0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç muayeneden geçti, bir problem olmadı. Aynı araçtan bir tane daha gördüm onun da sağ tarafta. Dediğim gibi egzozla arada koruma saçı var.
LPG veya benzinli kullanım tamamen araç sahibinin vereceği bir karardır. Burada okuduğım kadarıyla kişiler LPG-benzin tartışmasını kişiselleştirmişler. Ben de kimseye cevap olmayacak şekilde kendimce bir iki cümle yazayım. - Öncelikle araç alacak kişilerin maddi durumu ile ilgili vereceği karar. Parası olan benzinliye biner olmayan LPG'liye biner diye bir söylem bence ters. Günümüzde iş yapar ve kabul edilebilir LPG kitlerinin maliyeti nereden baksanız 2500-3000 TL civarında. Parası olmayan bir kişi için bu miktar azmıdır? - Bence diğer bir kriter de aracın kullanım şekli. Nihayetinde LPG taktırdıktan sonra aracınız tamamen ücretsiz çalışmıyor. Benzinliden az olmasına rağmen LPG'nin de bir yakıt maliyeti var. Şayet sürekli araba üzerinde değilseniz ve yılda 10.000-15.000 km yol yapıyorsanız benzin maliyeti ile LPG taktırmanın maliyeti ve LPG yakıt maliyetini hesaplamanız ve kıyaslamanız lazım. - Diğer yadsınamaz gerçek de benzin kullanımı için dizayn edilmiş bir motor, LPG ile kullanıldığında elbette bir takım zafiyet ve zararlar oluşacaktır ve elbette performansta düşme olacaktır. Bütün bu ve benzeri kriterleri masaya koyup atrı ve eksileri tartmak ve son kararı vermek de aracın sahibine kalıyor. Her iki şekilde de hayırlı ve kazasız kullanım diliyorum.
Arkadaşlar dün aracıma BRC kiti takıldı. Hersey Yolunda. Kafama takılan iki soru kaldı.1- Seyir halinde değil ama dururken enjektör sesi geliyor. Sizde de oluyor mu?2- Lpg dolum ağzını egzozun hemen soluna yapmışlar. Usta " sol tarafta plastik muhafaza var, kesmemek için böyle yaptım" dedi. "Merak etme çelik borunun içinden geçiyor, egzozla dolum ağzı arasında da mufafaza var" dedi.
Arkadaşlar yeni avensisine benden başka atiker lpg taktıran varmı acaba
porsche cayenne sahibi olacağım lpg peşinde koşacağım
Merhabalar konuya ilişkin birkaç görüş de ben eklemek istedim. Lpg benzine oranla % 35-40 tasarruf sağladığı bilinen bir gerçek. Eski aracım Lpg liydi ve doğal olarak her Lpg alışımda bir miktar da benzin alıyordum (ek maaliyet). Tasarruf edelim diye Lpg taktırdım ama bu sefer de nasıl olsa az yakıyor diye daha çok gezmeye ve yol yapmaya başladım (Benzinle kafa kafaya geldi). Birde bulunduğum şehirde taşıt yolu bile otopark olarak işletiliyor ben de doğal olarak daha emniyetli ve korunaklı diye kapalı otoparkları tercih ediyordum ki o da ne? Lpg li araçlar giremezmiş (bir eksi de buradan). Duyduğum kadarıyla deniz otobüsü/feribotlara da Lpg li araç almıyorlarmış. Tatil planlarınızda veya gündelik yaşantınızda zorunlu değişiklikler kaçınılmaz olabilir. Bir de bagaj küçüldü derdi var tabi. O da ayrı bir sorun. Soruya dönecek olursak her araca Lpg takılıyor hatta "yok canım buna da mı?" dediğimiz araçlar gördük. Ama olay tamamen kişisel. Ben yeni aracım da düşünmüyorum. Herkesin kendi tercihidir. Görüşmek üzere hoşçakalın.
Her iki yorum olayı özetlemiş. Kullanım sıklığına, km.sine göre hesabını yapıp avantajına göre isteyen takar istemeyen takmaz. Amma sırf olaya LT fiyatıyla bakmadan tüm maliyeti hesaba katmak lazım. Aslında olaya bir de CNG yi eklemek gerek fakat alt yapı sadece İETT de var sanırsam. Bize LPG nin geç gelmesi gibi dünya CNG ye çoktan geçti. Bizde de elbet 5-10 sene içinde yaygınlaşır. O zaman da adamlar çoktan elektrik gibi başka bir yakıta geçmiş olur. Eeee olacak o kadar sonuçta teknolojiyi biz geliştirmiyoruz!
cng ile çalıstırmak sorun değil de abi cng yi depolamak biraz sıkıntı herhalde diye biliyorum abi.
Ben iki hafta önce kendi aracıma lpg taktırmak için gittiğimde porsche cayenne marka aracı bizzat gözlerimle gördüm yeni montajı yapılıyordu. Hangi marka takılıyordu bilmiyorum firma bir çok lpg sisteminin montajını yapan yetkili bayiydi. Yani porsche cayenne sahibi o araca lpg yi taktırıyorsa diğer marka araçlardada lpg yi kabul eden bütün motorlara lpg takılmasından dolayı sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Tabiki iyi arabaya iyi lpg sistemi kurulması kaydıyla.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-porsche-2003-porsche-cayenne-s-4.5-f1-plusxenon-plussunroof-plusisitma-plustam-full-120304871/detay. Aurisle arasında pek te fark yok fiyat olarak :p