Gönderen Konu: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.  (Okunma sayısı 33868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.
« Yanıtla #40 : Ocak 17, 2011, 11:21:47 »
ben hep diyorum arkadaşlar, herkes d,yor bunu, Montajı yapan  usta da LPG sisteminin markası kadar önemli...
taktırıp sorun yaşamış olmak markanın sorunlu olduğu anlamına gelmez, ama sorun çıkma ihtimali en yüksek olan marka da kuşkusuz atikerdir...

Oğuzhan kuşkusuz atiker mi sorun çıkartan marka doğrudur bunun nedeni ise atiker yılda 10.000 adet satış yaparsa %10 u eğer arıza çıkartırsa  1000 kişi atikerde sorun var diyor ;) Lovato pahalı herkes taktıramıyor lovato senede 3000 adet araca bu sistemi takarsa ve %10 arıza yaparsa 300 kişi lovatoda arıza var diyor,  

bilmem anlatmak istediğimi anlayabildinmi, sonuç itibari ile sadece kişilerin bendeki şu marka sistemde arıza var lafına bakmamalıyız, öncelike her markanın yıllık satış adedine ve arıza yüzdesine bakmalıyız asıl gerçekler ozaman gün yüzüne çıkar ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 17, 2011, 11:21:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 17, 2011, 11:51:37 »
Oğuzhan kuşkusuz atiker mi sorun çıkartan marka doğrudur bunun nedeni ise atiker yılda 10.000 adet satış yaparsa %10 u eğer arıza çıkartırsa  1000 kişi atikerde sorun var diyor ;) Lovato pahalı herkes taktıramıyor lovato senede 3000 adet araca bu sistemi takarsa ve %10 arıza yaparsa 300 kişi lovatoda arıza var diyor, 

bilmem anlatmak istediğimi anlayabildinmi, sonuç itibari ile sadece kişilerin bendeki şu marka sistemde arıza var lafına bakmamalıyız, öncelike her markanın yıllık satış adedine ve arıza yüzdesine bakmalıyız asıl gerçekler ozaman gün yüzüne çıkar ;)
+1

Mesut, gözlemin, araştırman ve yaklaşımına tamamen katılıyorum. Ve benimde şuanda hala atiker markasında hatta konuştuğumuz ve senin kullandığın safe fast sıralı sistemde. Fakat ben sanırım aracımı daha uzun süre kullanırım diye planladım, ama fazla parada ödemek istemiyorum. 2000 tl'lik sistem neticede arabaya daha az yaktırmıyor :D Mantık bu olmamalı zaten düşünürken hepimiz için. Benim tek aklımı karıştıran şeyin aracı daha fazla süre kullanırmıyım telaşesi. Değiştirme durumum veya planım olsa bu işe hiç kalkışmayacaktım. Uzun vadede beni üzmesin istiyorum. Ama şu var atikerde 2 yıl garantili, hem daha ucuz ve dediğim gibi ilk tercihim şu anda da hala o. Lovato'nun ithal olması ile parçalarınıda görünce aslında direk cezbetti açık olayım. Burada önemli olan sıfırdan takılacak sistemin amorti edip kârlı bir hale geçirmesi bizi ve kullanılacak süre en önemlisi. Ben diyorumki 3-5 yıl binerim en az belkide hiç değiştirmem 10 yıl arabamı. Aracımda lpg harici ihtiyacım olan birşey yok şükür. Zaten ya atiker safe fast takıp satma konusunda garantisi bitene kadar kullanırım, yada daha iyi birşeyler takıp satmaktan komple vazgeçer bakımları yaptırıp kullanır hakkını alırım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ocak 17, 2011, 12:20:56 »
Metin abi az önce indim araçtan Atikerin kitapçığını aldım kitapçığın hiçbiryerinde Enjektör ömrü şukadardır yazmıyor :) sadece bakımlarda neler yapılması gerektiğini açıklayan bir tablo var onda

1000 km de sadece genel kontroller.

10.000km de yine genel kontroller.

20.000km de ise filtreler değişmeli diyor

30.000km de enjektörlerin bakımı yapılır gerekli ise değişir yazıyor ;)

40.000 km de yine filtre değişimi.

50.000km de genel bakım.

60.000km de filtre değişimi , ve yine enjektör bakımı gerekli ise enjektör değişimi diyor ;)

70.000km de genel bakım.

80.000km de filtre değişimi.

90.000km de genel bakım , enjektrol kontrolü ve gerekli ise değişim,

100.000km de filtre değişimi.

yani hiçbiryerde enjektör ömrü şukadardır demiyor, bence bu iş tamamen kullanıma bağlı, arabayı sert kullanırsan enjektörlerin ömrü kısalır elbetteki ama düzgün kullanımda bence arıza çıkartmazlar durduk yere, sonuç olarak eve aldığımız en ufak malzeme bile usulune uygun kullanırsak uzun yıllar çalışır ama hor kullanınca erken yıpranır mantık tamamen bu ;)

bu arada kullanıcıların nekadar bilinçli olduğuda burdan belli oluyor herkes 10,000km de filtre değişimi yapılır diyor ama Atikerin kendisi 20.000 km de filtre değişimi diyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 17, 2011, 12:21:13 »
Oğuzhan kuşkusuz atiker mi sorun çıkartan marka doğrudur bunun nedeni ise atiker yılda 10.000 adet satış yaparsa %10 u eğer arıza çıkartırsa  1000 kişi atikerde sorun var diyor ;) Lovato pahalı herkes taktıramıyor lovato senede 3000 adet araca bu sistemi takarsa ve %10 arıza yaparsa 300 kişi lovatoda arıza var diyor,  

abi orana vurduğumuz zaman da atiker daha fazla sorun çıkartıyor...
kimsenin malına kötü demekl olmaz, ama lovatoda sorun çıkarma yüzdesi %10 ise atikerde 15-20 civarıdır bundan şüpheniz olmasın...
malın kalitesini geçtim, her önüne gelene bayilik veriyorlar, ve denetleme sıfır, bu durumlarda da bu oranlar kaçınılmaz oluyor, yoksa en çok satan marka atiker olduğu için en çok sorun onda demek doğru değil.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 17, 2011, 12:40:19 »
+1

abi orana vurduğumuz zaman da atiker daha fazla sorun çıkartıyor...
kimsenin malına kötü demekl olmaz, ama lovatoda sorun çıkarma yüzdesi %10 ise atikerde 15-20 civarıdır bundan şüpheniz olmasın...
malın kalitesini geçtim, her önüne gelene bayilik veriyorlar, ve denetleme sıfır, bu durumlarda da bu oranlar kaçınılmaz oluyor, yoksa en çok satan marka atiker olduğu için en çok sorun onda demek doğru değil.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 17, 2011, 12:42:05 »
hemen kitapçığı scan edip ekliyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #46 : Ocak 17, 2011, 12:42:22 »
Bende Atiker var ve memnunum.  Bende Lovato taktıracaktım ama aradaki 300 TL farkı ödemek o zaman işime gelmedi. Hala bazen kendime soruyorum acaba Lovato' mu taktırsaydım diye. Yani bu işlerde kararı siz verin. Ustada çok önemli. Yarın öbür gün hangisi içinizde kalacaksa şimdiden onu taktırın. Kafanızda, içinizde rahat etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 17, 2011, 12:45:29 »
buarada, aracım şu saatlerde BRC iç anadolu bölge distribütörü Mavi Denizler'de, LPG uygulaması yapılmakta kendisine, 17.30 gibi teslim almaya gidicem, görüşlerimi bildiririm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 17, 2011, 12:47:18 »
Hayırlı olsun ;aracınızı güzel günlerde kullanınız.Tuncay Bey'e Selamlarımı iletin

buarada, aracım şu saatlerde BRC iç anadolu bölge distribütörü Mavi Denizler'de, LPG uygulaması yapılmakta kendisine, 17.30 gibi teslim almaya gidicem, görüşlerimi bildiririm...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 17, 2011, 12:50:04 »

işte benim şanslı olduğum konu bu heralde ;) Ustam bi arkadaşımın akrabası çıktı ve o arkadaşımla gittik beraber montaja, montaj boyunca çay kahve gırgır şamata onu oraya takma gel böyle yapalım şeklinde montajı bitğirdik montaj toplamda 3 saat sürdü :) ben nasıl istersem herşeyi öyle yaptılar :)

bu arada 10 değil istersen aynı meblaya vade farksız 16 taksitte yapabilirim dedi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 17, 2011, 12:51:49 »
Hayırlı olsun ;aracınızı güzel günlerde kullanınız.Tuncay Bey'e Selamlarımı iletin

umarım doğru bir karar vermişimdir...
dükkanın durumu, tertip düzel oldukça güven vericiydi, umarım işçilikleri de öyledir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ocak 17, 2011, 12:54:34 »
oldukça şanslı çıkmışsınız bu konuda...
çünkü LPG montajında usta en önemlisi, özene bezene, dikkat edilerek ve işinin ehli kişiler tarafından takılan bir LPG sistemi resmen evladiyelik olur...
sizinki de öyle olucaktır bence...

işte benim şanslı olduğum konu bu heralde ;) Ustam bi arkadaşımın akrabası çıktı ve o arkadaşımla gittik beraber montaja, montaj boyunca çay kahve gırgır şamata onu oraya takma gel böyle yapalım şeklinde montajı bitğirdik montaj toplamda 3 saat sürdü :) ben nasıl istersem herşeyi öyle yaptılar :)

bu arada 10 değil istersen aynı meblaya vade farksız 16 taksitte yapabilirim dedi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 17, 2011, 12:54:42 »
bide şöyle bir sorun var, atikerin kullanım klavuzunda diyafram ömrünü 40 bin olarak yazmışlar. acaba enjektör ömrü nekadar diye düşündüm ?? çünkü normalde 60 bin de değişmesi gereken pahalı bir parçadır diyafram.
kullananlar memnun çünkü henüz ciddi kilometreler yapmamış olabilirler.atikeri akrabam kullanıyor gaz bitince sinir bozucu sesler çıkartıyor.

birde şu var vvti motorlarda düşük devirde enjektörler çok kısa süreliğine açılıp kapanır. atikerde bu açıp kapama çabuk yapılmıyor.

son olarak işin yazılım boyutu var. her sıralı sistem araç ecu sunu kullanıyor ama benzin ile gaz arasında belli bir fiziksel fark var. eğer araba benzin gibi algılamazsa arıza ışığı görülmesi garanti.

arabam olsun gerekirse 1 yıl beklerim iyisini taktırırım ve unuturum, gelgelelim bizimkide benzinli ve muhtemelen atiker takılacak ;)

Mesut, ben bu mesajdan hep aklımda 40 binli bişeyler kalmış :D

Metin abi az önce indim araçtan Atikerin kitapçığını aldım kitapçığın hiçbiryerinde Enjektör ömrü şukadardır yazmıyor :) sadece bakımlarda neler yapılması gerektiğini açıklayan bir tablo var onda

1000 km de sadece genel kontroller.

10.000km de yine genel kontroller.

20.000km de ise filtreler değişmeli diyor

30.000km de enjektörlerin bakımı yapılır gerekli ise değişir yazıyor ;)

40.000 km de yine filtre değişimi.

50.000km de genel bakım.

60.000km de filtre değişimi , ve yine enjektör bakımı gerekli ise enjektör değişimi diyor ;)

70.000km de genel bakım.

80.000km de filtre değişimi.

90.000km de genel bakım , enjektrol kontrolü ve gerekli ise değişim,

100.000km de filtre değişimi.

yani hiçbiryerde enjektör ömrü şukadardır demiyor, bence bu iş tamamen kullanıma bağlı, arabayı sert kullanırsan enjektörlerin ömrü kısalır elbetteki ama düzgün kullanımda bence arıza çıkartmazlar durduk yere, sonuç olarak eve aldığımız en ufak malzeme bile usulune uygun kullanırsak uzun yıllar çalışır ama hor kullanınca erken yıpranır mantık tamamen bu ;)

bu arada kullanıcıların nekadar bilinçli olduğuda burdan belli oluyor herkes 10,000km de filtre değişimi yapılır diyor ama Atikerin kendisi 20.000 km de filtre değişimi diyor ;)

Valla bu konuda sana katılıyorum, tamamen kullanımla ilgili bir durum. 100000 km gitse yeter zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 17, 2011, 13:08:07 »
Oğzuhan kardeşim umarım sen,nde aracın i,stediğin gibi olur uzun yıllar sorunsuz kullanırsın, sistem şimdiden hayırlı olsun, şunu belirteyim ilk 1000km periyodik bakıma kadar benzinle aynı yakacaktır bende öyle oldu sonra ilk ayarda herşey yoluna girdi,

bu  arada Gazı opetten aldım ilk aldığımda ve çabuk bitti, ustaya sorduğumda şuanda Opetten alma gazı iyi değil bu aralar dedi, eşide Opette çalışıyormuş :)

Metin abi hayırlısı ne ise o olsun gönlüne göre istediğini yaptırabilirsin umarım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 17, 2011, 13:15:38 »
bu  arada Gazı opetten aldım ilk aldığımda ve çabuk bitti, ustaya sorduğumda şuanda Opetten alma gazı iyi değil bu aralar dedi, eşide Opette çalışıyormuş :)

Opet'ten alıyordum shell'e geçişmi yapıyım yani Mesut abi açık konuş :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ocak 17, 2011, 13:18:26 »
Shell'in gazı kaliteli oluyor diyordu tanıdığım, uzun yıllardır LPG'li araç kullanıyori hep Shell'den alır...

gerçi ben 2.5 senedir önüme neresi geldiyse ordan aldım megane'a, hala da öyle yaparım daha da yakıttan kaynaklanan bir problemim olmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 17, 2011, 13:21:58 »
Opet'ten alıyordum shell'e geçişmi yapıyım yani Mesut abi açık konuş :D :D

Valla ben son 2 depomu Shell den aldım Hasan , kimseyi yönlendirmek istemem açıkçası sonra LPG yüzünden bişey olur bana batlar sayısal loto :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 17, 2011, 13:29:12 »
Valla ben son 2 depomu Shell den aldım Hasan , kimseyi yönlendirmek istemem açıkçası sonra LPG yüzünden bişey olur bana batlar sayısal loto :D :D

Yok abi bende shell'den alıyorum zaten :P :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 17, 2011, 13:53:10 »
Metin abi hayırlısı ne ise o olsun gönlüne göre istediğini yaptırabilirsin umarım :)

inşallah Mesut. Benim tek durumum arabayı değiştirmeyi düşünmediğim için aklım karışık aslında :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 17, 2011, 14:28:55 »
Yok abi bende shell'den alıyorum zaten :P :D
Bende shell'den alıyorum Hasan :) 95 oktan ama.