Gönderen Konu: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.  (Okunma sayısı 33870 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.
« Yanıtla #200 : Şubat 13, 2011, 01:02:56 »
bizde 5 sene bindik abi benzinle illallah ettik şimdi kafam rahat gidiyorum geziyorum hiç yakıt göstergesine bakmıyorum :D

Aynen depoyu dolduruyorum genelde şehiriçinde kullanıyorum zaten gösterge ışıklarıda gizli yerde  :) sürekli bakmak aklıma bile gelmiyor ;) 360-380 km civarlarında kullanıma kadar gelince tekrar yakıt dolum zamanım geldi diyorum şu aylarda otomatik olarak, tam boşalana kadar kullanıyorum. Sinyali alınca tekrar dolduruyorum. Yazın umarım biraz daha uzar bu mesafeler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Şubat 13, 2011, 01:02:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Mart 12, 2011, 23:08:52 »
Bugün akümü değiştirmek için sanayi çarşısına gittim değiştirdim vs çıktım derken gözümü karartıp ilk ayar için firmaya uğradım aslında hiç düşünmüyordum ama gittim. Durumu izah ettim ve beyindeki mevcut ayarları yedeğe kaydettirdim. (eski hava filtre, yağ, yağ filtre ve eski aküde yapılmış ayarlar olarak :) ) Bir takım 10 dk kadar süren ayarları yaptı usta, tamam şimdi daha iyi olacak deyip ilk bakımı yaptırmış oldum. İnşallah daha iyi bir sonuç bekliyorum, aksi bir durum olursa eski konfigurasyon ayarını geri yükleyecek usta. Henüz deneme fırsatı olmadı, negatif veya pozitif bir açıklamam olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Mart 22, 2011, 10:01:49 »
Tüketimde çok fark şuan itibari ile yok hatta Eskişehir Merkezinde sürekli dur-kalklı kullanımda, havalarında biraz daha ılık olmasından kaynaklı olabilir şehiriçi kullanım sarfiyatım dahada azaldı. En son depo doldurup 100 km gezdim ve tekrar doldurdum 20.3 TL ile doldu ;) (totalgaz 2.26) Önceki şehiriçi ölçümlerim daha yüksekti. Şehirlerarası 40 km gidiş, 40 km geliş denemesinde ise şehirlerarası sarfiyatta pek bir değişiklik yok. 6.1 litre tüketimim vardı şimdide 6.05 litre ölçüyorum. 80 km'lik sürüş içerisinde 1-2 km şehiriçi var 4.90 litre toplam tüketim yapmışım ;) 4.90*2,26=11,00 TL / 80 = 0,1375 kuruş  ~ 0,14 TL / km ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Mart 22, 2011, 23:22:38 »
Metin abi birşey soracam sana.Sabah çalıştırdığında benzinden gaza geçme süresi ne kadar sende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Mart 23, 2011, 14:38:32 »
Metin abi birşey soracam sana.Sabah çalıştırdığında benzinden gaza geçme süresi ne kadar sende.

Sabahları gece çok ayaz geçtiyse (-10/-15 derece gibi) en fazla 1,5-2 km sürüşten sonra gaza geçiyor. Mesela bu sabah +2 dereceydi hava sıcaklığı ve en fazla 2 dakika rolantide çalıştı ve ardından en fazla 400-500 metre kadar mesafe gittikten sonra gaza geçti.

Stop etmiş durumda iken motorda yeterli ısı var ise ilk marş yine benzinle yapılıyor ve bu durumdaki gaza geçiş süresi ısı uygun ise 15 saniyede gerçekleşiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #205 : Mart 23, 2011, 15:21:08 »
Anladım metin abi.Bana fazla geliyor bu süre şurdan çarşıya gidecek olsam 5 km  hiçbirşey anlamadım bu lpg işinden kar filan yapamadık uzun yola çıkmak şart :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Mart 23, 2011, 22:37:30 »
Anladım metin abi.Bana fazla geliyor bu süre şurdan çarşıya gidecek olsam 5 km  hiçbirşey anlamadım bu lpg işinden kar filan yapamadık uzun yola çıkmak şart :)

Kış ayları öyle :) 5 km gibi mesafelerde zaten pek farkı olmaz lpg ile benzin kullanımın arasında :) 5 km 'yi 2 tl'ye gideceksen, lpg ile üstelik 5 km 'yi sürekli lpg ile gitsen bile %35 tasarruf yaptığını düşünsende 1.30 lira sarfiyat olacak. Bu kadar kısa mesafelerdeki kullanımlar pek kâra geçirdiği söylenemez zaten :) Kâr = 70 kuruş ;) 5 km'de 1 ekmek parası işte en fazla o da :D KM çok yapılıyorsa ekonomisi anlaşılıyor. Tüketimlerimi her defasında mümkün oldukça paylaşıyorum, şuan için aynı kullanımı benzinle yapabileceğimi sanmıyorum. Hem işlerimi kolaylaştırdı, hemde ekonomik oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Ocak 14, 2013, 18:00:51 »
Merhaba, 1,6 Valvematic 132hp Auris ime Lovato LPG baglattım, su an icin bi sıkıntı gözükmüyor, gözlemlerimi paylasacagım,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #208 : Ocak 15, 2013, 04:07:45 »
Merhaba, 1,6 Valvematic 132hp Auris ime Lovato LPG baglattım, su an icin bir sıkıntı gözükmüyor, gözlemlerimi paylasacagım,
Hayırlı olsun gözlemlerinizi bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Ocak 15, 2013, 14:16:31 »
Hayırlı olsun gözlemlerinizi bekliyoruz.

Tesekkür ederim, devirli kullanmayı özlemisim valla, benzin 5 liraya dayanmısken benzinli aracla devirli kullanmak lüks-fuzuli geliyordu,
simdi, ilk montajda 20 tl vermistim ustaya, onun ne kadarını kullandı bilmiyorum, aracı teslim aldıgımda lpg nın kırmızı ısıgı yanıyordu, 90 tl ye fulledim, 34 lt aldı,
benzinden az yakacagını düsündügümden ve özledigimden, biraz devirli kullandım, cogunluk sehirlerarasıydı, lpg kırmızı yandı, bir müddet daha kullandım, tam bitmeden yani benzine gecmeden bir daha fulledim, 75 tl aldı, 380 km yapmısım,

cekisdeki azda olsa mutlaka fark var, ama önemsenecek kadar degil, tüptede dilovası rampasını 6. vitesde cıktım yani, 132 hp oldugundan pek hissettirmiyorda olabilir,
Sabah saatleri 0 derece olan su aralar 300-400 metre sonra lpg ye geciyor,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Şubat 19, 2013, 14:23:45 »
Merhaba, 1,6 Valvematic 132hp Auris ime Lovato LPG baglattım, su an icin bir sıkıntı gözükmüyor, gözlemlerimi paylasacagım,

Hayırlı olsun. LPG sistemi markasında doğru karar vermişsiniz :) Güle güle kullanın. En fazla yakacağı bu kadardır işte, en fazla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Şubat 19, 2013, 15:22:59 »
Hayırlı olsun. LPG sistemi markasında doğru karar vermişsiniz :) Güle güle kullanın. En fazla yakacağı bu kadardır işte, en fazla :)

Sagolasın kardesim, Full Italyan oldugu icin tercih ettim, ustam ilk bin km kontrolunu dün yaptı, su ana kadar masallah cok memnunum,

Ilk bin km deki akaryakıt tüketimim asagıdaki gibi;

Montaja verirken benzin ısıgım yeni yanmaya baslamıstı,

Montajdan aldım 90 tl lik LPG aldım, 20 tl lik benzin aldım,
sonrasında 75 tl lik LPG aldım,
sonrasında 70 tl lik LPG aldım,
toplamda 1040 km yol yaptım, LPG ısıgı yandı, benzin ısıgı yanmadı henüz,  heralde 10tl lik benzin 10 tl lik LPG depoda kaldı,
yani 90+75+70 / 1040km = 226 kurus yakmıs oldu,
Ayrıca öyle benzinli kullandıgım dönemlerdeki gibi az yaksın diyede kastırmıyorum,

Selamlar,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 yaris 1.33 fun multidrive s
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Şubat 21, 2013, 03:46:33 »
lovato en iyi tercih ama montaj lpg de en önemli faktör enjektör kablolarını kesinlikte montajda lehimlettir sonra sorun yaşarsın ve kelepçe takılmayan yerleri kontrol et oradan bir şey olmaz lara bakma siz takın ben rahat edemem deyin benim gördüğüm montaj eksiklerinden bir kaçı bunlar. birde brc nin kablo kesilmeden takılan my 11 modeli var ama artık italyan değil tabiki
dünyanın en yüksek tepesinede çıksan oturacağın yer kendi kıçının üzeridir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 yaris 1.33 fun multidrive s
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Şubat 21, 2013, 03:49:06 »
13 2007 yariste brc my 11 var 75 tlye 530 km yapıyorum
dünyanın en yüksek tepesinede çıksan oturacağın yer kendi kıçının üzeridir