0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dün rüzgarlı bir havada aracımı kullandım yanımdan yüksek araçlar geçip gittiğinde tekrar rüzgara maruz kaldığımda resmen bu dediğini hissettim.evet mamlesef toyotamız rüzgardan etkileniyor:( ama limitler dahilinde kullandığımızda sürüşü tehlikeye sokacak bir sarsıntı yaşanmıyacağını düşünyorum....
O zaman beni daha iyi anladın abicim. Evet dediğin gibi belirli limitler dahilinde. 110'dan aşağı ki hızlarda bunu hissetmiyorum. 120'de ise beşik gibi sallanıyor. Ama gereğinden baya bi fazla sallanıyor işte sorun orada. Bana sanki araçta yapısal bi sorun var gibi geldi. Çünkü aracımız kalıpkı 1330 kg bi araç bu halleri bence hiç normal olmamalı.... 1255 kg ağırlığın da ki o tırt opel bile sallanmam da sallanmam diyor en kötü rüzgarlar da bile. Bakalım ne olacak bu böyle...
Oğuz bunun nedeni aracın yerden yüksek oluşuda olabilir aracın altından nekadar çok hava geçerse aracın yol tutuşu aynı oranada etkilenir .Ama benim araçta senin dediğin gibi yüksek hızlarda sallanamalar olmuyor bunda çelik jantların etkisi varmıdır onu bilemem.
oğuz haklı olablirsin ama hız limitleri içerisinde araç oldukca güven veriyor ve güvenli asıl kıssas güven ise bence hız limitlerindeki performansı yeterli diye düşünüyorum.
Yorumları okuyunca şaşırmamak elde değil farklı araç mı kullanıyoruz acaba diyorum bende 2011 Corolla comfort extra 1.6 düz vites kullanıyorum neredeyse gösterge de ibrenin sonunu gördüm 2.. km/h hiç öyle uçacakmış gibi hissetmedim rüzgarı hissetmedim araç yola yapışıyor ve virajlarda da oldukça güven verici direksiyon tepkileri çok iyi aracı yoldan çıkarmak zor orjinal turbine aluminyum alaşım jantlar lastiklerim de Dunlop
Zafer abi benim bu konuda şikayetim yok bende gayet memnunum yol tutuşundan .Bu konuda şikayeti olanlar çoğunlukla 1.33 kullanıcıları belki Ercumentin dediği gibi aralarındaki ağırlık farkındanda olabilir .
Evet bu durumda 1.33 kullanıcıları haklı olabilirler ben açıkçası Corolla'da düşük hacimli motorun kullanılmasına çok sıcak bakmıyorum 1.6 benzinli motorun performansı yeterli ama makul seviyelerde Avensis'de kullanılan 1.6 motor Auriste'de kullanılıyor biri C biri D sınıfında araçlar Avensise de bu açıdan hiç olumlu bakamıyorum olması gereken en az 2.0 lt hacimli motorlar D sınıfı bir araç için aynı şeyi Opel Vectra'da denedi sonuç hüsran oldu alanın elinde patladı sudan ucuz kimse almıyor bunlara bir sürü örnek var yakıt vergi avantajı falan düşünülüyor ama D sınıf bir araca binen de yakıtı düşünmez sanırım artı 1.6 hacimli motora sahip D sınıf bir araç 2.0 kadar yakar zaten yakıt avantajı olacağını sanmıyorum uzun yıllardır bir sürü marka araç kullanan biri olarak tamamen şahsi düşüncem 1.33 Corolla'da bana göre hüsran kullanmadım gerçi ama kullananlar daha iyi yorumlayacaklardır
bu arada şehirler arasında 2.0 motor ile 1.6 motor yakıt açısından pek de fark olmaz sana katılıyorum fakat şehiriçinde 2.0 motorun yakıtı nerdeyse 1,5-2 ye katlar 1.6 motorun yakıtını..O kadarda değil mesut bey Ben aracı ilk aldığımda Ankara'dan Çanakkale'ya getirmek için benzin aldım.Yaklaşık 20km şehir içinde kullandım.Daha sonrasında 680km Çanakkaleye geldim.Ve hala depoda çeyrek deponun iki çentik üzeri benzin vardı.Araç 2007 Avensis 2,0 otm.Artı olarak aracın son periyodik bakımı yapılmamıştı.Çanakkaleye geldiğimde erken 80 bin bakıma soktum.Araç 76 binde şuan.Bakımlı olma durumunda daha da ekonomik olurdu.