0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 2 ay önce 2001 vvtı aldım 18000 maal oldu ama geçenlerde yağını kontrol edeyim dedim yağ eksiltmiş öğrendimki bu motorlarda 2000 2002 üretiminde kronikmiş beynimden vurulmuşa döndümacaba bu sorunu kesin çözen varmı?bu durum canımı sıkıyor.
Araç :2001 1.6 vvt-i sol special beyaz
Aracın rengi de önemli bu işte galiba. Öyle mi
ben de bor pover eklemeyi düşünüyorum faydası oluyormu gerçekten yakıttan tasarruf ettiriyormu""
peki kardeşim ölçüm yaptınmı yani dedikleri gibi yüzde kaç tasarruf sağlıyor o konudada bilgi verirsen ""
diğer geçen konuyu hatırlamıyorum ama konuşulmuştu.yağ yakmayan araba olamaz,çok çok küçük miktarlarda bile olsa eksilme olur.bizdede 2002 modeli var ama yağ yakma YOK. yağ eksiltme var. ve bu kalın yağ ile çözülecek bir sorun değil. kitapçıkta 1000 km de 1lt yağ eksiltmenin normal olduğu yazılmış ayrıca her benzin alındığında kontrol edilmesi gerektiği yazılı. ayrıca bu modellerin 3.7lt olan yağ kapasitesi yağ çubuğuna basılan bir nokta ile 4.2lt ye çıkartılmış.biz 10 bin km de 2.5litre ekledik, bazı versiyonlarda sorun olmadığı için bor kesin işe yarar diyemeyiz.arabanın menzili 800km kadardır. bende benzinle kullanıyorum babam ortalama 6-6.5 litre, ben 5.0 a kadar düşürüyoruz yakıtı yani düşük devirde sürüyoruz. devir düşük olduğunda yağ azaltması daha az oluyor.
Katkı bahane bu sorunun bu kronik hastalığın tek bir çözümü var sekman + besleyici nedir diye merak edenlerin problemine %100 çözüm yağ yakmaya son ...
Ercüment bey ben bunu ömür boyu kesmekten ebedi sorunsuz kullanmaktan bahsediyorum katkıyı tercih etmyenlerde var sayarsak...
Saygı duyuyoum düşüncenize bilimsel kanıt 100.000 km.ve sonrasında dahi > 0 < hata...
Ercüment bey burada kaçırdığınız ufak bir husus var SEKMAN+ > BESLEYİCİ YAY<