarda görüyordum ama ne olduğunu tam olarak bilmiyordum.İnternetten hemen araştırmaya başladım ve LPG sistemlerinin inanılmaz şekilde geliştirildiğini gördüm,bu araştırmayı yapmadan önce aklım hep 13 sene önceki LPG sistemlerinde kalmıştı,hep 13 sene önceki LPG sistemlerine göre yorum yapıyordum,işte çoğu kişi de sıralı sistem LPG kitleri hakkında fazla bilgi sahibi olmadığı için veya sıralı sistem LPG li bir araç kullanmadığı için ön yargı içinde oluyor,normal bir durum aslında çünkü bende sıralı sistemler hakkında bilgi sahibi olmadan önce öyleydim,şimdi aracımda sıralı sistem BRC MY 07 var ve çok memnunum gerçekten sıfır avensis bile alacak olsam BRC den şaşmazdım.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 19, 2011, 22:02:40 »

Şu güzelliğe bakar mısınız...Bunu alıp evin önüne park edecek ve benzin pahalı diye binemeyeceksem ne anladım ben avensisten:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Mart 19, 2011, 22:05:03 »
bence araba mundar olur... Zaten valvetic motor okadarda fazla yakmıyorki? tabi corolladan fazal yakar ama bence yazık olur.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 19, 2011, 22:50:27 »
Sayın Mustafa bey ve Mehmet bey "vay efendim tam böyle kamyon sollarken karşıdan biri gelirse işte o zaman anlamışım performansı"bunu söyleyen vatandaş ın sıralı sistem LPG den bi haber olduğu kesin.Eğer bu cümleden kastınız benim söylediğim şeyler ise ben bunu Avensis araçlarda 1.6 motor yerine 2.0 motor tercih etmemin nedeni olarak söyledim.LPG ile bir alakası yoktur.
 Buna ilave olarak yepyeni bir araca LPG takılmasına halen karşıyım ve karşı olmaya devam edeceğim.Ben kendi aracımı almadan evvel 1999-2000 model 5 kasası BMW almayı ciddi ciddi düşünüyordum.Bu araçlarıda alacak olsam kesinlikle LPG siz olanını alacaktım.LPG teknolojisi ilerlemiş olabilir buna birşey diyemem.Ama ben arabama takmam.Mehmet bey yukarıda demiş ''Sollama sende kamyonu diye'',kendi hiç sollamadı herhalde.Ben güvenlikten bahsediyorum kendisi Schumacher'den.Umarım birgün o kamyonla kafa kafa ya gelmezsiniz.Araca göre yeterli motor gücü bence bir güvenlik unsurudur.Acaba benzin ucuz olsa hangi motoru alırdınız.Benim canın benzinden daha önemli.Kaldıki 96 senesinden beri ehliyet sahibiyim bir cezam bile yok.Şehirler arası yolda 90 km yi asla geçmem.
Araçlar sizin para sizin ne isterseniz takabilirsiniz,sorun yok ama karşı olanlarında bir bildiklerinin olduklarını unutmayın.Kaldı ki Chevrolet firmasının şuan ülkemizde sattığı araçlar piyasadaki araçlardan çok daha fazla benzin yaktıkları için rekabet edebilmek için LPG seçeneğini ortaya koymuştur.Zaten geneli sorunlu olan bu araçları bana kimse örnek göstermesin.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Mart 19, 2011, 23:28:27 »
can bey kendi ekonominize göre değilde ülkenin genel ekonomisine bakarak yorum yaparsak orta yolu buluruz,sizin maddi durumunuz üst seviyede olabilir,ancak herkesin maddi durumu üst seviyede değil ve ülkemizde otomobil sahiplerine yapılan çok büyük haksızlıklar var,başta benzin fayatının anormal yüksek oluşu,ikincisi adaletsiz vergi sistemi,eskiden aracın kg sına göre vergi alınıyormuş keşke yine öyle olsa herkez 2.0 motorlu bir araca benzinli olarak binse. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Mart 19, 2011, 23:43:32 »
Otomobil sahiplerine yapılan haksızlıklar hepimize yapılıyor bunda bir sorun görmüyorum ben. Ama kim ne derse desin ister sıralı olsun ister mikserli bütün lpg sistemleri derme çatma. Bagajınızda içi gaz dolu tüp gezdirmek ne kadar güvenli Allah için?

Bence bütün bu sıkıntılar tüketim toplumu zihniyetinin bir eseri adamın bütçesi orta halli bir arabanın yakıt ve bakım masraflarına yeticek güçtedir ama gider 2.0 yada 3.0 araba alır sonra tabi yok lpgsiydi yok bor katkısı koydum araba 0.1 litre az yaktı bilmem ne... Bana göre insan kaldıramıyacağı hiç bir yükün altına girmemeli. Ben ailemle yaşıyorum, öğrenciyim fakat yarı yarıya ayrıkta sayılırım... 1.3 efsane kullanıyorum lpg falan hiç taktırmadım, bende isterim büyük motorlu ve üst sınıf bir araç kullanmayı fakat şimdilik bana uygun olan bu... ve gücümün yettiği ile mutlu olmaya ve daha iyisi için gayret ediyorum.

not: bu mesajda kimseye bir kötü söz söylemek gibi bir niyetim yok tamamen lpg konusundaki kendi görüşümdür.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 19, 2011, 23:49:27 »
Mustafa bey maddi durumum sıfır Avensis alan birisinden daha iyi durumda değil inanın.Şuan ikinci araç olarak 3-3.5 bin liralık 93 model Lada Samaram  var .O da tüpsüz inanın.Amcamın 2000 model Corollası vardı bu tüp yüzünden motor gitti.Bende hatta o zamanlar bu işte anormallik var Toyota nın motoru gitmez dedimse de gerçekleri gördüm.Sonra sattı aracını.Ülkenin durumu belli ama ben şöyle düşünüyorum naçizane.Madem her konuda avrupayı örnek alıyoruz avrupa insanının da toplu taşım araçlarını ne kadar fazla kullandığını hatırlatmak isterim.Bizim milletimizde bu ''popo'' rahatlığı oldukça benzine hergün zam gelmeye devam eder.Lafa geldiğinde herkes toplu ulaşım kullanılmalı der ama icraata gelince kimse keyfinden vazgeçmezz.Bundan dolayı kimsenin benzin pahallığından vergilerden sıkıntı duymaya hakkı yoktur.Asıl sorun budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Mart 19, 2011, 23:52:33 »
volkan kardeşim bende otomobil sahiplerine yapılan çok büyük haksızlılar var dedim bu konuda ayrımcılık yapılıyor demedim farkındaysan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 19, 2011, 23:54:08 »
Otomobil sahiplerine yapılan haksızlıklar hepimize yapılıyor bunda bir sorun görmüyorum ben. Ama kim ne derse desin ister sıralı olsun ister mikserli bütün lpg sistemleri derme çatma. Bagajınızda içi gaz dolu tüp gezdirmek ne kadar güvenli Allah için?

Bence bütün bu sıkıntılar tüketim toplumu zihniyetinin bir eseri adamın bütçesi orta halli bir arabanın yakıt ve bakım masraflarına yeticek güçtedir ama gider 2.0 yada 3.0 araba alır sonra tabi yok lpgsiydi yok bor katkısı koydum araba 0.1 litre az yaktı bilmem ne... Bana göre insan kaldıramıyacağı hiç bir yükün altına girmemeli. Ben ailemle yaşıyorum, öğrenciyim fakat yarı yarıya ayrıkta sayılırım... 1.3 efsane kullanıyorum lpg falan hiç taktırmadım, bende isterim büyük motorlu ve üst sınıf bir araç kullanmayı fakat şimdilik bana uygun olan bu... ve gücümün yettiği ile mutlu olmaya ve daha iyisi için gayret ediyorum.

not: bu mesajda kimseye bir kötü söz söylemek gibi bir niyetim yok tamamen lpg konusundaki kendi görüşümdür.
Sevgili kardeşim Volkan dediklerine ayrıca katılıyorum.Bizim milletteki lüks düşkünlüğünü kimse göz ardı edemez.Çocuğunun rıskını verir telefona arabaya vs vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Mart 20, 2011, 00:12:30 »
can bey amcanızın toyotasına kaç yılında hangi marka lpg kiti takıldıda motor gitti yetkili servismiydi montajı yapan geçmişte bu hatalardan dolayı pert olan motorlar oldu doğrudur benim anlatmak istediğim son çıkan sistemlerde kurallarına göre kullanırsanız aracınızı lpg bakımlarını aksatmazsanız bu sorunlar ortadan kalkmıştır.İnsanlara genelleme yaparak popo rahatlığı için araç kullanıyor dersek tüm insanlara haksızlık yapmış oluruz,akaryakıta zam gelmesi demek kullanmakta olduğumuz ihtiyaç duyduğumuz herşeye zama gelmesi demektir,bunu sadece araç kullanmakla sınırlandırmamak gerekir.Ben bugün levent e gittim otobüsle,ancak her zaman otobüsü kullanamıyorum çünkü iş icabı bazen sabah 06.00 da işbaşı yapmam gerekiyor bu saatte iş başı yapmam için 05.00 de kalkmam gerekiyor bu saate toplu ulaşım yok,bazende gece 01-02-03 de paydos ettiğim oluyor bu saatler arasında da toplu ulaşım yok.Bazende mesai uzuyor çok yoruluyorum otobüste ayakta gitmeye dermanım kalmadığı için arabamı kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 20, 2011, 00:23:12 »
Mustafa bey adı üstünde genelleme yaptım ama siz konuyu kişisel anlamışsınız sanıyorum.Ama bizim milletin üretmeden tüketen ve rahatına düşkün bir millet olduğu fikrimin arkasındayım.Lütfen konuyu kişisel anlamayın. Amcamın arabası hakkında LPG konusunda bir bilgim yok maalesef olay olalı 2 sene civarı bir zaman geçti.Şuan başka şehirlerdeyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #56 : Mart 20, 2011, 00:34:57 »
Mustafa bey adı üstünde genelleme yaptım ama siz konuyu kişisel anlamışsınız sanıyorum.Ama bizim milletin üretmeden tüketen ve rahatına düşkün bir millet olduğu fikrimin arkasındayım.Lütfen konuyu kişisel anlamayın. Amcamın arabası hakkında LPG konusunda bir bilgim yok maalesef olay olalı 2 sene civarı bir zaman geçti.Şuan başka şehirlerdeyiz.
Benim en çok istediğim şeydir kendi otomobilimizi üretmek kendi uçağımızı kendi trenimizi,malesef tarım ve hayvancılık ülkesiydik birzamanlar şimdi oda gitti ithalatçı bir toplum haline getirdiler bizi,ülkemizin en büyük sorunu bu aslında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 20, 2011, 01:03:58 »
Sayın Mustafa bey ve Mehmet bey "vay efendim tam böyle kamyon sollarken karşıdan biri gelirse işte o zaman anlamışım performansı"bunu söyleyen vatandaş ın sıralı sistem LPG den bi haber olduğu kesin.Eğer bu cümleden kastınız benim söylediğim şeyler ise ben bunu Avensis araçlarda 1.6 motor yerine 2.0 motor tercih etmemin nedeni olarak söyledim.LPG ile bir alakası yoktur.
 Buna ilave olarak yepyeni bir araca LPG takılmasına halen karşıyım ve karşı olmaya devam edeceğim.Ben kendi aracımı almadan evvel 1999-2000 model 5 kasası BMW almayı ciddi ciddi düşünüyordum.Bu araçlarıda alacak olsam kesinlikle LPG siz olanını alacaktım.LPG teknolojisi ilerlemiş olabilir buna birşey diyemem.Ama ben arabama takmam.Mehmet bey yukarıda demiş ''Sollama sende kamyonu diye'',kendi hiç sollamadı herhalde.Ben güvenlikten bahsediyorum kendisi Schumacher'den.Umarım birgün o kamyonla kafa kafa ya gelmezsiniz.Araca göre yeterli motor gücü bence bir güvenlik unsurudur.Acaba benzin ucuz olsa hangi motoru alırdınız.Benim canın benzinden daha önemli.Kaldıki 96 senesinden beri ehliyet sahibiyim bir cezam bile yok.Şehirler arası yolda 90 km yi asla geçmem.
Araçlar sizin para sizin ne isterseniz takabilirsiniz,sorun yok ama karşı olanlarında bir bildiklerinin olduklarını unutmayın.Kaldı ki Chevrolet firmasının şuan ülkemizde sattığı araçlar piyasadaki araçlardan çok daha fazla benzin yaktıkları için rekabet edebilmek için LPG seçeneğini ortaya koymuştur.Zaten geneli sorunlu olan bu araçları bana kimse örnek göstermesin.

can bey,
benim yazımdaki tespitim sizin yazdığınız birşey üzerine değildi.genel internetten okuduğum lpg-benzin tartışmalarında geçenlere istinaden söyledim.yoksa inanın sizin düşüncenizi burdaki yazınız ile okudum.
kamyon sollama mevzusunda ise söylemek istediğim,yani sollama o zaman dediğim,kıl payı sollamalar gibi durumlar içindi.yoksa allah göstermesin,(ki sizinde benim için böyle bir temenniniz olduğunu zannetmiyorum) hepimiz bir şekilde zor durumda kalabiliriz.işte bu noktada devreye zaten aracın kalitesi girer,mercedes CLK ile kurtarma şansınız,bir clio ile aynı değildir.
güvenlik hususuna gelince,LPG konusunda ciddi araştırmalarınız oldu mu?güvenilirliği konusunda?termal kamera ile yanma-patlama testlerinin hepsi internette mevcut.isterseniz bir göz atın.opel bugün LPG markası önermekte ve garanti kapsamından çıkarmamakta(avrupada).

tekrar söylüyorum,yazım şahsınıza yönelik değil.başlığı açan arkadaşa fikir verme açısındandır.

kazasız belasız sürüşler dilerim.

saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 20, 2011, 11:08:37 »
Mehmet bey iyi niyet dilekleriniz için teşekkür ederim.Konu tatlıya bağlandığı için teşekkür ederim.Ben de size kazasız sürüşler dilerim.Sevgilerimle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mart 20, 2011, 12:23:20 »
konuyu ben açtım ve anladım ki lpg takılması konusunda ikiye bölünmüşüz..karar vermek bana kalıyor yani..büyük bir ihitimalle de taktıracağım..arabanın arkasında lpg tankıyla gezmek ne kadar güvenli diyorsunuz ama şu anda arabınızın arkasında muhtemelen 50 litrelik bir benzin deposuyla geziyorsunuz.her iksinin de kaza anında patlama riski var tabii ki..