0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 2002 corolla 1.4 terra (4ZZ-FE)büyük kasalardan aldım...Şimdi formu okudum da aceba benim aracımda da kronil yağ yakma sorunu var mı dır?Bilgisi olan varsa sevnirim...
Aracınızın sizin sürekli takip etmeniz gerekiyor bütün araçlarda yapıyor diyemeyiz
Arkadaşlar sorumun cewvabını alamadım...Ben araçların yağ yakabileceğini kabul ediyotum ama merak ettiğim bu kronik yağ yakma sorunu?Aracım yukarıda da belirttiğim gibi yeni kasalardan aceba bu kasalarda da yağ eksiltme sorunu fabrika çıkışınj da var mıydı?Şu anda aracımın yağ yakıp yakmadığınja gelince alalı 1 ay oldu ve sadece 1000km yaptı bilemiyorum...
aman dikkat, motor birkaç saniye yağsız kalırsa kesinlikle sorun çıkartır. yağsız çalışmaz. yani yağ ışığı yandığı anda olabildiğince çabuk kenara çekip stop etmek gerekli. bırakın bor yağını dünyanın en iyi koruyan yağı olsa araba yağ basınçsız servise filan gitmez ancak yol kenarına çekersiniz.Ercüment bence deneyimin yeterince açıklayıcı değil. aynı yağ markasını kullanıp 2 defa bor yağı ekleyerek sorun çözülmemiş. muhtemelen sizin aracınız yağ yakmayan bir arabaymış ama yanlış veya kalitesiz yağ seçiminden eksiltmeniz varmış. belki bor yağınında katlısı olabilir ama son kullandığınız yağ gerçekten kaliteli bir yağdır. ayrıca adı üstünde metale yapışan yağ olarak biliyoruz biz onu. yani doğru bir ölçüm olmayabilir sizinkisi.unutmayınki biz tecrübeleri paylaşıyoruz. kesin doğrudur yanlıştır diye kimse bişey diyemez ve forum okuyan biriside zaten ortak paylaşım platformunun düşünceler, tecrübelerden ibaret olduğunu bilir. Aracınızdaki değişiklikleri bizler zorla yaptırmıyoruz. değişiklik yapma fikri aklınızda oluşuyorsa bunun aksi görüşte muhtemelen başka yorumlarda oluyor. yorum farklarını düşünüp ayırt etmek size kalmış birşeydir.yazdıklarımı herkesin okumasına gerek yoktur. manifolt sesinide çözdük, toyotanın bu motorunuda anladık. bilgi edinmiş olduk. arda kalan boşa harcama ve çabaları bize yıkamazsınız nokta
Geçmiş olsun Yağ basıncını nasıl ölçüyor servis ? Şükür bir ters durum yok şimdilik ama baktıralım bizde yağ lambasını yakmadan
Nnt bordan zannetmiyorum olsa bizdede olurdu bu 2. koyuşumuz hatta ilk bor koyduğumuzda 14 000kmde değiştirmiştik
E.Enes Kardeşim Bor Şöyle Bor böyle diyorlarda ben hertürlü araştırmasını yaptım Tüm Motor ve üst kapakcı Ustalar Kesinlikle önermiyor İlk zamanlar iyi gelir sonra araca büyük zarar veriyor bunlar ne? (Yağın özelliğini bozduğu için tam yağlama yapamıyor motor, partikürler oluşturuyor motorda kaydırmaya yarıyor ama kanallara fincanlara yağı göndermiyor) bu yüzden önerilmiyor zaten Bor iyi birşey olsa milyon dolar yatırım yapan SHELL,BP vs gibi yağ üreticileri bor yağı üretirlerdi. bunu aynı şekilde yağ firmaları ilede görüştüm onlarında cevabı aynen oldu.