Gönderen Konu: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?  (Okunma sayısı 49042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
Ynt: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?
« Yanıtla #20 : Mart 15, 2011, 23:46:55 »
İyi geceler diliyorum öncelikle. 2009 model avensisim var bnmde aldığımdan beri lpg taktırayım diye düşünüyordum ve sonunda taktırdım aracımı bugün teslim aldım. Yaklaşık 2 senedir araştırdım ve kararımı teleflex gfi da kıldım. Kendimden önce arkadaşımda denedm yaklaşık 20bin km dir kullanıyor ve hiç bir sorun yaşamadık. Buda kararıma yardımcı oldu çünkü bir kaç araç gördüm burada örneğin 2011model 2000 km de taktırdılar ve araba ayar tutmuor bi şekilde markaları açıkçada yazabilirim gerçi yazılımıyla ilgili fakat düzeltemediklerini cng fuarını beklediklerini ve yazılımcı firmayla görüşüceklerini belirttiler. Ben şuan gönül rahatlığı ile taktırdım umarım hiçbir sorunla karşılaşmam. Aracım 2009 model ve 14bin km şuan. Darısı düşünenlerin başına ne diyelim hayırlısı olur inşallah.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 15, 2011, 23:46:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2011, 23:53:47 »
bahadır bey gönül rahatlığıyla brc tavsiye ederim sorun yaşamazsınız ikimizde istanbuldayız ben topkapı emkar yetkili brc servisinde montaj yaptırdım 10 bin km ye yaklaştım bir kez bile sorun oluşmadı tavsiye ederim en mantıklı seçimi yapmış olursunuz...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2011, 00:41:06 »
Bence en sağlıklısı 1 yıl deneyin sonra karar verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 16, 2011, 06:34:42 »
brc şu anki aracaımda megane 2 hb'de var..gerçi gayet memnunum ama avensisi alınca daha kaliteli bir marka taktırma taraftarıyım..teleflex veya prins herkes öneriyor zaten.
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Mart 16, 2011, 06:40:46 »
brc şu anki aracaımda megane 2 hb'de var..gerçi gayet memnunum ama avensisi alınca daha kaliteli bir marka taktırma taraftarıyım..teleflex veya prins herkes öneriyor zaten.
şuanki aracınızda olan BRC MY 07 veya BRC MY 10 serisimi bahadır bey bu serileri diğer BRC ler ile karıştırmayın derim ben.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2011, 11:54:42 »
valla tam olarak bilmiyorum ama bir sorun çıkartmadılar şimdiye kadar.ama avensise daha kaliteli lpg lazım bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2011, 12:00:05 »
Yazık etmeyin güzelim araca.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mart 16, 2011, 19:21:07 »
Yazık etmeyin güzelim araca.
can bey emin olun o düşünce mağzide kaldı yeni lpg sistemleri gerçekten çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 16, 2011, 21:27:19 »
Vallaha ne bileyim benim içim elvermiyor.:(
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 16, 2011, 21:40:15 »
bende arabamı ilk aldığım zaman içim elvermiyordu zaten o sıra gerekte yoktu benzin 2.80-2.90 dı ama biranda benzin fiyatları uçuşa geçti bende hemen lpg ye geçtim performans kaybı da yok sorun da yok sıkıntıda yok çok şükür 10 bin km yaklaştım bir kez bile servise gitmedim şimdi tam 10 bin olsun bakım için gideceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 16, 2011, 21:43:10 »
bir arabaya acıyozda benzini 4,18 yapanlar acımıyorlar ama valla ne kadar acırsan acı enınde sonunda yaptırıyon.Sadece taktırmadıgına pişman oluyorsun .ancak motordu garantidir diye düşündükçe zarar ediyorsun hergün
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 16, 2011, 21:47:49 »
millete tüp taktırıcam diyince eskiden ilk lpg'li arabalar aklına geliyor galiba..hani şu arka bagajda bildiğiniz mutfak tüpü takılı olanlar.. :DUR:
artık lpg teknolojisi çok ilerledi arkadaşlar..nerdeyse her arabaya sorunsuz takılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mart 16, 2011, 21:49:57 »
millete tüp taktırıcam diyince eskiden ilk lpg'li arabalar aklına geliyor galiba..hani şu arka bagajda bildiğiniz mutfak tüpü takılı olanlar.. :DUR:
artık lpg teknolojisi çok ilerledi arkadaşlar..nerdeyse her arabaya sorunsuz takılıyor
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 16, 2011, 22:39:15 »
Lpg kitleri teknoloji olarak eskisi gibi değiller.Avrupada devlet aracı lpg ye dönüştürülmesi için vatandaşını teşvik ediyor.Yeni nesil motorlarda subaplar daha hassas üretiliyor..Bu konuda da bana göre bunlara en fazla önemi önce prins sonra brc gösteriyor.Brc 10 bin bakımlarında filtre değişikliği yaparken ekstradan benzin ve lpg tankına subapları korumak için katkı katıyor.Sitede lpg montajı yapan bir abimizden ögrendiğim kadarıyla piyasaya yeni sundukları mysequent 10 ve 11 lerde devir 5,000 rpm tye dayandıgı zaman subapları korumak için enjektörler %20 benzin %80 lpg püskürtüyormuş...
Ancak 50-55 bin liralık bir  araç alıp lpg montajı düşünülüyorsa  bana göre brc den daha üst seviye olarak gördüğüm prins kullanılma.Bu kit toplamında brc nin 2 katı fiyatı bulabiliyor.Ama kullandıgı valvecare sistemi subapları koruyor.Kullandıkları japon malı  keihın enjektörleri benzin enjektörlerine en yakın çalışan tepki süreleri çok hızlı ve  en kaliteli enjektörlerden biri...Ama bana göre en önemlisi valve care siye yaptıkları lpg ile aynı anda subaplara  katkı püskürtmesi.Bu katkı lpg kiti montajı yapıldıktan sonra 600 tl vererek extradan ayrı bir yere montajı yapılarak katkı gönderiyor motora.Bu katkı bittiği zaman sistem lpg den  benzine geçiş yapıyor lpg de çalışmıyor araç..
Kendi corolla aracımda 25 bin kmdir BRc myseguent 07 kullanıyorum çok memnunum bir  sıkıntım yok.Ama dediğim gibi araç 50 bin liralık sa prins derim.25-35 arası ise brc derim.10-15 milyarlık arabayada 3-4 milyarlık kit takılması çok da akıllı olmaz onun içinde atiker derim :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 16, 2011, 22:40:33 »
takılır takılır....
öyle güzel takılır ki hem de tadından yenmez...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 17, 2011, 00:27:48 »
herkese merhabalar,
bir kaç farklı başlık ile ilgili de söylemek istediklerim var hepsini burda yazayım...
öncelikle 2010 Avensis Lpg mağduru ibrahim bey var malumunuz.kendisine geçmiş olsun diyorum. 5 sayfa süren bir yazışma da sürekli lpğ ! mağduru olduğunu anlatmış...keşke Lpğ yerine Lpg taktırmayı deneseymiş.renaultta sorun yokmuş ama illallah dedirtmiş 2010 avensis...servis taktır abi garanti bozulmaz demiş ! ibrahim bey de taktırmış...sonrası sorunlar zinciri...

efendim,söz uçar yazı kalır.bunu söyleyen servise yaz bakalım şuraya diye bir kağıda doldurtursunuz dediklerini kaşe imza tarih...ondan sonra garantiden çıktı desinler bakın bakalım nasıl yedirtirler adama o garantiyi...yani yol baştan yanlış.53 bin tl lik araca böyle bir işlemden önce toyota merkez aranır durum izah edilir cevap alınır.konuşmalar kayıt altındadır.insignia alma konusunu ise hiç anlamadım...

şimdi gelelim lpg mevzuna...2011 e takılır mı?hatta biraz ötesi E200 mercedes aldım takılır mı?aman pompacı güler valla adama...bunu alanın benzine vercek parasıda vardır...gibi lafları bir kenara bırakalım.internette yüzlerce lpg-benzin tartışması mevcut..okuyunuz efendim.neden takılmaz?ve takılmamalı diyenlerin savunmaları şu şekilde hep:
abi güldürme kendini...millet ne der?
abi çekişten düşer araba...
abi motorun ömrünü yiyiyorsun...

evet,ilkini direkt geçiyorum.millet ne der?o millet aracı alırken al 10 binde bizden gez paşa paşa dedi mi demedi...o zaman sussun.
performans...güzel yurdumda herkes bir mika hakinen herkes bir schumacher...efsane kasa corolla kullandım 5 yıl...96 model lpg li.
bakımlarını her 5 binde bir yaptıran kıl birisi olarak,izmir aydın otobanında 180 -190 son olarak 200 hızı gördüm ve dakikalarca bu hızda kaldım.tamam bu bir ispat değildir diyelim.125 hp araç(corolla) düştü 115 e...bir de ben varım etti 116 beygir.nedir yani?
haa ama öyle değil vay efendim tam böyle kamyon sollarken karşıdan biri gelirse işte o zaman anlamışım performansı...sollama beyfendi.
kıssadan hisse,adam imama gelir hoca ağzıma suyu aldım çalkaladım tükürdüm oruç bozulur mu? der.imam bişey olmaz der...adam başlar peki hoca efendi aldım suyu böyle çalkaladım çalkaladım sonra hafiften geri ileri geri...imam bişey olmaz der...peki hoca efendi aldım suyu çalkaladım çalkaladım hafiften bademciğe değip değip geri gelse diyince imam:lıkır lıkır iç eşşoğlu... senden bi halt olmaz der..

şimdi arkadaşlar,
lpg artık hyundai ve chevrolet lerde fabrikasyon.opel kalkıp marka öneriyor.ama benzin dizel pastası çok büyük.içinizden birisi çöple çalışan araba yapsın ertesi gün vurulmazsa ben adam değilim.meselenin çok yönü var bence..

lpg nin yanma derecesi benzinden yüksek ve ham petrolden benzin aşamasında en verimli kısım.yanma testleri vs için youtube a bakabilirsiniz.
birde kapalı otopark sorunu var..avrupada giriliyor..ama biz avrupada değiliz .ee ama yırtınıyoruz ab ye gircez diye.

bir de yıpranma olayı var...arac ömrünü kısatması meselesi...zaten bir milyon km yapıyordu herkes şimdi 500 lpg ile yapınca büyük sorun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 17, 2011, 00:35:35 »
devam edeyim...
güzel yurdum insanı triger değiştirmemek için bile araba satar...

ayrıca,devletin vergi adı altında aldığı haraç var.alırken iki katına al,binerken benzini...şimdilerde sigara içirmiyorlar türkiyenin havası dumansız hava sahası diye..ama eliyle satıp %60 haracını alıyorlar.devlet büyüğümüz geçerken tüm trafik felç oluyor.1 saat cayır cayır benzin mazot yanıyor CO haddi hesabı yok...ama olmaz ülkemin havası dumansız hava sahası...

lpg 2011 e takılır mı? şahsi düşüncem,

1)iyi araştırma yapılmalı,özellikle forumdaki arkadaşlarla istişare iyi yapılmalı.
2)kit seçimi kadar montaj önemli
3)bakımı iyi yapılmalı.
4)araç garanti kapsamından çıkacağı için,10.000km benzinle binilmeli.

5)aracın uzun süre kullanılacağı düşünülmeli.montaj ruhsat sızdırmazlık vs masrafı. eğer öyle değilse dizel seçimi düşünülmeli.

benim fikrim,10 bin km sonra takılması.2.20 den deponuzu doldurun keyfinize bakın.

hatamız varsa affola.

herkese iyi forumlar ve kazasız belasız sürüşler dilerim.

saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #37 : Mart 17, 2011, 01:16:32 »
Mehmet bey yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.
Bende sıfır auris aldım 10.000 km benzinle binip LPG taktıracağım.
Ayrıca anlamadığım Avensis' e neden takılamıyormuş? Millet Porche arabasına LPG taktırıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mart 17, 2011, 08:56:59 »
Mehmet bey bende yazdıklarınıza aynen katılıyorum ve şu olay çok dikkatimi çekti "vay efendim tam böyle kamyon sollarken karşıdan biri gelirse işte o zaman anlamışım performansı"bunu söyleyen vatandaş ın sıralı sistem LPG den bi haber olduğu kesin,çünkü sıralı sistemde performans kaybı yok,benim doğan L marka aracım vardı tabi araç denirse :) tabi üzerinde düz sistem LPG vardı o zamanlar sıralı sistemde yoktu zaten,işte bu düz sistem hafif rampalarda araçta boğulmaya sebep oluyor ve uzun yolda sollamalarda gerçekten tehlike arz ediyordu,şimdiki aklım olsa asla ne kamyon sollardım ne o araçla uzun yola çıkardım,işte bu arkadaşların bahsettiği benim anlattığım olayda olduğu gibi 10 yıl öncesinin LPG sistemleri onların aklı orda kalmış,ben bu düşüncede olan arkadaşlarımıza teknolojiyi takip etmelerini öneriyorum,bir hesap yapmışlar motoru bitiriyor falan diyorlar ya motor bitene kadar 3 motor parası çıkarıyor LPG başka söze gerek varmı ki bilmiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • slmmmm
« Yanıtla #39 : Mart 19, 2011, 18:49:45 »
Eger çok kullanacaksanız lpg şart ama arada binerim uzun yol yapmam diyenlerdenseniz lpg ye hiçç gerek yok.Sonuçta sübablar zarar görüyor 3 sene içinde degiştirmek gerekir dediler bana çekiş düşer dediler ve servise gidersen 5 000 tl miş. Dışarda yaptıranlar 600 tl ye yaptırmış bilginize:)