0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Otomobil sahiplerine yapılan haksızlıklar hepimize yapılıyor bunda bir sorun görmüyorum ben. Ama kim ne derse desin ister sıralı olsun ister mikserli bütün lpg sistemleri derme çatma. Bagajınızda içi gaz dolu tüp gezdirmek ne kadar güvenli Allah için? Bence bütün bu sıkıntılar tüketim toplumu zihniyetinin bir eseri adamın bütçesi orta halli bir arabanın yakıt ve bakım masraflarına yeticek güçtedir ama gider 2.0 yada 3.0 araba alır sonra tabi yok lpgsiydi yok bor katkısı koydum araba 0.1 litre az yaktı bilmem ne... Bana göre insan kaldıramıyacağı hiç bir yükün altına girmemeli. Ben ailemle yaşıyorum, öğrenciyim fakat yarı yarıya ayrıkta sayılırım... 1.3 efsane kullanıyorum lpg falan hiç taktırmadım, bende isterim büyük motorlu ve üst sınıf bir araç kullanmayı fakat şimdilik bana uygun olan bu... ve gücümün yettiği ile mutlu olmaya ve daha iyisi için gayret ediyorum.not: bu mesajda kimseye bir kötü söz söylemek gibi bir niyetim yok tamamen lpg konusundaki kendi görüşümdür.
Mustafa bey adı üstünde genelleme yaptım ama siz konuyu kişisel anlamışsınız sanıyorum.Ama bizim milletin üretmeden tüketen ve rahatına düşkün bir millet olduğu fikrimin arkasındayım.Lütfen konuyu kişisel anlamayın. Amcamın arabası hakkında LPG konusunda bir bilgim yok maalesef olay olalı 2 sene civarı bir zaman geçti.Şuan başka şehirlerdeyiz.
Sayın Mustafa bey ve Mehmet bey "vay efendim tam böyle kamyon sollarken karşıdan biri gelirse işte o zaman anlamışım performansı"bunu söyleyen vatandaş ın sıralı sistem LPG den bi haber olduğu kesin.Eğer bu cümleden kastınız benim söylediğim şeyler ise ben bunu Avensis araçlarda 1.6 motor yerine 2.0 motor tercih etmemin nedeni olarak söyledim.LPG ile bir alakası yoktur. Buna ilave olarak yepyeni bir araca LPG takılmasına halen karşıyım ve karşı olmaya devam edeceğim.Ben kendi aracımı almadan evvel 1999-2000 model 5 kasası BMW almayı ciddi ciddi düşünüyordum.Bu araçlarıda alacak olsam kesinlikle LPG siz olanını alacaktım.LPG teknolojisi ilerlemiş olabilir buna birşey diyemem.Ama ben arabama takmam.Mehmet bey yukarıda demiş ''Sollama sende kamyonu diye'',kendi hiç sollamadı herhalde.Ben güvenlikten bahsediyorum kendisi Schumacher'den.Umarım birgün o kamyonla kafa kafa ya gelmezsiniz.Araca göre yeterli motor gücü bence bir güvenlik unsurudur.Acaba benzin ucuz olsa hangi motoru alırdınız.Benim canın benzinden daha önemli.Kaldıki 96 senesinden beri ehliyet sahibiyim bir cezam bile yok.Şehirler arası yolda 90 km yi asla geçmem.Araçlar sizin para sizin ne isterseniz takabilirsiniz,sorun yok ama karşı olanlarında bir bildiklerinin olduklarını unutmayın.Kaldı ki Chevrolet firmasının şuan ülkemizde sattığı araçlar piyasadaki araçlardan çok daha fazla benzin yaktıkları için rekabet edebilmek için LPG seçeneğini ortaya koymuştur.Zaten geneli sorunlu olan bu araçları bana kimse örnek göstermesin.