Gönderen Konu: 2011 corolla artı yönleri...  (Okunma sayısı 29830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla artı yönleri...
« Yanıtla #80 : Nisan 05, 2011, 22:10:59 »
Ercüment Oğuz abin bu seferde fazla yakıyor diye gelmesin . :D

O kadarına karışmam :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Nisan 05, 2011, 22:10:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Nisan 06, 2011, 20:43:40 »
1.33 corolla aracım.
yorumları şaşkınlıkla takip ediyorum. hele bir tanesi 1.33 ün corolla kasaya az geleceğini düşünüyor. saygıyla karşılıyorum ama kullanmasını tavsiye ediyorum.

1- uzun yolda hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım. yakıtı, hız limitlerinin aşılması, düz ve çok dik rampalı yollarda performans kaybı, sollama yaparken sollayamama gibi bir sorun, yol tutuşunda bir anormallik hiç yaşamadım, hele rüzgardan etkilenme,  (rüzgarın şiddeti ile aracın hızı üst limitlerde olmasına rağmen) bu tecrübelerim karlı, buzlu, yağmurlu ve kuru havalarda yani dört mevsim yaşadım.
2- şehir içinde tek sıkıntım çok büyük bir araç olması, onun dışında bir negatif yönü yok.
3- yüksek hızlarda aracın arkasının oynaması sorununu ilk bu forumda karşılaşılan sorun olduğunu duyuyorum. bilmem ama ben öyle bir sorun ile karşılaşmadım.
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Nisan 06, 2011, 21:01:59 »
1.33 corolla aracım.
yorumları şaşkınlıkla takip ediyorum. hele bir tanesi 1.33 ün corolla kasaya az geleceğini düşünüyor. saygıyla karşılıyorum ama kullanmasını tavsiye ediyorum.

1- uzun yolda hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım. yakıtı, hız limitlerinin aşılması, düz ve çok dik rampalı yollarda performans kaybı, sollama yaparken sollayamama gibi bir sorun, yol tutuşunda bir anormallik hiç yaşamadım, hele rüzgardan etkilenme,  (rüzgarın şiddeti ile aracın hızı üst limitlerde olmasına rağmen) bu tecrübelerim karlı, buzlu, yağmurlu ve kuru havalarda yani dört mevsim yaşadım.
2- şehir içinde tek sıkıntım çok büyük bir araç olması, onun dışında bir negatif yönü yok.
3- yüksek hızlarda aracın arkasının oynaması sorununu ilk bu forumda karşılaşılan sorun olduğunu duyuyorum. bilmem ama ben öyle bir sorun ile karşılaşmadım.
Ulas abi performans görüşü kişiden kişiye değişir adam daha önce 2.5 motor kullanmışsa haliyle 1.33 ün hatta 1.6 nın bile performansını beğenmemesi normaldir .1.4 dizel motor içinde performansı düşük o motor o arabaya olmaz diyen oluyor ama ben aracımın performansımdan memnunum zaten aracı performans düşünerek dil ekonomi düşünerek aldım 1.33 ü tercih edenlerde performansı için dil ekonomisi için tercih ediyordur ondan bu gibi motorlarda performansı okadar irdelemeye gerek yok diye düşünüyorum .Zaten düşük hacimli motora sahip araçlar performans için üretilmezler tamamiyle ekonomi düşünülerek üretilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Nisan 06, 2011, 21:18:56 »
Ulas abi performans görüşü kişiden kişiye değişir adam daha önce 2.5 motor kullanmışsa haliyle 1.33 ün hatta 1.6 nın bile performansını beğenmemesi normaldir .1.4 dizel motor içinde performansı düşük o motor o arabaya olmaz diyen oluyor ama ben aracımın performansımdan memnunum zaten aracı performans düşünerek dil ekonomi düşünerek aldım 1.33 ü tercih edenlerde performansı için dil ekonomisi için tercih ediyordur ondan bu gibi motorlarda performansı okadar irdelemeye gerek yok diye düşünüyorum .Zaten düşük hacimli motora sahip araçlar performans için üretilmezler tamamiyle ekonomi düşünülerek üretilirler.

evet sana tamamen katılıyorum.
performans olayına bu şekilde yaklaşılırsa doğru olur.
ancak 1,2 ile 1,33 cc motorların farklı markalardaki aynı sınıf araçları karşılaştırılırsa ben iddia ediyorum ki 1.33 corolla diğerlerine göre daha az beygir ve tork gücüne rağmen daha fazla performanslı ve az yakıtlı. çünkü 1,2 motor 175 tork 105 beygir gücüne sahip X marka aracı da kullanma imkanım oldu. corollanın neden böyle kendisini güçlü hissettirdiğini inanın bende bilmiyorum ama sanki yayınlanan tork ve beygir güç değerleri az gösterilmiş gibi geldi bana.
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Nisan 06, 2011, 22:28:47 »
1.33 corolla aracım.

Ulaş bey bir tanesi olarak bahsettiğiniz kişi benmiyim?İsmimi yazmanızı tercih ederdim.Hala dediklerimin arkasındayım.1.33 lük bir motor C klasmanı bir araç için yetersizdir.Çünkü araç hafif bir araç değildir.Uzun yolda performansı size göre yetebilir.Ama 1.6 motorluk bir araç tan çok daha fazla yorar.Çok daha yüksek devir çevirir ve ekonomik olmaktan çıkar.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Nisan 06, 2011, 22:30:18 »
1.33 corolla aracım.

Ulaş bey bir tanesi olarak bahsettiğiniz kişi benmiyim?İsmimi yazmanızı tercih ederdim.Hala dediklerimin arkasındayım.1.33 lük bir motor C klasmanı bir araç için yetersizdir.Çünkü araç hafif bir araç değildir.Uzun yolda performansı size göre yetebilir.Ama 1.6 motorluk bir araç tan çok daha fazla yorar.Çok daha yüksek devir çevirir ve ekonomik olmaktan çıkar.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #86 : Nisan 06, 2011, 22:45:36 »
evet sana tamamen katılıyorum.
performans olayına bu şekilde yaklaşılırsa doğru olur.
ancak 1,2 ile 1,33 cc motorların farklı markalardaki aynı sınıf araçları karşılaştırılırsa ben iddia ediyorum ki 1.33 corolla diğerlerine göre daha az beygir ve tork gücüne rağmen daha fazla performanslı ve az yakıtlı. çünkü 1,2 motor 175 tork 105 beygir gücüne sahip X marka aracı da kullanma imkanım oldu. corollanın neden böyle kendisini güçlü hissettirdiğini inanın bende bilmiyorum ama sanki yayınlanan tork ve beygir güç değerleri az gösterilmiş gibi geldi bana.

Ulas abi sadece tork ve beygir performansa etki etmez önemli olan o motor maksimum torku nekadar geniş aralıklarda tutabiliyor motor vardır 190 nm torku alt devirlerden üst devirlere kadar kesintisiz verir motor vardır 210 nm torku çok dar bir devir aralığında verir ayrıyetten sadece bunlarda dil performansa etki eden etkenler şanzumandan tutunda aracın ağırlığına hatta aerodinamik yapısına kadar bir çok etken daha performansı etkiler.

Ayrıyetten 1.2 x marka aracı biliyorum ben benzinli bir araç alacak olsam kesinlikle o motoru tercih etmem sebebi 1.2 turbo beslemeli 105 beygir bir araç yerine 1.3 atmosferik 100 bg araca binmeyi tercih ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Nisan 06, 2011, 23:46:14 »

Zafer abi avensisi sen iyice batırmışsın ya :) elbette senin tecrübelerine sonsuz saygım vardır abi..
şimdi şöyle bir durum var, yüksek performans istiyorsak eğer arabamızdan 2.0 motor ile 1.6 motor elbette ki aynı olmayacaktır.. 2.0 motor tercih edilecektir. ama normal kullanımlar için 1.6 motor gayet yeterli özellikle üst devirlerde çok başarılı ve avensis D sınıfı araç olabildiğine donanımlı ve rahat geniş bir sedan.. ben şahsen avensis 1.6 elegant arabamdan son derece memnunum yakıt tüketimi değerlerini paylaşıyorum (birden fazla kez depoyu fulleyerek yaptığım ölçümlerdir)
aracım   : Avensis 1.6 elegant
model    : 2004
yakıt      : benzinli
ş.dışı     : 6.8 lt / 100km
ş.içi       : 9.0 lt / 100km
karma   : 8.1 lt /100 km
 bu arada şehirler arasında 2.0 motor ile 1.6 motor yakıt açısından pek de fark olmaz sana katılıyorum fakat şehiriçinde 2.0 motorun yakıtı nerdeyse 1,5-2 ye katlar 1.6 motorun yakıtını..

kazasız belasız hayırlı günler, saygılar selamlar Zafer abi :)
  Mesut kardeşim ben avensise kötü demedim sadece motor açısından olması gereken en az 2.0 olacağını söyledim yani şahsen kendi fikrim 1.6 avensise yaklaşmam demek istedim ikinci ellerde de biraz araştırma yapılınca 1.6 Avensisin pek tutulmadığı görülüyor kullananlar memnun olabilir saygım var 90 yıllarda opel vectraların 1,8 motorlu olanları bile 2.0 motora göre tutulmamıştı 2004 -2005  kasa opel vectrada aynı sonucu gördü ve bir sürü örnek var bu duruma passat 1.6 örnegi Honda Accorda neden 1,6 motor koymuyor? D sınıf bir araç tekrar söylüyorum tamamen şahsi düşüncem 2.0 olmalı Avensis de Accord'dan aşağı olmamalı 2.0  2.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Nisan 07, 2011, 00:23:21 »
1.33 corolla aracım.

Performans ve güç herkese göre değişebilir bu sizin beklentinize ve sürüş şartlarınıza bağlı şahsen ben 1.6 bile tam yeterli bulmuyorum performanstan beklenen sürat değil bu arada onu da belirteyim bende 1.6 Corolla'yı kullanmanızı tavsiye ediyorum sanırım 1.33 den sonra anlatılmak istenen daha iyi anlaşılacaktır aynı yük ve aynı şartlarda uzun yolda her iki motoru kıyaslarsak 1.6 daha az yakacaktır 1.6 motorlu aracın 3 vites'de çıktığı bir rampayı 1.33 olan 2 vites'de ve zorlanarak çıkacaktır ve sürekli yüksek devirlerle çıkacaktır bu tork ve beygir gücüyle alakalı bir durum değil hacimle ilgilidir sakın yanlış anlaşılmasın amacım 1.33 Corolla'yı kötülemek değil tamamen tecrübe ve deneyimlerime dayanarak yazdım başta da belirttiğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz kazasız keyifli sürüşler herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Nisan 07, 2011, 00:47:00 »

Tamamen aynı fikirdeyim. Piyasada her bütçeye uygun motor seçeneği var olması gereken en az B sınıfı 1.3 C sınıfı 1.6 D sınıfı 2.0   Örnek Honda jazz 1.4  Honda Civic 1.6  Honda Accord 2.0 - 2.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #90 : Nisan 07, 2011, 15:03:30 »
+Yöneticilerden özür dileyerek bu resmi aktarıyorum. Aracım 2011 corolla d4d, Hız 170, araba 6.viteste, anlık yakıt 4.5lt. Yol İzmir-Aydın otobanı yani düz bir yol. Ne kadar tutumlu olduğu bu resimden anlaşılabilir.
+Diğer artıları ise benim gördüğüm, arkadaşımda 2011 corolla benzinli elegant var bana hızlandıkça arabanın önünün rüzgardan değil mekanik olarak uygulanan bir sistem ile aşşağı bastığını söyledi. Tüm modellerde var mı bilmiyorum.
+Yanlış hatırlamıyorsam kullanma klavuzunda tüm modellerde ralli arabalarında olan kule gergisi veya ralli amortisörleri olduğunu hatırlıyorum, birinden biri ama emin değilim.
+Yol tutuşu olarakta şöyle bir örnek vereyim. Muğlanın yollarını bilen varmıdır aranızda bilmiyorum ama SAKAR geçidini Ege Bölgesinde duymayan yoktur heralde. Sakarın "U" virajlarına çok rahat 60 la girip 70 le çıkıyorum. Tek bir püf noktası var bu aracın "sakın virajdayken frene basmayın". Genelde çoğu araba için geçerlidir ama bunda çok farkediyor. Tersine gaza basınca çok güzel alıyor.
+Performans olarak ise aynı benzinli gibi sollama yapacağım zaman 5'ten 3'e takıp uzayabiliyorum. Şöyle bişey var ben arabayı böyle alıştırdım. bana göre devir göstergesinde kırmızı çizgiye kadar herşey serbest. Bunu toyota teknisyeni arkadaşta söyledi bana. Sadece biraz daha fazla yakıt harcarsınız. Ama uzun vade de açılmış bir motor ve daha ekonomik bir araba olacaktır.
Saygılar...
imagination is more important then knowledge..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #91 : Nisan 07, 2011, 15:11:38 »
+Yöneticilerden özür dileyerek bu resmi aktarıyorum. Aracım 2011 corolla d4d, Hız 170, araba 6.viteste, anlık yakıt 4.5lt. Yol İzmir-Aydın otobanı yani düz bir yol. Ne kadar tutumlu olduğu bu resimden anlaşılabilir.
+Diğer artıları ise benim gördüğüm, arkadaşımda 2011 corolla benzinli elegant var bana hızlandıkça arabanın önünün rüzgardan değil mekanik olarak uygulanan bir sistem ile aşşağı bastığını söyledi. Tüm modellerde var mı bilmiyorum.
+Yanlış hatırlamıyorsam kullanma klavuzunda tüm modellerde ralli arabalarında olan kule gergisi veya ralli amortisörleri olduğunu hatırlıyorum, birinden biri ama emin değilim.
+Yol tutuşu olarakta şöyle bir örnek vereyim. Muğlanın yollarını bilen varmıdır aranızda bilmiyorum ama SAKAR geçidini Ege Bölgesinde duymayan yoktur heralde. Sakarın "U" virajlarına çok rahat 60 la girip 70 le çıkıyorum. Tek bir püf noktası var bu aracın "sakın virajdayken frene basmayın". Genelde çoğu araba için geçerlidir ama bunda çok farkediyor. Tersine gaza basınca çok güzel alıyor.
+Performans olarak ise aynı benzinli gibi sollama yapacağım zaman 5'ten 3'e takıp uzayabiliyorum. Şöyle bişey var ben arabayı böyle alıştırdım. bana göre devir göstergesinde kırmızı çizgiye kadar herşey serbest. Bunu toyota teknisyeni arkadaşta söyledi bana. Sadece biraz daha fazla yakıt harcarsınız. Ama uzun vade de açılmış bir motor ve daha ekonomik bir araba olacaktır.
Saygılar...
170 km hızda 4.5 lt normal dil ama fotoyu çekerken ki foto göremiyorum ben ayağınızı gazdan çekmişseniz dil 4.5 lt 0.0 lt bile görmeniz mümkün .

Dizel bir arabada 5 ten birden 3 düşmenizde sizi ivmelendirmez sadece motor bağırır çünkü dizel arabalar belli bir devirden sonra torklarını birden kaybederler. Yani ivmelenirken araç belli bir devire geldi mi halen ivmelenmek istiyorsanız bir üst vitese geçeceksiniz ki torkun yüksek olduğu devirlere tekrar dönebilesiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #92 : Nisan 07, 2011, 15:15:27 »
Ulaş Bey size katılıyorum. 2 sene süreyle 2006 model 1.4 terra corolla kullandım. benim kullandığım araç 98hp sizinki 100hp olması lazım. 2006dan güçlü olduğuna eminim. diğer markaların 1.6 modelleri de zaten genelde 100hp dir. yeniler 115hp falan cıkıyor. 2006 corollamda orjinalinden 1.6 şanzımanı vardı. Ve Bursa otobanında accord un yanından 220 ile geçerken adamın ağzının açık kaldığını gördüm. Aracınızı sakın küçümsemeyin. Toyota uzun ömürlü, dayanıklı ve o karoseri kaldırmıcak olsa emin olun o motoru üretmezdi. Bana da baya komik geliyor o tür yorumlar sanki Toyota mühendislerinden daha iyi biliyolarmış gibi...
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #93 : Nisan 07, 2011, 15:21:50 »
170 km hızda 4.5 lt normal dil ama fotoyu çekerken ki foto göremiyorum ben ayağınızı gazdan çekmişseniz dil 4.5 lt 0.0 lt bile görmeniz mümkün .

Dizel bir arabada 5 ten birden 3 düşmenizde sizi ivmelendirmez sadece motor bağırır çünkü dizel arabalar belli bir devirden sonra torklarını birden kaybederler. Yani ivmelenirken araç belli bir devire geldi mi halen ivmelenmek istiyorsanız bir üst vitese geçeceksiniz ki torkun yüksek olduğu devirlere tekrar dönebilesiniz.
Aracı hızlandıran Torku değil beygir gücüdür. Ayağınızı gazdan hiç çekmeden 100 de 5. viteste giderken çekin 3 e yapıştırın gaza sonuna kadar bakın nasıl gidiyor. Sizin aracınızın motoru sağırsa onu bilemem. Ben gayet güzel açtım. şu an 5bin küsür km.de. Ayrıca yolu da söyledim İzmir-Aydın otobanı gayet düz bir yoldur. Fotoğrafı 2 kere gönderdim nedense çıkmıyor tekrar deniyeceğim. Fotoğrafa bakınca anlarsınız devir göstergeside 3200 civarında yani ayağımda gazda viteste olması gerektiği yerde 6 da. Ayrıca neden yalan söyleme ihtiyacı duyayımki Toyota bana para vermiyor bu arabanın reklamını yap diye. Uzun bir süre bu anlık yakıtla gittim, rampaya gelince arttı tabiki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #94 : Nisan 07, 2011, 15:23:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #95 : Nisan 07, 2011, 15:27:32 »
[/url][/img]
yükleyebilmişimdir umarım bu sefer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #96 : Nisan 07, 2011, 15:39:26 »
Aracı hızlandıran Torku değil beygir gücüdür. Ayağınızı gazdan hiç çekmeden 100 de 5. viteste giderken çekin 3 e yapıştırın gaza sonuna kadar bakın nasıl gidiyor. Sizin aracınızın motoru sağırsa onu bilemem. Ben gayet güzel açtım. şu an 5bin küsür km.de. Ayrıca yolu da söyledim İzmir-Aydın otobanı gayet düz bir yoldur. Fotoğrafı 2 kere gönderdim nedense çıkmıyor tekrar deniyeceğim. Fotoğrafa bakınca anlarsınız devir göstergeside 3200 civarında yani ayağımda gazda viteste olması gerektiği yerde 6 da. Ayrıca neden yalan söyleme ihtiyacı duyayımki Toyota bana para vermiyor bu arabanın reklamını yap diye. Uzun bir süre bu anlık yakıtla gittim, rampaya gelince arttı tabiki..
1) corolla 1.4 d-4d ile 100 km hızla giderken 5 ten 3 e çekerseniz dil dip gaz yapmak gaz pedalını kırsanız aşırı bir ivmelenme kazanamassınız 4. vites deseniz kabulum ama 3. vites pek inandırıcı gelmiyor.
2)devrin 3200 de olması sizin gaza bastığınız anlamına gelmez ben o an aracın motor freni yapmadığını nerden anlıcam araç viteste olduktan sonra gazdan ayağınızı çeksenizde o hızda devrin 3200 olması normal ayrıca benim aracımda 1.4 d-4d ondan hangi hızda ne yaktığını biliyorum fotoya ihtiyacım yok .
3) dizel bir araç sizin kullandığınız gibi aşırı sıkıştırılarak kullanılmaz zaten dizel alan yarışsın diye almıyor gerçi benzinliyi alanda öyle almıyor .
4) Ben sadece 1.4 corolla dil bir çok dizel araç kullandım ve kullananı gördüm hiç birinden şu ana kadar ivmelensin diye 2 vites birden küçülttüğünü duymadım zaten bu dizel araçların doasına aykırı .

Bence siz dizel almakla yanlış yapmışsınız mesajlardan anladığım kadarıyla hızı ve adrenalini seven birisiniz ve dizel arabada bunları yapmak isterseniz fazla uzun sürmez motoru kucağınıza alırsınız size niye dizel almışsınızda demiyorum isterseniz hidrojenle çalışan araba alın beni pek ilgilendirmez ama aracınızı yazdığınız şekilde kullanyorsanız bence yazık ediyorsunuz .

Neyse ben ne yassam boş siz inanmak istediğinize inanırsınız ondan size aracınızla kazasız belasız sürüşler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #97 : Nisan 07, 2011, 15:50:37 »
1) corolla 1.4 d-4d ile 100 km hızla giderken 5 ten 3 e çekerseniz dil dip gaz yapmak gaz pedalını kırsanız aşırı bir ivmelenme kazanamassınız 4. vites deseniz kabulum ama 3. vites pek inandırıcı gelmiyor.
2)devrin 3200 de olması sizin gaza bastığınız anlamına gelmez ben o an aracın motor freni yapmadığını nerden anlıcam araç viteste olduktan sonra gazdan ayağınızı çeksenizde o hızda devrin 3200 olması normal ayrıca benim aracımda 1.4 d-4d ondan hangi hızda ne yaktığını biliyorum fotoya ihtiyacım yok .
3) dizel bir araç sizin kullandığınız gibi aşırı sıkıştırılarak kullanılmaz zaten dizel alan yarışsın diye almıyor gerçi benzinliyi alanda öyle almıyor .
4) Ben sadece 1.4 corolla dil bir çok dizel araç kullandım ve kullananı gördüm hiç birinden şu ana kadar ivmelensin diye 2 vites birden küçülttüğünü duymadım zaten bu dizel araçların doasına aykırı .

Bence siz dizel almakla yanlış yapmışsınız mesajlardan anladığım kadarıyla hızı ve adrenalini seven birisiniz ve dizel arabada bunları yapmak isterseniz fazla uzun sürmez motoru kucağınıza alırsınız size niye dizel almışsınızda demiyorum isterseniz hidrojenle çalışan araba alın beni pek ilgilendirmez ama aracınızı yazdığınız şekilde kullanyorsanız bence yazık ediyorsunuz .

Neyse ben ne yassam boş siz inanmak istediğinize inanırsınız ondan size aracınızla kazasız belasız sürüşler .
Mahmut Bey araç vitesteyken ayağınızı gaz pedalından çekerseniz anlık yakıt 0.0 gösterecektir emin olun, denemesi bedava.
Ayağınızı gazdan çekmeyin dememin sebebi ise turboyu devreden çıkartmamaktır.
Aracın vites geçiş aralıkları gayet uzun yani 100 le giderken sollamaya çıkacağınız zaman 3 e çekmenizin hiç bir zararı olmaz ve daha önce de söylediğim gibi bana toyota teknisyeninin söylediği kırmızı çizgiye kadar herşey serbest.. bende buna inanıyorum aksi taktirde kırmızı çizgiyi 3000 devire koyarlardı. Anladığım kadarıyla sizde devir 3000 e gelmeden vites atanlardansınız. Aracın max beygir ve tork eğrisine bakarsanız aracın max devri her tip motorda olduğu gibi max torktan sonra verdiğini bununda kırmızı çizgiye çok yakın olduğunu görüceksiniz. Ben aşırı hızı değil yüksek devirli araba kullanmayı savunanlardanım. Eski karadüzen derler dizel motorlar dediğiniz gibi düşük devirlerde kullanılırdı. Bu motorları yüksek devirde kullanmanın motora hiç bir zararı yok. Ben 8 senedir araba kullanıyorum. Belki siz daha tecrübelisinizdir bilemem. Ama benim tecrübemle kati dir ki yüksek devirle araba kullanmanın hiçbir zararını görmedim. Sadece fazla ses çıkarır ve yağını daha erken değiştirmeniz gerekir. bunu da performans tipi yağ (0w60 diye biliyorum, normali 0w30)kullanarak çözebilirsiniz. Sürekli olmasa da zaman zaman yüksek devirli kullanmanızı tavsiye ederim..
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #98 : Nisan 07, 2011, 16:29:23 »
Burak bey ben aracı 2000 li devirlerde kullanıyorum sabit hızla giderken ise 1800 2000 arası kullanırım ekonomi için tabi yer yer devirli kullandığımda oluyor  ben yüksek devir zararlı demedim motoru uzun süreli fazla sıkıştırarak  kullanmak zararlı ayrıyetten dikkat ettiyseniz sabit hızla giderken 2000-2100 devirde vites yükseltme ikaz ışığı yanar ben pek bakmıyorum o ışığa ama toyota mühendislerinin bir bildiği var ki o ışık o devirde yanıyor anlık yakıta gelince bende demiştim daha önce ayağınızı gazdan çektiniz mi 0.0 ı görebilirsiniz diye ama siz 170 km hızda gaza arabayı o hızda tutacak kadar basılı iken anlık tüketimin 4.5 olduğunu iddaa ediyorsunuz 170 te 4.5 lt tüketen araç emin olun 90 km de 2,5 litreyi geçmemsi lazım .
5 ten 3 e çekmenizin zararı var diyede bir iddaam yok sadece gereksiz birşey ivmelenmek için 5 ten 4 dede çekseniz araç çok güzel bir şekilde ivmelenir.

Kırmızı çizgiye kadar herşey serbest dediler diyede aracı 4000-5000 devirde kullanmak gerekmez zaten kullandığınız araçta 3800 devirden sonra tork birden düşüyor ondan ivmelenirken 3800 de vites değiştirmek size maksimum ivmelenme kazandırır . 3800 üstü devirlerde kullanmanın araca zarararı olmaya bilir ama o devirlerin araca yararı olmadığındanda eminim o devirlerin size yakıt sarfiyatı ve ivmelenmede düşüşten başka hiç bir yararı olamaz ki saydıklarımda zaten yarar dil zarar .

Ayrıyetten turboyu devreden çıkartmak devreye sokmak diye birşey yoktur çünkü siz marşa basar basmaz turbo zaten çalışır sadece turbo egzoz gazı basıncıyla çalıştığından maksimum turbo verimi için egzoz gazı basıncının yükselmesi gerekir bu basınçta 1800 - 2000 devirlerde elde edilir yoksa turbo rolantidede devrededir sadece maksimum verimde değildir . 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HeaVeN GoT A HiTMaN
« Yanıtla #99 : Nisan 07, 2011, 16:35:16 »
Burak bey ben aracı 2000 li devirlerde kullanıyorum sabit hızla giderken ise 1800 2000 arası kullanırım ekonomi için tabi yer yer devirli kullandığımda oluyor  ben yüksek devir zararlı demedim motoru uzun süreli fazla sıkıştırarak  kullanmak zararlı ayrıyetten dikkat ettiyseniz sabit hızla giderken 2000-2100 devirde vites yükseltme ikaz ışığı yanar ben pek bakmıyorum o ışığa ama toyota mühendislerinin bir bildiği var ki o ışık o devirde yanıyor anlık yakıta gelince bende demiştim daha önce ayağınızı gazdan çektiniz mi 0.0 ı görebilirsiniz diye ama siz 170 km hızda gaza arabayı o hızda tutacak kadar basılı iken anlık tüketimin 4.5 olduğunu iddaa ediyorsunuz 170 te 4.5 lt tüketen araç emin olun 90 km de 2,5 litreyi geçmemsi lazım .
5 ten 3 e çekmenizin zararı var diyede bir iddaam yok sadece gereksiz birşey ivmelenmek için 5 ten 4 dede çekseniz araç çok güzel bir şekilde ivmelenir.

Kırmızı çizgiye kadar herşey serbest dediler diyede aracı 4000-5000 devirde kullanmak gerekmez zaten kullandığınız araçta 3800 devirden sonra tork birden düşüyor ondan ivmelenirken 3800 de vites değiştirmek size maksimum ivmelenme kazandırır . 3800 üstü devirlerde kullanmanın araca zarararı olmaya bilir ama o devirlerin araca yararı olmadığındanda eminim o devirlerin size yakıt sarfiyatı ve ivmelenmede düşüşten başka hiç bir yararı olamaz ki saydıklarımda zaten yarar dil zarar .

Ayrıyetten turboyu devreden çıkartmak devreye sokmak diye birşey yoktur çünkü siz marşa basar basmaz turbo zaten çalışır sadece turbo egzoz gazı basıncıyla çalıştığından maksimum turbo verimi için egzoz gazı basıncının yükselmesi gerekir bu basınçta 1800 - 2000 devirlerde elde edilir yoksa turbo rolantidede devrededir sadece maksimum verimde değildir .
benim turbonun devrede kalmasından kastım turbo pallerinin 150bin kere dönmesidir. o yüzden gazdan çekmeden dedim. gazdan çektiğiniz anda turbo beslemesi kesilecek ve turbo palleri dönmeyecektir. tekrar dolması uzun zaman alacaktır. illa ki bi kesikli yaşanır ama minimum olur benim dediğim şekilde. Velhasılı ben motoru elime almayacağıma eminim bu sürüş tarzıyla bunu zaman gösterecek, senelerdir bişey olmadıysa diğer markalarda bunda da olmayacağına eminim. Size benim sürüş tarzımıda kabul ettirecek değilim. Sürüş tarzı diyerek konuyu kapatalım isterseniz..
Saygılar...