Gönderen Konu: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?  (Okunma sayısı 49268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
2011 Avensis alıp LPG takılır mı?
« : Mart 11, 2011, 20:34:28 »
merhaba.çok yakın bir zamanda sıfır bir araba alacağım.yaklaşık 5-6 aydır çok yakından tüm modelleri inceliyorum.benim için önemli olan sağlamlık,yakıt,geniş iç mekan ve bagaj..bu kriterlere göre şu anda avensis en ciddi alınabilecek araba.ancak benzinli oluşu beni düşündürüyor.bazıları o arabayı alıp tüp taktıracağına dizel jetta al daha mantıklı diyor ama ben avensisin çok daha oturaklı,dayanıklı ve alımlı olduğunu düşünüyorum.ayrıca vw servislerinin çok pahalı olduğunu öğrendim.lafın kısası kafam biraz karışık. yardımcı olursanız sevinirim
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

2011 Avensis alıp LPG takılır mı?
« : Mart 11, 2011, 20:34:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2011, 20:58:55 »
ben 2005 model corolla ya taktıramıyorum. birde işin garanti boyutu var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2011, 21:09:51 »
Öncelikle selamlar..Benim 2010 model toyota verso aracım var.Sizin almayı düşündüğünüz avensis ile aynı motora sahip.Bende uzundur araştırıyorum ve teleflex marka tüp taktırmaya karar verdim..Firmayla bir kaç kere mailleştim cevapları tatminkar isterseniz istanbuldaki teleflex bayi ile görüşün.Ancak yetkili servisle görüştüğümde motor ve soğutma ile ilgili sistemlerin garanti dışı kalacağını söyledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2011, 21:17:01 »
merhaba.çok yakın bir zamanda sıfır bir araba alacağım.yaklaşık 5-6 aydır çok yakından tüm modelleri inceliyorum.benim için önemli olan sağlamlık,yakıt,geniş iç mekan ve bagaj..bu kriterlere göre şu anda avensis en ciddi alınabilecek araba.ancak benzinli oluşu beni düşündürüyor.bazıları o arabayı alıp tüp taktıracağına dizel jetta al daha mantıklı diyor ama ben avensisin çok daha oturaklı,dayanıklı ve alımlı olduğunu düşünüyorum.ayrıca vw servislerinin çok pahalı olduğunu öğrendim.lafın kısası kafam biraz karışık. yardımcı olursanız sevinirim

(Kesinlikle takılmaz) taktırmana taraf değilim  ve  taktırma, Bu soruyu sormanız dahi çok korkutucu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2011, 21:30:43 »
niye takılmazmış bal gibide takılır valla.Bende  vvt i 50 bin km taktırmadım bozuluru falan 25 bin kmdir sorunsuz biniyorum..Arkadaşım normal lpgler subaplarda biraz fazla ısındırıyor subapların şeklini bozuyor zamanla.Bu konuda prins valve care diye bir sistem çıkarmış tüple birlikte motora katkı veriyor subaplara zarar vermesin diye.Bu sistem 2,250 prins lpg kiti 600 tl de valve care eklenince 3,000 tl ye yaklasıyor..Brc de yeni modellerinde geçen ustamız bahsediyordu vsr mı ne öyle bir sey yuksek devirlerde subap lar zarar görmesin diye %80 lpg %20 benzin püskürterek enjektör çalısıyormuş..yani benzinle binilecegi kalmamış.Lpg ile bal gibide binilir yeterki iyi bir usta olsun iyi monte edilsin..ben olsam taktırırım.Valvematiclere takıyorlar artık
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 11, 2011, 21:39:51 »
niye takılmazmış bal gibide takılır valla.Bende  vvt i 50 bin km taktırmadım bozuluru falan 25 bin kmdir sorunsuz biniyorum..Arkadaşım normal lpgler subaplarda biraz fazla ısındırıyor subapların şeklini bozuyor zamanla.Bu konuda prins valve care diye bir sistem çıkarmış tüple birlikte motora katkı veriyor subaplara zarar vermesin diye.Bu sistem 2,250 prins lpg kiti 600 tl de valve care eklenince 3,000 tl ye yaklasıyor..Brc de yeni modellerinde geçen ustamız bahsediyordu vsr mı ne öyle bir sey yuksek devirlerde subap lar zarar görmesin diye %80 lpg %20 benzin püskürterek enjektör çalısıyormuş..yani benzinle binilecegi kalmamış.Lpg ile bal gibide binilir yeterki iyi bir usta olsun iyi monte edilsin..ben olsam taktırırım.Valvematiclere takıyorlar artık

2011 avensisden bahsediyoruz.
Sizde güle güle kullanın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2011, 22:12:25 »
2011 avensisden bahsediyoruz.
Sizde güle güle kullanın
2011 avensisteki benzinli motor discovery mekiğinin motorundan dahamı karmaşık bir motor beyfendi.Sİz dizel almışsınız.Ancak beyfendi benzinli model avensis istediğini söylüyor.Bu arabayada lpg olurmu demiş.Sİz internette araştırın bakın valvematic motorlara lpg takıyorlarmı diye...Lpg yi bu motorlara uygulayanlar var kendi  çıkarları doğrultusunda benzine 4,10 tl vermektense lpg ye 2,20 kuruş verip biniyor.Ayrıca lpg sistemleri de skisi gibi basit değil.motoru koruyan zararı enaza indiren  kitler mevcut.
Benim anlayamadıgım ise neden sizin böyle bir cevap verdiğiniz

Kesinlikle takılmaz ve  taktırma, Bu soruyu sormanız dahi çok korkutucu :)
Bukadar emin nasıl konuşuyorsunuz bilmiyorum.Sıfır araç olabilir piyasada cok sıfır olup lpg takan.Garanti devredışı kalıyormus.Sadece mmotor  kısmı devre dışı kalır garantiden.Beyfendi brc gibi büyük firmalar 100 bin kmye kadar lpg den dolayı motordan oluşan zararı ispat edilmesi durumunda ödeyecegini taahüt ediyor buda bilginize?
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2011, 22:19:42 »
Hocam siz kendi yorumunuzu ve fikrinizi paylaşırsınız,
Bende kendi fikrimi ve yorumu mu paylaşırım.
Bahadır beyde açmış olduğu konu yu takip eder ,yorumları okur ve kesinlikle bir fikir sahibi olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2011, 22:22:23 »
Önemli olanda odur beyfendi forum kullancıların fikirlerini paylaşması ve buna karşı saygı duyulması.Ancak kesin ifadeler kullanmakta ne kadar doğru olur bilmiyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 11, 2011, 22:56:56 »
Tuncay Bey Katılıyorum Size;
Para çoksa takılmaz, Para yoksa takılır.
Benzin bu gidişle temmuz demez 5,00 TL. Taktırın geçikmeden derim.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2011, 23:29:55 »
Mercedes'e takılan LPG, avensise hayli hayli takılır. Gözümün önünde sıfır passat'a takıldığını gördüm.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2011, 23:52:04 »
sinan bey maalesef taktırmaktan başka çare bıraktılarmı.Neden biz başka ülkenin vatandaşları gibi  yüksek hacimli  motorlu araçlara binmesini bilmiyormuyuz.Ama gelen vurdu giden vurdu olayı varya aynen öyle.Geçen sene  benzin 3,60 civarlarında idi lpg 1,60-1,70...Bunu bu vergi sistemini getirenler mecbur bırakıyorlar.12-13 bin dolarlık corolla llar ülkemizde  30.000 dolardan fazla fiyata satılıyor..Bİzi bu durumlara düşürenler utansın ne diyeyimm..Adam jaguara bmw  ye takıyor prins marka.Avensis de ne oluyor derim ben bunların yanında açıkcası..Dİzel falan kalmadı.Litresi olmus 3,70 yakında benzinle eşitlenir.
1,depo benzi yapar 650-700 1depo dizel yapar 1,100 civarı..Fİyatlar yakınlastıkca dizelin avantajıda kayboluyor.Suan en karlısı lpg gibi duruyor bunu sıfırı 2.eli falan yok.Aldığın gün takacaksın..
Evet dediğim gibi arabanın sagını solunu deldirip lpg tankını takmaya zorlayanlar utansın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2011, 23:57:26 »
Bende takılmamasından yanayım şu an sıfır Corolla 1.6 benzinli sahibiyim ve 6. cı aracım hepsi benzinliydi ve hiç birine lpg taktırmayı düşünmedim bile dizel araçlarıda sevmiyorum tamam benzin fiyatlarından banada gına geldi ama bildiğim kadarı ile en iyi benzin 97 oktan lpg 105 oktan buda yandığında motorda ki sıcaklık demektir lpg hangi kitle olursa olsun motordaki yağlama özelliği azalıyor performansıda cabası ama herkesin kendi fikri ve yorumudur iyice araştırmak gerek zevkler ve renkler tartışılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 14, 2011, 06:21:19 »
herkese teşekkür ederim..ama büyük bir ihtimalle avensisi alıp 1 sene bindikten sonra lpg taktıracağım..bu fiyatlarla benzinli arabaya binilmez bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2011, 01:21:25 »
Soru tam bana gelmiş sanırım.  :)

2011 model avensis aracıma yaklaşık 1 haftadır brc marka tüp taktırdım.

Lpg litresi 2.020 ye alıyorum..
4,24 benzinin litresi burada.

50 tl ye 25 litre yakıt almak çok hoşuma gitmeye başladı son zamanlarda.  :D

Şunu söyleyeyim performans olarak gram fark yok. Farkı hisseden sallıyordur. Dyno ya soksanız belki fark çıkar oda çok az.
Toyota servisiyle görüştüm, geçen sene lpg yüzünden sadece 1 senede 1 araç motoru zarar görmüş. (diyarbakır toyota servisi baktığı iller diyarbakır , şırnak, siirt,mardin, bitlis,batman) Buradaki tüm toyotalara diyarbakır toyota servisi bakıyor varsın oranı sen hesapla..

Lpg de iyi bi ustaya taktır bi problem çıkmaz. Buradaki tek kriter iyi bir usta.. 200 km uzağa git ama iyi bi ustaya yaptır bilmem anlatabildim mi?

İYi bir usta + lpg toyotalar için hiç bi problem çıkarmaz merak etmeyin.

Ekleme: Eski aracım 2010 model corollaydı onuda 0 almıştım, onda yaklaşık 6 ay tüp kullandım ve 6 ay boyunca hiç tüple ilgili problem çıkmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2011, 06:05:16 »
emre bey teşekkür ederim..ben de sizin gibi sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum zaten alınca.ama bir süre benzinli binerim eğer arabada garantilik bir sorun varsa ortaya çıksın diye.sonra da Prins marka sistem taktırıcam.biraz tuzluymuş ( 2500 tl) ama olsun.avensise de bu yakışır zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2011, 08:28:18 »
Tuncay Bey Katılıyorum Size;
Para çoksa takılmaz, Para yoksa takılır.
Benzin bu gidişle temmuz demez 5,00 TL. Taktırın geçikmeden derim.

Buna ben katılmıyorum arkadaşlar bizim arabalar için iyi tüp 2 civarı ruhsat falan derken 2,5 olcak benim gibi 2,5 yılda 27000 kilometre yapan birini kurtarmaz sadece yakıt alırken anlık canınız yanmaz:) çok zor amorti edersiniz.... çok gidende dizel alsın derim üstelik lpg takınca illa yakıt çok düşecek diyede birşey yok di mi ama
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2011, 10:01:04 »
Buna ben katılmıyorum arkadaşlar bizim arabalar için iyi tüp 2 civarı ruhsat falan derken 2,5 olcak benim gibi 2,5 yılda 27000 kilometre yapan birini kurtarmaz sadece yakıt alırken anlık canınız yanmaz:) çok zor amorti edersiniz.... çok gidende dizel alsın derim üstelik lpg takınca illa yakıt çok düşecek diyede birşey yok di mi ama
Eh haliyle 2,5 yılda 27.000 km yapan biri için normal.Sizin ruhsat sadece bulundurma amaçlı galiba.
 Senede 15.000 km yapan herkese lpg taktırmasını şiddetle öneririm. Amorti süresi 10.000 ila 15.000 arası değişir taktırdığınız kitin fiyatına göre.
Kazasız belasız keyifli sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2011, 10:11:36 »
ne yapayım light erkekim:) hatun arabayı vermiyordu...
ona yenisini aldım... ama ev hastane arası çok yokuşlu olmakla birlikte sadece 1700m:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2011, 23:00:44 »
taktırıp taktırmamak tamamen tercih meselesi.
bana sorarsanız o kadar para verip lpg taktırmak akıl karı değil. o yüzden opel astra yada c4 corolla dizel düşünmek daha mantıklı. tabi avensiz alacağım başka yolu yok derseniz gene sizin kararınız.
lpg taktırmamak için şu nedenleri sayabiliriz.
-araç garantisi bozuluyor(belki garantiyi otogaz dönüşüm sistemi veriyor ama motorun lpgden arızalandığını kanıtlarsanız. firmada hemen benim hatam demez ya servisi ya experi %90 kabul etmez.yani işin özü herhangi bir arızada lpg firması bizden değil derse hapı yutuyorsunuz)
-lpgnin herkes tehlikesi yok emniyetleri var desede her zaman bir tehlikesi var tvlerde yana araçları görüyoruz.özelikle aile arabası olarak düşünüldüğünde kimse sevdiğini gaz deposunun üstünde seyahat yapmasını istemez.
-bence araçın orjinalliğinide bozuyor.

iyi tarafları ise
-yüksek benzin fiyatı karşısında maksumum tasarruf ve paranın cepte kalması.

sonuçta karar sizin şimdiden hayırlı olsun