0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Brc marka taktırdım..Performansta hiç fark yok..Var diyen yalan atıyor.60-70 bin km sonra ne olur bilemem..2010 model corolla ile lpg li 10.000 km yol yaptım ondada hiç problem oluşmamıştı. Bundada çekişten düşeceğini sanmam.
kardeşim ben aksini iddia etmedim ki bana cevaben yazmışsın ama bir yanlışlık oldu heralde
Hocam Teleflex i kullanıyorum 10 marttan beri taktıracağımı söylemiştim. Şuan itibariyle bir performans kaybı vs yok hissedilen. yakıt olarak ise 1 depo ile 430 km gitti karma olarak yalnız istasyondan farkedior ilk aldıkları deneme amacı ile araba gitmior gibiydi onu bitirip shelden aldım ve problem kalmadı. Stepne depo var ayrıca.
LPG veya benzinli kullanım tamamen araç sahibinin vereceği bir karardır. Burada okuduğım kadarıyla kişiler LPG-benzin tartışmasını kişiselleştirmişler. Ben de kimseye cevap olmayacak şekilde kendimce bir iki cümle yazayım. - Öncelikle araç alacak kişilerin maddi durumu ile ilgili vereceği karar. Parası olan benzinliye biner olmayan LPG'liye biner diye bir söylem bence ters. Günümüzde iş yapar ve kabul edilebilir LPG kitlerinin maliyeti nereden baksanız 2500-3000 TL civarında. Parası olmayan bir kişi için bu miktar azmıdır? - Bence diğer bir kriter de aracın kullanım şekli. Nihayetinde LPG taktırdıktan sonra aracınız tamamen ücretsiz çalışmıyor. Benzinliden az olmasına rağmen LPG'nin de bir yakıt maliyeti var. Şayet sürekli araba üzerinde değilseniz ve yılda 10.000-15.000 km yol yapıyorsanız benzin maliyeti ile LPG taktırmanın maliyeti ve LPG yakıt maliyetini hesaplamanız ve kıyaslamanız lazım. - Diğer yadsınamaz gerçek de benzin kullanımı için dizayn edilmiş bir motor, LPG ile kullanıldığında elbette bir takım zafiyet ve zararlar oluşacaktır ve elbette performansta düşme olacaktır. Bütün bu ve benzeri kriterleri masaya koyup atrı ve eksileri tartmak ve son kararı vermek de aracın sahibine kalıyor. Her iki şekilde de hayırlı ve kazasız kullanım diliyorum.
Kenan bey hayırlı olsun deponuz kaç lt LPG alıyor.. nasıldır acaba Teleflex genel olarak.. bir de kaç liraya taktırdınız.. selamlar
bence benzin fiyatlarının düşmesini beklemeli...