Gönderen Konu: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.  (Okunma sayısı 33869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: LPG Sistem Önerileriniz :) LOVATO Hk.
« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2011, 09:58:43 »
Bakımdan kasıt filtre vs :) Adam taktırmış çok memnunmuş 50 bin km bakıma gitmemiş, orjinal filtreyle :D dolmuş ve enjektörler kirlenmiş. Temizlenebiliyormuş fakat yenilemişler bayinin anlatımına göre :)
hımmm anladım abi peki sana ne kadar fiyat çektiler abi lovato? :)
ama gönlüm efsaneden yana...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2011, 09:58:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 17, 2011, 10:00:50 »
lovato, 1290 tl 10 taksit.
atiker, 990 tl 10 taksit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 17, 2011, 10:03:08 »
aslında ben ekstra biryerden piyango vurmazsa arabamı bırakmayı en az 4-5 yıl daha düşünmüyorum. 5 yılda  neredeyse 100 bin km yaptığımı düşünürsem lovato bu süreçte kendini kurtarır gibi geliyor. Ama sorunsuzluğu önemli işte. farklı bir konuda atiker markanın enjektörlerinin 40000 km'de değişmesi gerektiği gibi bir bilgi kitapçığında yazıyormuş ya bu beni kıllandırdı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 17, 2011, 10:06:32 »
Mesut abi de atiker taktırdı ona bir sor enjektör 40000 demi değişmesi gerekiyor :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 17, 2011, 10:11:04 »
Hasan ben kitapçığı açıp okumadım bile daha :D 2 yıl sonra arabayı satıcağım için :D 2 yıl nasıl olsa garantisi var arabanın :D

ayrıca atiker safe fast canavar gibi çalışıyor hiç sorun çıkartmadan Maşallah :) gaz ayarınıda yaptırınca şuanda şehir içi 70TL gaz ile tam tamına 390KM yol yaptım ;)

Metin abi son kararı sen vericeksin abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 17, 2011, 10:12:35 »
Mesut abi de atiker taktırdı ona bir sor enjektör 40000 demi değişmesi gerekiyor :D :D
Valla bilmiyorum ama bu 40000 olayının gerçek olduğunu sanmıyorum. Hatta o konu ve mesajı bulursam paylaşırım burada da. Mesut 'a soracam tabiki. Hatta kitapçığında ne yazıyor bilmiyorum ama varsa Hasan sende de yazmışlarmış güya :) Bakarsan sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 17, 2011, 10:16:45 »
ayrıca atiker safe fast canavar gibi çalışıyor hiç sorun çıkartmadan Maşallah :) gaz ayarınıda yaptırınca şuanda şehir içi 70TL gaz ile tam tamına 390KM yol yaptım ;)

Metin abi son kararı sen vericeksin abi :)
Valla işin aslı az öncede dedim atiker için gittim görüşmeye, aklım karıştı :( parçaların ağırlığından tipine kadar incelediğimde ve ithal kutusundan ilk defa kendimin açtığı lovato'da sıcak geldi :( Tabi fiyat farkıda 300 tl çıkıyor, yazılım ve tanıtım cd falanda var içinde :D Hani oturup oynarmıyım acaba arabanın içinde laptopta diyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 17, 2011, 10:25:12 »
Valla bilmiyorum ama bu 40000 olayının gerçek olduğunu sanmıyorum. Hatta o konu ve mesajı bulursam paylaşırım burada da. Mesut 'a soracam tabiki. Hatta kitapçığında ne yazıyor bilmiyorum ama varsa Hasan sende de yazmışlarmış güya :) Bakarsan sevinirim.

Cumartesi günü gidicem Lpg için metin abi hemde kontrol ederler hepsini sorucam :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 17, 2011, 10:31:06 »
Cumartesi günü gidicem Lpg için metin abi hemde kontrol ederler hepsini sorucam :D :D

Sor bakalım Hasan ben cumartesi için herhangi bir markaya randevu almamış olursam bende sorarım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #29 : Ocak 17, 2011, 10:31:29 »
Hangi marka taktırırsanız taktırın temiz bir gaz alın.
Ayrıca temiz gaz alsanız bile bana göre; kesinlikle gaz deposunu son litresine kadar kullanmayın.
Bu filtrelerin ve enjektörlerin temiz kalmasına katkı yapacaktır. Servise göre 5000/10000 gitmesi gereken filtrede ben 30000 deyim. Geçen bir ayar bahanesi ile gittiğim gaz montajı yapan usta filtrenin hala kirlenmemiş olduğunu ve 5000 km sonra gelmemi söyledi. :)

Deponun en altında tortular ve gazın kirli kısmı kalıyor. Bunu kullanınca da enjektörler, filtreler vb. kontrol elemanları kısa sürede hayata veda ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 17, 2011, 10:37:01 »
Metin abi sana bir kardeş tavsiyesi. Brc veya PRİNS dışında başka marka taktırma.Ben ATİKER kullanıyorum.Şu anlık bir sıkıntım yok Fakat enjektör kalitesi gerçekten çok kötü .Şu kadarını söyleyim Atikeri in ankara ve dogu anadolu bölge distiribitörü teknik servis müdürü bana kardeşim atiker ucuz marka tofaş araba gibi parçası ucuz her yerde bulunuyor çok arıza yapar .Kaliteli malzeme avrupa raba gibi fiyatı yüksek yıllarca sorun çıkarmaz.Sorun çıkarınca parçası pahalı vede her yerde bulunmaz.Ben şu anki aklım olsa kesinlikle BRC taktırırdım şirket aracımıza taktırdık 40 bin km oldu daha bir kere ayara gitmedi ne silkelem ne çekiş düşüklügü hiçbirşey yok.Atiker de kesinlikle lpg de silkeleme çekiş sorunları yaşarsın açık ve net söyleyim .Karar senin abi.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 17, 2011, 10:43:34 »
Metin abi sana bir kardeş tavsiyesi. Brc veya PRİNS dışında başka marka taktırma.Ben ATİKER kullanıyorum.Şu anlık bir sıkıntım yok Fakat enjektör kalitesi gerçekten çok kötü .Şu kadarını söyleyim Atikeri in ankara ve dogu anadolu bölge distiribitörü teknik servis müdürü bana kardeşim atiker ucuz marka tofaş araba gibi parçası ucuz her yerde bulunuyor çok arıza yapar .Kaliteli malzeme avrupa raba gibi fiyatı yüksek yıllarca sorun çıkarmaz.Sorun çıkarınca parçası pahalı vede her yerde bulunmaz.Ben şu anki aklım olsa kesinlikle BRC taktırırdım şirket aracımıza taktırdık 40 bin km oldu daha bir kere ayara gitmedi ne silkelem ne çekiş düşüklügü hiçbirşey yok.Atiker de kesinlikle lpg de silkeleme çekiş sorunları yaşarsın açık ve net söyleyim .Karar senin abi.
Yücel kardeşim yorumun için teşekkürler. BRC için bende çok düşündüm, önceki aracımda brc vardı biliyorum kalitesini fakat orjinal italyandı kullandığım brc. Şimdi ben en azından eskişehir'de orjinal italyan brc marka bulamadım :( Ya romanya üretimli, ya bulgaristan :( Kalitesi belki aynı devam ediyordur ona sözüm yok fakat bir BRC için Made in Italy göremeyince çekindim :) Yakıt tanklarını da fason türkiye üretimli tankları kullanarak sistem tamamlıyor şuanda :( Ama piyasa fiyatlarında ithal orjinal italyan bulabilseydim bu konuyu açmayacaktım bile :) Niyetim atikerdi, aklım karıştı. En yakın lovato gibi geldi şartlara uygun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 17, 2011, 10:49:38 »
Bulunduğum ilde tek bir lovato bayi, servis var :( güvenmekten başka bir alternatif şuan için yok. Diğer markalarıda montajını yapıyor, piyasa ismi iyi ve kötü duyulmuş bir sürü montajı var :) olursa iyiler arasında olmak isterim tabi :)

Umarım sıkıntı olmaz, ama çok sorun olcak gibiyse Ankaraya gel öyle taktır abi, ayar vs basit işler, şşehrinde yaptırırsın ama montaj önemlidir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 17, 2011, 10:51:28 »

Yücel ben ne silkeleme nede çekiş düşüklüğü yaşıyorum ;) senin taktırdığın Atiker eski sistem olmasın düz olan modeli, bende safe fast var dediğim gibi ne çekiş düşüklüğü nede arıza yaşamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 17, 2011, 10:54:24 »
ben hep diyorum arkadaşlar, herkes d,yor bunu, Montajı yapan  usta da LPG sisteminin markası kadar önemli...
taktırıp sorun yaşamış olmak markanın sorunlu olduğu anlamına gelmez, ama sorun çıkma ihtimali en yüksek olan marka da kuşkusuz atikerdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 17, 2011, 10:55:36 »
Umarım sıkıntı olmaz, ama çok sorun olcak gibiyse Ankaraya gel öyle taktır abi, ayar vs basit işler, şşehrinde yaptırırsın ama montaj önemlidir...

Bugün 17 ocak ve cumartesi görüştüğümüzde 15 günde 18 adet montaj yapıp teslim yapmışlar, şuana kadar gelen kimse olmadı dedi bilemiyorum. Damla lpg  ile de telefonda görüştük :) sağolsunlar telefonda bile çok ilgilendiler, onlarda davet ettiler ama bilemiyorum şuan. Neticede toplam ödenecek parayı dert etmiyor olsaydım gelirdim, güya ekonomi yapmaya yola çıktık ya hani :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 17, 2011, 10:58:57 »
Bugün 17 ocak ve cumartesi görüştüğümüzde 15 günde 18 adet montaj yapıp teslim yapmışlar, şuana kadar gelen kimse olmadı dedi bilemiyorum. Damla lpg  ile de telefonda görüştük :) sağolsunlar telefonda bile çok ilgilendiler, onlarda davet ettiler ama bilemiyorum şuan. Neticede toplam ödenecek parayı dert etmiyor olsaydım gelirdim, güya ekonomi yapmaya yola çıktık ya hani :D :D

abi senin ordakilere bişey diyemem ama damla LPG'ye kesinlikle güvenebilirsin, çok temiz bir yer, baysettiğim babamın arkadaşı orda taktırdı hep, hem yanlış biliyorsam iç anadolu bölge distribütörü, başlarında makine mühendisi var, çok sorunsuz ve güzel yapıyorlar...
öte yandan tabi eskişehirden ankaraya gelmek biraz maliyeti artırıcaktır ama, bence değer, hem dönüşte LPG'nin uzun yol performansını denemiş olursun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 17, 2011, 11:14:44 »
Doğru söylüyorsun da atiker düşünürken lovato'da düşüneyim dedim fark 300'e çıktı zaten :D 100 tl'da eskişehir-ankara olursa mantıksız gelecek şimdi. Doğru duymuşsun iç anadolu bölge distribütoru damla otogaz :) 5 dk 'lık telefon görüşmesi zaten güven verdi. İsterdim ama yol paramı karşılamadılar Eskişehir'den gelecem diyince, hiç indirim yapmıyorlar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ocak 17, 2011, 11:18:14 »
ne kadar fiyat verdileer abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 17, 2011, 11:20:56 »
ne kadar fiyat verdileer abi?
Nakit 1250 tl, kartla 1290 tl :)