Anket

Dünya dışı yaşam?

Evet vardır.
Hayır yoktur.

Gönderen Konu: Dünya dışı yaşam, Uzaylılar?  (Okunma sayısı 9452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünya dışı yaşam, Uzaylılar?
« Yanıtla #80 : Şubat 22, 2011, 10:10:14 »
@Vedat

herkes bu şekilde düşünseydi hala dünyanın düz bir tepsi olduğuna inanır ve tepsinin kenarından düşmemek için çabalıyor olurduk ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Şubat 22, 2011, 10:10:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 22, 2011, 10:11:42 »
ya uf yaaa.... bu topici kapatıcam çok dağıttınız konuyu....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Şubat 22, 2011, 10:12:40 »
Dünyanın yuvarlak olduğu Kur'an da yazıyor ;).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Şubat 22, 2011, 10:15:02 »
Ya Allah yoksa.... Ya Muhammet uzaylıysa.... Ya ona uzaydan geldiyse bu kitap....

(töbe rabbim )
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Şubat 22, 2011, 10:20:18 »
Ya Allah yoksa.... Ya Muhammet uzaylıysa.... Ya ona uzaydan geldiyse bu kitap....

(töbe rabbim )
aman abla şimdi dediklerinin vidyo kantını koyarlar falan, mazallah..

bi de gerçekten gerildim konunun kaymasına...vedat abiye de katılıyorum bu arada.. türklerin yaradılış destanında da insanın balçıktan yaratıldığı geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam.şeytan (erlik) ateş yaratılmıştı vs.. kuran-ı kerimden yıllar önceki bir destandan bahsediyoruz.. tesadüf olmasa gerek...

bir de kuran-ı kerimde yazan her şeyin bilimsel bir açıklaması, dayanağı oluyor olmayanlar ise henüz bilimin açıklamaya yetmemesinden kaynaklı deniyor.. dünyanın yuvarlak olmasının yazması gibi... onlarca, yüzlerce örnek bulunabilir.. ama bunun tartışmasına girmeyi hiç istemiyorum şahsen
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Şubat 22, 2011, 10:22:46 »
Aman diyim araştırmak ayrıdır, kafa karıştırmak ayrı.
Kur'anın türkçesini okumak ayrıdır, arapçayı akademik genişlikte bilip, açıklamak ayrı.
İlim geliştikçe, Kur'an gençleşiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Şubat 22, 2011, 10:26:43 »
Dünyanın yuvarlak olduğu Kur'an da yazıyor ;).
Zaten tepsi de genelde yuvarlaktır ;) Ama benim anlatmaya çalıştığım o değil, bir insana sunulan bilgi ve enformasyonun sorgulanması.

Önceki sayfadaki Wikipedia ile internet blogu ile aynı olay yani. İkisi de bilgi, birileri yazmış, neden yazmış diye sorguluyoruz ama.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Şubat 22, 2011, 10:28:09 »
Bu arada bunu koymadan da geçemicem :islik:

Kim bilir, belki konuya geri döneriz ;)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Şubat 22, 2011, 10:35:38 »
Zaten tepsi de genelde yuvarlaktır ;) Ama benim anlatmaya çalıştığım o değil, bir insana sunulan bilgi ve enformasyonun sorgulanması.

Önceki sayfadaki Wikipedia ile internet blogu ile aynı olay yani. İkisi de bilgi, birileri yazmış, neden yazmış diye sorguluyoruz ama.
Kimseyi suçlamak için yazmıyorum. Yanlış anlaşılmasın. Kur'an-ı Kerim'e gelmeden önce yaratıcıyı, sonrada Allah inancını sorgulamamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Şubat 22, 2011, 14:12:46 »
Kimseyi suçlamak için yazmıyorum. Yanlış anlaşılmasın. Kur'an-ı Kerim'e gelmeden önce yaratıcıyı, sonrada Allah inancını sorgulamamız gerekiyor.

Vedat hocam o işler, o konular derin yahu :) Biz normal yüzeyselmi baksak ne yapsak acaba :) Nasıl bir gizemli cümle olmuş öyle :D :D Tırstım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Şubat 22, 2011, 14:43:18 »
Tırsmayalım Metin Abi :D İşe temelinden başlamak lzım. Eskilerde kayıtsız şartsız inanç vardı. Şimdilerde ise akla-mantığa ve bilime vurmak gerekiyor anlayabilmek için.
Dolayısı ile sorgulamanın, çözümsüz bırakmadıktan sonra zararı olmaz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Şubat 22, 2011, 14:46:51 »
Tırsmayalım Metin Abi :D İşe temelinden başlamak lzım. Eskilerde kayıtsız şartsız inanç vardı. Şimdilerde ise akla-mantığa ve bilime vurmak gerekiyor anlayabilmek için.
Dolayısı ile sorgulamanın, çözümsüz bırakmadıktan sonra zararı olmaz. :)

Doğru diyorsun ama ben yinede bulaşmayım yav müsadenle :D derin tartışma açar bu konular :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Şubat 22, 2011, 14:47:56 »
Klavye önünden çok sağlıklı olmuyor zaten. Yanlış anlaşılmalar falan :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Şubat 22, 2011, 15:23:43 »
Klavye önünden çok sağlıklı olmuyor zaten. Yanlış anlaşılmalar falan :P

:D Hay bin blair cadısı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Şubat 22, 2011, 15:31:09 »
Sonuç.
Dünya guneş sistemi içerisinde bir gezegen olduğuna göre ve buradan hareketle dünya da uzayda olduğundan bizlerde uzaylıyız.Demek ne oluyor  evet uzayda hayat var vede uzaylıda var.... :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Bilimsel düşüncenin ve labrotuvar araştırmalarının vardı son nokta benim bildğim kadarı ile şöyle

1 meteryalist (maddeci düşünce)  geldiği son nokta madde atomlardan ve atom parcacıklarından oluşur (notron proton vs).
     soru  atomu oluşturan parçacıklar nereden geldi ? Nasıl ?
2 İdealist (ruhani, din temelli )düşünce :Kainatta her şeyi Yaradan yarattı (burda Turçe yazıyorum muslüman Allah  derken hiristiyan God der) ben Yaradan diyorum...
       soru: O öyle bir güçki tanımlanamaz öyle ise Neden?....

Teknolojideki gelişmeler ışıgında uzayda yolculuk ve farklı galaksilerde yaşam formları konusu ise  ki asıl konumuz bu idi  ona devam ederiz....
Aslında baya eğlenceli halede gelmiş mister spak ı özlemiştik.Turist Ömer ide tabi Allah rahmet eylesin
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Şubat 22, 2011, 15:50:32 »
Radarda görünmemeyi sağlayan bir kaplamayı ODTÜ'lü bir profesörümüzün üretmeyi başardığını okumuştum. Dış uzaylı ziyaretçilere inanmayı gerektirecek büyüklükte bir teknoloji değildir.
ABD kanımca birkaç UFO olayı tertipleyip sonra örtbas etmeye çalışıyormuş gibi yaparak bu imajı kendisi yaratıyor. Bu tarz manipülasyonları vardır.
Ayrıca uzaylıların bizimle teknoloji alışverişine istekli olacaklarını düşünmek için ortada tek bir neden yoktur. Düşünsenize arkadaşlar, renginden tipinden şundan bundan ötürü insan insandan bu kadar nefret ederken türler arası bu derece muhabbetin olması akıl alır şey mi..
Balinalar her halde insanla ilk karşılaştıklarında "vay canına" demişlerdir "demek ki deniz dışında da yaşam var, hatta bizim gibi zeki canlılar var.." sonra ne oldu ? Teknoloji mi transfer ettik balinalara? :)
Ya da köpek "insanın en yakın dostu" olduğuna göre ne teknoloji transferi yaptık acaba "tasma teknolojisi" mi transfer ettik.. Gezegendaşımız bunlar...
Türler arasında böyle şeyler olmaz arkadaşlar.
Bir tür diğerine baktığı zaman "eti mi yararlıdır sütü mü" gözüyle bakar..
Sizin kadar zeki olmayan farklı bir türe (bitki, mantar vs değilse)  "hayvan" denir..
Bu uzaylılar bizden zekilerse, biz onlar için hayvandan başka birşey değiliz.
Bizden zeki değillerse zaten gelmiş olamazlar. Uzay çok büyük.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Şubat 22, 2011, 16:48:05 »
@Mustafa bey

V isimli bir dizi var, izleyin, seveceksiniz. Türkçe alt yazı da bulurum hatta isterseniz :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Şubat 22, 2011, 16:50:11 »
arif bey darwinin veya teorisinin savunucusu değilim.. ancak adamın görüşlerini darwinden öğrenmenizi tavsiye ederim.. bizzat kendi kitaplarını okursanız, misal charles darwin-on the nature of things, çok daha doğru bir bilginiz olacaktır...

bu arada sindirilme, üniversitelerde işlenme vs konusu değil yusuf bey.. ben sosyal bilimler öğrencisiyim bilkent üniversitesinde, ve hciv dersinde(history of civilization) on the nature of the things okuduk.. bizzat birinci elden orjinal eseri... kız arkadaşım ege üniversitesi biyo mühendislik bölümünde ders olarak evrim konusunu işledi. arif beyin dediği gibi darvin bile kendi teorisine çok inanmıyordu.. bir sözü vardı; sadece gözü düşündüğüm zaman bile teorime inancımı yitiriyorum şeklinde.. sözden de tam emin değilim ancak bu tarz bir şeylerdi..

bu söylediklerim A veya B kişisine değil, bu tarz konuları bizzat darwin okuyarak araştırın! teori hakkında başkalarının yazdıklarını değil.. kuran-ı kerim yerine bilmemne külliyatı bilmene amcanın yorumları kuran-ı kerim şifreleri tarzında kitaplar okumayın, kuran-ı kerim okuyun.. iki taraf da dönüp bana; ya ama onlar da bugünün şartlarına uyarlıyor bu günün şartlarında yazıyor, açıklıyor bidi bidi demesin.. açıklayan adam kendince açıklıyor! anlamıyorsanız anlamaya çalışın, kendinizi geliştirin...bunu da 22 yaşında bir ukalanın kendinden büyüklere ahkam kesmesi olarak algılayıp tvye dönüp dizi izlemezsiniz inşallah

Türkay kardeşim işte üslüp budur. teşekkür ederim. ben de zaten kendi teorisine darwin'in bile inanmadığını, göz ile ilgili olarak söylediklerinden yola çıkarak, ifade ettim. Darwin teorisinin ne olduğunu da birilerinin yorumlarından değil; Türlerin Kökeni isimli kendi kitabından araştırdım.
Gelelim Kuran'a: Kuran'da ilk insanın yaratılışı için "topraktan" ifadesi yer alır. sonraki yaratılışlar için ise "nutfe ve alak" terimleri kullanılır. bunlar da bizim terminolojimizde "zigot" olarak karşılık bulur. bu zigotun oluşum yöntemi olarak da Hucurat suresi 13. ayette: "Ey insanlar biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık..." ifadesi yer alır.
Vel-hasıl; şu an yer yüzünde yaşayan 7 milyar insan ve bunlara ek olarak doğup-ölmüş bir o kadar daha insan (15 milyar eder mi bilmem..) kuran' ın açıkladığı şekil de dünyaya gelirken, nedense??? Darwin'in teorisine göre 1 tane bile evrim geçiren bir insan yok. hayret ve dikkate şayan bir durumdur.
Türkay kardeşim konuyu bu şekilde geliştirdiğin için tekrar teşekkürler. Ayrıca Yusuf hocamı galiba üzdüm, ondanda Özür diliyorum
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Nasıl bakar isen öyle görürsün.
    • Asakir-FM
  • Kilometre: 88000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #99 : Şubat 22, 2011, 17:07:59 »
Türkay kardeşim işte üslüp budur. teşekkür ederim. ben de zaten kendi teorisine darwin'in bile inanmadığını, göz ile ilgili olarak söylediklerinden yola çıkarak, ifade ettim. Darwin teorisinin ne olduğunu da birilerinin yorumlarından değil; Türlerin Kökeni isimli kendi kitabından araştırdım.
Gelelim Kuran'a: Kuran'da ilk insanın yaratılışı için "topraktan" ifadesi yer alır. sonraki yaratılışlar için ise "nutfe ve alak" terimleri kullanılır. bunlar da bizim terminolojimizde "zigot" olarak karşılık bulur. bu zigotun oluşum yöntemi olarak da Hucurat suresi 13. ayette: "Ey insanlar biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık..." ifadesi yer alır.
Vel-hasıl; şu an yer yüzünde yaşayan 7 milyar insan ve bunlara ek olarak doğup-ölmüş bir o kadar daha insan (15 milyar eder mi bilmem..) kuran' ın açıkladığı şekil de dünyaya gelirken, nedense??? Darwin'in teorisine göre 1 tane bile evrim geçiren bir insan yok. hayret ve dikkate şayan bir durumdur.
Türkay kardeşim konuyu bu şekilde geliştirdiğin için tekrar teşekkürler. Ayrıca Yusuf hocamı galiba üzdüm, ondanda Özür diliyorum

Arif bey bu sizin söyledikleriniz bir yaratıcının varlığına inana insanlar için geçerli olabilir lakin inanmayan için hiç bir anlam ifade etmemektedir.
Hiç bir yaratıcı gücün varlığına inanmaya insanların da buna bir çözüm üretmeleri gerekiyordu ki tam da burada Darwin imdada yetişiyor. :)
Bu görüşte onların görüşüdür saygı duyuyoruz.
Ey Saçı Uzayıpta, Kaşı Uzamayan İnsan ! HİÇ DÜŞÜNMEZMİSİN !!!