Gönderen Konu: 2011 corolla artı yönleri...  (Okunma sayısı 29813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla artı yönleri...
« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2011, 02:04:21 »
 Ohh ohhh sahiplerin sana kurban olsun corollaaaaa :D Arkadaşlarrrr şımartmayın yahuuu utandı utandıı :D

ya konuya limon suyu sıkmak gibi olacak ama corollamız var diye baş köşeye koymadan doğrulardan şaşmayalım. Son kasa (makyajlı) corollaya sahip olanlar gerçekten yol tutuşundan memnun musunuz ! Yoksa sizi üzen bir şeyler oluyor mu özellikle dümdüz otoban yolunda özellikle de 1.33'cüler! Arkadaşlar biz aracımızı ilk aldığımız günden beri otobanda dümdüz seyir ederken 110 km'nin üzernde aracın kıçı başı oynuyor çok kötü bi his veriyor sadece arka tarafında oluyor ön tekerler iyi tutunuyor ama arka tutunamıyor sanki rüzgar savuruyormuş gibi. Babamla çok üzülüyoruzz. Var mı böyle bi sorundan dolayı dert yanan lütfen paylaşalım...
 Ha bu arada tek eksi yönü bu anlattığım konu o da şahsımca tabi genetik bi sorun değil herhalde geri kalanın hepsi ++++++++
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2011, 02:04:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2011, 03:12:21 »
Ohh ohhh sahiplerin sana kurban olsun corollaaaaa :D Arkadaşlarrrr şımartmayın yahuuu utandı utandıı :D

ya konuya limon suyu sıkmak gibi olacak ama corollamız var diye baş köşeye koymadan doğrulardan şaşmayalım. Son kasa (makyajlı) corollaya sahip olanlar gerçekten yol tutuşundan memnun musunuz ! Yoksa sizi üzen bir şeyler oluyor mu özellikle dümdüz otoban yolunda özellikle de 1.33'cüler! Arkadaşlar biz aracımızı ilk aldığımız günden beri otobanda dümdüz seyir ederken 110 km'nin üzernde aracın kıçı başı oynuyor çok kötü bi his veriyor sadece arka tarafında oluyor ön tekerler iyi tutunuyor ama arka tutunamıyor sanki rüzgar savuruyormuş gibi. Babamla çok üzülüyoruzz. Var mı böyle bi sorundan dolayı dert yanan lütfen paylaşalım...
 Ha bu arada tek eksi yönü bu anlattığım konu o da şahsımca tabi genetik bi sorun değil herhalde geri kalanın hepsi ++++++++

valla ben yol tutusundan memnunum. bahsettiginiz gibi 110 u gecince kici basi oynamiyor. tek sorun yan ruzgarlardan biraz fazla etkilenmesi bana gore.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Şubat 09, 2011, 12:26:07 »

Aracımla Yüksek sürata kadar çıktım..Ancak gayet iyiydi yol tutuşu..Ablam dedi ki gaza basmaya korkuyor musun yavaş gidiyorsun böyle dedi.Ben de Yüksek süratla gidiyorum deyince şaşırdı.Hani hızı hissettirmiyor da..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Şubat 09, 2011, 12:30:41 »
Ben yüksek surattaki yol tutuşundan memnunum.
Ayrıca 6 vites olması, esp olması
yolu sürati hissettirmiyor.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 09, 2011, 13:23:33 »
Ve şimdi internet vergi dairesinden baktım

0-1300 cc motorlu araçların yıllık vergisi (1.2 tsi vw jetta için)

436.00 tl
ilk 6 ay 218 ikinci 6 ay 218 tl

1301-1600 cc motorlu araçların yıllık vergisi (1.6 dual vvt-i corolla için)

697.00

ilk 6 ay 348.50tl ikinci 6 ay 348.50 tl

(Yaş olarak 1-3 alınıyor 0 araç kıyaslanıyor çünkü)

Yani arada 261.00 tl fark var (yıllık bazında) bunu bakımda nötrlicek ama yakıt konusunda şehir dışı 4.8-4.9'u vadeden bi araba için alınırç. (bence...)

Bizim küheylanda yıllık 304.00tl

ilk 6 ay 152.00 tl ikinci 152.00 tl   buda 1.6 ehehe :Dseviyorum küheylanımı :)

Hız konusundaki sitediki uyarıları biliyorsunuz birazcık anlayışlı olalım lütfen...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 09, 2011, 14:10:47 »
Ve şimdi internet vergi dairesinden baktım

0-1300 cc motorlu araçların yıllık vergisi (1.2 tsi vw jetta için)

436.00 tl
ilk 6 ay 218 ikinci 6 ay 218 tl

1301-1600 cc motorlu araçların yıllık vergisi (1.6 dual vvt-i corolla için)

697.00

ilk 6 ay 348.50tl ikinci 6 ay 348.50 tl

(Yaş olarak 1-3 alınıyor 0 araç kıyaslanıyor çünkü)

Yani arada 261.00 tl fark var (yıllık bazında) bunu bakımda nötrlicek ama yakıt konusunda şehir dışı 4.8-4.9'u vadeden bi araba için alınırç. (bence...)

ikinci el değerini de düşünürsek çok mantıklı bir seçim olmaz bana kalırsa, corolla 200.000km'de olsa millet gene gözü kapalı alır, ama TSi, hele ki 1.2 TSi olunca, 100.000'e geldin miydi millet iki adım geri durur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 09, 2011, 14:13:18 »
ikinci el değerini de düşünürsek çok mantıklı bir seçim olmaz bana kalırsa, corolla 200.000km'de olsa millet gene gözü kapalı alır, ama TSi, hele ki 1.2 TSi olunca, 100.000'e geldin miydi millet iki adım geri durur...

Zaten 100 000km kullanıcak çok azdır en fazla 40-45 000 yapar satar millet. Ama tabi orası öyle Toyotanın 2. eli sağlam :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 09, 2011, 14:18:38 »
En büyük artılardan bir tanesi de sıradan bi adam değil TOYOTA GİBİ Bİİ ADAM oluyosunuz.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2023 Toyota Corolla 1.5 Dream Xpack MDS
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3900
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 09, 2011, 15:44:26 »

120 Km hızla rüzgardan etkilenme gibi bir problem yaşamadım.. 1500 2000 km arası bir dönemde otobanda ibreyi çıkabildiğince zorlamam gerektiği konusunda tavsiyeler aldım. Motorun sağır kalmaması için önemliymiş.Bu km ye kadar 120 yi geçmezsen iyi olur demişlerdi. Bu arada ilk aldığımda doldurduğum depo ışık yanıncaya kadar 650 km yol yaptı. Benzinli bir araç için İstanbul sınırlarında yapılmış güzel bir rakam bu bence... Fikirlerinizi ve ilk doldurduğunuz depoyla kaç km yaptığınızı öğrenmek  isterim arkadaşlar...
|34 CRK 881| 2023 COROLLA 1.5 Dream X-PACK

!!! TRAFİK KURALLARINA UYALIM,UYMAYANLARI UYARALIM !!!
 İÇİNİZDEKİ TRAFİK CANAVARINI DURDURUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 09, 2011, 15:46:08 »
Evet maalesef yan rüzgarlardan da çok etkileniyor. Arkadaşlar bu arada bi ekleme daha yapmak istiyorum. Aracım 110 ve üstü süratlerde arasında yapıyor bu sorunu. Çok yüksek sürat'den sonra yola yatıp yapışıyor sorun olmuyor. Ancak bu hızlar içerisinde arka taraf yapışmıyor yola hava da gidiyor milim milim bi sağa bi sola gidiyor çok tuhaf bi duygu. Kimsede yok mu bu sorun ya sadece benim araçta mı var ! Sitede bi abimiz vardı onda da aynı sorun varmış. Çift yönlü bi yolda giderken karşıdan kamyon geldi mi iki elimle direksiyona sarılıyordum diyordu aracın arkası sağa sola oynuyordu ister istemez direksiyondan ufak ufak hareketler yapıyordum diyordu ve bi zamandan sonra çok yoruyordu beni diyordu. Kendisinden önceden punto varmış onda bile yoktu bu diyor. Ee bende de honda civic var onda da yok böyle bi sorun sadece corollamda var üstelik daha sıfır bi araç :S Neyden oluyordu acaba bu ya...

Bu arada şükrü bey ben bir depo ile 920 km. yol yaptım (geneli ş. dışı)

* Forum kuralları açık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 09, 2011, 15:46:50 »
 Ercüü gözümden mi kaçtı bilmiyorum ama bu bahsettiğin volkswagen hangi model ya golf mu passat mı hangi model bu merak ettim doğrusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 09, 2011, 15:50:09 »
bahsettiği model yeni jetta
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Şubat 09, 2011, 15:53:14 »
bahsettiği model yeni jetta
Hımm o koca arası 1.2 motor mu koymuşlar iyiymiş valla turbosu da var... Zahmetli bişe olmasa bende benim 1.33'e turbo yaptırırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 09, 2011, 15:55:16 »
Hız konularındaki mesajlarda daha dikkatli olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 09, 2011, 20:06:25 »
110 ve üstü (120'ye kadar) gayet uygun hızlar dikkat ettiğime de inanıyorum. Aracım da bi problem kaynaklanıyorsa da bunu belirginleştirmek için gerekilen tüm hızlara çıkılabilir. Ancak hız sınırlarına dikkat etmek zorundayız. Otobanda ki 120 km hız ile seyir halinde (tam uygun hızlarda) aracımdan randuman alamıyorum. Ya 100'den aşağıda gitmem gerek ya da 150'den yukarı. Ama ben tam ikisinin ortasında gitmek istiyorum lakin olmuyor. Keşke 150 km. hızlarda bu sorunu yapsa da hiç geçmesem 120 km. hızı :S Hala mesajlar bekliyorum arkadaşlar sizden. Bu sorunu yaşayan var mıdır! Aracımızın uygun süratlerle tedirginlik yaratması canımı sıkıyor... Sırf bu yüzden hız kurallarına aksilikler yaşayabiliyorum...            Surç-i Lisan Eylediysem Affola....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 09, 2011, 21:02:13 »
Türkiye'de C segmentinde Toyota Corolla, 2010 yılında Renault Fluence'den sonra en çok satan model.Artı-eksi yönü olsa ne olacak.İşte gerçek bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 09, 2011, 22:02:50 »
110 ve üstü (120'ye kadar) gayet uygun hızlar dikkat ettiğime de inanıyorum. Aracım da bi problem kaynaklanıyorsa da bunu belirginleştirmek için gerekilen tüm hızlara çıkılabilir. Ancak hız sınırlarına dikkat etmek zorundayız. Otobanda ki 120 km hız ile seyir halinde (tam uygun hızlarda) aracımdan randuman alamıyorum. Ya 100'den aşağıda gitmem gerek ya da 150'den yukarı. Ama ben tam ikisinin ortasında gitmek istiyorum lakin olmuyor. Keşke 150 km. hızlarda bu sorunu yapsa da hiç geçmesem 120 km. hızı :S Hala mesajlar bekliyorum arkadaşlar sizden. Bu sorunu yaşayan var mıdır! Aracımızın uygun süratlerle tedirginlik yaratması canımı sıkıyor... Sırf bu yüzden hız kurallarına aksilikler yaşayabiliyorum...            Surç-i Lisan Eylediysem Affola....

Valla şimdi Bahçeşehir'den Kavacık'a geldim, otobandan. Ortalama 100-140 KM arası bir süratle. Her yer TIR dolu olmasına rağmen hiç bahsettiğin gibi bir rüzgar sorunu ile karşılaşmadım, hatta Esenler civarında bayağı bir rüzgar vardı viyadüklerde.
Belki benim araban ESP li, bunun bir farkı olabilir mi? Benzinli modellerde yok çünkü Esp?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 09, 2011, 22:13:19 »
Ercüü gözümden mi kaçtı bilmiyorum ama bu bahsettiğin volkswagen hangi model ya golf mu passat mı hangi model bu merak ettim doğrusu...

2011 yetta 1.2 tsi 105 hp 175 nm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 09, 2011, 22:55:15 »
Valla şimdi Bahçeşehir'den Kavacık'a geldim, otobandan. Ortalama 100-140 KM arası bir süratle. Her yer TIR dolu olmasına rağmen hiç bahsettiğin gibi bir rüzgar sorunu ile karşılaşmadım, hatta Esenler civarında bayağı bir rüzgar vardı viyadüklerde.
Belki benim araban ESP li, bunun bir farkı olabilir mi? Benzinli modellerde yok çünkü Esp?

Allah allah... Tabi adınıza çok sevindim böyle bişe olmaması çok çok iyi. Demek ki sorun benim araçta 2 3 gün öncede çelik jant aldım daha balansta yaptırmadım. Bi balans yaptrdıktan sonra tekrar deneyecem otobanda yine düzelmezse mecbur servise gidecek yolda baya kötü oluyor çünkü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Şubat 09, 2011, 23:07:51 »
2 3 gün öncede çelik jant aldım daha balansta yaptırmadım. Bi balans yaptrdıktan sonra tekrar deneyecem otobanda yine düzelmezse mecbur servise gidecek yolda baya kötü oluyor çünkü...

Vallahi bence balans yaptırmadan binmeyin bile! Çok riskli.. Tehlikeli iş yapıyorsunuz..
Jantı takanlar söylemediler mi size??? Balans yapılmadan nasıl taktılar anlamadım???