0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar, yarın kısmetse bende avensis elegant extra sahibi olacağım. Satıcıyla pazarlığı yaptık. İş son aşamasında.Araç 5500 km'de. Hazır ruhsatlarda değişecekken hemen lpg taktırmalımıyım. Garantisi tamamen bozuluyor mu ? Konuyla ilgili yardımcı olursanız çok memnun olurum.
bence benzin fiyatlarının düşmesini beklemeli...
Merhaba arkadaşlar bende de 2011 avensis var. üzerinde atiker var inanın süper yakıtta çok iyi sıkıntıda yok. ara sıra uzun yolda bazen 1-2 km benzinle gidiyorum belki bir işe yarar diye kesinlikle lpg lazım
2012 sıfır Avensis Elegant Extra aracıma 31.12.2012 tarihinde 2000 km.de iken Ankara BRC yetkili servisi Mavidenizler.de LPG dönüşümü yaptırdım.. Sallama diye tabir edilen bir uygulama ile montajı yaptılar.. İnanın şu anda ş.içi 0,21 krş. yakıt harcıyorum.. Hiçbir sorun yaşamadım.. Kesinlikle tavsiye ederim..
21 kuruş olduğuna emin misiniz ? ortlamanız kaçta şuanda ?
Kesinlikle.. Yıllardır LPG.li araç kullanıyorum.. Aracıma dönüşüm yaptırdıktan sonra ayar için doldurulan gaz bitince benzine geçmesini bekledim.. 2,38 tl.den 20 tl.lik Lukoil lpg aldım.. ve 95 km sonunda benzine geçti.. Bir sonraki alımı yine aynı pompadan aynı tutarda aldım.. sonuç 98 km.. Daha sonra 20 tl. ve bir gün sonra da fulledim.. 99 tl daha verdim.. yani 119 tl.. 608 km. sonra benzine geçti.. Açıkçası ben de şaşkınım.. Daha önceki aracım da LPG.li 2005 Avensis Elegant idi.. Ondan bile daha uygun yakıyor şu anda.. Yol bilgisayar verisi 7,6.. Ancak bu tam karşılığı değil tabi ki.. Şunu anladım.. Bu aracı sakin ve bilinçli kullandığınız takdirde bu değerleri yakalamak hiç te zor değil..
Araçlarımız aynı,model yılı,LPG kiti ve hatta kilometresine kadar aynı O yüzden sordum 21 kuruş olduğuna emin misiniz diye ? Ben o kadar sakin kullanmama rağmen daha 27-30 kuruş civarının altına düşüremedim.Şehir dışı belki 21-22 kuruşları görür ama şehir içi mükemmel değerler 21 kuruş.Sadece Shell'den yakıt alıyorum ve 2,71 TL'den genellikle 40 litre alıyorum, 108 TL toplam ve sizin gibi benzin ikazına kadar kullanıyorum.Mesafe sıfırladığımda tam 390-400 km oluyor şehir içi.27 kuruş ki bu aslında benim için ideal bir değer.İlk zamanlar 35 kuruş hesaplamıştım.Ortalama tüketim 9,9-10,2 lt bandında gidip, geliyor.Başlığa dönecek olursak bal gibi takılır.Kafan rahatta kullanırsın.Kaç kilometre yapıyorsun hesabı dizellerde yapılır.5-6 bin lira farklardan bahsedilmiyor.En kaliteli kiti 1500 Lira'ya takıyorsun ki arabayı satarken artı yazacağın fiyatla en kötü bunun yarısını zaten geri alıyorsun.BRC firması garantiden çıkan yakıt düzeneğine kendi 25.000 TL'ye kadar garanti veriyor.Çekişte insanın anlayamayacağı bir fark olur ama mutsuz etmez çok ekstrem durumlar hariç.Motor normalden fazla ve erken yıpranabilir birkaç koruyucu maddeyle bunu da benzinle aynı zararlara,sürelere çekebilirsiniz.Benim başıma gelen tek olumsuz tarafı arkadaşların dalga geçmesi.''60.000 Liralık arabaya bin tüp taktır,ne gazlı adamsın bilader'' mevzuları Onlarda zaten yürüyücü tayfa, önemsemiyorum.
Yasin bey iyi yapmıssınız lpg taktırmakla.BRc lerde öyle.enjektör sesi.durdugunuzda çıt çıt çetene türküsünü söyler.öıt çı enjektör sesi normal.Muayenede sıkıntı olurmu bilmem.Ama toyotaların hepsinde lpg dolum yerıonı sol tarafa takıyorlar.sağda egzozun yanına taktırmazdım açıkcası.2012 corolla yada taktırdık.sol tarafa.koruma plastigini dolum yeri kadar kesip taktılar.Yere paralel duruyor.gözükmüyor kullanışlı birşey oldu.Bence siz onu sola aldırın.koruma plastiği hayatınızdan daha önemli değil.