Gönderen Konu: 2011 corolla artı yönleri...  (Okunma sayısı 29820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla artı yönleri...
« Yanıtla #60 : Nisan 02, 2011, 13:46:32 »
dün rüzgarlı bir havada aracımı kullandım yanımdan yüksek araçlar geçip gittiğinde tekrar rüzgara maruz kaldığımda resmen bu dediğini hissettim.evet mamlesef toyotamız rüzgardan etkileniyor:( ama limitler dahilinde kullandığımızda sürüşü tehlikeye sokacak bir sarsıntı yaşanmıyacağını düşünyorum....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 02, 2011, 13:46:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2200
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 02, 2011, 18:52:38 »
aga bence git bir servise hız testine çıkın eğer normal derse sıkıntı yok başka bişi varsa aerodinamik ile alakalı parça ekleme yapabilirler araca bence yani
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 02, 2011, 20:25:28 »
dün rüzgarlı bir havada aracımı kullandım yanımdan yüksek araçlar geçip gittiğinde tekrar rüzgara maruz kaldığımda resmen bu dediğini hissettim.evet mamlesef toyotamız rüzgardan etkileniyor:( ama limitler dahilinde kullandığımızda sürüşü tehlikeye sokacak bir sarsıntı yaşanmıyacağını düşünyorum....
O zaman beni daha iyi anladın abicim. Evet dediğin gibi belirli limitler dahilinde. 110'dan aşağı ki hızlarda bunu hissetmiyorum. 120'de ise beşik gibi sallanıyor. Ama gereğinden baya bi fazla sallanıyor işte sorun orada. Bana sanki araçta yapısal bi sorun var gibi geldi. Çünkü aracımız kalıpkı 1330 kg bi araç bu halleri bence hiç normal olmamalı.... 1255 kg ağırlığın da ki o tırt opel bile sallanmam da sallanmam diyor en kötü rüzgarlar da bile. Bakalım ne olacak bu böyle...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Nisan 03, 2011, 06:36:54 »
O zaman beni daha iyi anladın abicim. Evet dediğin gibi belirli limitler dahilinde. 110'dan aşağı ki hızlarda bunu hissetmiyorum. 120'de ise beşik gibi sallanıyor. Ama gereğinden baya bi fazla sallanıyor işte sorun orada. Bana sanki araçta yapısal bi sorun var gibi geldi. Çünkü aracımız kalıpkı 1330 kg bi araç bu halleri bence hiç normal olmamalı.... 1255 kg ağırlığın da ki o tırt opel bile sallanmam da sallanmam diyor en kötü rüzgarlar da bile. Bakalım ne olacak bu böyle...
Oğuz bunun nedeni aracın yerden yüksek oluşuda olabilir aracın altından nekadar çok hava geçerse aracın yol tutuşu aynı oranada etkilenir .Ama benim araçta senin dediğin gibi yüksek hızlarda sallanamalar olmuyor bunda çelik jantların etkisi varmıdır onu bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Nisan 03, 2011, 10:43:46 »

oğuz haklı olablirsin ama hız limitleri içerisinde araç oldukca güven veriyor ve güvenli asıl kıssas güven ise bence hız limitlerindeki performansı yeterli diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Nisan 04, 2011, 16:14:21 »
Oğuz bunun nedeni aracın yerden yüksek oluşuda olabilir aracın altından nekadar çok hava geçerse aracın yol tutuşu aynı oranada etkilenir .Ama benim araçta senin dediğin gibi yüksek hızlarda sallanamalar olmuyor bunda çelik jantların etkisi varmıdır onu bilemem.
Valla aracın yüksekliğinde oynama yok orjinal fabrika çıkışı. Bu dediğim olay çelik jant olmadan önce vardı çelik jantı taktım ondan sonra daha uzun yola çıkmak nasip olmadı o yüzden de hala bu sorun devam ediyor mu bilmiyorum ama bence büyük bi ihtimal ediyordur jantın değiştireceğini sanmıyorum... Hatta bi ara lastiklerden bile şüphelendim bu yokohama ne kadar sert bi lastik be kardeşim yemin ederim araba ş. içinde parke taşlarda falan pikaptan farkı kalmıyor bundan babam da rahatsız eskisin de hemen michelin takalım diyor...

oğuz haklı olablirsin ama hız limitleri içerisinde araç oldukca güven veriyor ve güvenli asıl kıssas güven ise bence hız limitlerindeki performansı yeterli diye düşünüyorum.
Seydi abi sende haklısın ama ben otobanda genellikle 120 ile giderim yani hız sınırı içinde ama maalesef haldır haldır sallanıyor araç. Ya çok pis bi duydu ya güven hissi sıfıra iniyor sanki arkası birden fırlayacakta uçup gidecez gibi oluyor... MEmleketime bi döneyim de tekrar bi teste çıkacam hala devam ediyor olursa da bi servise gösterecem onlar da bişe bulamazsa yapacak bişe yok kullanmaya devam edecem.. Ve ondan sonra 1.33 corollam için hız sabitleme arayışına girecem... :) En büyük eksiklik cruise control ahh ahh valla olmayışı çok içime batıyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #66 : Nisan 04, 2011, 18:28:23 »
Oğuz yükseklik konusunda fabrika çıkışını diyorum zaten bence gerekenden yüksek gibi ama bundan rahatsızmısın dersen rahatsız değilim çünkü bahçeye giderken bana baya bir yardımcı oluyor. :)
Ben sadece sorunun bundan kaynaklanıyor olabileceğini düşünerek yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Nisan 04, 2011, 18:55:29 »
Yorumları okuyunca şaşırmamak elde değil farklı araç mı kullanıyoruz acaba diyorum bende 2011 Corolla comfort extra 1.6 düz vites kullanıyorum neredeyse gösterge de ibrenin sonunu gördüm 2.. km/h hiç öyle uçacakmış gibi hissetmedim rüzgarı hissetmedim araç yola yapışıyor ve virajlarda da oldukça güven verici direksiyon tepkileri çok iyi aracı yoldan çıkarmak zor  orjinal turbine aluminyum alaşım jantlar lastiklerim de Dunlop

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 04, 2011, 19:07:24 »
Yanlız karşılaştırdığınız arçalar 1.33 ve 1.6 motorlu araçlar aralarında ağırlık farkı olduğundan böyle sorunlar ortaya çıkabilir :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #69 : Nisan 04, 2011, 21:25:23 »
Yorumları okuyunca şaşırmamak elde değil farklı araç mı kullanıyoruz acaba diyorum bende 2011 Corolla comfort extra 1.6 düz vites kullanıyorum neredeyse gösterge de ibrenin sonunu gördüm 2.. km/h hiç öyle uçacakmış gibi hissetmedim rüzgarı hissetmedim araç yola yapışıyor ve virajlarda da oldukça güven verici direksiyon tepkileri çok iyi aracı yoldan çıkarmak zor  orjinal turbine aluminyum alaşım jantlar lastiklerim de Dunlop
Zafer abi benim bu konuda şikayetim yok bende gayet memnunum yol tutuşundan .Bu konuda şikayeti olanlar çoğunlukla 1.33 kullanıcıları belki Ercumentin dediği gibi aralarındaki ağırlık farkındanda olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Nisan 04, 2011, 22:46:48 »
1.33 dual vvt-i  1255 kg
1.6   dual vvt-i  comfort 1270 kg elegant 1275 kg  comfort extra 1273 kg
1.4   d4d      comfort 1290 kg elegant 1295  kg  comfort extra 1293 kg

Aradaki 15 kg etkiler mi demeyin demekki etkiliyormuş :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Nisan 05, 2011, 12:45:53 »
Zafer abi benim bu konuda şikayetim yok bende gayet memnunum yol tutuşundan .Bu konuda şikayeti olanlar çoğunlukla 1.33 kullanıcıları belki Ercumentin dediği gibi aralarındaki ağırlık farkındanda olabilir .
  Evet bu durumda 1.33 kullanıcıları haklı olabilirler ben açıkçası Corolla'da düşük hacimli motorun kullanılmasına çok sıcak bakmıyorum 1.6 benzinli motorun performansı yeterli ama makul seviyelerde Avensis'de kullanılan 1.6 motor Auriste'de kullanılıyor biri C biri D sınıfında araçlar Avensise de bu açıdan hiç olumlu bakamıyorum olması gereken en az 2.0 lt hacimli motorlar D sınıfı bir araç için aynı şeyi Opel Vectra'da denedi sonuç hüsran oldu alanın elinde patladı sudan ucuz kimse almıyor bunlara bir sürü örnek var yakıt vergi avantajı falan düşünülüyor ama D sınıf bir araca binen de yakıtı düşünmez sanırım artı 1.6 hacimli motora sahip D sınıf bir araç 2.0 kadar yakar zaten yakıt avantajı olacağını sanmıyorum uzun yıllardır bir sürü marka araç kullanan biri olarak tamamen şahsi düşüncem 1.33 Corolla'da bana göre hüsran kullanmadım gerçi ama kullananlar daha iyi yorumlayacaklardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Nisan 05, 2011, 14:09:46 »
  Evet bu durumda 1.33 kullanıcıları haklı olabilirler ben açıkçası Corolla'da düşük hacimli motorun kullanılmasına çok sıcak bakmıyorum 1.6 benzinli motorun performansı yeterli ama makul seviyelerde Avensis'de kullanılan 1.6 motor Auriste'de kullanılıyor biri C biri D sınıfında araçlar Avensise de bu açıdan hiç olumlu bakamıyorum olması gereken en az 2.0 lt hacimli motorlar D sınıfı bir araç için aynı şeyi Opel Vectra'da denedi sonuç hüsran oldu alanın elinde patladı sudan ucuz kimse almıyor bunlara bir sürü örnek var yakıt vergi avantajı falan düşünülüyor ama D sınıf bir araca binen de yakıtı düşünmez sanırım artı 1.6 hacimli motora sahip D sınıf bir araç 2.0 kadar yakar zaten yakıt avantajı olacağını sanmıyorum uzun yıllardır bir sürü marka araç kullanan biri olarak tamamen şahsi düşüncem 1.33 Corolla'da bana göre hüsran kullanmadım gerçi ama kullananlar daha iyi yorumlayacaklardır

Zafer abi avensisi sen iyice batırmışsın ya :) elbette senin tecrübelerine sonsuz saygım vardır abi..
şimdi şöyle bir durum var, yüksek performans istiyorsak eğer arabamızdan 2.0 motor ile 1.6 motor elbette ki aynı olmayacaktır.. 2.0 motor tercih edilecektir. ama normal kullanımlar için 1.6 motor gayet yeterli özellikle üst devirlerde çok başarılı ve avensis D sınıfı araç olabildiğine donanımlı ve rahat geniş bir sedan.. ben şahsen avensis 1.6 elegant arabamdan son derece memnunum yakıt tüketimi değerlerini paylaşıyorum (birden fazla kez depoyu fulleyerek yaptığım ölçümlerdir)
aracım   : Avensis 1.6 elegant
model    : 2004
yakıt      : benzinli
ş.dışı     : 6.8 lt / 100km
ş.içi       : 9.0 lt / 100km
karma   : 8.1 lt /100 km
 bu arada şehirler arasında 2.0 motor ile 1.6 motor yakıt açısından pek de fark olmaz sana katılıyorum fakat şehiriçinde 2.0 motorun yakıtı nerdeyse 1,5-2 ye katlar 1.6 motorun yakıtını..

kazasız belasız hayırlı günler, saygılar selamlar Zafer abi :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Nisan 05, 2011, 14:33:17 »
 bu arada şehirler arasında 2.0 motor ile 1.6 motor yakıt açısından pek de fark olmaz sana katılıyorum fakat şehiriçinde 2.0 motorun yakıtı nerdeyse 1,5-2 ye katlar 1.6 motorun yakıtını..

O kadarda değil mesut bey :)
Ben aracı ilk aldığımda Ankara'dan Çanakkale'ya getirmek için benzin aldım.Yaklaşık 20km şehir içinde kullandım.Daha sonrasında 680km Çanakkaleye geldim.Ve hala depoda çeyrek deponun iki çentik üzeri benzin vardı.Araç 2007 Avensis 2,0 otm.Artı olarak aracın son periyodik bakımı yapılmamıştı.Çanakkaleye geldiğimde erken 80 bin bakıma soktum.Araç 76 binde şuan.Bakımlı olma durumunda daha da ekonomik olurdu.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 05, 2011, 15:01:39 »

O kadarda değil mesut bey :)
Ben aracı ilk aldığımda Ankara'dan Çanakkale'ya getirmek için benzin aldım.Yaklaşık 20km şehir içinde kullandım.Daha sonrasında 680km Çanakkaleye geldim.Ve hala depoda çeyrek deponun iki çentik üzeri benzin vardı.Araç 2007 Avensis 2,0 otm.Artı olarak aracın son periyodik bakımı yapılmamıştı.Çanakkaleye geldiğimde erken 80 bin bakıma soktum.Araç 76 binde şuan.Bakımlı olma durumunda daha da ekonomik olurdu.

:) Can bey ben sizin yazdıklarınızın aksini demedim ki :) dikkatli okursanız Şehiriçinde 2.0 ile 1.6 motorun yakıt tüketimi aynı olmaz dedim ben.. siz şehirler arası yol yakıt tüketimi deneyiminizi yazmışsınız, evet size sonuna kadar katılıyorum şehirlerarası kullanımda 1.6 ile 2.0 motorun yakıtı çok farketmez neredeyse aynıdır hatta.. bir önceki iletimde de belirtmişim zaten.. selamlar Can bey :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Nisan 05, 2011, 15:27:03 »
Selamlar, sevgiler bizden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Nisan 05, 2011, 15:31:34 »
Konuya dönecek olursak.1.33 motor bence Corolla gibi bir araç için az.Tamam şehir içi kullanımda götürür getirir.Ama uzun yolda hele ki rampalı yollarda sürücüyü çok yorar.Sürekli vites değiştrmek sürüş konforunu çok bozuyor.Hem süren hem içerdekiler yoruluyor.Heleki araç dolu ve yüklüyse zor sollama gibi durumlarda sıkıntı çıkarır.Yani riske girmeye değmez.Ama bu motor Yaris için süper.İnanılmaz çabuk devirleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Nisan 05, 2011, 15:40:17 »
Oğuz abi bir öneri sunucam ama ne kadar uygularsın bilmiyorum. Biz 2001 transit almıştık 2.4 dura torq motorlu olanlardan. Uzun yola çıktığımızda arkası boş olduğu için aynı sorunlar vardı. Babam astsubaydı aklına direk kum torbası koymak geldi ve yazlığa gittiğimizde birşey hazırladılar annemle eski asker kıyafetlerinden galiba bunu diktiler miktiler içine kum doldurdular yaklaşık 4 tane ve tanesi 25 kg civarında 100kg falan arkası bastı ve eski titremeler zıplamalar hoplamalar olmuyordu sende istersen bu tarzda birşeyi stepnenin altına koyarsan belki faydası olur tek kum torbası bile işe yarar 4 tanesi ağır gelir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 05, 2011, 21:26:11 »
 :lol:
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #79 : Nisan 05, 2011, 22:07:53 »