Gönderen Konu: 2011 corolla artı yönleri...  (Okunma sayısı 29480 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla artı yönleri...
« Yanıtla #40 : Şubat 09, 2011, 23:26:30 »
Vallahi bence balans yaptırmadan binmeyin bile! Çok riskli.. Tehlikeli iş yapıyorsunuz..
Jantı takanlar söylemediler mi size??? Balans yapılmadan nasıl taktılar anlamadım???

Valla aksine lastikçi hemen yaptırma az üzerinde gez demiş babama babam da yaptırmamış yarın yaptıracakmış. Ben öteki aracıma jant aldığımda hiç beklemeden balans yaptırmıştım. Buna da yarın yapılacak işte.
 Ama ben sizin dediğinizi anlamadım şimdi ! Balansın yapılmaması neden riskli olsun ki ! Benim aracım 4. seferde balans ayarı tuttu ondan önce balanssız çok uzun yola çıktım 100'de hep titreme yapıyordu...
 Ki bu corollamız da orjinal sac jant ve kapak varkende bu sorunu yapıyordu arkasının bi sağ bi sol yapması anlamadım gitti...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 09, 2011, 23:26:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #41 : Şubat 10, 2011, 00:00:50 »
Dizel motorlara göre sesiz olan dizel motor.  D-4D ;)
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 10, 2011, 00:27:04 »
Lastik söküp taktırma sonrası araç bence balans ayarı mutlaka ister .Hatta işini iyi bilen ustalar balans yapar ve arkasından 1 hafta sonra gel abi bi bakalım derler....lastik bu sayede oturmuş olur derler....Aracınızı balans ayarına götürdüğünüzde 4 tekerden rot ayarına sokmanız bence sorunlarınızı büyük ölçüde azaltacaktır.....Halen geçmemişse servisinde direksyon boşluk kontrolü ile yürür aksamda salıncak takozlarını ayrıca bunlarda varmı tam bilmiyorum bende yeni aldım z rotlarını viraj denge çubuklarının sıkılığını kontrol ettirmeniz faydanıza olacaktır..... !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 10, 2011, 17:01:24 »
Valla şimdi Bahçeşehir'den Kavacık'a geldim, otobandan. Ortalama 100-140 KM arası bir süratle. Her yer TIR dolu olmasına rağmen hiç bahsettiğin gibi bir rüzgar sorunu ile karşılaşmadım, hatta Esenler civarında bayağı bir rüzgar vardı viyadüklerde.
Belki benim araban ESP li, bunun bir farkı olabilir mi? Benzinli modellerde yok çünkü Esp?

Sanırım makyajlı kasa 2011 corollalarda esp destekli abs var.. Yanlış bilmiyorsam..
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #44 : Şubat 10, 2011, 17:35:59 »
Sanırım makyajlı kasa 2011 corollalarda esp destekli abs var.. Yanlış bilmiyorsam..

düz comfort d4d de de esp varmı arkadaşlar? bileniniz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #45 : Şubat 10, 2011, 18:08:20 »
d4d olan düz yada M/M; comfort exta ve elegant modeller de var.

ESP destekli abs değil o , EDB destekli ABS fren. Yani elektronik destekli Abs, güya daha iyi tutuyor falan filan Abs...

2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Şubat 10, 2011, 18:11:39 »

ESP destekli abs değil o , EDB destekli ABS fren. Yani elektronik destekli Abs, güya daha iyi tutuyor falan filan Abs...
teşekkürler  Özgür bey..
ESP var mı ayriyeten, peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
« Yanıtla #47 : Şubat 10, 2011, 18:51:29 »
Bence en güzel yeri direksiyonu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 10, 2011, 19:29:04 »
teşekkürler  Özgür bey..
ESP var mı ayriyeten, peki?

ESP sadece d4d yani dizel modellerde Comfort Extra ve Elegant donanımlı modellerde var.
(düz yada m/m vites fark etmiyor)
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 11, 2011, 04:17:59 »
Aracım 2011 Toyota Corolla 1.6 Comfort Extra A/T
Bu ay içinde iki defa Sakarya'dan Susurluğa gidip geldim.İlk gidiş gelişimde İznik güzergahını,ikinci gidiş gelişimde Yalova güzergahını kullandım.Aracım şu an 1600 küsür kilometrede.1000 km. bakımını yetkili serviste yaptırdım.Yağ yakma/eksiltme sorunu ile karşılaşmadım.Islak,kuru,asfalt,otoban,köy yolu,rampa,bayır zeminlerinde kullandım.Her hangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım.
Süspansiyon-amortisör performansından ziyadesi ile memnun kaldım.Araç virajlarda adeta yola yapışıyor,savrulmuyor.Güven veriyor.Sürüşü çok keyifli.Fren sistemi tatminkar derecede güvenli.Otomatik vites olmasına rağmen vites geçişleri hissedilmiyor.Müzik sistemi ve dijital kliması harika.Blues,jazz,soul,reggie dinlediğim için en azından benim müzik zevklerime hitap eden bir performansı var.
Olumsuz yanları ise yanından tır gibi ağır vasıtalar geçtiğinde oluşan anlık türbülanstan dolayı çok hafif sarsılması.Lastik seslerinin(Yokohama Advan) aracın içinden duyulması ve şoför mahalindeki kapının üzerindeki düğmelerin ışıksız olmasından dolayı el yordamı ile bulunabilmesi.Mp3 radyo paneli göstergesi renkli yapılabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 11, 2011, 10:35:26 »

Evet bende Toyota sitesinden baktığımda ebs olduğunu anladım.. Teşekkürler düzeltme için..
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 26, 2011, 16:42:54 »
bende de 2011 makyajlı gümüş gri otomatik corolla elegant var....biraz fazla yakıyor ama bir kaç ayrıntı dışında konforu herkesi etkiliyor....denildiği gibi otoparkta dönüp bir kere daha bakasınız geliyor :D...arabamı citröen delisi bir arkadaşa kullandırttım adam bayıldı hızı hiç hissetmedi ve üstelik moturunun sessiz oluşu...uzun yolda yormaması...bu arada uzun yolda 110 km hız sabitleyiciyle  ben 6,4 ortalamayı tutturdum....daha ne diyeyim hele hele temizlendiğinde ki ışıl ışıl parlaması... :D eşim bana yakında yatak odanı arabana taşıyacaksın diyor :D

.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #52 : Mart 01, 2011, 23:33:16 »
iyi akşamlar arkadaşlar,2011 model bir 2011 Corolla 1.6 A/T Elegant var. aracım inci beyazı(halk arasında şeker beyazı deniyor:). çok talı bir beyaz diğer modellerin beyazına göre.tavanım siyah kaplama ve çarşıda park ettiğimde herkesin ilgisini çekiyor, tabi benimde.
aracım şu an 2100 km'de. uzun yol otobanda 200km mesafede 110 km hız sabitleyici ile 6,2 ortalama yakıt tüketimini yakaladım.
aracın performansında memnunun. özellikle sollama esnasında gaza kökleyince bir anda güçlü beygirden, araç uçak gibi fırlıyor.
kafama takılan ise ilk 1.000 km bakımına yetkili servise gittikten sonra araçta frene basınca ve belli eğimlerde sanırım balatalardan ses geliyor. gırc gırc şeklinde. ve kırmızı ışıkta baklerken frene basılı iken plastik bir koku oluyor.şimdilik başka sıkıntım yok. ancak aracın yeni olması bu sesin dışarıdan duyulması rahatsızlık verici. servisi aradğımda atalet mukavemetinden diye bir açılım yaptılar ancak tam anlamıyla yeterli bilgi veremediler.
sizce bu sesneden olabilir sizin araçlarınızda da var mı?

birde sizinle paylaşmak istediğim ve kimsenin başına kolay kolay gelmeyecek bir konu var:
konular bölümünde paylaştım. okumanızı tavsiye ederim. akıllı girişe sahip araç kullanıcıları için.

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #53 : Mart 02, 2011, 23:44:03 »
1 ay önce corolla kendimi çok zorlayarak 0 1,33 aldım sattığım 1,6 scenic ll lpg ile aynı yakıyor diyebilirim benzinde (uzun yolda lpg 205 tl corolla 212 tl benzin 3,99 lira iken) bunun yanında yolda kalma ve bozulma korkum yok nede olsa toyota artı olarak beni hiç yormadı (adana-urfa arası)
yaşamak direnmektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #54 : Mart 14, 2011, 21:28:56 »
Bende 2011 model 1.33 Corolla Comfort aldım, bana göre artıları, otomobilin kasasına (ağırlığı) ve motor hacmine göre gayet atak olması, direksiyonun ergonomik yapısıyla aracın kolay yönlendirilmesi, 205 / 55 / 16 ebadındaki lastikleri, süspansiyonun yeterli seviyede olmasından ötürü uzun yolda kullanıcıyı yormaması ...  :alkis:
Büyüklerine saygılı, küçüklerine hoşgörü ve merhametli olmalıdır insan ve hayat her daim güzeldir. Güzelliği yaşamakta güzelliği görebilmekle mümkündür...

2004 Fiat Marea Exclusive 1.6  ( 2006 - 2011 )
2011 Toyota Corolla Comfort 1.33 ( 2011- ...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Mart 20, 2011, 01:01:47 »
emre kardeş bendede 1.6 elgant a/t var bende 650 km civarı yaptım ilk depomda. bide bahsettiğim 1200km.den sonra sürat yapma tavsiyesini kimden aldın acaba bende 1300km.ye geldim!!!bu arada esp olmamasına rağmen aracın yol tutsu gayet guzel duz yolda 160-180 arası bıle bısey hıssedılmıyor vırajlara ıse cok keskın olmadıgı surece 120 ıle rahatlıkla gırebılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 20, 2011, 21:32:59 »
Yalçın bey aracınızı arada bi baya zorlayın agresif kullanın inanılmaz derece de açılıyor araç... Aracın açılması çok farkediyor 3'le çıkamadığınız virajı 4'le bile çıkabileceğiniz yerler olabilir... Aracın açılması her zaman iyidir açıldıktan sonra zorlanmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 20, 2011, 22:04:18 »
110 ve üstü (120'ye kadar) gayet uygun hızlar dikkat ettiğime de inanıyorum. Aracım da bi problem kaynaklanıyorsa da bunu belirginleştirmek için gerekilen tüm hızlara çıkılabilir. Ancak hız sınırlarına dikkat etmek zorundayız. Otobanda ki 120 km hız ile seyir halinde (tam uygun hızlarda) aracımdan randuman alamıyorum. Ya 100'den aşağıda gitmem gerek ya da 150'den yukarı. Ama ben tam ikisinin ortasında gitmek istiyorum lakin olmuyor. Keşke 150 km. hızlarda bu sorunu yapsa da hiç geçmesem 120 km. hızı :S Hala mesajlar bekliyorum arkadaşlar sizden. Bu sorunu yaşayan var mıdır! Aracımızın uygun süratlerle tedirginlik yaratması canımı sıkıyor... Sırf bu yüzden hız kurallarına aksilikler yaşayabiliyorum...            Surç-i Lisan Eylediysem Affola....

değerli dostum kusura bakma tam anlayamadım yorgunluğuma ver lütfen sorun derken sadece rüzgar sorunundanmı bahsediyorsun yoksa anladığım gibi aracını 100-150km ler arası kullanırken yeterli performası alamadığındamı?? anladığım gibi yeterli performası soruyorsan sanki devrinde kullanmıyorsun gibi geldi yada acilen servise gitmeniz gerekiyor gibi geldi.

2011 corollamı??? kızımın kısmeti,ailemin arabası,rabbimin lütfu,iyiki almışım daha ne olsun:)

birde dostlar yorumlar arasında dikkatimi çekti hem danışmak hem paylaşmak adına yazıyorum uzun yanan kırmızı ışıklarda hem kendimi yormamak için hem aracın frenlerine yüklememek için durduğumda el frenini kullanıyorum  kalkışa 5sn kala el frenin indiriyorum öyle yola devam ediyorum bilemem doğrumu yapıyorum?

2011 lerin eksi yönleri yeterince yazıldı zaten artılarına gelince keyfini çıkarmtak kalıyor bize sanıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 01, 2011, 20:39:38 »
kapıları kapatınca ses kesiliyor sanki eve giriyormuş gibi bir his oluşuyor insanda o mükemmel işte
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Nisan 02, 2011, 00:19:42 »

değerli dostum kusura bakma tam anlayamadım yorgunluğuma ver lütfen sorun derken sadece rüzgar sorunundanmı bahsediyorsun yoksa anladığım gibi aracını 100-150km ler arası kullanırken yeterli performası alamadığındamı?? anladığım gibi yeterli performası soruyorsan sanki devrinde kullanmıyorsun gibi geldi yada acilen servise gitmeniz gerekiyor gibi geldi.

2011 corollamı??? kızımın kısmeti,ailemin arabası,rabbimin lütfu,iyiki almışım daha ne olsun:)

birde dostlar yorumlar arasında dikkatimi çekti hem danışmak hem paylaşmak adına yazıyorum uzun yanan kırmızı ışıklarda hem kendimi yormamak için hem aracın frenlerine yüklememek için durduğumda el frenini kullanıyorum  kalkışa 5sn kala el frenin indiriyorum öyle yola devam ediyorum bilemem doğrumu yapıyorum?

2011 lerin eksi yönleri yeterince yazıldı zaten artılarına gelince keyfini çıkarmtak kalıyor bize sanıyorum:)
Seydi abicim tekrar kısaca özetleyeym ben senin için. Aracımı bi çok testlerden geçirdim ufak ufak. Şu performans konusuna hiç değinmeyelim öyle bişe kasdetmedim maşallah nazar değmesin performansı süper :) Araç 110'u geçtiği zaman (özellikle düz otoban yolunda) afedersiniz kıçı oynamaya başlıyor bi sağ bi sol ufak ufak. Artık bende son onayı koydum bunun tek sebebi rüzgar... Ancak işte en büyük - yönü çok küçük rüzgar da bile sallanmaya başlıyor araç rüzgarı alıp arkaya atamıyor... Çelik jant taktırdım bide öyle uzun yola çıkacam bakalım değişiklik olacağını zannetmiyorum ama... Dediğim gibi her araç rüzgar da ufaktan sarsıntı yapar ancak kuvvetli rüzgarlarda. Toyotam ise maalesef ufacık rüzgarlarda bile çok oynama yapıp güvensiz bi sürüş sergiliyor maalesef... Bi yandan da rüzgar değil de başka birşey mi diyorum çünkü daha hiç yolda sallanmadan gittiğini bilmem illa arka tarafı sağ sola sapacak. İnanır mısınız aracımdan çok fena soğudum bu yüzden... Artık sadece Honda'yı kullanıyorum. Ama buna bi çözüm bulmam lazım honda'mı satacam çünkü...