Gönderen Konu: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?  (Okunma sayısı 49049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis alıp LPG takılır mı?
« Yanıtla #120 : Şubat 16, 2013, 01:12:03 »
Araç muayeneden geçti, bir problem olmadı. Aynı araçtan bir tane daha gördüm onun da sağ tarafta. Dediğim gibi egzozla arada koruma saçı var.

Bende de sol tarafa takıldı, koruma plastiğine sıfır görünmeyecek şekilde.BRC'nin yetkili servislerinde böyle uygulama farklılıkları oluyor mu ki? Standart bir prosedür yok mudur ?  :wacko:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Şubat 16, 2013, 01:12:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Şubat 16, 2013, 17:52:30 »
Bahadır ne oldu, arabayı aldımı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Şubat 16, 2013, 19:33:26 »
LPG veya benzinli kullanım tamamen araç sahibinin vereceği bir karardır. Burada okuduğım kadarıyla kişiler LPG-benzin tartışmasını kişiselleştirmişler. Ben de kimseye cevap olmayacak şekilde kendimce bir iki cümle yazayım.
-  Öncelikle araç alacak kişilerin maddi durumu ile ilgili vereceği karar. Parası olan benzinliye biner olmayan LPG'liye biner diye bir söylem bence ters. Günümüzde iş yapar ve kabul edilebilir LPG kitlerinin maliyeti nereden baksanız 2500-3000 TL civarında. Parası olmayan bir kişi için bu miktar azmıdır?
-  Bence diğer bir kriter de aracın kullanım şekli. Nihayetinde LPG taktırdıktan sonra aracınız tamamen ücretsiz çalışmıyor. Benzinliden az olmasına rağmen LPG'nin de bir yakıt maliyeti var. Şayet sürekli araba üzerinde değilseniz ve yılda 10.000-15.000 km yol yapıyorsanız benzin maliyeti ile LPG taktırmanın maliyeti ve LPG yakıt maliyetini hesaplamanız ve kıyaslamanız lazım.
-  Diğer yadsınamaz gerçek de benzin kullanımı için dizayn edilmiş bir motor, LPG ile kullanıldığında elbette bir takım zafiyet ve zararlar oluşacaktır ve elbette performansta düşme olacaktır.
Bütün bu ve benzeri kriterleri masaya koyup atrı ve eksileri tartmak ve son kararı vermek de aracın sahibine kalıyor. Her iki şekilde de hayırlı ve kazasız kullanım diliyorum.
Bugüne kadar LPG konularının tamamında okuduğum en güzel açıklama olmuş.Bence LPG soran herkese bu linki gönderin yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Şubat 18, 2013, 05:56:38 »
Arkadaşlar dün aracıma BRC kiti takıldı. Hersey Yolunda.

Kafama takılan iki soru kaldı.

1- Seyir halinde değil ama dururken enjektör sesi geliyor.  Sizde de oluyor mu?

2- Lpg dolum ağzını egzozun hemen soluna yapmışlar. Usta " sol tarafta plastik muhafaza var, kesmemek için böyle yaptım" dedi. "Merak etme çelik borunun içinden geçiyor, egzozla dolum ağzı arasında da mufafaza var" dedi.

Yasin Bey hayırlı olsun LPG işleminiz.Allah utandırmasın.Deneyimlerinizi, tecrübelerinizi bizimle de paylaşırsanız kıyaslama yapabileceğimiz,referans alabileceğimiz farklı bir değer daha elimizde olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Şubat 18, 2013, 14:45:42 »
Teşekkür ederim Candoğan Bey. Amin inşallah.

Dediğim gibi durur vaziyette gelen enjektör sesi haricinde bir sıkıntım yok.Henüz bir depo boşalmadığı için km'de ne yaktığnı bilmiyorum.

110 km uzun yol yaptım. 10 km'si şehir içi. Yol bilgisayarını sıfırlamıştım. 7.7 litre  gösterdi ortalama tüketim. Eğer bu gösterdiği değer tükettiğim LPG ise soğuk kış aylarına göre muazzam sayılabilecek bir değer.

Eski aracım civic kış aylarında 7,5-8 litre LPG yakıyordu.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Şubat 25, 2013, 00:13:29 »
Merhabalar konuya ilişkin birkaç görüş de ben eklemek istedim. Lpg benzine oranla % 35-40 tasarruf sağladığı bilinen bir gerçek. Eski aracım Lpg liydi ve doğal olarak her Lpg alışımda bir miktar da benzin alıyordum (ek maaliyet). Tasarruf edelim diye Lpg taktırdım ama bu sefer de nasıl olsa az yakıyor diye daha çok gezmeye ve yol yapmaya başladım (Benzinle kafa kafaya geldi). Birde bulunduğum şehirde taşıt yolu bile otopark olarak işletiliyor ben de doğal olarak daha emniyetli ve korunaklı diye kapalı otoparkları tercih ediyordum ki o da ne? Lpg li araçlar giremezmiş (bir eksi de buradan). Duyduğum kadarıyla deniz otobüsü/feribotlara da Lpg li araç almıyorlarmış. Tatil planlarınızda veya gündelik yaşantınızda zorunlu değişiklikler kaçınılmaz olabilir. Bir de bagaj küçüldü derdi var tabi. O da ayrı bir sorun. Soruya dönecek olursak her araca Lpg takılıyor hatta "yok canım buna da mı?" dediğimiz araçlar gördük. Ama olay tamamen kişisel. Ben yeni aracım da düşünmüyorum. Herkesin kendi tercihidir. Görüşmek üzere hoşçakalın.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #126 : Mart 25, 2013, 22:35:14 »
Arkadaşlar yeni avensisine benden başka atiker lpg taktıran varmı acaba
2011 Toyota Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #127 : Mart 31, 2013, 18:07:24 »
tüp toyota için yapılmıştır.hiç bir sıkıntı olmaz.hele de landi renzo taktırdın ya...benim gibi sadece 10 bin de bir filtre değiştirmeye gidersin.aklında en ufak bir sorun olmasın.taktır.2006 avensisime taktırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Mart 31, 2013, 18:14:51 »
Bahadırdan hala ses seda yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mart 31, 2013, 19:06:47 »
Arkadaşlar yeni avensisine benden başka atiker lpg taktıran varmı acaba
sanmıyorum atiker daha çok ucuz arabalara takıyorlar
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Mart 31, 2013, 19:07:30 »
bahadır nerede yawv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Mart 31, 2013, 23:35:25 »
Ben iki hafta önce kendi aracıma lpg taktırmak için gittiğimde porsche cayenne marka aracı bizzat gözlerimle gördüm yeni montajı yapılıyordu. Hangi marka takılıyordu bilmiyorum firma bir çok lpg sisteminin montajını yapan yetkili bayiydi. Yani porsche cayenne sahibi o araca lpg yi taktırıyorsa diğer marka araçlardada lpg yi kabul eden bütün motorlara lpg takılmasından dolayı sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Tabiki iyi arabaya iyi lpg sistemi kurulması kaydıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Nisan 01, 2013, 23:09:19 »
porsche cayenne sahibi olacağım lpg peşinde koşacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Nisan 01, 2013, 23:58:11 »
LPG veya benzinli kullanım tamamen araç sahibinin vereceği bir karardır. Burada okuduğım kadarıyla kişiler LPG-benzin tartışmasını kişiselleştirmişler. Ben de kimseye cevap olmayacak şekilde kendimce bir iki cümle yazayım.
-  Öncelikle araç alacak kişilerin maddi durumu ile ilgili vereceği karar. Parası olan benzinliye biner olmayan LPG'liye biner diye bir söylem bence ters. Günümüzde iş yapar ve kabul edilebilir LPG kitlerinin maliyeti nereden baksanız 2500-3000 TL civarında. Parası olmayan bir kişi için bu miktar azmıdır?
-  Bence diğer bir kriter de aracın kullanım şekli. Nihayetinde LPG taktırdıktan sonra aracınız tamamen ücretsiz çalışmıyor. Benzinliden az olmasına rağmen LPG'nin de bir yakıt maliyeti var. Şayet sürekli araba üzerinde değilseniz ve yılda 10.000-15.000 km yol yapıyorsanız benzin maliyeti ile LPG taktırmanın maliyeti ve LPG yakıt maliyetini hesaplamanız ve kıyaslamanız lazım.
-  Diğer yadsınamaz gerçek de benzin kullanımı için dizayn edilmiş bir motor, LPG ile kullanıldığında elbette bir takım zafiyet ve zararlar oluşacaktır ve elbette performansta düşme olacaktır.
Bütün bu ve benzeri kriterleri masaya koyup atrı ve eksileri tartmak ve son kararı vermek de aracın sahibine kalıyor. Her iki şekilde de hayırlı ve kazasız kullanım diliyorum.

Merhabalar konuya ilişkin birkaç görüş de ben eklemek istedim. Lpg benzine oranla % 35-40 tasarruf sağladığı bilinen bir gerçek. Eski aracım Lpg liydi ve doğal olarak her Lpg alışımda bir miktar da benzin alıyordum (ek maaliyet). Tasarruf edelim diye Lpg taktırdım ama bu sefer de nasıl olsa az yakıyor diye daha çok gezmeye ve yol yapmaya başladım (Benzinle kafa kafaya geldi). Birde bulunduğum şehirde taşıt yolu bile otopark olarak işletiliyor ben de doğal olarak daha emniyetli ve korunaklı diye kapalı otoparkları tercih ediyordum ki o da ne? Lpg li araçlar giremezmiş (bir eksi de buradan). Duyduğum kadarıyla deniz otobüsü/feribotlara da Lpg li araç almıyorlarmış. Tatil planlarınızda veya gündelik yaşantınızda zorunlu değişiklikler kaçınılmaz olabilir. Bir de bagaj küçüldü derdi var tabi. O da ayrı bir sorun. Soruya dönecek olursak her araca Lpg takılıyor hatta "yok canım buna da mı?" dediğimiz araçlar gördük. Ama olay tamamen kişisel. Ben yeni aracım da düşünmüyorum. Herkesin kendi tercihidir. Görüşmek üzere hoşçakalın.

Her iki yorum olayı özetlemiş. Kullanım sıklığına, km.sine göre hesabını yapıp avantajına göre isteyen takar istemeyen takmaz. Amma sırf olaya LT fiyatıyla bakmadan tüm maliyeti hesaba katmak lazım. ;)

Aslında olaya bir de CNG yi eklemek gerek fakat alt yapı sadece İETT de var sanırsam. Bize LPG nin geç gelmesi gibi dünya CNG ye çoktan geçti. Bizde de elbet 5-10 sene içinde yaygınlaşır. O zaman da adamlar çoktan elektrik gibi başka bir yakıta geçmiş olur. Eeee olacak o kadar sonuçta teknolojiyi biz geliştirmiyoruz! :(
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Nisan 01, 2013, 23:59:41 »
Her iki yorum olayı özetlemiş. Kullanım sıklığına, km.sine göre hesabını yapıp avantajına göre isteyen takar istemeyen takmaz. Amma sırf olaya LT fiyatıyla bakmadan tüm maliyeti hesaba katmak lazım. ;)

Aslında olaya bir de CNG yi eklemek gerek fakat alt yapı sadece İETT de var sanırsam. Bize LPG nin geç gelmesi gibi dünya CNG ye çoktan geçti. Bizde de elbet 5-10 sene içinde yaygınlaşır. O zaman da adamlar çoktan elektrik gibi başka bir yakıta geçmiş olur. Eeee olacak o kadar sonuçta teknolojiyi biz geliştirmiyoruz! :(
cng ile çalıstırmak sorun değil de abi cng yi depolamak biraz sıkıntı herhalde diye biliyorum abi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kilometre: 68453
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Nisan 02, 2013, 00:10:59 »
cng ile çalıstırmak sorun değil de abi cng yi depolamak biraz sıkıntı herhalde diye biliyorum abi.
Aynen, 200 bar. LPG de ise 35-40 bar civarı. Zaten zorluk da buradan geliyor. 200 barı taşıyacak 15-16 m³ doğal gazı depolayacak kalın silindirik tüp depo 80 kg ağırlığını buluyor. Bir depo D.Gazın ağırlığı 16 lt * 0.67 Kg/Lt = 10.72 Kg.
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Nisan 02, 2013, 02:36:44 »
Ben iki hafta önce kendi aracıma lpg taktırmak için gittiğimde porsche cayenne marka aracı bizzat gözlerimle gördüm yeni montajı yapılıyordu. Hangi marka takılıyordu bilmiyorum firma bir çok lpg sisteminin montajını yapan yetkili bayiydi. Yani porsche cayenne sahibi o araca lpg yi taktırıyorsa diğer marka araçlardada lpg yi kabul eden bütün motorlara lpg takılmasından dolayı sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Tabiki iyi arabaya iyi lpg sistemi kurulması kaydıyla.

Porsche kampanyadan falan mı çıktı acaba  :D
Porsche alacak parayı bulmuş, benzin alacak parası yokmuş.İlginç tabi de istasyonda lpg sorduğu andaki manzara nasıl oluyor acaba.
 Cuma günleri cami önlerini tavsiye ederim, iyi kalabalık oluyor  ;)
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Nisan 02, 2013, 22:46:07 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-porsche-2003-porsche-cayenne-s-4.5-f1-plusxenon-plussunroof-plusisitma-plustam-full-120304871/detay. Aurisle arasında pek te fark yok fiyat olarak :p
Beni aracın fiyatı ilgilendirmedi ki bu araç performans aracı ekonomi isteyene gitmez sadece o bakımdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #139 : Nisan 08, 2013, 11:06:44 »
Atiker sıkıntısı olan varmı acaba benim arabada sıkıntı yok ama ne olabilir sizce aldığımda üzerinde olduğundan durduk yere söktürmwedim
2011 Toyota Avensis 1.6 Elegant Extra