0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ya Allah yoksa.... Ya Muhammet uzaylıysa.... Ya ona uzaydan geldiyse bu kitap....(töbe rabbim )
Dünyanın yuvarlak olduğu Kur'an da yazıyor .
Zaten tepsi de genelde yuvarlaktır Ama benim anlatmaya çalıştığım o değil, bir insana sunulan bilgi ve enformasyonun sorgulanması.Önceki sayfadaki Wikipedia ile internet blogu ile aynı olay yani. İkisi de bilgi, birileri yazmış, neden yazmış diye sorguluyoruz ama.
Kimseyi suçlamak için yazmıyorum. Yanlış anlaşılmasın. Kur'an-ı Kerim'e gelmeden önce yaratıcıyı, sonrada Allah inancını sorgulamamız gerekiyor.
Tırsmayalım Metin Abi İşe temelinden başlamak lzım. Eskilerde kayıtsız şartsız inanç vardı. Şimdilerde ise akla-mantığa ve bilime vurmak gerekiyor anlayabilmek için.Dolayısı ile sorgulamanın, çözümsüz bırakmadıktan sonra zararı olmaz.
Klavye önünden çok sağlıklı olmuyor zaten. Yanlış anlaşılmalar falan
arif bey darwinin veya teorisinin savunucusu değilim.. ancak adamın görüşlerini darwinden öğrenmenizi tavsiye ederim.. bizzat kendi kitaplarını okursanız, misal charles darwin-on the nature of things, çok daha doğru bir bilginiz olacaktır...bu arada sindirilme, üniversitelerde işlenme vs konusu değil yusuf bey.. ben sosyal bilimler öğrencisiyim bilkent üniversitesinde, ve hciv dersinde(history of civilization) on the nature of the things okuduk.. bizzat birinci elden orjinal eseri... kız arkadaşım ege üniversitesi biyo mühendislik bölümünde ders olarak evrim konusunu işledi. arif beyin dediği gibi darvin bile kendi teorisine çok inanmıyordu.. bir sözü vardı; sadece gözü düşündüğüm zaman bile teorime inancımı yitiriyorum şeklinde.. sözden de tam emin değilim ancak bu tarz bir şeylerdi.. bu söylediklerim A veya B kişisine değil, bu tarz konuları bizzat darwin okuyarak araştırın! teori hakkında başkalarının yazdıklarını değil.. kuran-ı kerim yerine bilmemne külliyatı bilmene amcanın yorumları kuran-ı kerim şifreleri tarzında kitaplar okumayın, kuran-ı kerim okuyun.. iki taraf da dönüp bana; ya ama onlar da bugünün şartlarına uyarlıyor bu günün şartlarında yazıyor, açıklıyor bidi bidi demesin.. açıklayan adam kendince açıklıyor! anlamıyorsanız anlamaya çalışın, kendinizi geliştirin...bunu da 22 yaşında bir ukalanın kendinden büyüklere ahkam kesmesi olarak algılayıp tvye dönüp dizi izlemezsiniz inşallah
Türkay kardeşim işte üslüp budur. teşekkür ederim. ben de zaten kendi teorisine darwin'in bile inanmadığını, göz ile ilgili olarak söylediklerinden yola çıkarak, ifade ettim. Darwin teorisinin ne olduğunu da birilerinin yorumlarından değil; Türlerin Kökeni isimli kendi kitabından araştırdım.Gelelim Kuran'a: Kuran'da ilk insanın yaratılışı için "topraktan" ifadesi yer alır. sonraki yaratılışlar için ise "nutfe ve alak" terimleri kullanılır. bunlar da bizim terminolojimizde "zigot" olarak karşılık bulur. bu zigotun oluşum yöntemi olarak da Hucurat suresi 13. ayette: "Ey insanlar biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık..." ifadesi yer alır.Vel-hasıl; şu an yer yüzünde yaşayan 7 milyar insan ve bunlara ek olarak doğup-ölmüş bir o kadar daha insan (15 milyar eder mi bilmem..) kuran' ın açıkladığı şekil de dünyaya gelirken, nedense??? Darwin'in teorisine göre 1 tane bile evrim geçiren bir insan yok. hayret ve dikkate şayan bir durumdur.Türkay kardeşim konuyu bu şekilde geliştirdiğin için tekrar teşekkürler. Ayrıca Yusuf hocamı galiba üzdüm, ondanda Özür diliyorum