Anket

Dünya dışı yaşam?

Evet vardır.
Hayır yoktur.

Gönderen Konu: Dünya dışı yaşam, Uzaylılar?  (Okunma sayısı 9448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünya dışı yaşam, Uzaylılar?
« Yanıtla #20 : Şubat 18, 2011, 20:35:54 »
Alper hocam'a katılarak, insanoğlunun kainattaki boytunu düşünecek olursak, boş olması çok düşük bir ihtimal.
Yaratıcının, bu koca kainatta sadece insanı yaratmış olması, gerisinin boş olması da düşük bir ihtimal.

Balık için nasıl su dışında hayat yoksa, anne karnındaki bebek için nasıl dışarıda hayat yoksa, bizim içinde havasız yerde hayat yoktur. Siyanürde yaşayan bakteri bulundu. Milyon yıllık buzun içinde canlı bakteri bulundu. Denizin derin mağaralarında, gözleri olmyan balıklar bulundu.

Röntgeni göremiyoruz ama var. Radyo, televizyon sinyallerini göremiyoruz ama var. İnsanların veya cihazların yaydığı enerjiyi, radyasyonu göremiyoruz ama var.

Kısacası yaşam algımız o kadar darki, bizim için canlı demek, et ve kemikten oluşmak demek.

Yaşam algımızı genişletirsek, cismin yani cesedin, bize has olduğunu anlıyoruz. İlim, aklı veya ruhu açıklayamıyor.
Cismani olabileceği gibi, bir cisme ihtiyacı olmayan canlılarda var. Bu canlıların şuurları da var. İyileri ve kötüleri var.

Evrendeki yerimiz ve boyumuz ile ilgili bir video izlemiştim ama bulamadım. Onun yerine benzer bir video paylaşıyorum. Bulursam onu da paylaşacağım. :)
Zoom 100 Million Light Years From Earth

Alttaki video da gayet güzel.
Önce bulduğumuz gezegen ve yıldızların büyüklüklerini sıralayarak küçüklüğümüzü anlatmışlar :)
Sonra güneş sistemimizin de çinde bulunduğu yıldız sistemlerinin oluşturduğu samanyolu galaksisini gösteriyor.
En sonda da milyarlarca galaksiden biri olan samanyolu galaksisi gibi galaksilerden oluşan evrenin, keşfedebildiğimiz kadarını gösteriyorlar :)
WE ARE NOTHING
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 18, 2011, 20:35:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Şubat 18, 2011, 21:02:48 »
Alttaki video da gayet güzel.
Önce bulduğumuz gezegen ve yıldızların büyüklüklerini sıralayarak küçüklüğümüzü anlatmışlar :)
Sonra güneş sistemimizin de çinde bulunduğu yıldız sistemlerinin oluşturduğu samanyolu galaksisini gösteriyor.
En sonda da milyarlarca galaksiden biri olan samanyolu galaksisi gibi galaksilerden oluşan evrenin, keşfedebildiğimiz kadarını gösteriyorlar :)
Daha da dünya dışı yaşam yoktur demeyiz herhalde :D
WE ARE NOTHING

Farkedilmeye değer :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 18, 2011, 21:09:25 »
istatistik olarak bakacak olursak ve evrenin sonsuz büyüklükte olduğunu varsayarsak herhangi birşeyin bulunma ve var olma olasılığı 100% oluyor. :)
az ve öz :)

bilinen galaksilerdeki trilyonlarca yıldızın %1 inin bile çevresinde bir gezegen sistemi olsa, milyarlarca gezegen eder çok çok kaba bir ifadeyle.
bu kadar büyük hatta sonsuz bir evrende tek başımıza olduğumuzu düşünmek komik olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Nasıl bakar isen öyle görürsün.
    • Asakir-FM
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 88000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #23 : Şubat 18, 2011, 22:11:00 »
Yüce kitabımız Kura'an-ı kerimde bir çok ayatte ''...Alemlerin...'' ifadesi geçmektedir  örneğin Fatiha süresinde ''Hamdolsun alemlerin rabine'' ayetindeki gibi. Dolayısı ile her ne kadar tefsircilerimiz burada ki ''alemler'' ifadesini başaka şekilde yorumlasalar da (insan alemi, nebat elemi, cinler alemi vb. hatta hücre alemine kadar inerler) bana göre buradaki ''alemler'' bizden başka bir çok alemin varlığından bahsetmektedir. Bu da uzay da başka varlıkların olabileceğinin delilidir. Doğrusunu Allâh (c.c.) bilir. Yanlışa düşmekten Allâh'a sığınırım.
Ey Saçı Uzayıpta, Kaşı Uzamayan İnsan ! HİÇ DÜŞÜNMEZMİSİN !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #24 : Şubat 18, 2011, 22:36:34 »
Çok güzel objektif bir açıklama yapmışsınız fikret bey.Yanlız teknolojisi bizlerden çok ileri olan ve ışık hızında seyahat teknolojisine ulaşmış varlıklar dünyamızı çok eskiden beridir ziyaret etmekte.ABD birebir şekilde s4 bölgesi ve 51.bölgede dünyadışı teknoloji elde etmekte birebir dünya dışı varlıklardan teknoloji trasfer etmekte.Şöyle yapalım bundan 30 sene öncesine gidelim cep telefonu mu vardı,internet mi vardı,cd mi vardı,araçlarda kullanılan teknolojilermi vardı vs vs örnek çoğaltılabilir,ancak şu yaşadığımız döneme baktığımızda inanılmaz ilerlemeler kat etmiş belkide 200 yıl sonra ulaşacağımız teknolojilere 30 yıl içerisinde ve hızla daha ötesine geçerek ulaşmış bulunuyoruz.Bugün astronotların uzayda çekmiş olduğu çoğu insanın dünyada çekmiş olduğu çok fazla ufo görüntüsü var,tabi ben buları burda paylaştığım zaman hemen sahte,fotomontaj damgası yiyor.Günümüzde yüzü aşkın varlık tipi tesbit edilmiş durumda.

ALIENÍGENAS EN ALBORAYA, VALENCIA?
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 18, 2011, 22:42:53 »
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Nasıl bakar isen öyle görürsün.
    • Asakir-FM
  • Kilometre: 88000
« Yanıtla #27 : Şubat 18, 2011, 22:50:38 »
Mustafa bey görüntülerin doğruluğu şüphe götürür lakin toptan red etmekte mantıksızlık olacaktır.
Böyle görüntülerin Amerika'nın yeni ve dünyadan gizlediği teknolojik silahlar olabileceği fikride bana çok mantıksız gelmiyor hani.
Ey Saçı Uzayıpta, Kaşı Uzamayan İnsan ! HİÇ DÜŞÜNMEZMİSİN !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Şubat 18, 2011, 23:04:30 »
Mustafa beyle daha öncesine dayanan bir diyaloğumuz var da ona istinaden öyle söylüyor Mehmet bey :) Alınganlık yok Mustafa bey. Ama birinci videoya gerçekten inandığınıza inandıramıyorum kendimi. İkincisinde de nedense bir türlü yakalanamamış bir netlik söz konusu. Bir de uzaylılar neden fener kullanıyor ve hala duracellin teknolojisine sahip değil bu uzaylılar led teknolojisi dahi yok. ilginç.
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 18, 2011, 23:17:57 »
barış bey 1. video derken hangisini diyosunuz helikopter videosunumu kast ediyosunuz.2.si o ışık çıkartan cismin fener olduğunu nerden çıkarıyosunuz onun ne olduğunu ne siz ne ben bilebilirim.Direkt temas içinde olan insanlar var onlara sormak lazım veya konunun uzmanı birine.Netlik derken o görüntü gece çekilmiş gece çekimlerinde bu görüntü normal değilmi sizce herkez gece görüşlü kameramı kullanıyor dünyada.Daha net görüntü isterseniz paylaşırım sorun değil ancak hemen sahte damgası vuracaksınız onun için değmez boşverin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Şubat 18, 2011, 23:35:53 »
Yok Mustafa bey bu konudaki ilk videoyu diyorum. Yani o kostümlerin ve basit maskelerin olduğu. Diğer helikopter olayını taşımadım buraya. Yanlış anlamayın ne olur. Ben genelleme yapmıyorum. Sadece ilk iki video da bana ters gelen şeyleri biraz esprili bir dille eleştiriyorum. Yoksa tabiki o fener midir başka bir şey midir bilmem. Bildiğim birşey varsa pillerinin duracell olmadığı ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Şubat 18, 2011, 23:51:44 »
barış bey bir video paylaşayım tabiki siz onada sahte diyeceksiniz sorun değil ben her fikte saygılıyım ama o el feneri dediğiniz şey sakın şöyle birşey olmasın ki bu video yu da aracın önünde bulunan polis kamerası çekmiş.Buyrun bol bol gülün

4400 cop gets busted by alien

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Şubat 19, 2011, 00:02:50 »
Süpermiş gerçekten. Mustafa bey ben de ankette dünya dışı yaşamın olduğuna dair oy verdim. Ben de aksi yönde düşünmüyorum. Kesinlikle bizden başka canlıların olduğunu düşünüyorum. Ama her gördüğümüz şeye de inanmamalıyız. Bilim bu değil. Ortaya somut kanıtlar dökmek demek video koymak demek değildir. Getirin uzaylıyı valla da onyüz bin milyon kere alkış benden... Ben sadece inanmadığım görüntüleri eleştiriyorum. Ve biraz da eğlenceli kılmaya çalışıyorum ortamı. Eğer sizi kırıyorsam özür dilerim emin olun öyle bir niyetim yok.

Artık favorim ne duracell ne varta. Bu videodaki şey neyse onun pillerinden istiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 19, 2011, 00:33:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 19, 2011, 01:18:35 »
Sayın Mustafa Bey
Çok önemli iki noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum

1.kimse size sahtekar demiyor videolar sahte diyor mesela ben
2.nedense tüm videoları alien çekmiş bu gökten gelenleri sadece alien mi görüyor.

Gerek kutsal kitabımız yüce Kur an gerekse ciddi alimler de vede halkında bildigi üzere hayvanların duyuları bizden farklıdır.Özellikle kedi ve köpeklerin gece algıları bizden kat kat daha gelişmiştir.Depremi dahi bizden çook önce hisseden hayvanlar var.Geleyim sadede o kedili ve bol küfürlü videoya,  ingilizceniz nasıl bilemem ama ınanın o küfürleri istesemde  sıralayamam.Youtube da yapılan yorumlar ise (go fuck your mother) gibi iğrenç ötesi laflar Türkçesini yazmaya terbiyem elvermez...

sonuç şu meşhur alien in sitesinin adresinin linkini veriyorum  isteyene uzaylı dövmesi bile yapıyorlar
http://www.alienvideo.net/
http://realalienvideos.com/
Ha birde aline diyor ki   siz bende daha mı zekisiniz         bize inanmayalrn yolladığı milyonlarca email var eğlenmeniz için burda yayınlıyorum ve inanmuyorsanız buray ayazın diyor....

Başke alemlerin varlığına vede başka yaşamların varlığına inanan ben sadece eğlence amaçlı izlemeye devam edeceğim
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 19, 2011, 12:57:10 »
Çoğu videoları insanlar kendi el kamerasıyla çekiyor alien çekmiş diyosunuz ne alaka anlamadım.Artı siz öyle birşeyle karşılaşsanız aa ne güzelmi dersiniz insan gayri ihtiyari küfür edebilir biz videoyu tartışacağımıza edilen küfürleri tartışıyoruz o da bize mahsus bişey olsa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 21, 2011, 11:25:34 »
onu bunu boşverin de yüce rabbim en güzel de bizi yaratmış... onlar ne öyle Allah günah yazmasın......
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 21, 2011, 11:29:14 »
Güzellik göreceli Hande Abla. :D

Onlara görede bir bet bişeyizdir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 21, 2011, 11:44:36 »
Güzellik göreceli Hande Abla. :D

Onlara görede bir bet bişeyizdir :D

bana çirkin diyecek uzaylının alnını karışlarım...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."