Anket

Dünya dışı yaşam?

Evet vardır.
Hayır yoktur.

Gönderen Konu: Dünya dışı yaşam, Uzaylılar?  (Okunma sayısı 9450 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Dünya dışı yaşam, Uzaylılar?
« Yanıtla #60 : Şubat 21, 2011, 23:05:32 »
türkay kardeşim alper beyde internetten bir bilgi bulup link veriyor bana söylediklerinin aynısını neden alper bey e de söylemiyorsun biraz objektif olmanı öneririm taraflı olmanı değil.Ben başka kaynakta bulurum merak etmeyin ABD o uçakları envanterinden kaldırmadı.2007 tarihi çok mu eski 4 sene önce 2011 tarihli bir bilgi bulsam onada başka bir kulp takarsınız eminim.Hem bir ordu f-22 üretildi diye f-117 gibi milyon dolarlık uçaklarını çöpe atar mı bu nasıl mantık anlamak mümkün değil.Bizim ordumuzda f-16 lar kullanılmaya başlanınca f-5 ler çöpemi atıldı hala kullanımda.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 21, 2011, 23:05:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 21, 2011, 23:18:30 »
türkay kardeşim alper beyde internetten bir bilgi bulup link veriyor bana söylediklerinin aynısını neden alper bey e de söylemiyorsun biraz objektif olmanı öneririm taraflı olmanı değil.Ben başka kaynakta bulurum merak etmeyin ABD o uçakları envanterinden kaldırmadı.2007 tarihi çok mu eski 4 sene önce 2011 tarihli bir bilgi bulsam onada başka bir kulp takarsınız eminim.Hem bir ordu f-22 üretildi diye f-117 gibi milyon dolarlık uçaklarını çöpe atar mı bu nasıl mantık anlamak mümkün değil.Bizim ordumuzda f-16 lar kullanılmaya başlanınca f-5 ler çöpemi atıldı hala kullanımda.
abi bu nasıl bi alınganlık? alper abi wikipediadan alıntı yaptı sen tuttun 2007 tarihli bir blogtan alıntı yaptın.. alper reyis zaten 2008de kaldırıldığını yazdı.. bir de wikipedia bile tam güvenilir bir kaynak değil ancak bloglardan çok daha güvenilir bir kaynak çünkü aşağıda dikkat ettiysen kaynakça var.. alıntılar nerelerden yapılmış hepsi yazıyor ve o kaynakçada hiç bir şekilde blog, forum vs göremezsin...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 21, 2011, 23:21:09 »
Bu arada yanlışlık olmasın benim cümlemdeki "sindirmek"ten kasıt kavramak değildi ...  :islik: :islik:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Şubat 21, 2011, 23:25:20 »
Ayrıca ne demek F22 çıktı diye F117 kalkmaz? Dediğiniz mantık ile yürüseydi dünya daha hala ok ve sopalar ile ceylan avlıyor olurduk :) Daha modern ve iyi bir ekipman çıkınca eskisinin emekliye ayrılması kadar doğal başka ne olabilir?

İngilizceniz varsa verdiğim linki okuyun, niye emekliye ayırdıklarını orda ayrıntıları ile yazıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #64 : Şubat 21, 2011, 23:29:14 »
şu internette yazan her bilgiye gözü kapalı nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum ya?

türkay kardeşim sen şu sözünü sadece bana söylüyorsun alper bey e neden söylemiyorsun.benim blog da paylaştığım bilgi saçma sapan bir bilgimi veya yalan dolanlamı dolu o blog daki bilgiden bir kelimesini seç deki bak bu bilgi yalan böyle birşey yok de yalan bir bilgi de bende herkezden özür dileyin blog dan yayınlanan bilgi yalandır diye wikiped den yayınlanan bir bilgi doğrudur diye bir kanun mu var.Konu oda değil zaten konu şu benim ve alper bey in verdiği bilgiler ikiside internetten alınma bilgiler ama sen yukarda söylediğin cümleyi sadece bana söylüyorsun bende diyorum ki sana tekrar taraflı olma objektif ol.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Şubat 21, 2011, 23:33:43 »
Sizin verdiğiniz blogda hatalı bilgi yok. Veriş tarzınızda hata var.

"ahanda buyrun bu doğrudur, seninki doğru değildir" diyorsunuz ve güncel olmayan bilgiyi güncelmiş gibi göstermeye çalışıyorsunuz

güvenilir kaynak anlayışınız da yok, Türkay da bunu belirtmeye çalışıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Şubat 21, 2011, 23:51:50 »
mustafa abi taraflı falan değilim, alper abi babamın oğlu da değil... üstelik sadece sana da söylemedim o cümleyi.. çoğul kullandım, saygı çoğulu değil, baya baya çoğul kullandım, herkese söyledim.. wikipedia bile güvenilir bir kaynak değilken bir blog sitesi hiç bir zaman kaynak olamaz... wikipediadan bir bilgi alırken bile referansı sorgulanmalı kaynağına bakılmalı... çok kez ekşisözlük gibi platformları kaynak gösterenlerle karşılaşıyorum.. ben ekşi sözlük yazarıyım, isterseniz biraz sonra uzaylılar başlığına (wardır muhtemelen, yoksa da açarım) gerçekliği sorgulanan ve gerçek olmayan yaratıklardır yazsam bu bir kaynak olur mu ? bloglar da bu şekilde..dediğim gibi şu anda bir blog açabilirim ve içini bi dünya "doğru" bilgi ile doldurabilirim. belki de bütün bilgilerim doğrudur ancak tutup bir sayfaya mustafa baykara toyota değil mercedes kullanıcısıdır yazabilirim...  örnekler abartıyla çoğaltılabilir.. ancak bir ansiklopedi ile bu sorunu yaşamazsınız, bir ansiklopedi başlı başına kaynaktır.. güvenilir kaynaktan verilen bilgiye her zaman açığım.. kaldı ki onu bile sorgularım...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Şubat 22, 2011, 00:44:05 »
Ayrıca ne demek F22 çıktı diye F117 kalkmaz? Dediğiniz mantık ile yürüseydi dünya daha hala ok ve sopalar ile ceylan avlıyor olurduk :) Daha modern ve iyi bir ekipman çıkınca eskisinin emekliye ayrılması kadar doğal başka ne olabilir?

İngilizceniz varsa verdiğim linki okuyun, niye emekliye ayırdıklarını orda ayrıntıları ile yazıyor.
alper bey ingilizcem çeviri yapacak kadar yok bizim ordumuza f-16 lar envantere girdi diye f-5 ler emekliyemi ayrıldı siz bana bunun cevabını verin.ABD ordusu bizim asker sayımız 500 bin der ama gerçekte 1.5 milyon olabilir veya x bir ordu biz kıtalara arası füze geliştirdik diyerek gövde gösterisi yapabilir aslında o füze 300 km menzilli standarat bir füzedir demem o ki ABD biz bu uçakları emekliye ayırdık kullanmıyoruz dese bile bu pek inandırıcı olmaz.Bizim ordu bile f-16 ları 25-30 yıldır kullanıyor daha emekliye ayırmadı ABD 20 sene kullanıp emeklimi edecek o uçakları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #68 : Şubat 22, 2011, 01:03:50 »

Mustafa bey F-16 ların envantere girmesiyle F-104 ler kalktı. F-5 ler değil. Ayrıca F-5 lerin kullanım konsepti ayrı. Şu anda hangi amaçla kullanıldığını biliyor musunuz? Biraz inceleyin. Uzaylılara da sorabilirsiniz. Mustafa Topaloğluna da :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Şubat 22, 2011, 01:07:19 »
şu internette yazan her bilgiye gözü kapalı nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum ya?

!!! :) :) !!!  Sizin bilgiler ilk kaynaktan galiba !!! :) :) !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Şubat 22, 2011, 01:10:35 »
Alper bey buyrun ABD nin uçak envanteri sizin yüzde yüz eminim dediğiniz uçak sıralamada 2.sırada ve hala kullanımda

http://alimuraterbil.blogcu.com/iste-abd-nin-askeri-gucu-hava-kuvvetleri/1705753

Bu internetten bulduğunuz bir bilgi değil mi???  :) Başka sorum yok teşekkürler.

Söz savunmanın... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #71 : Şubat 22, 2011, 01:26:01 »
Uzaylılar akıllı olsun.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Şubat 22, 2011, 02:03:12 »
Uzaylılar akıllı olsun.

Mustafa bey bakın Alperen ne diyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Şubat 22, 2011, 02:38:43 »
onu bunu boşverin de yüce rabbim en güzel de bizi yaratmış... onlar ne öyle Allah günah yazmasın......

Hande hanım bu avatarla yazılmış çok iddialı bir cümle olmadı mı bu? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #74 : Şubat 22, 2011, 02:48:24 »
Mustafa bey F-16 ların envantere girmesiyle F-104 ler kalktı. F-5 ler değil. Ayrıca F-5 lerin kullanım konsepti ayrı. Şu anda hangi amaçla kullanıldığını biliyor musunuz? Biraz inceleyin. Uzaylılara da sorabilirsiniz. Mustafa Topaloğluna da :)
  barış bey siz benim anlatmak istediğimi anklayamadınız heralde ben diyorum ki tsk f-16 ları aldığı zaman f-5 leri emekliyemi ayırdı tabiki hayır dedim abd de f-22 ler çıktı diye f-117 leri emekliye ayırmadı hurdalığa göndermedi dedim iyi okuyuz biraz yazdıklarımı.

Flying UFO - Humanoid - Creature - Rare Footage - Read Description!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #75 : Şubat 22, 2011, 03:24:19 »
  barış bey siz benim anlatmak istediğimi anklayamadınız heralde ben diyorum ki tsk f-16 ları aldığı zaman f-5 leri emekliyemi ayırdı tabiki hayır dedim abd de f-22 ler çıktı diye f-117 leri emekliye ayırmadı hurdalığa göndermedi dedim iyi okuyuz biraz yazdıklarımı.

Flying UFO - Humanoid - Creature - Rare Footage - Read Description!

Ben sizi anladım da siz beni anlamadınız :) F-16 lar F-5 leri değil F-104 leri emekli etti :) yani verdiğiniz bilgi yanlış. Envantere giren bir uçak o konseptteki eski uçağı emekli eder. Etmeyebilir tabi böyle bir kural yok. Ancak şu da var. Ülkelerin ekonomik güçlerine baktığınızda yeni uçak girince eski uçağı gözden çıkarabilir. Tıpkı zengin bir insanın bir gömlek aldığında eskisini attığı ancak fakir bir insanın yeni gömlek aldığında eskisini de kullanmaya devam ettiği gibi. Ancak konuya geri dönersek Türkiye F-16 ları işe aldığında F-104 leri emekli etti. :) Yani bir uçak envantere girdiğinde diğer uçağı envanter dışı bıraktı. Açık ve net ifadeler kullandığımı düşünüyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #76 : Şubat 22, 2011, 03:41:47 »
barış bey doğrudur f-104 leri emekli etmiştir ancak f-22 geldi diye f-117 gibi bir uçağı hiçbir ordu hurdalığa uzun yıllar göndermez.Kesin olarak bilmiyorum ama f-22 lerin radara yakalanmama özelliği yok sanırım.Artı üstte paylaştığım video da sahte değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Şubat 22, 2011, 04:30:20 »
Hayır Mustafa bey F-22 de aynı F-117 gibi düşük görünürlüğe sahiptir. Yani tamamen görünmeme diye birşey ikisinde de yoktur. Ancak radar ekranında bıraktığı iz o kadar küçüktür ki uçak olarak algılanmaz. Çok yakına geldiğinde farkedilir ki iş işten geçmş olur zaten. Ayrıca sırbistan üzerindeki fiyasko ve F-117 nin diğer bazı zaafları yüzünden daha gelişmiş avioniklere, silah sistemlerine (en önemlisi F-22 kendini avcılara karşı koruyabilmektedir), aerodinamik özelliklere sahip F-22 ler yerlerini almıştır. aslında F-22 ler biraz da F-117 ler ile F-15 lerin birleştirilmiş halidir. Ki F-15 ler çok uzun seneler (halen daha) amerikan hava kuvvetlerine hizmet vermiş ve belkemiğini oluşturmuş uçaklardır.

Videoları bulunduğum yerden izleyemiyorum. İzlediğimde emin olun bununla ilgili yorumlarımı sizden ve diğer toyotacılardan esirgemem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Şubat 22, 2011, 08:01:12 »
Mustafa bey F117 ler çocukluğununuz idolüydü herhalde, çöpe gitti deyince kalbinizi kırdık. :)

Teselli olsun peki, hala çok gizli bölümleri olduğu için normal bir uçak gibi hurdaya gitmediler. "mothballing" denilen bir yöntem ile beze sarılıp (hatta artık film uygulanıyor galiba) hangarlarında saklanıyorlar.

Ancak onun dışında yavaş, pahalı ve silah kullanımında beceriksiz uçaklardı. F22ler çok daha gelişmiş ve becerikli uçaklar.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 22, 2011, 10:00:52 »
Bu arada yanlışlık olmasın benim cümlemdeki "sindirmek"ten kasıt kavramak değildi ...  :islik: :islik:
Manalı manalı konuşuyosun sonra millet birbirine giriyor :D

Üniversitede kürsü açılması demek bunu kabul etmekten ziyade fikir paylaşımı amaçlıdır. Ne kürsüler açılıyor yurtdışındaki üniveristelerde.

Evrim teorsinin(Adı üstünde sadece bir teori) laboratuar ortamında kanıtlanması, bence imkan dahilinde bir mevzu değil. Çünkü Darvinistlere göre evrim milyon yıllar sürmektedir. Bunu laboratuar ortamında nasıl ispatlamışlar akıl almıyor.

Gelelim işin asıl boyutuna :).

Burda amaçlanan, tanrı inancını ve ilk insanı inkardır.
Bunun kabul edilmesi en çok kömünizm taraftarı insanları sevindirir. Az öncede yazdığım gibi Kur'an-ı Kerim'de ve diğer ilahi kitaplarda yazdığı gibi,

Allah ilk insanı yarattı. Bunu Kendi kelâmı olan Kur'an'ı Kerim'den okuyoruz. Yaptım oldu değil, nasıl olduğunu 1400 yıl önce inen bu kitapta tek tek yazıyor :).

"Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık. Sonra onu (Hz. Adem'in nesli olan) insanı sarp ve metin bir karargahta (rahimde) bir nutfe (zigot) yaptık. Sonra o nutfeyi alaka (yapışan şey) haline getirdik, derken o alakayı mudga (bir çiğnem et) yaptık, o bir çiğnem eti kemik(lere) çevirdik (ve) o kemiklere de et (kaslar) giydirdik. Sonra onu başka yaratılışla inşa ettik (can verdik, konuşma verdik)..." (Mü'minun, 12-14).

"Allah sizi (Hz. Adem'i) bir topraktan, sonra bir meniden (Hz. Adem'in neslini) yarattı." (Fatır, 11).

"Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık..." (Hicr, 26).

"Andolsun ki biz insanı çamurdan süzülmüş bir hülasadan (özden) yarattık." (Mü'minun, 12). Daha sonra balçık halini alan bu çamur özünün zamanla değiştiği ifade edilir. "(İblis: "Ben bir salsaldan (kurumuş çamurdan) değişken bir balçıktan (Hamein mesnun) yarattığın insana secde edemem" dedi" (Hicr, 33).

"... sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere: "Adem'e secde edin" dedik..." ('Araf, 11).

"Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirilmek hususunda herhangi bir şüphe içinde iseniz şu muhakkaktır ki biz sizi (aslınızı) topraktan, sonra (onun neslini) insan suyundan (spermadan) sonra alaka (yapışan şey)'dan daha sonra da hilkati belli belirsiz bir çiğnem etten yarattık (ve bunları) size (kudretimizin kemalini) apaçık gösterelim diye (yaptık) sizi dileyeceğimiz muayyen bir vakte kadar rahimlerde tutuyoruz, sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyoruz." (Hacc, 5).

Kur'an-ı Kerim'de yazıpta yanlış çıkan bir bilgi yoktur. Yaratan yazdırdığı için olamazda.

Saygılar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.