0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kurum/camur problemini onlemenin yolu yag degisimlerini daha sik yapmak, mumkunse sentetik yag kullanmak, kaliteli filtre secmek ve varsa PCV valfini periyodik olarak kontrol etmek, islevini kaybettiyse degistirmek. PCV valfi motorda yanan benzin, yag vs kalintilarinin tahliyesine yariyor. Cikis olmazsa biriken atiklar camura/kuruma sebep oluyor.
Ya şimdi şirket iyi olduğunu söylüyor ki daha sıkıntısınıda yaşamadık allahtan. Ama tabi shell bp castrol gibi firmalar 50 liralık malzemeye neden para vermesinki katmasın haklısınız. İşte 3. senemiz daha sorun yok şükür.
Aman birşey olmasın allah esirgesin Sanayiye servise düşmanım düşmesin
Ahmet Hocam bu PCV valfi neredesinde aracın okadar motorla haşir neşirim ama cahil kalmışız yada orasını öğretmediler galiba
2000 corolla vvt-i 2 yılldır kullanıcısı olarak rahatlıkla ve emin şekilde cvp verebilirm. bu kasalarda kronik sorunmuş zaten yorumlarda arkdaslar yeterince acıklama yapmışlar.2011 kılavuzunda yazan yağ ile ilgili bilgiler 2000 model bnm kılavuzumda da yazıyor yağ çubuğunun en üstteki çizgisizyle en alttaki çizgisi arası tam 1 litre geliyor. bu aralıklarda yağ eksiltmesi kılavuza göre normal.bnm aracımda 2000 km de yaklaşık 1 litre yag eksiltiyor. ayrıca bu çizgiler arasında yag olması normal karşılanıyor. tavsiyem 10/40 castrol magnetec kullanman. ne zaman ki yağ çubuk göstergesi en alt çizgiye indi o zaman tam 1 litre yağ koymalısın tam full oluyor çünkü yağ. kendine dert etme bu sorunu aracın keyfini çıkar sadece 1000 km bir kontrol et.
ya okudukça hayret ediyorum.. bir de garip bir şekilde bu kadar yağ yakmasına rağmen deli gibi savunanları var bu aracı çok görmedim ya o da ayrı konu 98 corolla candır valla.. 5w30a, lpgye, benim sıkıştırmama, bir kere ankara-izmir bir kere ankara-antalya bir kere de ankara-istanbul git gel yapmama rağmen eksiltme sadece 200ml (atilla abi en çok eksiltmeyi uzun yolda otoban hızlarında yapar demişti) 200ml eksiltme de 6bin km kadar bir sürede yaptı
Aradaki bağ ile ilgili yağ eksiltiyor diye kaldırıp çöpemi atalım onu geçtim benim küho eksiltme yapmıyor Zaten 3 haftadır yerinden kıpırdamıyor arada ben bi hareket ettiriyorum arka bahçede 2 tur atıyorum park ediyorum okadar
ercü kullanılmayan araba niye eksiltsin