Hayır benzinliye takıldığı doğru tamam. Ama benzinlilerin hepsine değil 1.6'lara takılıyor fakat 1.33 modellere takılmıyor... 1.6'ya takılana da 750 dediler yuh dedim sizce nasıl bu fiyat !! Ve de hiç yetkili serviste 1.33 e c.c taktıran oldu mu !!
Oğuz 1.33 e cc taktıran var. istanbulda ve ankaradaki servislerdeydi yanılmıyorsam. forumda da konuşulmuştu hangi başlık hatırlayamıyorum
Oğuz 1.33 e cc taktıran var. istanbulda ve ankaradaki servislerdeydi yanılmıyorsam. forumda da konuşulmuştu hangi başlık hatırlayamıyorum
Valla ahmet abi nereye mail attıysam gelen cevap hep şu. Corolla 1.33 motor C.C'yi destekleyecek alt yapıya sahip değil o yüzden c.c takılamıyor diyor... Aldığım yerde bunu söyledi hatayda da aynısı söylendi istanbul sonkarda da aynısı söylendi. Acaba taktıranlar nerde taktırıyor ve gerçek mi ! Eğer gerçekten takılıyorsa makina destekliyor demektir bu nasıl bi iş böyle anlamadım gitti :S
Hayır benzinliye takıldığı doğru tamam. Ama benzinlilerin hepsine değil 1.6'lara takılıyor fakat 1.33 modellere takılmıyor... 1.6'ya takılana da 750 dediler yuh dedim sizce nasıl bu fiyat !! Ve de hiç yetkili serviste 1.33 e c.c taktıran oldu mu !!
Evet arkadaşlar
1.6 benzinli TOYOTA'lara takılıyor. Ancak maliyeti öyle 750 falan değil. Ben Ocak ayında 300 TL ücrete taktırdım. Anlaşılan size 750 diyen kendisine de bir tane taktırıp maliyetini de size yüklemeye kalkıyor.
Merhaba abiler bugün bende bi toyota corolla 1.4 D4D Comfort MT sahibi oldum ve daha ilk sürüşümde istop ettirdim en gençiniz benim benim arabamda herşey var yalnız bişeyi merak ediyorum vosvogen transporter da esp yi tuşla açıldığını gördüm bu toyota da böylemi ?
Merhaba abiler bugün bende bi toyota corolla 1.4 D4D Comfort MT sahibi oldum ve daha ilk sürüşümde istop ettirdim en gençiniz benim benim arabamda herşey var yalnız bişeyi merak ediyorum vosvogen transporter da esp yi tuşla açıldığını gördüm bu toyota da böylemi ?
Yusuf öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .
comfortlarda malesef vsc yani esp yok .
Oğuz arkadaşımın belirttiği şeyi bende yaşadım. 16 lı hıza ulaşınca otobanda dans ediyrmuş gibi geldi. Acıkcası korkmadım degıl. Ama yola oturması bu korkuyu bastırıyor. Ama babam son katranı gormus. Annem yanındayken ki annem 10 u gectınmı korkmaya baslar hıc mı hıc sorun olmadıgını belırtıyor. Benım arac 2011 model ve su anda 16000km de. Bı kac uzun yol seferımız oldu. Cok memnunum. Mersınden antalya askere teslım olmaya gıderken M/Mt aracımla korkmadım degıl ama yer yer yagmur yer yer gunes yer yer kar bazen tıpı. onumde kayarak uzerıme glen aracların arasından gectım ama en ufak bı sorun yasamadım. Cok guvenıyorum o yuzden... Ama ruzgarda dans etmesını belkı o an asırı ruzgar vardı deyıp unuttum ama hızlanınca aklıma gelmıyo degıl...
Yorumları tam okumadan bi yorum yaptım. Şimdi 2. yorumu yapıyorum kusura bakmayın. İlk olarak aracımın 1,33 olması - daha oncede 2,5 transporter kullanıcı oldugumdan biraz gucsuz geldıgı dogru. Bu alıskanlıktandır dıyorum. Bence 90 bg yerıne 100-110 olması sınıfları ılebasa cıkabılır bır halde olması gerekırdı ...Bunu basıma gelen bı olaydan dolayı soyluyorum. Araç oldukca ekonomık ki bunu her fırsatta bellı edıyor. Ben de aracımı genelde 2000devırde vıtes atıyorum ki aracım m/m 3000devırde vıtes atıyor ben mudahale edıyrum. Benım tek ıstedıgım serı olması. Yanı gaza dokununca bıranda sıcraması. oda bu arabada bıraz zor. Ama cok ama cok memnunum dıger unsurlardan dolayı...
Yusuf öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .
comfortlarda malesef vsc yani esp yok .
abi kızma ama ya ben yanlış yazıyorum ya siz beni yanlış anlıyorsunuz benim arabam o comforttan değil extra aldım ben önde park sensörü arkada park sensörü 6 vites dijital klima aynalar elektirikli soğutmalı far abs asp bas mas biton şey var abi şatış elemanı biton şey söyledi ben yaz dedim de okurum falan diye babam ordan güldü olm 4 civatanın üstünde araba işte o olsa ne o olmasa ne diye işte bende onu soruyom esp var benim arabamda söyledi çünkü ama ben transporterda elle açıldıgını gördüm ama toyota otomatikmiş galiba çünkü şimdi gülersiniz falan diye demiyorum arkadaşlar dans ediyor diyo ben 160 la hafif kavislere giriyorum 100 110 arasında biraz daha derin kavislere giriyorum bırak dans etmeyi araba arkayı bi gram salmıyo direksiyon çok yumuşak debraj başta salıyo vites geçişleri mükemmel bi türlü 6 ya atmak nasip olmasada

bugün servisine gittim trafik sigortasını yaptırıp ruhsatı aldım ve ordaki bana satan elemana sordum sürekli devredeymiş oturdugum kolktukda dahi hava yastıgı varmış bass ne diye sordum müzik le alakalı olan bass mı dedim güldü dediki abi mesela önüne aniden araba çıktı frene bastın hemde sert bi şekilde o bass o anda devreye giriyor ve senin bastığının 2 katını diske uyguluyor 100le giderken 20 ye inmek nasıl bi duygu bi dene istersen dedim bende o kadar para verip bide disklerimi yaktırcan bana dedim gene güldü alnın terlemedi tabi dedim
Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.
Uzaktan kumanda ile bagaj açılması güzel..
Yeni kasa 2014'te çıkacak diye biliyorum.
yok kardeşim benim arabamda var anahtarın üstündeki tuşlarda kilitle kilit aç bağaj aç var mesela arabayı gösteriyo sahibi adam bağaja bakıcak aşşağda tuş arıyo yok sahibi ordan tık yapıyo göğsünü gere gere ben izin vermeden açamazsın diyo şahsen ben öyle diyorum
abi kızma ama ya ben yanlış yazıyorum ya siz beni yanlış anlıyorsunuz benim arabam o comforttan değil extra aldım ben önde park sensörü arkada park sensörü 6 vites dijital klima aynalar elektirikli soğutmalı far abs asp bas mas biton şey var abi şatış elemanı biton şey söyledi ben yaz dedim de okurum falan diye babam ordan güldü olm 4 civatanın üstünde araba işte o olsa ne o olmasa ne diye işte bende onu soruyom esp var benim arabamda söyledi çünkü ama ben transporterda elle açıldıgını gördüm ama toyota otomatikmiş galiba çünkü şimdi gülersiniz falan diye demiyorum arkadaşlar dans ediyor diyo ben 160 la hafif kavislere giriyorum 100 110 arasında biraz daha derin kavislere giriyorum bırak dans etmeyi araba arkayı bi gram salmıyo direksiyon çok yumuşak debraj başta salıyo vites geçişleri mükemmel bi türlü 6 ya atmak nasip olmasada
bugün servisine gittim trafik sigortasını yaptırıp ruhsatı aldım ve ordaki bana satan elemana sordum sürekli devredeymiş oturdugum kolktukda dahi hava yastıgı varmış bass ne diye sordum müzik le alakalı olan bass mı dedim güldü dediki abi mesela önüne aniden araba çıktı frene bastın hemde sert bi şekilde o bass o anda devreye giriyor ve senin bastığının 2 katını diske uyguluyor 100le giderken 20 ye inmek nasıl bi duygu bi dene istersen dedim bende o kadar para verip bide disklerimi yaktırcan bana dedim gene güldü alnın terlemedi tabi dedim
Yok yusuf kızmadım eğer comfort extra ve dizelse aracında vsc-trc mevcut bu iki sistemide far yüksekli ayarı ve aynaları ayarladığın tuşların orada bulunan üzerinde kayan araba resmi olan tuştan yapabilirsin .
Dediğim tuşa basıp çekersen sadece trc iptal oluyor ve göstergede tuşun üstünde bulunan resmin aynısı turuncu olarak belirir aynı tuşa 3 sn baılı tutarsan hem vsc hemde trc iptal olur bu durumdada hem tuşun üstünde bulunan resimin aynısı olan lamba göstergede yanar hemde yol bilgisayarında VSC OFF uyarısı çıkar.
Tavsiyem bu sistemleri devre dışı bırakmaman . Tabi devre dışı bırakman gerektiği yerlerde var örneğin aracın batabileceği bir yerden geçerken trc yi devre dışı bırakman lazım yoksa bu sistem aracın patinaj çekmesini önler ve aracın batmasına sebep olur.
Yok yusuf kızmadım eğer comfort extra ve dizelse aracında vsc-trc mevcut bu iki sistemide far yüksekli ayarı ve aynaları ayarladığın tuşların orada bulunan üzerinde kayan araba resmi olan tuştan yapabilirsin .
Dediğim tuşa basıp çekersen sadece trc iptal oluyor ve göstergede tuşun üstünde bulunan resmin aynısı turuncu olarak belirir aynı tuşa 3 sn baılı tutarsan hem vsc hemde trc iptal olur bu durumdada hem tuşun üstünde bulunan resimin aynısı olan lamba göstergede yanar hemde yol bilgisayarında VSC OFF uyarısı çıkar.
Tavsiyem bu sistemleri devre dışı bırakmaman . Tabi devre dışı bırakman gerektiği yerlerde var örneğin aracın batabileceği bir yerden geçerken trc yi devre dışı bırakman lazım yoksa bu sistem aracın patinaj çekmesini önler ve aracın batmasına sebep olur.
abi sana tek kelime diyorum allah razı olsun oraya bakmak hiç aklıma gelmedi bende 2 gündür patinaj çektirmeye çalışıyorum içimdende diyorum ki aceba bozukmu bağırttırdığım halde normal kalkıyor ya abi valla süpersin teşşekürler ama abi arabayı kapatıp acınca abs esp ışıklarının hepsi yanık kalıyo ona dikkat ettim çalıştırınca hepsi sönüyo yanması lazım mı ?
abi sana tek kelime diyorum allah razı olsun oraya bakmak hiç aklıma gelmedi bende 2 gündür patinaj çektirmeye çalışıyorum içimdende diyorum ki aceba bozukmu bağırttırdığım halde normal kalkıyor ya abi valla süpersin teşşekürler ama abi arabayı kapatıp acınca abs esp ışıklarının hepsi yanık kalıyo ona dikkat ettim çalıştırınca hepsi sönüyo yanması lazım mı ?
Yusuf umarım arabaya eziyet etmessin

Kontağı açtığında tüm sistemlerin uyarı ışıkları yanar ve araç çalıştığında söner bu gayet normal.
Yusuf merhaba , Bizim bahsettiğimiz araba savurmuyor oyle bırsey yok. Araba cok oturaklı sadece hıssedıyorsun ruzgar senı etkılıyo. Ben ıse gıderken yaklasık 200 derecelık bır gobek var. oraya gırerken hususı gaza yuklenıyor. mıllet 1.vıtesle donerken ben 3. vıtes tam gaz donuyorum. Zevkıne doyum olmuyo. SU ana kadr hıc atmadı.ARabamız oturaklı...Ayrıca eger resımdekı senın araban ıse ARABAN COMFORT. COMFORT EXTRA DEGIL....
Sana tavsiyem dizelde fazla zorlama. Ayrıca bu 6 ileri seride patiyi pek çekemezsin çok zorlaman gerekir. Çünkü 1.vitesin dişlisi çok küçük. Çok sürmeden alırsın eline şanzımanı. Toyotada da transporterda da el ıle far yukseklıgını ayarlıyorsun. O BASS dedıgın sey BAS servıs elemanını dedıgı gıbı fren gucunu arttırıyor. ancak, anı fren yaptın mı bılmıyorum korkma pren pedalına cok kotu vuruyor ve asırı bı ses cıkıyo. Ben ılk gun cok kotu bı cukura gırdım onun yuzunden. Araba yenı bırazda heves acentada eve gıderken bı cukru cıktı onume fark etmedım anı frene yuklendım pedala vurdu ve bı surtunme sesıyle bırlıkte kokrtum ayagımı pedaldan cektım sert gırdım cukura. dogru gerı dondum korktum cunku ne bu dıye. Ama trıgıer kayısı yokmus zıncır varmıs

:D. Bılıyordum daboyle bır tepkısı oldugunu bılmıyordum.
Lastik sesini içeri almasından ve benzin zamlarından maada başka da hiç bir şikayetim yok.Lastiklerim Yokohama Advan.Michelin veya Bridgestone'un dahi bu konuda çözüm olacağını zannetmiyorum.Tek çözüm izolasyon bence.Aracım maaşallah kımız içmiş Akhalteke atı gibi mübarek.En büyük endişem karşıma kutup ayısı çıkma olasılığı.
alıntı metnim bu olacaktı pardon..
selam benim araç comfort extra m/m bu arabada sanruf ve cruz control,anahtarsız giriş olsaydı on numara yakışıklı olurdu ayrıca 59.400 tl olmuş arabanın fiyatı alaşım jant yok
abs esp vsc gibi sistemler corollada otomatik olarak devreye giriyor. devreye giren sistem ise gösterge tablosunda ışığı yanarak kendini belli ediyor. sadece tam otomatiklerde diferansiyel kilidi manuel olarakta kullanılıyordu. onuda otm yapmışlar.