0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben bunu bilmiyordum, sağol.Acaba kaç km den sonra bilgin var mı?
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 2002 corolla 1.4 terra (4ZZ-FE)büyük kasalardan aldım...Şimdi formu okudum da aceba benim aracımda da kronil yağ yakma sorunu var mı dır?Bilgisi olan varsa sevnirim...
Arkadaşlar bende 2000 model 1.4 VVT-İ Corolla var 1000 km'de yarım litre yağ eksiltiyor. 2000 km yapınca 1 litre yağ ilave ediyorum. Benim için sorun kalmıyor. Üstelik aracım LPG'li LPG'li araçlar ne olursa olsun mutlaka yağ yakar. Saygılar.
arif bey benim aracımda lpg li yağ eksiltme yağ yakma yok.
Aynen
Tamam ama lpg li tüm araçlar yağ yakar/eksiltir denmiş Bide 2000/2001 yağ yakıyo 2002 de yakma yok
bende onu anlamadım, madem yağ eksiltiyor neden sıkıştırma kaçağı yok ?10 binde yaklaşık 3 litre yağ ekledik. 10 40 mobil kullandık. ama arabanın bujisinde yağ yaktığına dair bir belirti yok. araba bayırda vites düşmüyor. gayet düzenli çalışıyor. hızlanmasıda bence çok iyi ve 11sn değerini hala yakalayabiliyor. motorun hiçbiryerinde kaçırma yok. içini bilemiyorum.segmanlar aşındı diyelim ? bu araba yağ yakması içinde mutlaka yağlı bölümle yanma bölümünün iştirakte olması lazım. e ozaman sıkıştırma oranıda düşer ? eksozdan mavi duman atar, tekler, çekiş düşer, sabah ısınana kadar düzensiz çalışır fln fln.. hiçbirisi yok ne ilginç bir arabadır bu toyota
Servise götür.
servise gitti arabamız ve tabiki motor yapalım denildi.. ama servis okadar hazırcı ki hiç tamire veya idare etsine yanaşmıyor..segman atarak kurtulabiliriz tabiki ama benim dikkat çekmek istediğim nokta bu arabaların motor aşınmasından dolayı yağ yakmadığı.bor kullanmam. çünkü yağ katkısıdır ve yağı kalınlaştırır. sürtünmeyi azaltabilir ve yağ kıvamlı olduğu için sesi keser ama yinede bir katkıdır ve motorun ömrünü bor ile bitirmek istemem. bulabilirsem 5-50, 10 -50 gibi yağlar koyarak denemek istiyorum.