0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim farlar birde kirli duruyor, arka kısmındaki kapak açılmış bi ara hatta içine örümcek girip ağ örmüştü ) temizlemek için uğraşmış usta ama iyice kirletip elime verdi...benim servisle de görüşeyim, ondan sonra halledeyim şu olayı...birtek orjinal parçayı çıkaracak olmaktan dolayı çekinserim, yoksa çoktan söktürmüştüm. orjinal ama sorunlu da olmuyor...hiç ışık olmayan ortamlarda 10-15 metreyi zor görüyor insan, şehir içinde sokak lambaları ve diğer araçların farları nedeniyle bazen farlarım açık mı şüphesine de kapılmıyor değilim...senin şehir içi aydınlatma oranın da yükselmiştir....
sizin orjinal farınızda ne varsa söküp depo fara takıyorsunuz. yani bir fark olmuyor... benim araç 2.0 elegant executive otomatik yükseklik ayarlı... sadece ilk taktırdığınız da farları ayarlatmanız yeterli...
ya servisle görüşürseniz orjinal takarlar servis fiyatı tek olara1350 ben sordum... onlarında 3-4 sene ömrü var... farları tamir ettirirseniz 300 lira.... farları kendiniz söküp yansıtıcıları kromaj yaptırırsanız 60-70 gibi bir fiyata gelir...veya sahibinden de ikinci el mercekleri değişmiş 700 liraya orjinal var onları da alıp takabilirsiniz ondada sorun balansları yok sizin balansları ona geçirmeniz zor ve imkansız gibi..buğra hocam son kararım şöyle; şimdi bu farların orjinali de şuan takılı olan orjinallerden farklı değilse yani 4-5 yıl sonra onların da tasları kararacaksa, ki aynı malzeme kullanılmıştır muhtemelen 3600 yada 2500 herneyse verilecekse, değmez. düşün yeni orjinal far takıyorum 5 yıl sonra yine aynı problem, alırım 400-500 hatta sahibinden de belirttiğin üzre baktım adam nisan ayında ilan vermiş yan sanayi ürün için tanesi 190 lira diyor, mesaj attım halen bu fiyat geçerli mi diye, alırım takarım. 4-5 yıl için de onlar da kararırsa yine yan sanayi alırım yada orjinalleri birşekilde istanbulda falan bulur krom kaplatırım...arabayı o ara satacak olursam da çıkardığım orjinal farlar ile birlikte satacağım vatandaşa durumu anlatır veririm...bence bu durum daha mantıklı geldi. daha önce de belirttim ev kredisi ödemiyor olsam 2-3 yıl içinde değiştirirdim arabayı ama en az 5 yıl binecek gibi görünüyorum allahtan birşey olmazsa.... bayramdan sonra bu işi halledeceğim...
depo marka farlarımı aldım yarın değiştiriyorum. inşallah çözüm olacaktır. bu far mevzusu çok canımı sıktı
Arkadaslar ben bostancida far taslarini degistirdim altan usta var www.fartemizligi.net. Cokta guzel oldu gece seyahat zevke donustu gercekten iscilik mukemmel bunca zaman bosuna kor dolasmisim ciftini 300 tl ye yaptirdim.