Gönderen Konu: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?  (Okunma sayısı 49046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?
« Yanıtla #80 : Mart 24, 2011, 22:08:58 »
Brc marka taktırdım..
Performansta hiç fark yok..
Var diyen yalan atıyor.

60-70 bin km sonra ne olur bilemem..

2010 model corolla ile lpg li 10.000 km yol yaptım ondada hiç problem oluşmamıştı. Bundada çekişten düşeceğini sanmam.
kardeşim ben aksini iddia etmedim ki bana cevaben yazmışsın ama bir yanlışlık oldu heralde :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 24, 2011, 22:08:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #81 : Mart 25, 2011, 21:24:53 »
kardeşim ben aksini iddia etmedim ki bana cevaben yazmışsın ama bir yanlışlık oldu heralde :)
Yok hocam size söylemedim ben.
Yanlış anladınız sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
« Yanıtla #82 : Nisan 07, 2011, 22:14:14 »
Hocam Teleflex i kullanıyorum 10 marttan beri taktıracağımı söylemiştim. Şuan itibariyle bir performans kaybı vs yok hissedilen. yakıt olarak ise 1 depo ile 430 km gitti karma olarak yalnız istasyondan farkedior ilk aldıkları deneme amacı ile araba gitmior gibiydi onu bitirip shelden aldım ve problem kalmadı. Stepne depo var ayrıca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Nisan 12, 2011, 22:38:40 »
Takılır arkadaşlar takılır.Servis BRC diyor başka bir şey demiyor.Ama siz teleflex düşünün derim.Tartışmayı uzatmaya gerek yok.Benzin fiyatı belli Lpg fiyatı belli.Ülkemizin hali belli.
LPG de 250.000 km diyorlar benzinde 1.000.000 km. varsın olsun 250.000 km bir motor yenileriz olur biter.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Nisan 27, 2011, 16:37:12 »
bence benzin fiyatlarının düşmesini beklemeli... :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Nisan 27, 2011, 18:28:46 »
Halimize bakın, perişanız yavw, sefilleeri oynuyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #86 : Mayıs 15, 2011, 00:15:01 »
Bahadır abi ben 23 yasındayım ve avensisimiz var ama keyifle binemedikten sonra hiç bir anlamı yok! Biz babamla sürekli tartışıyoruz bu konuyu ve yavaş yavaş ikna ettim onu bu bir kaç ay içinde kesinlikle lpgye geçicez :) Araç şu anda 12 bin kmde ve büyük çoğunlukla şehir içinde biniliyor ama şehir içinde binerken gaza dokunmak gelmiyor içimden o yüzden lpgyi şiddetle öneriyorum! heleki yeni nesil lpgler çok daha gelişmiş oldugundan artık taktırmakta hiçbir sakınca görmüyorum!
Ayrıca Mersinde lpgli bir avensisle keyifle ve ucuza aydıncıka silifkeye anamura bozyazıya gitmek kadar güzel bir sey olmaz diyede düşünüyorum :) Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 15, 2011, 11:25:58 »
Hocam Teleflex i kullanıyorum 10 marttan beri taktıracağımı söylemiştim. Şuan itibariyle bir performans kaybı vs yok hissedilen. yakıt olarak ise 1 depo ile 430 km gitti karma olarak yalnız istasyondan farkedior ilk aldıkları deneme amacı ile araba gitmior gibiydi onu bitirip shelden aldım ve problem kalmadı. Stepne depo var ayrıca.

Kenan bey hayırlı olsun :) deponuz kaç lt LPG alıyor.. nasıldır acaba Teleflex genel olarak.. bir de kaç liraya taktırdınız.. selamlar
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 15, 2011, 11:30:31 »
LPG veya benzinli kullanım tamamen araç sahibinin vereceği bir karardır. Burada okuduğım kadarıyla kişiler LPG-benzin tartışmasını kişiselleştirmişler. Ben de kimseye cevap olmayacak şekilde kendimce bir iki cümle yazayım.
-  Öncelikle araç alacak kişilerin maddi durumu ile ilgili vereceği karar. Parası olan benzinliye biner olmayan LPG'liye biner diye bir söylem bence ters. Günümüzde iş yapar ve kabul edilebilir LPG kitlerinin maliyeti nereden baksanız 2500-3000 TL civarında. Parası olmayan bir kişi için bu miktar azmıdır?
-  Bence diğer bir kriter de aracın kullanım şekli. Nihayetinde LPG taktırdıktan sonra aracınız tamamen ücretsiz çalışmıyor. Benzinliden az olmasına rağmen LPG'nin de bir yakıt maliyeti var. Şayet sürekli araba üzerinde değilseniz ve yılda 10.000-15.000 km yol yapıyorsanız benzin maliyeti ile LPG taktırmanın maliyeti ve LPG yakıt maliyetini hesaplamanız ve kıyaslamanız lazım.
-  Diğer yadsınamaz gerçek de benzin kullanımı için dizayn edilmiş bir motor, LPG ile kullanıldığında elbette bir takım zafiyet ve zararlar oluşacaktır ve elbette performansta düşme olacaktır.
Bütün bu ve benzeri kriterleri masaya koyup atrı ve eksileri tartmak ve son kararı vermek de aracın sahibine kalıyor. Her iki şekilde de hayırlı ve kazasız kullanım diliyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 15, 2011, 13:16:36 »
LPG veya benzinli kullanım tamamen araç sahibinin vereceği bir karardır. Burada okuduğım kadarıyla kişiler LPG-benzin tartışmasını kişiselleştirmişler. Ben de kimseye cevap olmayacak şekilde kendimce bir iki cümle yazayım.
-  Öncelikle araç alacak kişilerin maddi durumu ile ilgili vereceği karar. Parası olan benzinliye biner olmayan LPG'liye biner diye bir söylem bence ters. Günümüzde iş yapar ve kabul edilebilir LPG kitlerinin maliyeti nereden baksanız 2500-3000 TL civarında. Parası olmayan bir kişi için bu miktar azmıdır?
-  Bence diğer bir kriter de aracın kullanım şekli. Nihayetinde LPG taktırdıktan sonra aracınız tamamen ücretsiz çalışmıyor. Benzinliden az olmasına rağmen LPG'nin de bir yakıt maliyeti var. Şayet sürekli araba üzerinde değilseniz ve yılda 10.000-15.000 km yol yapıyorsanız benzin maliyeti ile LPG taktırmanın maliyeti ve LPG yakıt maliyetini hesaplamanız ve kıyaslamanız lazım.
-  Diğer yadsınamaz gerçek de benzin kullanımı için dizayn edilmiş bir motor, LPG ile kullanıldığında elbette bir takım zafiyet ve zararlar oluşacaktır ve elbette performansta düşme olacaktır.
Bütün bu ve benzeri kriterleri masaya koyup atrı ve eksileri tartmak ve son kararı vermek de aracın sahibine kalıyor. Her iki şekilde de hayırlı ve kazasız kullanım diliyorum.

Seyit abi kesinlikle katılıyorum, ne güzel anlattın.. konunun özü aynen dediklerinizden ibaret.. selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mayıs 15, 2011, 17:31:10 »
Vallaha ben de katılıyorum.:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #91 : Haziran 06, 2011, 22:34:56 »
arkadaşlar evet avansise artık lpg takılıyor ben aracıma taktırdım 2004 model olan aracıma gayet iyi çekişte hiç fark yok izmirde 1.sitede hüseyin usta takıyor ve toyotolar hakkındada bilgisi var benzinde düşük devir de çalışmasınıda düzeltiyor lpg dede sallama yok araç gayet tıkır tıkır çalışıyor km de 0.27 ve 0.30 arası yakıyor lpg sistemi sıralı değil. zaten bu sıralı sistem bu d4vvti motorlara olmuyor çalışma sistemi farklı olduğu için mikserli sistem takıyor ben memnunum benzin fiyatları malum taktırmak isteyenlere bilgi olarak paylaştım böyle bir araca binememek benzin yüzünden yazık takın lpg yi rahat edin arkadaşlar taktırmak isteyenlere ustanın numarası 02324334391 bengittim gördüm orada konya dan gelmiş araçta montajı gördüm gerçekten usta adam araştırın görün bilginiz olsun dedim taktir sizlerin 2 yıl garantili BRC takıyor beyenmez sorun çıkarsa getir sökeyim ücreti iade ederim diye baştan pazarlıklı takırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 75000
« Yanıtla #92 : Haziran 08, 2011, 13:53:32 »
Kenan bey hayırlı olsun :) deponuz kaç lt LPG alıyor.. nasıldır acaba Teleflex genel olarak.. bir de kaç liraya taktırdınız.. selamlar
Teşekkür ederim Mesut Bey. 2000 tl ye taktırdım yaklaşık 2,5 3 ay oldu. 47 lt gaz alıyor kullanıma göre değişiyor mesafe kendim kullanırsam 1 deposu ile 500 km ye kadar gidiyorum karma olarak kardeşim de ise 430 km civarı gidiyor. Performans olarak bir kayıp yaşamadım diyebilirim hissedemedim pek birşey. Merak ettiğiniz noktalar varsa yanıtlayabilirim seve seve.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • bakacağız artık
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #93 : Ağustos 11, 2012, 11:59:44 »
bence benzin fiyatlarının düşmesini beklemeli... :P

hahahaha
öyle bir ihtimal olabilirmi ? :-\ :D :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ağustos 11, 2012, 12:35:21 »
bence hiç durmayın hemen lpg takın...
ben 2001 corollamda 100.000 km dir kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok...(karım arabanın kendi parasına yaklaştı motora zara verse ne olur,tamiri 1500 lira civarı)
dayım carinasında 380.000 km dir kullanıyordu sıkıntı yaşamadı ama kaza yapınca sattı yine carina aldı yine lpg taktırdı...

bence benzin kullanmak hata....çevreyi korumakta cabası
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ağustos 11, 2012, 12:41:58 »
Bence de taktırın. Benim 2005 Avensis'te BRC var ve inanın ( şeytan kulağına kurşun) saat gibi ve hiç perf. kaybı yok. Şu an uzun yolda da 17 kr yakıyor. Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ağustos 11, 2012, 12:47:57 »
valla taktırın LPG hususunu bence de hiç düşünmemek gerekir.. tamam benzinli arabaya binmek güzel ama şu ekonomik koşullar içerisinde hiç gerek yok.. hele LPG hususunda Toyota araçların ne kadar uyumlu ve sorunsuz olduğunu artık tartışmaya bile gerek yok, kullanan ve hiç sıkıntı yaşamayan o kadar çok arkadaşımız var ki..
valla benim şahsi düşüncem şudur: dizel araç ilk tercihimdir, yok eğer dizel araç alınmıyor veya alınamıyorsa benzinli alıp iyi bir marka LPG dönüşümü yaptırmaktır.. selamlar saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ağustos 11, 2012, 12:53:35 »
2011 model düz vites corolla aracıma ,aman garantisi bozulmasın, araçta bişey varsa çıksın ki garantiden yaptırayım diye 20.000 km ye kadar bekleyerek LPG taktırdım...Bu günkü aklım olsa bayiden çıkartır çıkartmaz taktırırdım...Motora zararı varmış falan filan, neticede araba benimle mi yaşayacak ki...-Korkmadan taktırın markanın motordan olacak arızalar nedeniyle iptal ettiği  garantiyi BRC 25.000 TL ye kadar zaten üstleniyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ağustos 12, 2012, 10:58:30 »
şimdiye kadar taktırsaydınız lpg nin maliyetinide rahatlıkla çıkartırdınız.arkadaş 2012 c.extraya 1200 km de prins taktırdık.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 25, 2012, 17:44:19 »
takılmaz arkadaş ben bir dafa yandım bir daha mı asla...